Radiodrama | Drama & bog | DR

Seneste Radiodrama

 • En dansker i eksil 1 Afsnit

  Når man er ude i verden kan man blive nostalgisk omkring sit gamle liv hjemme i Danmark. Og spørgsmål om tilhørsforhold og rødder kan virker afgørende. Især hvis livet i det nye land giver benspænd.

 • Barn af Tvind 3 Afsnit
 • Sneblind 4 Afsnit

Alle Radiodrama

 1. En dansker i eksil 1 Afsnit

  Når man er ude i verden kan man blive nostalgisk omkring sit gamle liv hjemme i Danmark. Og spørgsmål om tilhørsforhold og rødder kan virker afgørende. Især hvis livet i det nye land giver benspænd.

 2. Barn af Tvind 3 Afsnit

  Journalisten Anne er gravid og på jagt efter sin far. Hendes mor har hele hendes barndom holdt hans identitet skjult. Annes mor gik på det nødvendige seminarium i Ulfborg så Annes søgen går mod Tvind.

 3. Sneblind 4 Afsnit

  Anders er taget til Norge med sine to sønner Lasse og Rasmus. Nu skal der satme bestiges bjerge og bare være max kvalitetstid. Men særligt Lasse er ikke helt med på den plan. Han kan bare ikke se pointen i pludselig at skulle spille lykkelig familie med en far, der normalt aldrig er hjemme. Så Lasse brokker sig, og i raseri over ungens opførsel efterlader Anders ham ved foden af fjeldet og fortsætter til toppen med Rasmus. Anders og Rasmus bliver forsinket af en snestorm, og da de endelig når ned, er Lasse væk. Medvirkende: Peter Mygind, Thor Støvelbæk, Otto Giacomello, Baard Owe, Laura Drasbæk, Laura Bro, Casper Sloth og Henrik Holmen. Manuskript: Christoffer Örnfelt. Instruktør: Thomas Bjerregaard Nielsen. Teknik: Helga Prip. Producent: Dorthe Riis.

 4. Over grænsen 3 Afsnit

  Mikkel er på tur til Thailand, og skal bare have det sjovt. Et møde med en pige sætter hans hjerte i kog, og fornuften ud af spil. Han skal lige gøre en tjeneste for pigens venner. En pakke skal over grænsen. Men det skulle han aldrig have gjort, for pludselig er der meget langt til lille Danmark.

 5. Kineserne kommer 3 Afsnit

  Hvert år på Tobias fødselsdag mødes en gruppe venner for at fejre hans fødselsdag. I år er Tobias i Cambodja og det er kun Magnus og Sebastian der har fundet tid til at fejre dagen hos Jesper i Nansensgade. De er unge friske hipsterdrenge, privilegerede og reflekterede unge mænd. Men de kæmper alle med hver deres.

 6. Lille sjæl 4 Afsnit

  I april 2014 forsvandt en dansk antropolog og hans kæreste under feltstudiet til en Ph.d. om voodooens opfattelse af sjæl, død og zombificering. Et halvt år senere blev deres lydoptageudstyr fundet i en vejkant uden for byen Jacmel på Haiti. DR har lyttet optagelserne grundigt igennem.

 7. Hundrede kroner 1 Afsnit

  ”Hundrede kroner” er et drømmespil om penge. Stemmerne anvendes som musikalske billeder, der kredser om pengenes magt over det moderne sind. Gennem de mange stemmer hører vi hvad ethundrede kroner betyder for forfatteren, bankmanden, tryllekunstneren, elskerinden, advokaten, præsten, linedanseren, den døende etc. Pengene betyder ikke kun noget for pengepungen men først og fremmest noget for magten og selvværdet. De medvirkende er Angelo Bruun, Buster Larsen, Sigrid Horne-Rasmussen m.fl. Manuskript af H.C. Branner. Instruktion af Edvin Tiemroth. Sendt første gang d. 2.december 1949.

 8. Måvens og Peder 5 Afsnit

  Måvens og Peder er to gode venner der ikke har set hinanden siden de gik i folkeskole. Nu mødes de, og det er en trøst for dem begge, da de hver især har det hårdt med livets ensomhed. Måvens er usædvanlig stor og han er pessimist af et godt hjerte, mens Peder er glad og lille, så lille at han bor under barken på et pæretræ. Sammen drager de ud i verden, hvor de møder de særeste mennesker. Måvens og Peder er radiodrama i topklasse. En indlevende fortælling om et umage venskab og en verden der på mange måder er gået i hundene uden at nogen lader sig mærke af det. De medvirkende er Søren Sætter-Lassen, Mikael Birkkjær, m.fl. Manuskript af Line Knutzon. Instruktion af Emmet Feigenberg.

Hør også