Letbane-direktør drømmer stadig

Projektdirektør og Dansk Folkeparti vil kæmpe videre for en letbane i Aalborg.

Slaget er ikke tabt endnu, selvom regeringen i deres udkast til et en ny finanslov har sat et solidt nul ud for den varslede letbane i Nordjylland.

Christian Roslev, projektdirektør for Aalborg Letbane, vil ikke opgive håbet.

- Det her er jo kun et forslag til finansloven, så selvfølgelig skal vi gøre, hvad vi kan for at få det tilbage på sporet. Det er jo en investering, der skal afkaste en masse andre investeringer og føre Aalborg som by ind i fremtiden.

“Det er jo en investering, der skal afkaste en masse andre investeringer og føre Aalborg som by ind i fremtiden.”

Christian Roslev, Letbane-direktør

Projektet er sat i gang

Det gælder i stedet om at kigge fremad, mener han.

- Det er et projekt, som nogle visionære politikere har sagt, at det skal vi gå efter. Det havde jeg også drømt om at være med til, og det drømmer jeg stadig om, at vi skal gøre. Så det er faktisk det, der optager mig mest lige nu, siger Christian Roslev.

Letbanen var oprindeligt blevet lovet 830 millioner i støtte. Det er de sidste 581 millioner, der nu bliver annulleret, selvom der allerede er udført et stykke arbejde på projektet.

Det gælder blandt andet etableringen af en busbane, som senere skal bruges af letbanen. Samtidig er der lavet en VVM-redegørelse, som fortsat skal sendes til vurdering hos myndighederne.

“Vi kan godt i Dansk Folkeparti leve med, at det ikke lige er i 2016, at Aalborg får pengene, men letbanen er absolut ikke lagt død i min optik.”

Kim Christiansen, DF

DF: Letbanen er ikke død

Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen nægter også at lægge letbanen endegyldigt i graven.

- Vi kan godt i Dansk Folkeparti leve med, at det ikke lige er i 2016, at Aalborg får pengene, men letbanen er absolut ikke lagt død i min optik. Jeg håber og tror på, at det bliver til noget.

Dog skal pengene også passe, tilføjer han.

- Vi er nødt til også at vise ansvarlighed, og vi kan ikke bare sætte os ned og bruge nogle penge, som ikke findes.

  • Print
  • Del artiklen: