Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 15:30

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

Andre udsendelser

Feature: Pigen og revolutionen

Esraa Ettaweel var i 3 år på barrikaderne og med i utallige demonstrationer under den egyptiske revolution. Men så gik det galt. Esraa blev skudt i maven, og blev lammet. Nu består dagen af genoptræning og studier i sociologi. Kampen er tabt, og livet med demonstrationer er slut. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

Feature: Den syge kærlighed

En historie om hvor svært det er når man blander kærlighed med sygdom. To mennesker forelsker sig på trods af visheden om, at de har en alvorlig sygdom. De ved godt at livet vil forandre sig, men ikke hvor hårdt det vil ramme dem. Da sygdommen bryder ud, forandres deres liv totalt, og kærligheden bliver også syg. Alligevel håber og drømmer de om et andet liv. Tilrettelæggelse: Bjarke Stender.

Feature: Flygtet fra Burma

Der sidder 150.000 flygtninge fra Burma, eller Myanmar, som landet også hedder, på Thai-siden af grænsen mellem Thailand og Burma. I år skal der være valg i landet og verdenssamfundet håber på, at det bliver frit og fair, så de mange flygtninge kan vende hjem. Problemet er, at langt de fleste flygtninge ikke ønsker at vende tilbage til hjemlandet. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar.

Feature: Et liv med HIV

Musikeren Thomas Buttenschøn har aldrig villet tale om, at han er HIV-smittet. Det kom ingen andre ved. Men efter at være blevet far lukker han op og fortæller om at leve med det virus, der kostede begge hans forældre livet og nær havde slået ham selv ihjel. I dag har Thomas to raske sønner og en kone, der ikke frygter at blive smittet, selv om parret har droppet kondomerne. Tilrettelæggelse: Anette Johnsen.

Feature: 10 år efter tsunamien

En familie på tre fra Mors fejrede for 10 år siden jul i Thailand. Men kun far og datter vendte hjem efter juleferien. Mor blev offer for den tsunami, som ramte 2. juledag 2004. Datteren Line var på det tidspunkt 14 år og var også tæt på at miste livet. Far Jens og Line har brugt mange stunder på at holde rede på tragedien, der har mærket dem for livet, og som samtidig føles helt uvirkelig. Line bor nu i udlandet med sin kæreste, og kommer hjem til sin far i P1Featuren "10 år efter tsunamien", hvor deres redningsmand kommer overraskende på besøg. Tilrettelæggelse: Gitte Smedemark.

Feature: Kvinden på isen

Unge Karen Roos rejser alene til Østgrønland i 1932 og forsvinder ud på isen ni måneder senere. Hendes fodspor fører til iskanten, hvor der ligger en skistav. Hendes dagbog findes, men siderne fra de sidste tre måneder af hendes liv er skåret ud. I P1 Featuren "Kvinden på isen" kan du høre historien om Karen Roos og hvad der skete med kvinden på isen. Programmet er en kortere version af et program med samme titel, produceret for podcastmagasinet Thirdear.dk. Tilrettelæggelse Rikke Houd.

Feature: Russerfrygten

På Bornholm sidder 74-årige Carl Ilsøe og husker tilbage på et liv fyldt med frygt for russerne. Som lille dreng husker han Sovjets bombardementer af Rønne og Nexø i 1945 - som ung reserveofficer den evige trussel fra øst under den kolde krig. Og nu lister russiske ubåde så måske igen rundt i den svenske skærgård, mens angrebsklare jagerfly lastet med missiler laver øvelser mod Danmark. En optrapning, der genopliver skrækken for russerne, hos de fleste i den ældre generation og som eksperter kalder en ny kold krig. Tilrettelæggelse: Viktor Lykke Reddersen.

Feature: De usynlige

At være homoseksuel i Palæstina er ikke ufarligt. Og derfor flygter mange homoseksuelle palæstinensere til Israel. Her kan de leve frit som homoseksuelle, til gengæld må de skjule deres palæstinensiske nationalitet for ikke at blive smidt hjem til Vestbredden igen. De bliver usynliggjort i både arabiske og israelske medier, men det er der nogle, der kæmper for at lave om på. Tilrettelæggelse: Anne Pilegaard Petersen og Maja Nyvang Christensen.

Feature: En ukendt ener, Søren Giversen

I 1945 dukker der pludseligt en krukke op i den egyptiske ørken. Den viser sig at indeholde nogle gamle skrifter, der kan dateres helt tilbage til det 2. århundrede. Skrifter, med hidtil ukendte evangelier, der giver et helt andet billede af Jesus, end det, man kender. Det bliver en dansker, der som den eneste forsker i verden, rejser til Egypten for at studere, afskrive og oversætte de hemmelige evangelier. Hør historien om den ukendte ener, om Søren Giversen, en dansk Indiana Jones. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.