Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 01:00

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller. (Sendes også onsdag 18.25, torsdag 21.33, lørdag 20.03 og mandag 21.03).

Andre udsendelser

Feature: Kvinderne fra Gaza

Riham og Ola er så langt fra den stereotype opfattelse af unge muslimske kvinder, man næsten kan komme. Riham er chef i Sundhedsministeriet, gift med en mand, hun selv har valgt og har tre sønner. Ola er i slutningen af tyverne, er uddannet psykolog og har sit eget radioshow. Hun er skilt fra den mand, hendes far valgte til hende. Nu bor hun alene sammen med sine søskende og deres familier, som hun forsørger, fordi hun er den eneste, der tjener penge. Mød kvinderne, som elsker Gaza, men ikke bryder sig om Hamas og dagligt kæmper en kamp for at leve et normalt liv i et område præget af stor fattigdom, krig og strenge religiøse regler. Tilrettelæggelse Anne Lea Landsted.

Feature: Lyden af cellerne

Hvordan lyder det, når celler bevæger sig? Det spørgsmål har perkussionisten og komponisten Birgit Løkke stillet. For at få svar er hun taget til Pasteur Instituttet i Paris, hvor hun sammen med forskningschef Christian Muchard optager lyden af celler, der deler sig. Uden særligt meget forskningsmæssig eller teknisk viden er det ikke helt let at jonglere med laboratoriets ledninger, måleapparater, mikroskoper og mikrofoner. Tilrettelæggelse: Lone Nyhuus. (Sendt første gang 23. august).

Feature: Jeg sta-sta-stammer

For omkring 50.000 danskere er det at sige deres eget navn en udfordring. Indtil for få år siden gjaldt det også Ole Kring Tannert. Han begyndte at stamme i 8. klasse og blev dengang sprunget over af læreren i undervisningen, fordi hans stammen var så slem. Det fik ham til at tro, at der var noget galt med ham, at han nok var dummere end gennemsnittet, og at han aldrig ville få et normalt job eller finde kærligheden. Men da han skulle være far for anden gang, fyldte de negativer tanker så meget, at han søgte hjælp til at få styr på sin stammen. Tilrettelæggelse Marianne Lentz.

Feature: Døden nær for Mister Derby

Midt i en fantastisk sæson med talent-hesten Rudolf le Ann er livet ved at ende brat for den succesfulde danske travkusk Steen Juul i 1992. På vej med privatfly til et historisk løb for 3-årige travheste styrter flyet ned kort før landing i søen Vätteren i Sverige. Fem personer omkommer ved styrtet, men det lykkes Steen Juul at kæmpe sig i land og tilbage i toppen af travsporten. Tilrettelæggelse Kasper Søegaard.

Feature: Et midlertidigt hjem i nord

17 år gamle Mortadha Al Soedani har forladt det hele; familien, vennerne, de vante rammer og et Irak i opbrud. Som et af de 2068 uledsagede flygtningebørn, der kom til Danmark sidste år, har han byttet en tilværelse i krigshærgede Fallujah ud med en køjeseng i et nordjysk asylcenter. Vi har besøgt ham i hans midlertidige hjem i Thisted. Tilrettelæggelse: Hakan Jakob Kosar.

Feature: Skyd for livet

Bliver man mere sikker når man bærer skydevåben? Det spørgsmål svarer en række amerikanere på. De ejer nogle af landets 300 millioner våben. P1Feature besøger våbenentusiasten, der endte med at sælge sine våben. Dansk-amerikaneren, som aldrig overvejede at eje et våben, før hun flyttede til USA. Og en 2. klasse, der trænes i at tackle skoleskyderier. Tilrettelæggelse: Cecilie Kallestrup og Mette Lützhøft. (Sendt første gang 4. marts 2014).

Feature: Kulde - kærlighed og kammeratskab

De er seks mænd, termometeret viser minus fyrre grader. Breddegraden siger 81 grader nord, tæt på nordpolen. Godt to år har de forpligtet sig til at være her på Station Nord. Mød mændene i den grønne barakby, tæt på verdens ende. Tilrettelæggelse: Gitte Hansen.

Feature: Den mexicanske jernslange

Den mexicanske jernbane fragter officielt kun varer, men har reelt verdensrekord i transport af blinde passagerer. Den er dermed en altafgørende hovedfaktor for strømmen af illegale indvandrere fra Syd- og Mellemamerika og ind i USA. I Mexico kalder de toget for "jern slangen". Journalist Rasmus Poulsen har kørt med godstoget, og talt med de folk der rejser og arbejder med og på jernbanen i det kriseramte Mexico. Tilrettelæggelse: Rasmus Poulsen.

Feature: Oliver & Aya - Kærlighed på tværs

For godt fire år siden møder Oliver Aya, og de to forelsker sig. Oliver er pæredansk, og han beskriver sig selv som kulturkristen. Aya er muslim, og hendes familie er meget konservative. De aner ikke, at Oliver eksisterer. Oliver er begyndt at gå i moske, fordi han overvejer, om han skal konvertere til islam i kærlighedens navn. Tilrettelæggelse: Rasmus Agger, Lasse Ørum Klinke og Esben Rud Ammundsen.

Feature: De vrede kvinder

En gruppe unge kvinder mødes i en såkaldt anger management-gruppe, hvor de konfronterer deres voldsomme og destruktive temperament og forsøger at få et mere normalt liv. Gruppen af kvinder mødes hos Kriminalforsorgen i København, nogle frivilligt og andre efter en dom for vold. Det bliver en proces fyldt med bandeord og voldsfantasier, men også med nye værdifuld selvindsigt og især en af pigerne forandrer sig undervejs. Tilrettelæggelse: Rune Sparre Geertsen. (Sendt første gang 18. oktober).