Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 15:30

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

Andre udsendelser

Feature: Jagerpiloten og den hellige kriger

En karismatisk Nørrebro-knægt har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En reflekteret, dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

Feature: Lille Dimon, en ø i Atlanten

En svært tilgængelig ø. Med sin runde form og stejle sider stikker den i vejret som en prop. Lille Dimon ligger i det vilde nordatlantiske hav. Høje bølger slår næsten altid mod dens klippesider og stærke uforudsigelige strømme gør det mere end svært at indtage den ubeboede ø. Her har mænd i århundreder drevet fåreavl og fuglefangst. En af dem er Manne Næs, der har grebet alle muligheder for at gå i land på Lille Dimon. Tilrettelæggelse: Søren Flytkjær.

Feature: Annas kamp mod korruptionen

To unge ukrainske kvinder, den ene journalist, den anden aktivist, afleverede for knap et år siden bunker af beviser for, at det ukrainske samfund er gennemkorrupt. Deres håb om forandring var stort, men i dag er de ramt af skuffelser og sorg. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.

Feature: Hårdt liv på Hovedvej 13

Rundt om i Danmark er flere campingpladser ved at udvikle sig til faste opholdssteder for udstødte og udsatte - især mænd. En af dem er 53-årige Bette-Jens, der bor på en lille campingplads langs den jyske Hovedvej 13. Engang havde han eget firma og omsatte for millioner. Men efter en skilsmisse faldt han helt ud af samfundet, gik på landevejen, og endte med at bo i et hundehus. Dengang var han ligeglad med at dø. Det er han ikke længere. Tilrettelæggelse: Jens Vilstrup.

Feature: Pigen og revolutionen

Esraa Ettaweel var i 3 år på barrikaderne og med i utallige demonstrationer under den egyptiske revolution. Men så gik det galt. Esraa blev skudt i maven, og blev lammet. Nu består dagen af genoptræning og studier i sociologi. Kampen er tabt, og livet med demonstrationer er slut. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

Feature: Den syge kærlighed

En historie om hvor svært det er når man blander kærlighed med sygdom. To mennesker forelsker sig på trods af visheden om, at de har en alvorlig sygdom. De ved godt at livet vil forandre sig, men ikke hvor hårdt det vil ramme dem. Da sygdommen bryder ud, forandres deres liv totalt, og kærligheden bliver også syg. Alligevel håber og drømmer de om et andet liv. Tilrettelæggelse: Bjarke Stender.

Feature: Flygtet fra Burma

Der sidder 150.000 flygtninge fra Burma, eller Myanmar, som landet også hedder, på Thai-siden af grænsen mellem Thailand og Burma. I år skal der være valg i landet og verdenssamfundet håber på, at det bliver frit og fair, så de mange flygtninge kan vende hjem. Problemet er, at langt de fleste flygtninge ikke ønsker at vende tilbage til hjemlandet. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar.

Feature: Et liv med HIV

Musikeren Thomas Buttenschøn har aldrig villet tale om, at han er HIV-smittet. Det kom ingen andre ved. Men efter at være blevet far lukker han op og fortæller om at leve med det virus, der kostede begge hans forældre livet og nær havde slået ham selv ihjel. I dag har Thomas to raske sønner og en kone, der ikke frygter at blive smittet, selv om parret har droppet kondomerne. Tilrettelæggelse: Anette Johnsen.

Feature: 10 år efter tsunamien

En familie på tre fra Mors fejrede for 10 år siden jul i Thailand. Men kun far og datter vendte hjem efter juleferien. Mor blev offer for den tsunami, som ramte 2. juledag 2004. Datteren Line var på det tidspunkt 14 år og var også tæt på at miste livet. Far Jens og Line har brugt mange stunder på at holde rede på tragedien, der har mærket dem for livet, og som samtidig føles helt uvirkelig. Line bor nu i udlandet med sin kæreste, og kommer hjem til sin far i P1Featuren "10 år efter tsunamien", hvor deres redningsmand kommer overraskende på besøg. Tilrettelæggelse: Gitte Smedemark.