Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 01:00

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller. (Sendes også onsdag 18.25, torsdag 21.33, lørdag 20.03 og mandag 21.03).

Andre udsendelser

Feature: Jagten på hjem efter Tjernobyl

Viktor Melnikov mistede for præcis 30 år siden sin familie på tragisk vis i forbindelse med Tjernobyl-ulykken. Viktor kom til Danmark, og fik her muligheden for at begynde på et helt nyt liv. Viktor burde være glad, men tit er han ked af det. For det er svært at komme til et fremmed land og starte på en frisk, når alt det man kender, pludselig er væk. I dag er Viktor skuespiller. I flere sæsoner har han spillet det populære teaterstykke "Et Latterligt menneskes Drøm" i kapellet på Assistens Kirkegård i København. Tilrettelæggelse: Stine Voigt de Klauman. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature: Den tavse planet

Hvad ville planeten sige, hvis den kunne tale? Verdens fremtid bliver måske kortere og kortere, fordi vi ikke passer bedre på vores fælles hjem, kloden. Mød tre mennesker, der på hver deres måde giver naturen en stemme. Tilrettelæggelse: Ea Ørum. (Sendt første gang 1. marts).

Feature: Bambi og Arne fra Mændenes hjem

Arne og Bambi er naboer. De har begge et værelse på Mændenes Hjem i Istedgade. De lever et råt liv med kriminalitet og alt for mange stoffer, men drømmer begge om et helt almindeligt liv med job, lejlighed og måske en kæreste. Nu kan du komme med Bambi og Arne indenfor på herberget. Tilrettelæggelse: Mira Kellermann og Liv Lading Petersen. Fotograf: Eskil Thylstrup.

Feature: Farvel Elisabeth

Margreth, Hildibrandur og deres otteårige datter Esther har boet seks uger på det nye og eneste børnehospice i landet, Lukashuset i Hellerup. Familiens yngste datter Elisabeth var en helt normal og lattermild baby, indtil hun var ni måneder gammel. Pludselig blev hun alvorligt syg, og familien må forberede sig på den sidste afsked med Elisabeth. P1 Feature følger familien i de svære uger på hospice - et ophold, der gør det ubærlige knap så ubærligt. Tilrettelæggelse: Karen Lerbech og Lisbeth Brocelius Meléndez. Fotograf: Sara Galbiati.

Feature: Uden pap og plastik

De fleste af varerne i supermarkedet er pakket ind i flere lag plastik. Selv vasketabs til opvaskemaskinen ligger én og én i små pakker nede i papæsken. Alt sammen noget, der fylder op i skraldespanden. Det er mange danskere efterhånden opmærksom på, og de vil gerne købe frugt, sæbe og andre varer, uden at få en masse emballage med hjem. For Dinna Sigaard Bruun er bæredygtighed en livsstil. Hun køber ind, så det kræver mindst muligt af jordens ressourcer. Hun går efter varer i løssalg, så hun er sikker på at spise op, og hun pakker sine indkøb i stofposer og glaskrukker. Hun ønsker at leve helt fri for emballage. Tilrettelæggelse: Martin Lennard Eriksen. (Sendes også fredag 21.03, lørdag 2.03, søndag 13.03 og 00.32).

Feature: Farvel til værtshuset

Engang lå der ét på hvert gadehjørne. Indre Nørrebro i København var fyldt med listige beværtninger, hvor man røg, drak og raflede sig gennem tilværelsen. Men nu er der kun ganske få tilbage, og en ny tid banker på ruderne med de gule gardiner. P1 Feature er taget på besøg på et af de sidste brune værtshuse. Tilrettelæggelse: Jakob Skaaning og Steffen Villadsen.

Feature: Far på den forkerte måde

Michael, Jakob og Nikolaj måtte hver især se fremtidsdrømmen om familieidyllen styrte i grus, da de som meget unge blev fædre under omstændigheder, de havde håbet ville være helt anderledes. I Featuren fortæller de, hvordan det er, når man ikke selv tager beslutningen om at blive far. Tilrettelæggelse: Signe Lene Christiansen og Ida Hasgaard Røntorp. (Sendt første gang 24. august 2015).

Feature: Arven fra Benneweis

Nadia Benneweis er født præcis 100 år efter, at Cirkus Benneweis blev grundlagt. Som nyudsprunget direktør, 5. generation i rækken, i verdens ældste familiedrevne cirkus, står Nadia Benneweis på skuldrene af en lang familietradition i en tid, hvor cirkusbilletter sælger dårligt, og der er røde tal i regnskabet. Du kan komme på turné med Cirkus Benneweis - både ind i manegen, i direktørens private turnévogn og tilbage i Benneweis 128 års cirkushistorie. Tilrettelæggelse: Ida Hasgaard Røntorp og Signe Lene Christiansen. (Sendt første gang 12. oktober 2015).

Feature: Far, far og rugemor

Dan og Martin drømmer om at få børn sammen, men som et homoseksuelt par, har de brug for hjælp. I Danmark kan de ikke få den hjælp, de har brug for og derfor må de til USA for at finde to kvinder, der kan give dem det barn, de ønsker sig. I jagten på en ægdonor og en rugemor balancerer de på kanten af den danske straffelov samtidig med, at de skal finde ud af, hvem kvinderne skal være, og hvilken rolle de skal spille i barnets liv. Tilrettelæggelse: Thomas Westergaard. (Sendt første gang 30. november 2015). (Sendes også onsdag 20.30 og mandag 21.30).

Feature: Arven i Afrika

Da Kurt sælger det vognmandsfirma, han har brugt livet på at bygge op, køber han et gigantisk landområde i Zambia. Ideen er at tjene penge på jagtrejser. Investeringen er forbundet med visse skattefordele. Kurt, som ikke taler andre sprog end dansk og hele sit liv har knoklet for at tjene penge, bliver bjergtaget af Afrika og vier sine sidste leveår til at forbedre levevilkårene i en lille landsby i Zambia. I arbejdet med farmen finder han lykken og meningen med livet, langt væk fra hverdagens småproblemer. Da Kurt dør, står hans to sønner, David og Remi som ejere og bestyrere af deres fars livsværk. Men hvad stiller man op med en kvægfarm og 14 ansatte, når man selv bor i Randers og stadig er under uddannelse. Tilrettelægger: Anne Neimann Clement. (Sendt første gang 23. februar).