Radiodrama | Drama & bog | DR

Seneste Radiodrama

 • 1972 5 Afsnit

  Ukendte gerningsmænd bortfører den konservative politiker Hans Martin Wilkens. Forbrydelsen er velforberedt og alt peger på, at det er en professionel organisation, der står bag. Politiefterforskeren Axel Rohde sættes på sagen, der er hans hidtil sværeste.

 • Folkeskolen 3 Afsnit

Alle Radiodrama

 1. 1972 5 Afsnit

  Ukendte gerningsmænd bortfører den konservative politiker Hans Martin Wilkens. Forbrydelsen er velforberedt og alt peger på, at det er en professionel organisation, der står bag. Politiefterforskeren Axel Rohde sættes på sagen, der er hans hidtil sværeste.

 2. På ingens side 4 Afsnit

  Radiodrama om Røde Kors. Som en rød tråd i alle afsnit ligger forventningen om det gode menneske, der træder til og hjælper. Men det kan være svært - i en ond og korrumperet verden? Og hvor uselvisk er det gode menneske egentlig?

 3. Folkeskolen 3 Afsnit

  En klassebamse, legeaftaler, et jubilæum, forelskelse, drillerier, omklædningsrum, vold og en ny dreng i klassen. Radiodrama tager i ni små dramaer tilbage til folkeskolen for at fremkalde barndomsminder om livet i klasselokalet.

 4. Efter fyringerne 3 Afsnit

  I dokudramaet ’Efter fyringerne’ er det lykkes journalist Louise Witt Hansen gennem private optagelser, interviews med chefer, kolleger og efterladte at skrue historierne bag tre tragiske selvmord sammen. ’Efter Fyringerne’ er inspireret af en virkelig historie hos den franske telegigant France Telecom i 2008-09. Her begik 48 medarbejdere selvmord på grund af et umenneskeligt arbejdspres.

 5. Sex og sult 1 Afsnit

  I ”Sex og Sult” møder en mand og en kvinde hinanden en aften i byen. De tager sammen hjem og alt forløber som det skal. Lige indtil næste morgen, hvor de bliver nødt til at beslutte hvad der nu skal ske. Skal de gå hver til sit, eller prøve at fortsætte sammen lidt endnu? De medvirkende er Rikke Weissfeld og Thomas Bo Larsen. Manuskript af Carsten Rudolf. Instruktion af Carsten Rudolf og Jacob Heldt. Sendt første gang d. 4.september 1994.

 6. Macbeth 1 Afsnit

  Den skotske feltherre Macbeth myrder sin konge og velgører for selv at blive konge. Det er hans kone, Lady Macbeth, der tilskynder ham til ugerningen. Macbeth er en viljesvag mand, der ligeså lidt formår at dæmme op for sin kone som for sine egne indre dæmoner. De medvirkende er Henrik Jandorf, Lars Mikkelsen, Tammi Øst, Frits Helmuth m.fl. Skrevet af William Shakespeare. Oversat af Niels Brunse. Instruktion af Ole Kröll.

 7. De beskedne 20 Afsnit

  En familiekrønike om en dansk familie i tiden efter anden verdenskrig. Vi følger en almindelig dansk familie i velfærdstatens gryende år. Boghandler Hakon Vestergaard, som ikke ejer sin egen butik, er gift med den tidligere lovende pianist Solvej, der har ofret sig for at få hus hjem og børn, Jan-Erik og Adda. Vi følger familien gennem tidernes skiften og mange forskellige temaer fra perioden 1952-1968 bliver taget op. De medvirkende er Lily Weiding, Louis Miehe-Renard, Ulla Gottlieb, Finn Storgaard m.fl. Manuskript af Klaus Rifbjerg. Instruktion af Carlo M. Pedersen og Henning Ørnbak. Sendt første gang d. 1.september 1975.

 8. Stemmer der dræber 6 Afsnit

  En radiogyser der handler om en tegneserietegner der finder et kassettebånd med nogle mærkelige og sindssygt uhyggelige, skrigende stemmer på. Derefter begynder folk at dø og det virker som om der er en sammenhæng mellem dødsfaldene, stemmerne og Bermuda-trekanten, der virker til at være det der binder ofrene sammen. Vi følger tegneren gennem opklaringen af mysteriet og spændingen bevares til det sidste. De medvirkende er Erik Wedersøe, Bodil Kjer, Jessi Ringdom, Frits Helmut m.fl. Manuskript af Poul-Henrik Trampe. Instruktion af Bent Christensen. Musik af Fussy. Sendt første gang d. 23.februar 1979.

Hør også