Ring til regeringen

ProgramInfo

Ring til regeringen: Manu Sareen

Sendt: DR P1, 03 Mar. 2014, Start kl. 09:10 - Slutter 01:00

Socialminister mv. Manu Sareen sidder klar ved telefonen 9-10 for at besvare spørgsmål fra lytterne. Ring med dit spørgsmål på telefon 80 20 80 00 eller mail til ringtilregeringen@dr.dk.

Andre udsendelser

Ring til oppositionen: Pernille Skipper, Enhedslisten

Tør Enhedslisten vælte Mette Frederiksen? Er partiet blevet for ufarlige og for artige? Kan partiet fortsat danne parlamentarisk grundlag for en Socialdemokratisk regering, der i højere grad skeler mod DF? Og skal Danmark være 100% økologisk? Ring til oppositionen på P1 med Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører. Få svar på dit kritiske spørgsmål, ring på tlf. 70211919 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Mads Aagaard.

Ring til regeringen: Transport, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen

Det kører ikke for Uber, posten kommer aldrig ud, og DSB kører ikke på skinner? Er det sådan vi skal have det med Danmarks transport og infrastruktur? Er det på tide, at robotter og droner overtager fremtidens transport? Er Liberal Alliance kørt af sporet i regeringssamarbejdet? Transport, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen tager telefonen i Ring til Regeringen. Ring og spørg ham på 70211919 eller send en mail til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Bente Dalsbæk.

Ring til regeringen: Skatteminister Karsten Lauritzen

Rige arvinger slipper billigere. Det samme gør folk med lave lønninger. Og drømmer du om en el-bil, giver SKAT rabat, hvis du køber den nu. Hvordan får vi så råd til velfærd? Og hvordan undgår vi i fremtiden, at svindlere lænser statskassen for endnu flere milliarder? Skatteminister Karsten Lauritzen tager telefonen i Ring til Regeringen. Ring med dit spørgsmål på telefon 80 20 80 00 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Bille Sterll.

Ring til regeringen: Sophie Løhde

Rigide regler og uigennemskuelige proceskrav stjæler tiden fra de offentligt ansatte. Udsatte borgere ender i alt for komplekse forløb - og generelt hænger velfærdens kerneområder alt for dårligt sammen. Så klar er meldingen fra regeringen, der med Sophie Løhde i spidsen har præsenteret en ny sammenhængsreform. Er der tale om konstruktive løsninger, der vil lette og forenkle arbejdsbyrden for ældreplejeren og sygeplejersken? Eller gentager Sophie Løhde blot tidligere regeringers uindfriede visioner? Kan man nedjustere bureaukratiet ved at oprette endnu flere udvalg? I Ring til Regeringen på P1 sidder ministeren for offentlig innovation klar ved telefonen. Stil dit spørgsmål, aflever ris eller ros på tlf 80 20 80 00 fra mandag kl. 12, eller send en mail til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Mads Aagaard.

Ring til oppositionen og Uffe Elbæk

Skal vi undlade at anmelde den illegale pizzabager? Hvorfor bevare Kvinfo med statsstøtte? Hvordan få Trump til at tænke grøn energi? Hvad skal Alternativet med en singleordfører? Hvordan gennemfører man en venlig revolution? Ring til oppositionen på P1 med Uffe Elbæk, leder af Alternativet. Få svar på dit kritiske spørgsmål. Ring på tlf. 80 20 80 00 kl. 12.15 eller send en mail på p1debat@dr.dk Vært: Gitte Hansen.

Ring til regeringen v kulturminister Mette Bock

Hvorfor skal kirkerne selv betale præsternes løn? Skal der gives mere støtte til dansk kultur, som TV-serierne Matador og Badehotellet? Hvordan bekæmper vi doping og matchfixing? Hvor meget skal der skæres i mediestøtten til Danmarks Radio og TV2? Stil dit kritiske spørgsmål til kultur- og kirkeminister Mette Bock i Ring til Regeringen på P1, og få svar, på tlf. 80 20 80 00 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Gitte Hansen.

Ring til regeringen: Lars Christian Lilleholt

Klima- og energiministeren vil gøre Nordsøen til Silicon Valley for havvindmøller. Vil det være en fordel for Danmarks økonomi eller for Vestas årsregnskab? En undersøgelse foretaget for Ingeniørforeningen viser, at hver tiende dansker har problemer med mobildækningen i hjemmet. Er det i orden, at provinsen har dårligere mobildækning end de store byer? Og hvordan sikrer vi den europæiske grønne omstilling, når systemet for handel med forureningskvoter af kritikere beskrives som værende "gået i stykker"? I Ring til Regeringen på P1 sidder klima-, energi og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt klar ved telefonen. Stil dit spørgsmål, aflever ris eller ros på tlf 80 20 80 00 fra mandag kl. 12, eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Mads Aagaard.

Ring til regeringen: Undervisningsminister Merete Riisager

70.000 unge er faret vild i uddannelsesjunglen, og nu har en ekspertgruppe nedsat af regeringen fremsat ti konkrete anbefalinger til, hvordan de unge nemmest finder vej til det endelige eksamenspapir. Men kan én samlet og forberedende uddannelse dække alle de unges behov? Har folkeskolereformen medført for lange undervisningsdage for de mindste? Og har Alternativet fat i den lange ende, når de i deres nyeste folkeskoleudspil foreslår at erstatte fag som Historie og Samfundsfag med nye fagtyper som Erkendelse og Medborgerskab? I Ring til Regeringen på P1 sidder undervisningsminister Merete Riisager klar ved telefonen. Stil dit spørgsmål, aflever ris eller ros på tlf. 80 20 80 00 fra mandag kl. 12, eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Mads Aagaard.

Ring til regeringen: Søren Pind

Skal vi have filosofikum tilbage på universiteterne? Fordi dannelsen er vores redning i en tid med galoperende teknologiudvikling? Hvad er planen med det nye uddannelsesloft, er det en gevinst eller en tabersag for videnssamfundet? I Ring til Regeringen på P1 sidder uddannelses- og forskningsminister Søren Pind klar ved telefonen. Stil dit spørgsmål, aflever ris eller ros på tlf. 80 20 80 00 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Gitte Hansen.

Ring til regeringen: Karen Ellemann

Er vores ligestillingsminister feminist? Er hårdere straffe den rette kur mod hævnporno? Skal vi forbyde kønsopdelt svømning? I Ring til Regeringen på P1 sidder minister for ligestilling og nordisk samarbejde - samt fungerende sundhedsminister - Karen Ellemann klar ved telefonen. Stil dit spørgsmål, aflever ris eller ros på tlf. 80 20 80 00 fra mandag kl. 12, eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk. Vært: Bente Dalsbæk.