Radiodrama | Drama & bog | DR

Seneste Radiodrama

  • Lille sjæl 4 Afsnit

    I april 2014 forsvandt en dansk antropolog og hans kæreste under feltstudiet til en Ph.d. om voodooens opfattelse af sjæl, død og zombificering. Et halvt år senere blev deres lydoptageudstyr fundet i en vejkant uden for byen Jacmel på Haiti. DR har lyttet optagelserne grundigt igennem.

  • Folkeskolen 3 Afsnit
  • 1972 5 Afsnit

Alle Radiodrama

  1. Lille sjæl 4 Afsnit

    I april 2014 forsvandt en dansk antropolog og hans kæreste under feltstudiet til en Ph.d. om voodooens opfattelse af sjæl, død og zombificering. Et halvt år senere blev deres lydoptageudstyr fundet i en vejkant uden for byen Jacmel på Haiti. DR har lyttet optagelserne grundigt igennem.

  2. Folkeskolen 3 Afsnit

    En klassebamse, legeaftaler, et jubilæum, forelskelse, drillerier, omklædningsrum, vold og en ny dreng i klassen. Radiodrama tager i ni små dramaer tilbage til folkeskolen for at fremkalde barndomsminder om livet i klasselokalet.

  3. 1972 5 Afsnit

    Ukendte gerningsmænd bortfører den konservative politiker Hans Martin Wilkens. Forbrydelsen er velforberedt og alt peger på, at det er en professionel organisation, der står bag. Politiefterforskeren Axel Rohde sættes på sagen, der er hans hidtil sværeste.

  4. På ingens side 4 Afsnit

    Radiodrama om Røde Kors. Som en rød tråd i alle afsnit ligger forventningen om det gode menneske, der træder til og hjælper. Men det kan være svært - i en ond og korrumperet verden? Og hvor uselvisk er det gode menneske egentlig?

  5. Efter fyringerne 3 Afsnit

    I dokudramaet ’Efter fyringerne’ er det lykkes journalist Louise Witt Hansen gennem private optagelser, interviews med chefer, kolleger og efterladte at skrue historierne bag tre tragiske selvmord sammen. ’Efter Fyringerne’ er inspireret af en virkelig historie hos den franske telegigant France Telecom i 2008-09. Her begik 48 medarbejdere selvmord på grund af et umenneskeligt arbejdspres.

  6. Stemmer der dræber 6 Afsnit

    En radiogyser der handler om en tegneserietegner der finder et kassettebånd med nogle mærkelige og sindssygt uhyggelige, skrigende stemmer på. Derefter begynder folk at dø og det virker som om der er en sammenhæng mellem dødsfaldene, stemmerne og Bermuda-trekanten, der virker til at være det der binder ofrene sammen. Vi følger tegneren gennem opklaringen af mysteriet og spændingen bevares til det sidste. De medvirkende er Erik Wedersøe, Bodil Kjer, Jessi Ringdom, Frits Helmut m.fl. Manuskript af Poul-Henrik Trampe. Instruktion af Bent Christensen. Musik af Fussy. Sendt første gang d. 23.februar 1979.

  7. De beskedne 20 Afsnit

    En familiekrønike om en dansk familie i tiden efter anden verdenskrig. Vi følger en almindelig dansk familie i velfærdstatens gryende år. Boghandler Hakon Vestergaard, som ikke ejer sin egen butik, er gift med den tidligere lovende pianist Solvej, der har ofret sig for at få hus hjem og børn, Jan-Erik og Adda. Vi følger familien gennem tidernes skiften og mange forskellige temaer fra perioden 1952-1968 bliver taget op. De medvirkende er Lily Weiding, Louis Miehe-Renard, Ulla Gottlieb, Finn Storgaard m.fl. Manuskript af Klaus Rifbjerg. Instruktion af Carlo M. Pedersen og Henning Ørnbak. Sendt første gang d. 1.september 1975.

  8. Måvens og Peder 5 Afsnit

    Måvens og Peder er to gode venner der ikke har set hinanden siden de gik i folkeskole. Nu mødes de, og det er en trøst for dem begge, da de hver især har det hårdt med livets ensomhed. Måvens er usædvanlig stor og han er pessimist af et godt hjerte, mens Peder er glad og lille, så lille at han bor under barken på et pæretræ. Sammen drager de ud i verden, hvor de møder de særeste mennesker. Måvens og Peder er radiodrama i topklasse. En indlevende fortælling om et umage venskab og en verden der på mange måder er gået i hundene uden at nogen lader sig mærke af det. De medvirkende er Søren Sætter-Lassen, Mikael Birkkjær, m.fl. Manuskript af Line Knutzon. Instruktion af Emmet Feigenberg.

Hør også