Efterforskerne

ProgramInfo

Efterforskerne: Minister har aktier i skattely firma

Sendt: DR P1, 13 Feb. 2017, Start kl. 13:03 - Slutter 13:30

Efterforskerne har kulegravet en ministers private investeringer og fundet ud af, at ministeren har aktier i et firma, som har placeret sit hovedsæde i et kulisseselskab i Bahamas. Det er et selskab uden reel aktivitet og derfor frygter eksperter, at det bruges til at minimere skattebetaling. Hør hvem ministeren og selskabet er og hør deres forklaringer i Efterforskerne mandag. Efterforskerne kan kontaktes på efterforskerne@dr.dk eller du kan ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Andre udsendelser

Efterforskerne: Dronningens husorkester har landets fineste øvelokale

Stærekassen på Kongens Nytorv har gabende tomme stolerækker stort set hele året rundt. Den unikke historiske scene har plads til 450 publikummer, men slår kun dørene op for offentligheden højst 20 gange om året. Slots- og Kulturstyrelsen har nemlig givet Forsvaret eneret til at bruge scenen som øvelokale for Livgardens musikkorps. På samme tid oplever Stærekassens nabo -Det Kongelige Teater - så stor efterspørgsel på deres lokaler, at de må sige nej til eksterne kunder. Hvordan det hænger sammen undersøger Efterforskerne på P1 i dag. Historien er blevet til på grund af et tip. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Venstremand har dobbeltrolle i lov om havbrug

Venstres finansordfører Jacob Jensen får penge for at sidde i bestyrelsen hos virksomheden Musholm, som er landets største opdrætter af fisk til havs. Samtidigt sidder Jacob Jensen i folketingets miljøudvalg, hvor der netop nu behandles en lov, der skal bane vejen for flere havbrug - til gavn for bl.a. Musholm. Det er en problematisk dobbeltrolle, mener antikorruptions-foreningen Transparency International. Efterforskerne graver ned i, hvornår dobbeltroller er i orden - og hvornår politikere er inhabile. Historien er blevet til på grund af et tip. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Det danske gulddepot i London

Danmark har deponeret sin guldbeholdning i nationalbanken i England i stedet for hjemme i vores egen Nationalbank. Det kræver en særlig dispensation at opbevare så meget af vores guld i udlandet, fordi der står i Nationalbank-loven, at hovedparten skal være i Danmark - med mindre der er en særlig grund til at flytte det til udlandet. Det danske guld har dog været deponeret i udlandet konstant siden efter 2. Verdenskrig -det er således blevet reglen frem for undtagelsen. Efterforskerne på P1 har undersøgt hvorfor. Historien er blevet til på grund af et tip fra en P1 Lytter. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Tillykke med efterlønnen - søg flere jobs

Bent Rossen på 63 år er lige gået på efterløn. Men to dage før hans otium starter, får han besked af sin A-kasse om, at han skal søge job. Selv om A-kassen allerede er informeret om, at Bent er så godt som ude af dagpengesystemet. Efterforskerne på P1 sætter i denne uge fokus på personer, der efter bedste evne forsøger at leve op til reglerne om være aktivt jobsøgende, selv om det ikke giver mening. Hvis du har oplevet noget lignende hos dit jobcentret eller A-kasse, så kontakt redaktionen på efterforskerne@dr.dk eller ring til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne

Efterforskerne på P1 har i flere uger efterlyst kilder med viden om tønder med giftigt affald fra fabrikken Lars Foss Kemi i Fredensborg, der er dumpet i naturen i lokalområdet. De efterlysninger har givet pote, for nu har et stort ansat lokale i Nordsjælland, herunder tidligere chauffører, naboer og ansatte på Lars Foss Kemi, kontaktet redaktionen og delt ud af deres viden. De fortæller, at de enten har set eller været med til at dumpe tønder og dunke med affald fire forskellige steder i lokalområdet i en periode fra midten af 60'erne og frem til 1974. Desuden har flere kilder bidraget til med at opklare, hvad tønderne indeholder - og det er formentlig stoffer, der er særdeles uønskede i vores grundvand. Hvis du også ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Minister har aktier i skattely firma

Efterforskerne har kulegravet en ministers private investeringer og fundet ud af, at ministeren har aktier i et firma, som har placeret sit hovedsæde i et kulisseselskab i Bahamas. Det er et selskab uden reel aktivitet og derfor frygter eksperter, at det bruges til at minimere skattebetaling. Hør hvem ministeren og selskabet er og hør deres forklaringer i Efterforskerne mandag. Efterforskerne kan kontaktes på efterforskerne@dr.dk eller du kan ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: Dansk kulisseselskab brugt til skattely

Et dansk selskab er blevet brugt til at flytte millioner af kroner fra en krakket russisk bank til den kulørte, russiske rigmand Sergei Pugachev og hans families private lommer. Det danske kulisseselskab har via en konto i Jyske Bank kunnet flytte penge, mens Rusland påbegyndte efterforskning af Pugachev for milliardsvindel. Anne Skjerning har historien. Og så følger vi op på sidste uges historie om gifttønder gravet ned i Humlebæk. Historien om det danske kulisseselskab er blevet til, fordi Efterforskerne har haft adgang til Panama Papers. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.

Efterforskerne: En giftig hilsen fra 70'erne

I den nordsjællandske muld ligger der muligvis en hilsen fra fortiden, som - potentielt - kan vise sig at være en dyr og farlig hilsen. Hundredvis af tønder med gift skal nemlig ifølge pensionisten Mogens Bredahl Christiansen være blevet gravet ned i dybeste hemmelighed. I sommeren 1974 - altså for mere end 42 år siden - arbejdede han som chauffør - og i den forbindelse så han noget, som vakte hans nysgerrighed .... men som han først fortæller om nu: Han så flere hundrede gifttønder blev gemt væk i det nordsjællandske landskab. I dagens udgave af Efterforskerne går Rasmus Mark Pedersen på jagt efter de skjulte tønder. Historien er blevet til på grund af et tip fra en P1 Lytter. Hvis du ved noget om sagen, eller har tips om andre historier, kan du kontakte os på efterforskerne@dr.dk eller ringe til os på tlf 2854 5444. Efterforskerne er Rasmus Mark Pedersen, Anne Skjerning og Gry Hoffmann. Redaktør er Jesper Hyhne.