Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 01:00

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller. (Sendes også onsdag 18.25, torsdag 21.33, lørdag 20.03 og mandag 21.03).

Andre udsendelser

Feature: Flugten fra Zanzibar

Anne-Sofie Gerhard er valgekspert og skal i 2015 til Zanzibar i forbindelse med præsidentvalget. Sammen med sin familie skal hun tilbringe to år på den smukke østafrikanske ø, men intet går som forventet. Anne-Sofie bliver fanget i en storpolitisk konflikt, hvor telefonaflytning, overvågning og dobbeltspil er en del af hverdagen. Og da hun bliver truet med aldrig at skulle se dagslys igen, må hun lave en umenneskelig aftale med sin mand. Tilrettelæggelse: Mikkel Hartmann-Petersen. Redaktør Louise Witt-Hansen.

Feature: Udflytterne

Nogle vælger at flytte med, andre gør ikke og mister deres job. Udflytninger af statslige arbejdspladser påvirker mange mennesker, der kommer til at tage deres liv op til revision. Er adressen vigtig - eller kan de trives, hvor deres job flytter hen. Tilrettelæggelse Anette Johnsen. (Sendt første gang 27. december 2016).

Feature: Hjemme bedst - også når man er 101 år

Ellen Rossing er 101 år og bor hjemme i egen lejlighed. Hun bliver passet af hendes to døtre på 70 og 75 år, der kommer forbi hver dag og laver mad. Plejehjemspladser er dyre for samfundet, og derfor opfordrer ældrepolitikken til at blive længst muligt i eget hjem. Kommunerne opfordrer nu voksne børn og andre pårørende til at støtte og hjælpe med opgaver, som hjemmehjælpen ellers tager sig af. P1 Feature har besøgt 101-årige Ellen Rossing og hendes to døtre i lejligheden på Amager. Medvirkende: Ellen Rossing, 101 år. Ulla Rossing, 75 år. Birgit Rossing, 70 år. Musik og lyd: Martin Selway. Tilrettelæggelse: Eva-Marie Møller. (Sendes også mandag 5.30 og 1.30, onsdag 20.33 og lørdag 6.33).

Feature: Kulde - kærlighed og kammeratskab

De er seks mænd, termometeret viser minus fyrre grader. Breddegraden siger 81 grader nord, tæt på nordpolen. Godt to år har de forpligtet sig til at være her på Station Nord. Mød mændene i den grønne barakby, tæt på verdens ende. Tilrettelæggelse: Gitte Hansen. (Sendt første gang 8. november 2016),

Feature: Danserindens kamp mod menneskehandel

I området omkring Istedgade, hvor sexbutikkernes blinkene neonlys lyser natten op, kan man tit se en ældre kvinde, ofte klædt i pels, vandre rundt og tale med de afrikanske gadeprostituerede. Kvinden i den brune pels er Michelle Mildwater, stifter af organisationen HopeNow, der siden 2007 har arbejdet for handlede mænd og kvinders rettigheder. Michelle er datter af en sydafrikansk balletdanser og en engelsk murerarbejdsmand. Det var hendes forældres fælles kærlighed til violinkoncerter, der førte dem sammen. Michelle kom til verden i slutningen af 40erne i Cape Town og rejste i hendes unge år rundt i verden som danser. Featuren handler i denne uge om, hvordan kvinden klædt i pels med den lidt fornemme engelsk-danske accent, er havnet som socialarbejder vandrende rundt i døgnets ydertimer på Istedgade. Tilrettelagt af Mikkel Rønnau. Redaktør Louise Witt-Hansen.

Feature: Et midlertidigt hjem i nord

17 år gamle Mortadha Al Soedani har forladt det hele; familien, vennerne, de vante rammer og et Irak i opbrud. Som et af de 2068 uledsagede flygtningebørn, der kom til Danmark sidste år, har han byttet en tilværelse i krigshærgede Fallujah ud med en køjeseng i et nordjysk asylcenter. Vi har besøgt ham i hans midlertidige hjem i Thisted. Tilrettelæggelse: Hakan Jakob Kosar. (Sendt første gang 15. november 2016).

Feature: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage

Forfatteren Naja Marie Aidts søn Carl døde i en ulykke - kun 25 år gammel. I denne uge udkommer bogen "Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage", hvor Aidt skriver om tabet af sin søn. Naja Marie Aidt bor i New York og deler kontor med forfatter og radioproducent Pejk Malinovski. Pejk har talt med Naja Marie Aidt om bogen og hvad der skete den dag Carl døde. (Sendt første gang 21. marts).

Feature: DF´eren i teltlejren

Peter Bedsted Jeppesen bor på et landsted i Thy, og har altid en kop kaffe på kanden, hvis man kigger forbi - og det gør folk ofte. Han er et politisk menneske, som var aktivt medlem af Dansk Folkeparti, da han efter en periode som ledig fik arbejde i den daværende teltlejr for asylansøgere i Thisted. Her var han i syv måneder, indtil lejren lukkede i oktober 2016. Hør hvordan det gik DF´eren i teltlejren. Featuren er lavet af Stine Ellerbæk.

Feature: Kvindedrab

Jalousi-drab, hustruvold og gruppevoldtægter er hverdagskost for kvinder på tværs af hele Syd- og Mellemamerika - over hver tredje kvinde på kontinentet er udsat for vold i løbet af deres liv. Det er en ekstrem grad af machokultur, der gennemsyrer hele samfundet og betyder, at man som kvinde de fleste steder ikke kan gå på gaden efter kl. 21.00. Bolivia er det land, hvor det står værst til i regionen - her er tallet ni ud af ti kvinder. Men noget er på vej. Flere kvinder er begyndt at råbe op, få ændret lovgivningen og sat kvinderettigheder på dagsordenen. Med livet som indsats. Tilrettelagt af Victoria Touveneau.

Feature: Ryger, smugryger eller queer

Midt på Frederiksberg, mellem ældgamle træer og spritnye bilen, ligger Kastanievej Efterskole. En lille skole hvor ordene: Livsoplysning, demokratisk dannelse og åbenhed står helt centralt. Du skal nu med helt ind bag værelsesdørene. I featuren: "Ryger, smugryger eller queer" kan du høre, hvad det vil sige at være ung og åben i 2017. Vi møder bl.a. Noah, som har overvejet at droppe efterskolen nogle gange - bl.a. har det været svært pludselig at skulle bo sammen med en fremmed på et lille værelse. Men Noah er blevet på Kastanievej for sådan en chance får man ikke igen. Noah huske stadig den første dag på Efterskolen helt tydeligt. Tilrettelæggelse: Katrine Norild. (Sendt første gang 5. februar).