Lige nu
Ugens gæst: Anders Vistisen

Næste: Danskernes akademi på P1

ProgramInfo

Ugens gæst: Anders Vistisen

Sendes: I dag, kl. 18:03 - Slutter klokken 18:48

Anders Vistisen kom til EU med det erklærede mål at bekæmpe svindel og snyd. Men hans eget parti endte med SELV at få en hovedrolle i sagen om misbrug af EU-midler. Vistisen, der selv var kasserer i det skandaleramte MELD, - har nu fået ansvaret for at rydde op efter anklager om fusk. Nu skal alle pengene betales tilbage. - Penge, der blandt andet er gået til middage, julekort og til tryk af hæftet "Dagbog fra EU - om EUs spild af dine penge" Hvorfor havde han så ikke styr på pengeforbruget ? Hvornår blev han slev klar over at der - med hans egne ord - var en løsagtig omgang med formalia i MELD og FELD ? Og hvad kommer sagen til at betyde for Dansk Folkeparti fremover? Dansk Folkepartis førstemand i Bruxelles er ugens gæst. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

Andre udsendelser

Ugens gæst: Anders Vistisen

Anders Vistisen kom til EU med det erklærede mål at bekæmpe svindel og snyd. Men hans eget parti endte med SELV at få en hovedrolle i sagen om misbrug af EU-midler. Vistisen, der selv var kasserer i det skandaleramte MELD, - har nu fået ansvaret for at rydde op efter anklager om fusk. Nu skal alle pengene betales tilbage. - Penge, der blandt andet er gået til middage, julekort og til tryk af hæftet "Dagbog fra EU - om EUs spild af dine penge" Hvorfor havde han så ikke styr på pengeforbruget ? Hvornår blev han slev klar over at der - med hans egne ord - var en løsagtig omgang med formalia i MELD og FELD ? Og hvad kommer sagen til at betyde for Dansk Folkeparti fremover? Dansk Folkepartis førstemand i Bruxelles er ugens gæst. Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

Ugens gæst: Morten Skjoldager

Fogedforbud, politianmeldelser og en stribe fine boganmeldelser - Morten Skjoldager er manden bag ugens mest omtalte bog "Syv år for PET". Mens medierne har diskuteret censur, krænkelse af ytringsfriheden og afsløringer, der kan være til risiko for nationens sikkerhed, har forfatteren til bogen været bortrejst i udlandet. Men nu er han tilbage i Danmark og som Ugens Gæst giver han sin version af al virakken. Hvilke aftaler indgik Morten Skjoldager med den tidligere PET-chef Jakob Scharf om tilblivelsen af bogen? Hvordan kan han vide sig sikker på, at han ikke afslører for meget i "Syv år for PET"? Og hvad synes han egentlig selv, er det mest interessante i bogen? Ugens Gæst dykker ned i indholdet af bogen, der handler om terrortruslen mod Danmark, om gangster-jihadister og Nike-terrorister og om falsk tryghed. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Søren Espersen

"Udskriv valget nu og få det overstået" lød opfordringen fra DFs næstformand ved Folketingets åbning. Søren Espersen har svært ved at se ideen med langstrakte forhandlinger om finanslov og 2025-plan, når LA står fast på det ultimative krav om topskattelettelser. Han kalder det sejpineri, som ikke vil føre til andet end et forudsigeligt sammenbrud, der forstyrrer julefreden. For Søren Espersen siger, hvad han mener og mener, hvad han siger - også selv om hans partiformand hurtigt trak i land og sagde, at DF selvfølgelig går til forhandlingerne med åbent sind. Er Dansk Folkeparti lige så stålsatte som Liberal Alliance? Hvor hed er flirten med Socialdemokraterne - kan det udvikle sig til et fast forhold? Og hvordan vil DF sikre en Europol-aftale efter Thulesen Dahls kovending? Søren Espersen er Ugens Gæst og du kan stille spørgsmål på ugens@dr.dk og P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Peter Øvig Knudsen

Hvem har retten til historien? På tirsdag udkommer Peter Øvig Knudsens bog om BZ-bevægelsen, men allerede nu raser debatten. En gruppe tidligere BZ´ere har fra starten frabedt sig, at Peter Øvig skulle skrive deres historie. De kalder ham en selviscenesættende højreorienteret sensationsrytter og mener, han på forhånd har låst sig fast på en vinkel om revolutionen, der æder sine egen børn. Peter Øvig Knudsen hævder derimod, at hans mål har været at puste nyt liv i fortællingen om 80´ernes ungdomsoprør og at han har vristet historien ud af hænderne på nogle få magtfulde BZ´ere , der ville kontrollere den. Han har gennem tyve år som dokumentarist næsten vænnet sig til rasende kilder, trusler og tilsvining, men denne gang var modstanden markant større allerede inden første linje var skrevet. Hør hvorfor Peter Øvig Knudsen alligevel valgte at skrive historien om BZ og stil spørgsmål på ugens@dr.dk og P1s facebook. Vært Pia Røn..

Ugens gæst: Lotus Turèll

Overser vi alkoholmisbrug, så længe det foregår i pæne familier? Som lille pige faldt Lotus Turèll i søvn under bordet, mens hendes far drak Fernet Branca og elefantøl på sit stamværtshus. Hele landet var på fornavn med Onkel Danny, men ingen tog sig af, at den kendte og elskede forfatter drak familien og helbredet i hegnet. Først efter mange års terapi fik Lotus Turèll mod på at finde den fulde sandhed om sin egen barndom. I dag holder hun foredrag om misbrug og coacher familier til at trives. Lotus Turèll er ugens gæst i en snak om at vokse op med en smerte, ingen andre ser. Og hvordan vi bliver bedre til at få øje på den. Stil spørgsmål til Lotus Turèll på ugens@dr.dk eller på P1s facebook. Vært Bille Sterll.

Ugens gæst: Lotte Blicher Mørk, hospitalspræst

Skal Danmark indføre aktiv dødshjælp? "Ja" siger et flertal af befolkningen. "Nej", siger Lotte Blicher Mørk, der ser det som udtryk for det moderne menneskes behov for at ville kontrollere alt, selv døden. Som præst på Rigshospitalet møder hun dagligt mennesker, der står ved livets kant, og i hendes verden er døden en naturlig - om end uvelkommen - del af livet. I sin nye bog "På en måde skal vi dø" tager hun livtag med døden og vores problemer med at forsone os med meningsløshed og afmagt. For vi er jo vant til at jage løsninger og forklaringer, og ser døden som den ultimative fiasko. Lotte Blicher Mørk er Ugens Gæst til en samtale om livet og døden, om Sidstehjælp og om hvorfor hun ikke vil være "dus med døden" på facebook. Stil spørgsmål til Lotte Blicher Mørk på ugens@dr.dk eller på P1s facebook Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Søren Pind

Skærpede straffe for chikane af politi- og fængselsbetjente, en udvidet respektpakke, rygeforbud i fængselsceller og møder om hashhandel og Christianias fremtid - justitsminister Søren Pind har haft en travl uge på kontoret. Vil en fordobling af straffen forhindre chikane og kan Respektpakken bringe respekten for politiet tilbage? Hvordan vil justitsministeren hjælpe Christianitterne, der siger, de ikke kan holde skansen mod de hårde pushere uden hjælp fra myndighederne? Er det acceptabelt, at der stadig sælges hash på Christiania og er tiden kommet til at legalisere hash og oprette statskontrollerede hashbutikker? Sheriffen for det hele er Ugens Gæst; det kommer til at handle om retspolitik, Ronald Reagan og Pinds personlige drivkraft. Stil spørgsmål på ugens@dr.dk og P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Anders Samuelsen

"Der kommer ikke et valg. Der kommer en lettelse af topskatten", sagde Anders Samuelsen og så var der dømt High Noon mellem ham og statsministeren. For manden, hvis parti i to år lå under spærregrænsen, har i dag magten til at vælte regeringen - og han er ikke bange for at bruge den. Liberal Alliances leder kalder til værdikamp og rykker sig ikke i forhold til den røde linje, partiet har udstukket om topskatten. Hvorfor vil Anders Samuelsen hellere risikere et valg, der kan sende Mette Frederiksen i statsministeriet end at stille sig tilfreds med at få opfyldt 90% af sine krav? Er han stålsat, stejl eller dumstædig? Og hvordan kan han vide sig så sikker på, at det er ham, der vinder? Anders Samuelsen er Ugens Gæst, stil spørgsmål på ugens@dr.dk og P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Rikke Karlsson

Han kaldte hende en forvirret pige fra Rebild, da hun rejste sagen, men forleden måtte Morten Messerschmidt trække sig som formand for DF i Europa-Parlamentet. Det skete på baggrund af en række møgsager om uretmæssig brug af EU-midler og nu også en politianmeldelse for identitetstyveri. Rikke Karlsson er kvinden, der startede lavinen og fik den til at rulle - er hun tilfreds nu? Er det sidste ord sagt eller har hun gjort det til en personlig vendetta mod sin tidligere partifælle, sådan som Messerschmidt hævder? Mød Europa-parlamentarikeren, der fik nok af DF og stil spørgsmål til Rikke Karlsson på ugens@dr.dk og P1s facebook Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Pia Kjærsgaard

Har eliten misset pointen, som Pia Kjærsgaard hævder, efter debatten om det knækkede Danmark har raset hele ugen? Eller er hun som Folketingets formand helt på afveje med sin udmelding? Pia Kjærsgaard frygter et land splittet i to: en storbyelite, der elsker EU og det multikulturelle samfund og så resten af Danmark, som ikke er med på den vogn og føler sig underkendt og talt ned til. En farlig udvikling for demokratiet, mener Pia Kjærsgaard, men hvordan vender vi den og får sammenhængskraften tilbage? Har Pia Kjærsgaard selv skubbet til splittelsen af befolkningen og kan en kvinde i landets højeste embede og med hus og have i det pæne Gentofte tillade sig at pege fingre af andre og kalde dem elitære? Graver hun grøfter i stedet for at samle befolkningen og hvad må formanden for Folketinget i det hele taget mene noget om? Det er nogle af temaerne, når Pia Kjærsgaard er Ugens Gæst, men vi kommer også tættere på mennesket Pia Kjærsgaard. Vært Pia Røn.