Annika Aakjær er tilbage med nyt personligt album

Sangerinden er klar med sit tredje soloalbum, hvor hun ser indad og har fokus på den gode melodi.

Annika Aakjærs sidste album 'Missionær' udkom for 6 år siden. Siden har hun blandt andet markeret sig på teater og film med roller i forestillinger som 'Come Together' og 'Oliver med et Twist' samt filmene 'Dirch' og 'Klassefesten 2'.

Nu er hun imidlertidigt gået tilbage til udgangspunktet og er klar med sit tredje soloalbum 'Lykkens gang':

- Det har været en kæmpe drøm der gik i opfyldelse, at jeg har fået lov at lave film, tv og teater, men jeg har samtidig fået bekræftet, at det at skrive sange og stå på en scene med mine egne ting er det reneste kald, der er i mig, forklarer Annika Aakjær.

Et personligt album

På hendes to første udgivelser 'Lille Filantrop' fra 2008 og 'Missionær' fra 2010 beskæftigede Annika Aakjær sig bl.a. med portrætter af Danmark frygten for voksenlivet og foragt for kedsomhed.

Nu har hun lavet et mere personligt album, der er præget erkendelsen af, at det at tage ansvar og gøre sig umage måske er det der skiller ungdommen fra voksenlivet:

- Jeg altid har været bange for at gøre mig umage, fordi jeg både frygter det går godt og at det går galt. Så har det alligevel altid føltes mere trygt midt imellem, hvor jeg kunne sige, at jeg alligevel heller ikke gjorde mit bedste. Jeg har brugt de sidste fem år på at forsøge at bryde den vane og forsøge ikke at stå i vejen for mig selv.

Fokus på melodien

Den erkendelse har påvirket hele arbejdsprocessen og tilblivelsen af det nye album:

- De to første plader er lavet på meget kort tid, 10 dage i et studie og så færdig. Omstændighederne for tilblivelsen af dette album har været meget anderledes, og jeg har måttet højne min egen indsats.

Sangerinden er gået fra at komponere på guitar og til at tage udgangspunkt i klaveret i stedet. Det har frigjort hendes stemme og forbillederne har bl.a. været barndomsheltene Mariah Carey, Whitney Houston og Elton John.

Der er også kommet større fokus på den gode melodi, hvilket skinner igennem på fængende numre som 'I går', 'Alt Hvad Jeg Vil Sige' og 'Lykkens Gang', hvor omkvædet på sidstnævnte er så catchy, at man ikke kan lade være med at synge med.

En ny forbindelse med publikum

Annika Aakjær var bekymret for, hvordan publikum ville modtage hendes nye og personlige, men det havde hun ingen grund til.

- Modtagelsen af de nye og mere inderlige sange virkede særdeles inkluderende. Jeg mærkede en stærk omsorgsfornemmelse fra publikum, som om de i højere grad end før var med mig, forklarer sangerinden.

Hun har givet afkald på kontrollen og forfængeligheden, og kan i dag gå på scenen og være fuldstændig sig selv.

  • Print
  • Del artiklen: