Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 15:30

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

Andre udsendelser

Feature: Far, du skal på plejehjem

I knap fire døgn nåede 80-årige Jørgen Nørgaard at ligge på sit badeværelsesgulv, ramt af en hjerneblødning, før han blev fundet i live. Det var et chok for både ham selv og hans døtre, at han kom til at ligge hjælpeløs så længe. Og det er svært for dem alle at erkende og beslutte, at han nu skal på plejehjem. Tilrettelæggelse: Anna Katrin Nørgaard.

Feature: Efter kapringen

For 20 år siden, den 11. maj 1995, blev Anholtfærgen kapret af den tidligere styrmand, Henry Stærke Hansen. I fem timer holdt han passagerer og besætning som gidsler og blev senere dømt som terrorist som den første i Danmark. Kjeld Jacobsen var kaptajn for færgen, og han blev holdt op med en riffel i alle fem timer. Han fortæller for første gang sin historie om kapringen, sine efterfølgende psykiske problemer, de mange mareridt og om at miste sit job som kaptajn, som han havde kæmpet hårdt for at opnå. Tilrettelæggelse: Jais Nørgaard og Per Lysholt.

Feature: Christians sidste rejse

Til at starte med var de 200.000 kandidater. Nu er Christian Ohlendorff Knudsen én blandt 100 på verdensplan, der har chancen for at få en enkeltbillet til Mars i 2024. Du kan møde Christian og hans mor, og høre historien om, hvad der får en ung mand, til at ville forlade jorden for altid. Og hvordan den beslutning påvirker hans mor. Tilrettelæggelse: Katrine Hedegaard.

Feature: Efterkommer af det armenske folkedrab

I Brøndby bærer den 27-årige dansk-armenier Hajg Zanazanian rundt på historien om sin families kamp for at overleve den tyrkiske massakre på den armenske befolkning for præcist 100 år siden. En historie, som sendte hans familie på en utrolig flugt gennem Mellemøsten, indtil hans bedstefar og bedstemor som ungt forelsket par kunne føre familien videre i Libanon. Og som af kringlede stier fører til Brøndby, hvor Hajg Zanazanian nu kæmper sin egen kamp for at få Danmark til at anerkende massakren som et officielt folkedrab ligesom Sverige og 25 andre lande har gjort. En anerkendelse, som vil give ham ro i sjælen på sin familie og alle armenieres vegne. Tilrettelæggelse: Rasmus Bjerre, Mikkel Andersson og Lasse Bøgeskov Andersson.

Feature: Ud af ensomheden

Elise Møller har været igennem en benhård skilsmisse og undervejs er venner og veninder faldet fra. Roger Lampe er aldrig kommet sig over tabet af sin elskede Lis, og han oplever ligesom Elise en dyb ensomhed. De to kæmper nu på hver sin måde for at komme ud af ensomheden. Over 210.000 danskere over 16 år føler sig ofte eller altid ensomme. De mangler venskaber præget af nærhed, forbundethed og intimitet, viser den nyeste forskning. Tilrettelæggelse: Anders Aamand.

Feature: Vagabondens sidste vandring

Dan har aldrig set ret meget til sin bror, han var nemlig vagabond og gik under navnet Harald Blåtand. Sidste år døde Blåtand i Assens - ligesom en hel del andre vagabonder før ham. Vi tager med Dan til Assens for at finde ud, hvem broderen var og hvorfor vagabonderne er endt deres dage i den fynske by. Tilrettelæggelse: Jakob Skaaning.

Feature: Bøssepesten

Diskoteket Madame Arthur vrimlede med bøsser og dragqueens i 80'erne. Lige indtil et lille virus kaldet HIV begyndte at sprede sig og tage liv efter liv. Historien om HIV indeholder mystik, mirakler, kærlighed, fordomme og masser af smerte. Den startede på Hvidovre Hospital i 1982 og er ikke slut endnu. Tilrettelæggelse: Astrid Skov Andersen og Line Jensen.

Feature: De seende på Island

På Island tror over halvdelen af befolkningen på alfer, trolde og feer. Helt op på politisk niveau er det en dimension, man tager alvorligt, også når der skal bygges veje og broer. Men hvem kan se disse væsner, hvordan ser de ud, og hvorfor tror det moderne nutidsmenneske på Island på dem? Feature på P1 tager dig med ind i et fortryllet univers, på jagt efter elverfolket, og dem, der tror på dem. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch.

Feature: I et åbent forhold

De fleste af os danskere lever monogamt. Det vil sige sammen med én partner. Det unge par Emilie og Johannes er gift, og er glade for hinanden. Men de har valgt at leve i et åbent forhold, hvor sex med andre er helt okay. De synes selv, deres forhold fungerer rent praktik. De lever i et frit kærlighedsforhold, hvor de sammen tager på babe-spotting i nattelivet, for at støve potentielle sexpartnere op. Tilrettelæggelse: Katrine Hedegaard.

Feature: Cykler fra fattigdom

Cykelryttere fra Colombia er begyndt at markere sig stærkt indenfor international cykelsport. Sporten bringer rytterne ud af fattigdom, og bliver et alternativ til narkokriminalitet og lette penge. Cykelsporten skaber håb og drømme i Colombia. Tilrettelæggelse: Lise Josefsen Hermann. Bemærk: I udsendelsen omtales cykelholdet Astana som italiensk. Det er det ikke. Holdet er fra Kasakhstan. Feature-redaktionen beklager fejlen.