Efterforskerne

ProgramInfo

Efterforskerne: Hundredvis af dømte slipper for at betale millionbøder

Sendt: DR P1, 15 Maj 2017, Start kl. 13:03 - Slutter 13:30

Det er ikke kun danskernes gæld til det offentlige, som Skat har problemer med at kradse ind. For de sidste fem år har Skat heller ikke inddrevet hundredvis af millionbøder til private og virksomheder, som f.eks har begået grov skattesvig, bedrageri eller afpresning. Det afslører Efterforskerne på P1. Hør en virksomhed der fortæller, hvordan de slap for bøde. Og en virksomhed, der betalte sin millionbøde men er vred over at andre slipper udenom. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Redaktør er Jesper Hyhne.

Andre udsendelser

Efterforskerne: Kontant afregning

Brugtvognsbranchen har betalt de fleste bøder for at bryde hvidvasklovgivningen herhjemme. Men flere af dem siger selv, at de ikke har været med til at vaske sorte penge hvide. De anede bare ikke, at de ikke måtte modtage kontantbetalinger på over 50.000 kroner. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Hundredvis af dømte slipper for at betale millionbøder

Det er ikke kun danskernes gæld til det offentlige, som Skat har problemer med at kradse ind. For de sidste fem år har Skat heller ikke inddrevet hundredvis af millionbøder til private og virksomheder, som f.eks har begået grov skattesvig, bedrageri eller afpresning. Det afslører Efterforskerne på P1. Hør en virksomhed der fortæller, hvordan de slap for bøde. Og en virksomhed, der betalte sin millionbøde men er vred over at andre slipper udenom. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Knækket af kommunen

En ung autist med angst og social fobi får ordre om at møde mere op på sin specielt tilpassede uddannelse. Men netop kontante krav fra omverdenen gør kun hendes sygdom værre, så hun knækker helt sammen. Nu viser det sig, at kravet fra kommunen er imod loven. I dag fortsætter Efterforskernes dækning af unge handicappede, der ikke kan få lov til at vælge uddannelse selv. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Ulåste skraldebiler i Københavns centrum udgør terrorrisiko

Mens politiet har opstillet betonklodser ved indgange til Strøget og Købmagergade i København for at forebygge potentiel lastbil-terror, efterlader skraldemænd hver morgen deres skraldebiler ulåste og med tændt motor, mens masser af folk går på arbejde ad Københavns gågader. Efterforskerne på P1 har igennem en uge været ude og indsamle dokumentation, som de her præsenterer for Københavns Politi og kommunens skraldefirma. Historien er blevet til på grund af et tip. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Kommune nægter 19-årige Ludvig plads på drømmeuddannelse

Efterforskerne kaster i dag lys over, hvordan unge handikappedes adgang til selv at vælge ungdomsuddannelse i øjeblikket bliver mere og mere begrænset rundt om i kommunerne. Én af de unge, der er i klemme, er Ludvig Schou på 19 år, som er autist. Han troede i sommer han skulle starte på en lokal uddannelse for autister, han selv havde ønsket. Men Helsingør Kommune valgte at overhøre det, og henviste ham til kommunens eget uddannelsestilbud for unge med handicap. En tendens, der ses i kommuner over hele landet, lyder det fra flere handicaporgansationer. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Gifttønder

Efterforskerne på P1 har i flere uger efterlyst kilder med viden om tønder med giftigt affald fra fabrikken Lars Foss Kemi i Fredensborg, der er dumpet i naturen i lokalområdet. De efterlysninger har givet pote, for nu har et stort ansat lokale i Nordsjælland, herunder tidligere chauffører, naboer og ansatte på Lars Foss Kemi, kontaktet redaktionen og delt ud af deres viden. De fortæller, at de enten har set eller været med til at dumpe tønder og dunke med affald fire forskellige steder i lokalområdet i en periode fra midten af 60'erne og frem til 1974. Desuden har flere kilder bidraget til med at opklare, hvad tønderne indeholder - og det er formentlig stoffer, der er særdeles uønskede i vores grundvand. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. (Sendt første gang 20. februar).

Efterforskerne: Det store regelcirkus

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen vil gerne rydde op i bureaukratiet på landets jobcentre. Derfor har Efterforskerne sat ham i stævne, fordi I lyttere har meldt ind med en masse absurde regler i dagpengesystemet. Hør hvordan han reagerer på fire forskellige regler, som redaktionen har fundet frem. For hvad er han reelt klar til, når det kommer til stykket? Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

Efterforskerne: Bølleregisteret, der blev væk

Politikere er overraskede over, at et register over bøller i nattelivet aldrig er blevet til noget i praksis. Efter pres fra både restaurationsbranchen og lokalpolitikere blev bølleregisteret lanceret i 2011, så barer og natklubber kunne udveksle oplysninger om slagsbrødre og forhindre dem i at komme ind. Men bølleregisteret er aldrig taget i brug, og ingen har længere brug for det, kan Efterforskerne på P1 fortælle i dag. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Slagsmålet om Stærekassen - Jysk teater raser over Forsvaret

Efterforskerne fortsætter i dag sagen om Stærekassen på Kongens Nytorv. For det Kongelige Teaters gamle scene er nemlig blevet overtaget af Forsvaret, fordi Livgardens musikkorps har manglet et fast øvested. Men korpset har afvist at leje scene incl. 450 siddepladser ud til et publikumsarragement, selv om scenen står tom alle weekender året rundt. Det har vi fået et tip om fra en lytter, som fortæller sin historie i programmet i dag. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Dronningens husorkester har landets fineste øvelokale

Stærekassen på Kongens Nytorv har gabende tomme stolerækker stort set hele året rundt. Den unikke historiske scene har plads til 450 publikummer, men slår kun dørene op for offentligheden højst 20 gange om året. Slots- og Kulturstyrelsen har nemlig givet Forsvaret eneret til at bruge scenen som øvelokale for Livgardens musikkorps. På samme tid oplever Stærekassens nabo -Det Kongelige Teater - så stor efterspørgsel på deres lokaler, at de må sige nej til eksterne kunder. Hvordan det hænger sammen undersøger Efterforskerne på P1 i dag. Historien er blevet til på grund af et tip. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.