Radiodrama | Drama & bog | DR

Seneste Radiodrama

 • Valgkamp 4 Afsnit

  For 100 år siden fik de danske kvinder valgret – men få dage inden kongen underskriver, runger der skud gennem København.

 • De beskedne 20 Afsnit

Alle Radiodrama

 1. Valgkamp 4 Afsnit

  For 100 år siden fik de danske kvinder valgret – men få dage inden kongen underskriver, runger der skud gennem København.

 2. De beskedne 20 Afsnit

  En familiekrønike om en dansk familie i tiden efter anden verdenskrig. Vi følger en almindelig dansk familie i velfærdstatens gryende år. Boghandler Hakon Vestergaard, som ikke ejer sin egen butik, er gift med den tidligere lovende pianist Solvej, der har ofret sig for at få hus hjem og børn, Jan-Erik og Adda. Vi følger familien gennem tidernes skiften og mange forskellige temaer fra perioden 1952-1968 bliver taget op. De medvirkende er Lily Weiding, Louis Miehe-Renard, Ulla Gottlieb, Finn Storgaard m.fl. Manuskript af Klaus Rifbjerg. Instruktion af Carlo M. Pedersen og Henning Ørnbak. Sendt første gang d. 1.september 1975.

 3. Måvens og Peder 5 Afsnit

  Måvens og Peder er to gode venner der ikke har set hinanden siden de gik i folkeskole. Nu mødes de, og det er en trøst for dem begge, da de hver især har det hårdt med livets ensomhed. Måvens er usædvanlig stor og han er pessimist af et godt hjerte, mens Peder er glad og lille, så lille at han bor under barken på et pæretræ. Sammen drager de ud i verden, hvor de møder de særeste mennesker. Måvens og Peder er radiodrama i topklasse. En indlevende fortælling om et umage venskab og en verden der på mange måder er gået i hundene uden at nogen lader sig mærke af det. De medvirkende er Søren Sætter-Lassen, Mikael Birkkjær, m.fl. Manuskript af Line Knutzon. Instruktion af Emmet Feigenberg.

 4. Hundrede kroner 1 Afsnit

  ”Hundrede kroner” er et drømmespil om penge. Stemmerne anvendes som musikalske billeder, der kredser om pengenes magt over det moderne sind. Gennem de mange stemmer hører vi hvad ethundrede kroner betyder for forfatteren, bankmanden, tryllekunstneren, elskerinden, advokaten, præsten, linedanseren, den døende etc. Pengene betyder ikke kun noget for pengepungen men først og fremmest noget for magten og selvværdet. De medvirkende er Angelo Bruun, Buster Larsen, Sigrid Horne-Rasmussen m.fl. Manuskript af H.C. Branner. Instruktion af Edvin Tiemroth. Sendt første gang d. 2.december 1949.

 5. Macbeth 1 Afsnit

  Den skotske feltherre Macbeth myrder sin konge og velgører for selv at blive konge. Det er hans kone, Lady Macbeth, der tilskynder ham til ugerningen. Macbeth er en viljesvag mand, der ligeså lidt formår at dæmme op for sin kone som for sine egne indre dæmoner. De medvirkende er Henrik Jandorf, Lars Mikkelsen, Tammi Øst, Frits Helmuth m.fl. Skrevet af William Shakespeare. Oversat af Niels Brunse. Instruktion af Ole Kröll.

 6. Sex og sult 1 Afsnit

  I ”Sex og Sult” møder en mand og en kvinde hinanden en aften i byen. De tager sammen hjem og alt forløber som det skal. Lige indtil næste morgen, hvor de bliver nødt til at beslutte hvad der nu skal ske. Skal de gå hver til sit, eller prøve at fortsætte sammen lidt endnu? De medvirkende er Rikke Weissfeld og Thomas Bo Larsen. Manuskript af Carsten Rudolf. Instruktion af Carsten Rudolf og Jacob Heldt. Sendt første gang d. 4.september 1994.

 7. Spejltigeren 1 Afsnit

  Et ægtepar sidder i deres hjem og forestiller sig at de kigger ud af vinduet, på folk der går forbi udenfor. Dialogen kører i ring og parret har vanskeligt ved at finde ud af hvad de vil og hvorfor de taler sammen. I sin form minder stykket om Samuel Becketts teaterklassiker ”Mens vi venter på Godot” fra 1949 og Edward Albees ”Whos afraid of Virginia woolf” der også skildrer to menneskers kværulerende snak der tilsyneladende ikke fører noget med sig. Men under overfladen, oftere mellem ordene end i dem, ligger de eksistentielle følelser om kærligheden, fortiden og livet, latent og lurer. De medvirkende er Preben Kaas og Lise Ringheim. Manuskript af Inger Christensen. Instruktion af Inge Hvid-Møller. Sendt første gang d. 8.april 1966.

 8. Stemmer der dræber 6 Afsnit

  En radiogyser der handler om en tegneserietegner der finder et kassettebånd med nogle mærkelige og sindssygt uhyggelige, skrigende stemmer på. Derefter begynder folk at dø og det virker som om der er en sammenhæng mellem dødsfaldene, stemmerne og Bermuda-trekanten, der virker til at være det der binder ofrene sammen. Vi følger tegneren gennem opklaringen af mysteriet og spændingen bevares til det sidste. De medvirkende er Erik Wedersøe, Bodil Kjer, Jessi Ringdom, Frits Helmut m.fl. Manuskript af Poul-Henrik Trampe. Instruktion af Bent Christensen. Musik af Fussy. Sendt første gang d. 23.februar 1979.

Hør også