Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 15:30

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

Andre udsendelser

Feature: Efterkommer af det armenske folkedrab

I Brøndby bærer den 27-årige dansk-armenier Hajg Zanazanian rundt på historien om sin families kamp for at overleve den tyrkiske massakre på den armenske befolkning for præcist 100 år siden. En historie, som sendte hans familie på en utrolig flugt gennem Mellemøsten, indtil hans bedstefar og bedstemor som ungt forelsket par kunne føre familien videre i Libanon. Og som af kringlede stier fører til Brøndby, hvor Hajg Zanazanian nu kæmper sin egen kamp for at få Danmark til at anerkende massakren som et officielt folkedrab ligesom Sverige og 25 andre lande har gjort. En anerkendelse, som vil give ham ro i sjælen på sin familie og alle armenieres vegne. Tilrettelæggelse: Rasmus Bjerre, Mikkel Andersson og Lasse Bøgeskov Andersson.

Feature: Ud af ensomheden

Elise Møller har været igennem en benhård skilsmisse og undervejs er venner og veninder faldet fra. Roger Lampe er aldrig kommet sig over tabet af sin elskede Lis, og han oplever ligesom Elise en dyb ensomhed. De to kæmper nu på hver sin måde for at komme ud af ensomheden. Over 210.000 danskere over 16 år føler sig ofte eller altid ensomme. De mangler venskaber præget af nærhed, forbundethed og intimitet, viser den nyeste forskning. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

Feature: Vagabondens sidste vandring

Dan har aldrig set ret meget til sin bror, han var nemlig vagabond og gik under navnet Harald Blåtand. Sidste år døde Blåtand i Assens - ligesom en hel del andre vagabonder før ham. Vi tager med Dan til Assens for at finde ud, hvem broderen var og hvorfor vagabonderne er endt deres dage i den fynske by. Tilrettelæggelse: Jakob Skaaning.

Feature: Bøssepesten

Diskoteket Madame Arthur vrimlede med bøsser og dragqueens i 80'erne. Lige indtil et lille virus kaldet HIV begyndte at sprede sig og tage liv efter liv. Historien om HIV indeholder mystik, mirakler, kærlighed, fordomme og masser af smerte. Den startede på Hvidovre Hospital i 1982 og er ikke slut endnu. Tilrettelæggelse: Astrid Skov Andersen og Line Jensen.

Feature: De seende på Island

På Island tror over halvdelen af befolkningen på alfer, trolde og feer. Helt op på politisk niveau er det en dimension, man tager alvorligt, også når der skal bygges veje og broer. Men hvem kan se disse væsner, hvordan ser de ud, og hvorfor tror det moderne nutidsmenneske på Island på dem? Feature på P1 tager dig med ind i et fortryllet univers, på jagt efter elverfolket, og dem, der tror på dem. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.

Feature: I et åbent forhold

De fleste af os danskere lever monogamt. Det vil sige sammen med én partner. Det unge par Emilie og Johannes er gift, og er glade for hinanden. Men de har valgt at leve i et åbent forhold, hvor sex med andre er helt okay. De synes selv, deres forhold fungerer rent praktik. De lever i et frit kærlighedsforhold, hvor de sammen tager på babe-spotting i nattelivet, for at støve potentielle sexpartnere op. Tilrettelæggelse: Katrine Hedegaard.

Feature: Cykler fra fattigdom

Cykelryttere fra Colombia er begyndt at markere sig stærkt indenfor international cykelsport. Sporten bringer rytterne ud af fattigdom, og bliver et alternativ til narkokriminalitet og lette penge. Cykelsporten skaber håb og drømme i Colombia. Tilrettelæggelse: Lise Josefsen Hermann. Bemærk: I udsendelsen omtales cykelholdet Astana som italiensk. Det er det ikke. Holdet er fra Kasakhstan. Feature-redaktionen beklager fejlen.

Feature: Ansøgning om et nyt smil

Norske Ann er 36 år og mangler 24 tænder. Der er en historie, for hver tand hun har mistet. Historier om tab, vold og misbrug. Hun skammer sig over sit tandløse smil, gemmer sig. Uden et smil er det svært for hende at søge arbejde og møde andre mennesker. Nu vil Ann have nye tænder så hun kan smile igen. Tilrettelæggelse: Rikke Houd.

Feature: Hårdt liv på Hovedvej 13

Rundt om i Danmark er flere campingpladser ved at udvikle sig til faste opholdssteder for udstødte og udsatte - især mænd. En af dem er 53-årige Bette-Jens, der bor på en lille campingplads langs den jyske Hovedvej 13. Engang havde han eget firma og omsatte for millioner. Men efter en skilsmisse faldt han helt ud af samfundet, gik på landevejen, og endte med at bo i et hundehus. Dengang var han ligeglad med at dø. Det er han ikke længere. Tilrettelæggelse: Jens Vilstrup.

Feature: Jagerpiloten og den frivillige kriger

Den karismatiske Nørrebro-knægt Ryan Omar har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og om hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.