Om Aftenshowets eksperter

Aftenshowet på DR1 er klar i funklende nye omgivelser med et helt nyt TV koncept fra mandag den 18. januar. En række kompetente og yderst servicemindede eksperter står klar til at svare på spørgsmål fra seerne om sygdom, sundhed, jura, penge, forbrug mm. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

MANDAG: Lægerne

Læge Peter Qvortrup Geisling:
Peter Qvortrup Geisling - 47 år. Skal han selv sige det, er han læge i hjertet og journalist i maven - Peter er nemlig uddannet som begge dele.
Kendt fra programmer som "Diagnose søges", "Ha' det godt" og ikke mindst for sine 9 år som vært på det populære tv-program "Lægens Bord", der er blevet sendt mere end 400 gange. Peter er vild med jazzmusik, og så er han bidt af en gal fisker. Efter eget udsagn er alle huller i kalenderen fyldt ud med fisketure. Peter er vokset op i Nørresundby nord for Limfjorden, han er storebror til Dorte og onkel til Liva på syv - og de spiller begge en stor rolle i hans liv.

Psykolog Camilla Holst:
Camilla Holst - 37 år. Psykolog, forfatter, brevkasseredaktør og mor til tre skønne unger på to, fire og 13 år. Kendt fra blandt andet tv-programmet "By på Skrump", hvor hun var med til at sætte godt skub i motivationen hos borgerne i Ebeltoft by. Camilla Holst er også brevkasseredaktør på BT, og så ejer hun sammen med sin mand sin egen praksis med 19 ansatte. Camilla Holst ELSKER at have huset fuld af familie, venner og gæster. Og så er hun vild med koldblodsheste, som hun gerne tager en tur på med sin datter.

Børnelæge Annebeth Rosenvinge:
Annebeth Rosenvinge - 45 år. Børnelæge, forfatter og mor til døtrene Frederikke og Josefine på 15 og 12 år. Arbejder til dagligt som børnelæge på Glostrup Hospital og på Børnelægeklinikken i København. Små for tidligt fødte børn på 600 gram, børnehavebørn med astma og teenagepiger, der har ondt i livet, er nogle af de mange problematikker, hun støder på i sit daglige arbejde.
Annebeth Rosenvinge bor i et bevaringsværdigt hus i Lyngby-Taarbæk kommune nord for København. På vejen er familiens omdømme helt i top efter at hun og kæresten genoplivede datterens nyerhvervede vædderkanin-unge med kunstigt åndedræt og hjertemassage. Annebeth Rosenvinges interesser er alpint skiløb, snorkling, storbyliv, gadgets og comedy.

TIRSDAG: Dyr

Adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen:
Lise Lotte Christensen - 40 år. Lise Lotte Christensen er uddannet adfærdskonsulent for dyr, så hun kan det der med at få hunde til at opføre sig ordentligt! Lise Lotte arbejder til dagligt for Dansk Kennel Klub, men hun har ikke kun et godt greb om hunde... sammen med sin familie omgiver hun sig altid med mange dyr. Udover naboens får og heste, som græsser i Lise Lotte Christensens families have, er der også et ukendt antal halsbåndsmus på loftet, ca. 40 redekasser sat op på grunden og familiens to hunde.
Derudover befinder der sig altid yderligere mellem tre og otte hunde mere i familiens hjem, som Lise Lotte Christensen specialtræner til at blive servicehunde til mennesker med fysiske handicap. Lise Lotte Christensen fejrede sin 40 års fødselsdag på bunden af havet ud for Seychellerne efter ti dages safari i Kenya.

Chefzoolog Bengt Holst:
Bengt Holst er 57 år gammel. Han har tilbragt næsten halvdelen af sit liv i Københavns Zoologiske Have, hvor han p.t. er ansat som videnskabelig direktør. Bengt Holst er uddannet biolog med speciale i etologi, der er læren om dyreadfærd og ornitolog - læren om fugle. Bengt Holst er tæt på at være et omvandrende leksikon, når det kommer til dyrenes verden, og han har tidligere medvirket i naturvidenskabelige radioprogrammer på DR, som "Lexikon", "Viden om" og mange flere, og han har desuden været konsulent på en lang række af DR's natur-udsendelser.
Det er også i naturen at Bengt Host befinder sig bedst. Derfor har Bengt Holst og hans familie valgt at bo tæt på både skov og sø. Den samme skov og den samme sø som han boede ved i hele sin barndom. Man kunne fristes til at sige at Bengt Holst har fået naturen og dens dyreliv ind med modermælken.

Dyrlæge: Jacob Mølbak
Jakob Mølbak er 3. generation af dyrlæger i sin familie. Han er 35 år og bor i dag i en forstad til København sammen med sin kone, men er vokset op på landet i Jylland i en familie med en far, der er landpraktiserende dyrlæge. Jacob Mølbak er i bogstaveligste forstand vokset op med dyr tæt inde på livet, men har i dag valgt kun at have en 12 år gammel burmeser-kat, som han har arvet af nogle bekendte.
Til dagligt er der dog rigeligt med dyr at tage sig af, da Jacob Mølbak arbejder på Københavns dyrehospital, hvor han tager sig af både medicinske og kirurgiske problemer. På det seneste har han primært været beskæftiget på dyrehospitalets skadestue. Jakob Mølbak elsker naturen, sport, finere madlavning, tyske romaner og har på tredje år abonnement til Operaen.

ONSDAG: Hjemmet

Tømrer Klaus Malmgren:
Klaus Malmgren er ikke uvant med tv. Han har designet og produceret kulisser til alverdens tv-programmer. Hvis du mener, at du har set ham før, kan det være i programmerne "Bedre bolig", "Flytteklar" eller "Fra skrot til slot". Den private kulisse har han også stået for, og taglejligheden på Amager har fået handymandens helt eget touch. Når han rejser ud af landet, foregår det blandt andet i Europa - hvor den rejsende tømrer har besøgt samtlige lande. Turen går også til Australien, USA og Japan, hvor han faktisk er på hjemmebane, for Klaus Malmgren tilbragte de første 11 år af sit liv i Japan.

Økonom Kim Valentin:
Kim Valentin er økonomisk rådgiver og lever af at optimere økonomien. Privat er det formen der bliver trimmet: Fem til seks gange om ugen snører han løbeskoene og lægger ti-femten kilometer bag sig, der bliver også tid til fodbold og håndbold og på skiløjperne prøver han at følge med teenagebørnene, der alle enten er eller har været konkurrenceskiløbere. Der behøver dog ikke altid at være fart på ferien, for Kim Valentin og konen Bettina vælger også destination efter, hvor den gode vin findes.

Advokat Lotte Borg Jørgensen:
Lotte Borg Jørgensen får både tid til retssale, paragraffer, familie og madpakker. Sammen med sin mand Niels Bo, der også er advokat, har hun tre drenge, der skal fragtes til bl.a. fodbold og svømning. Når Lotte Borg Jørgensen er på arbejde, er det en anden side af familielivet, der er i fokus. Det handler om familie-arveret, når advokaten beskæftiger sig med testamenter, ægtepagter og forældremyndighedssager i de danske retssale.

Husholdningsekspert Gitte Sørensen:
Gitte Sørensen er en alsidig kvinde og står klar med gode råd om alt fra vaskepulver til støvsugere og gummistøvler. Den erfarne husholdningsekspert trækker blandt andet på hele 23 års arbejde som oldfrue på et af Danmarks smukkeste slotte Hindsgavl Slot på Fyn. Den daglige drift af restaurant, selskabslokaler og overnattende gæster har gjort hende til ekspert i både store og små husholdninger. Gitte Sørensen arbejder i dag med totale rengøringsløsninger til danske virksomheder. Så snart tiden tillader det kommer kajakken i vandet, og det bliver gerne til 15-20 kilometers kølvand og grønlændervendinger.

TORSDAG: Mad

Kok Torben Klitbo:

Torben Klitbo på 31 år er kok med stor forkærlighed for det franske køkken. Gode, rene råvarer bliver i Torbens køkken til enkel og nærende mad med masser af smag og finesse. Ude i den virkelige verden er Torben i gang med at opbygge et restaurantimperium. Han ejer allerede seks restauranter. Men i Aftenshowet laver Torben mad sammen med seerne. Privat bor Torben Klitbo i hus sammen med sin kæreste, og når han ikke laver mad og åbner restauranter, spiller han fodbold med en flok af sine gamle kammerater.

Ernæringsekspert Marie Steenberger:

Marie Steenberger er 34 år og uddannet ernæringsekspert og coach. Hun ved præcis, hvad mad gør ved os, og hvorfor vi spiser, som vi gør. Marie driver sit eget firma, hvor hun underviser i ernæring, coacher og hjælper firmaer med at få sundere medarbejdere. Hun har også skrevet en bog om at blive slank. Privat er Marie i efteråret blevet mor for første gang - til en dejlig lille datter. Hun elsker sushi og har engang været bestyrer af en sushirestaurant - og så har hun også ejet en vinbar. Når Marie ikke arbejder eller passer sin lille datter, elsker hun at løbe... og at snakke i timevis med sine veninder.