Feature

ProgramInfo

Feature: Livet efter Theresienstadt

Sendt: DR P1, 01 Apr. 2014, Start kl. 15:03 - Slutter 15:30

Den danske jøde Salle Fischermann overlevede koncentrationslejren Theresienstadt. Efter 18 måneder i fangenskab, fra 1943 til 1945, vendte han hjem til Danmark for at genoptage sit liv. En lang periode af sit liv valgte han, ikke at tale om sine oplevelser. Men de seneste år er det blevet en mission for ham at fortælle om livet efter Theresienstadt. Tilrettelæggelse: Michael Müller.

Andre udsendelser

Feature: I et åbent forhold

De fleste af os danskere lever monogamt. Det vil sige sammen med én partner. Det unge par Emilie og Johannes er gift, og er glade for hinanden. Men de har valgt at leve i et åbent forhold, hvor sex med andre er helt okay. De synes selv, deres forhold fungerer rent praktik. De lever i et frit kærlighedsforhold, hvor de sammen tager på babe-spotting i nattelivet, for at støve potentielle sexpartnere op. Tilrettelæggelse: Katrine Hedegaard.

Feature: Cykler fra fattigdom

Cykelryttere fra Colombia er begyndt at markere sig stærkt indenfor international cykelsport. Sporten bringer rytterne ud af fattigdom, og bliver et alternativ til narkokriminalitet og lette penge. Cykelsporten skaber håb og drømme i Colombia. Tilrettelæggelse: Lise Josefsen Hermann. Bemærk: I udsendelsen omtales cykelholdet Astana som italiensk. Det er det ikke. Holdet er fra Kasakhstan. Feature-redaktionen beklager fejlen.

Feature: Ansøgning om et nyt smil

Norske Ann er 36 år og mangler 24 tænder. Der er en historie, for hver tand hun har mistet. Historier om tab, vold og misbrug. Hun skammer sig over sit tandløse smil, gemmer sig. Uden et smil er det svært for hende at søge arbejde og møde andre mennesker. Nu vil Ann have nye tænder så hun kan smile igen. Tilrettelæggelse: Rikke Houd.

Feature: Hårdt liv på Hovedvej 13

Rundt om i Danmark er flere campingpladser ved at udvikle sig til faste opholdssteder for udstødte og udsatte - især mænd. En af dem er 53-årige Bette-Jens, der bor på en lille campingplads langs den jyske Hovedvej 13. Engang havde han eget firma og omsatte for millioner. Men efter en skilsmisse faldt han helt ud af samfundet, gik på landevejen, og endte med at bo i et hundehus. Dengang var han ligeglad med at dø. Det er han ikke længere. Tilrettelæggelse: Jens Vilstrup.

Feature: Jagerpiloten og den frivillige kriger

Den karismatiske Nørrebro-knægt Ryan Omar har været frivillig kriger i kampen mod Gaddafi. En dansk jagerpilot i forsvaret har bombet i Libyen. De to mænd fortæller om samme krig fra hvert deres ståsted. Og om hvad der har gjort dem til dem, de er. Tilrettelæggelse: Magnus Boding Hansen.

Feature: Lille Dimon, en ø i Atlanten

En svært tilgængelig ø. Med sin runde form og stejle sider stikker den i vejret som en prop. Lille Dimon ligger i det vilde nordatlantiske hav. Høje bølger slår næsten altid mod dens klippesider og stærke uforudsigelige strømme gør det mere end svært at indtage den ubeboede ø. Her har mænd i århundreder drevet fåreavl og fuglefangst. En af dem er Manne Næs, der har grebet alle muligheder for at gå i land på Lille Dimon. Tilrettelæggelse: Søren Flytkjær.

Feature: Annas kamp mod korruptionen

To unge ukrainske kvinder, den ene journalist, den anden aktivist, afleverede for knap et år siden bunker af beviser for, at det ukrainske samfund er gennemkorrupt. Deres håb om forandring var stort, men i dag er de ramt af skuffelser og sorg. Tilrettelæggelse: Frank Esmann.

Feature: Pigen og revolutionen

Esraa Ettaweel var i 3 år på barrikaderne og med i utallige demonstrationer under den egyptiske revolution. Men så gik det galt. Esraa blev skudt i maven, og blev lammet. Nu består dagen af genoptræning og studier i sociologi. Kampen er tabt, og livet med demonstrationer er slut. Tilrettelæggelse: Helle Schøler Kjær.

Feature: Den syge kærlighed

En historie om hvor svært det er når man blander kærlighed med sygdom. To mennesker forelsker sig på trods af visheden om, at de har en alvorlig sygdom. De ved godt at livet vil forandre sig, men ikke hvor hårdt det vil ramme dem. Da sygdommen bryder ud, forandres deres liv totalt, og kærligheden bliver også syg. Alligevel håber og drømmer de om et andet liv. Tilrettelæggelse: Bjarke Stender.

Feature: Flygtet fra Burma

Der sidder 150.000 flygtninge fra Burma, eller Myanmar, som landet også hedder, på Thai-siden af grænsen mellem Thailand og Burma. I år skal der være valg i landet og verdenssamfundet håber på, at det bliver frit og fair, så de mange flygtninge kan vende hjem. Problemet er, at langt de fleste flygtninge ikke ønsker at vende tilbage til hjemlandet. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar.