Efterforskerne

ProgramInfo

Efterforskerne: Minister har aktier i skattely firma

Sendt: DR P1, 13 Feb. 2017, Start kl. 13:03 - Slutter 13:30

Efterforskerne har kulegravet en ministers private investeringer og fundet ud af, at ministeren har aktier i et firma, som har placeret sit hovedsæde i et kulisseselskab i Bahamas. Det er et selskab uden reel aktivitet og derfor frygter eksperter, at det bruges til at minimere skattebetaling. Hør hvem ministeren og selskabet er og hør deres forklaringer i Efterforskerne mandag. Efterforskerne kan kontaktes på efterforskerne@dr.dk eller du kan ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Andre udsendelser

Efterforskerne: Kommune nægter 19-årige Ludvig plads på drømmeuddannelse

Efterforskerne kaster i dag lys over, hvordan unge handikappedes adgang til selv at vælge ungdomsuddannelse i øjeblikket bliver mere og mere begrænset rundt om i kommunerne. Én af de unge, der er i klemme, er Ludvig Schou på 19 år, som er autist. Han troede i sommer han skulle starte på en lokal uddannelse for autister, han selv havde ønsket. Men Helsingør Kommune valgte at overhøre det, og henviste ham til kommunens eget uddannelsestilbud for unge med handicap. En tendens, der ses i kommuner over hele landet, lyder det fra flere handicaporgansationer. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Gifttønder

Efterforskerne på P1 har i flere uger efterlyst kilder med viden om tønder med giftigt affald fra fabrikken Lars Foss Kemi i Fredensborg, der er dumpet i naturen i lokalområdet. De efterlysninger har givet pote, for nu har et stort ansat lokale i Nordsjælland, herunder tidligere chauffører, naboer og ansatte på Lars Foss Kemi, kontaktet redaktionen og delt ud af deres viden. De fortæller, at de enten har set eller været med til at dumpe tønder og dunke med affald fire forskellige steder i lokalområdet i en periode fra midten af 60'erne og frem til 1974. Desuden har flere kilder bidraget til med at opklare, hvad tønderne indeholder - og det er formentlig stoffer, der er særdeles uønskede i vores grundvand. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. (Sendt første gang 20. februar).

Efterforskerne: Det store regelcirkus

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen vil gerne rydde op i bureaukratiet på landets jobcentre. Derfor har Efterforskerne sat ham i stævne, fordi I lyttere har meldt ind med en masse absurde regler i dagpengesystemet. Hør hvordan han reagerer på fire forskellige regler, som redaktionen har fundet frem. For hvad er han reelt klar til, når det kommer til stykket? Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444.

Efterforskerne: Bølleregisteret, der blev væk

Politikere er overraskede over, at et register over bøller i nattelivet aldrig er blevet til noget i praksis. Efter pres fra både restaurationsbranchen og lokalpolitikere blev bølleregisteret lanceret i 2011, så barer og natklubber kunne udveksle oplysninger om slagsbrødre og forhindre dem i at komme ind. Men bølleregisteret er aldrig taget i brug, og ingen har længere brug for det, kan Efterforskerne på P1 fortælle i dag. Kontakt os på efterforskerne@dr.dk eller 28545444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Slagsmålet om Stærekassen - Jysk teater raser over Forsvaret

Efterforskerne fortsætter i dag sagen om Stærekassen på Kongens Nytorv. For det Kongelige Teaters gamle scene er nemlig blevet overtaget af Forsvaret, fordi Livgardens musikkorps har manglet et fast øvested. Men korpset har afvist at leje scene incl. 450 siddepladser ud til et publikumsarragement, selv om scenen står tom alle weekender året rundt. Det har vi fået et tip om fra en lytter, som fortæller sin historie i programmet i dag. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Dronningens husorkester har landets fineste øvelokale

Stærekassen på Kongens Nytorv har gabende tomme stolerækker stort set hele året rundt. Den unikke historiske scene har plads til 450 publikummer, men slår kun dørene op for offentligheden højst 20 gange om året. Slots- og Kulturstyrelsen har nemlig givet Forsvaret eneret til at bruge scenen som øvelokale for Livgardens musikkorps. På samme tid oplever Stærekassens nabo -Det Kongelige Teater - så stor efterspørgsel på deres lokaler, at de må sige nej til eksterne kunder. Hvordan det hænger sammen undersøger Efterforskerne på P1 i dag. Historien er blevet til på grund af et tip. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Venstremand har dobbeltrolle i lov om havbrug

Venstres finansordfører Jacob Jensen får penge for at sidde i bestyrelsen hos virksomheden Musholm, som er landets største opdrætter af fisk til havs. Samtidigt sidder Jacob Jensen i folketingets miljøudvalg, hvor der netop nu behandles en lov, der skal bane vejen for flere havbrug - til gavn for bl.a. Musholm. Det er en problematisk dobbeltrolle, mener antikorruptions-foreningen Transparency International. Efterforskerne graver ned i, hvornår dobbeltroller er i orden - og hvornår politikere er inhabile. Historien er blevet til på grund af et tip. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Det danske gulddepot i London

Danmark har deponeret sin guldbeholdning i nationalbanken i England i stedet for hjemme i vores egen Nationalbank. Det kræver en særlig dispensation at opbevare så meget af vores guld i udlandet, fordi der står i Nationalbank-loven, at hovedparten skal være i Danmark - med mindre der er en særlig grund til at flytte det til udlandet. Det danske guld har dog været deponeret i udlandet konstant siden efter 2. Verdenskrig -det er således blevet reglen frem for undtagelsen. Efterforskerne på P1 har undersøgt hvorfor. Historien er blevet til på grund af et tip fra en P1 Lytter. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Tillykke med efterlønnen - søg flere jobs

Bent Rossen på 63 år er lige gået på efterløn. Men to dage før hans otium starter, får han besked af sin A-kasse om, at han skal søge job. Selv om A-kassen allerede er informeret om, at Bent er så godt som ude af dagpengesystemet. Efterforskerne på P1 sætter i denne uge fokus på personer, der efter bedste evne forsøger at leve op til reglerne om være aktivt jobsøgende, selv om det ikke giver mening. Hvis du har oplevet noget lignende hos dit jobcentret eller A-kasse, så kontakt redaktionen på efterforskerne@dr.dk eller ring til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Minister har aktier i skattely firma

Efterforskerne har kulegravet en ministers private investeringer og fundet ud af, at ministeren har aktier i et firma, som har placeret sit hovedsæde i et kulisseselskab i Bahamas. Det er et selskab uden reel aktivitet og derfor frygter eksperter, at det bruges til at minimere skattebetaling. Hør hvem ministeren og selskabet er og hør deres forklaringer i Efterforskerne mandag. Efterforskerne kan kontaktes på efterforskerne@dr.dk eller du kan ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.