Sundhed P1

ProgramInfo

Sundhed på P1: Mænd - det svage køn

Sendt: DR P1, 02 Jun. 2014, Start kl. 11:03 - Slutter 01:00

Mænd er det svage køn, når det drejer sig om sundhed og sygdom. Det har fatale konsekvenser, når det drejer sig om oplysning, forebyggelse og behandling. Den moderne mand er også psykisk udsat i forhold til samspillet mellem job og familie. Medvirkende: Svend Aage Madsen, chefpsykolog og forfatter til 'Mænds Sundhed og sygdomme'. Vært: Mette Starch.

Andre udsendelser

Sundhed på P1: Senfølger efter kræft skal forebygges

Mere end 80% af de børn, som udvikler en kræftsygdom bliver helbredt, men der kan være senfølger. Dem forskes der intensivt i med henblik på forebyggelse hos både børn og voksne. Overlæge, dr.med. Jeanette Falck Winther er forsker ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning. Knæk Cancer - Kampagnen i oktober støtter forskningen i senfølger af kræftsygdomme hos børn og voksne. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Sendes også tirsdag 2.33 og lørdag 19.03).

Sundhed på P1: Sensitive børn

Særligt sensitive mennesker er empatiske og retfærdighedssøgende. Omkring hvert femte barn og voksen er meget fintfølende overfor omgivelserne og reagerer derefter, hvis de føler sig krænket eller oplever andre bliver det. Det er problematisk ikke mindst for børn, der i mange sammenhænge placeres i grupper, hvor dette personlighedstræk ikke respekteres. Medvirkende: psykolog Athina Delskov og pædagog Lene Sonne. Forfattere til 'Sensitive børn'. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Sendes også tirsdag 2.33 og lørdag 19.03).

Sundhed på P1: Børn og opdragelse

Tydelige voksne giver trygge børn. Hvordan man opnår det, fortæller netsundhedsplejerske Helen Lyng Hansen, i en ny bog. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Sendes også tirsdag 2.33 og lørdag 19.03).

Sundhed på P1: Aktiv Sundhed - en effektiv medicin mod sygdom

Fysisk aktivitet hjælper markant på både kroppens og hjernens sundhedstilstand. Det gælder for både børn og voksne. På Rigshospitalet forskes der i forskellige former for fysisk aktivitet i forhold til forskellige livsstilssygdomme. Professor Bente Klarlund leder projektet. Erfaringer fra det og andre projekter sættes i relation til Regeringens Sundhedstiltag og Skolereformen. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Sendes også tirsdag 2.33 og lørdag 19.03).

Sundhed på P1: Spis fedt og tab dig - men drop kulhydrater

Spis fedt og tab dig - men drop kulhydrater. Det er hvad den nye LCHF-kur tilbyder overvægtige. Kuren er anerkendt i Sverige, også til diabetes patienter, men i Danmark er det private klinikker, der tilbyder den. Medvirkende: diætist Diana Kaiser. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Sendes også tirsdag 2.33 og lørdag 19.03).

Sundhed på P1: Højt at flyve - dybt at falde

Misbrug af nydelsesmidler, som alkohol, kokain og især hash, grundlægges i teenagealderen. Overlæge, psykiater Henrik Rindom efterlyser mere forskning i de unges misbrugsmønstre, samt en seriøs indsats i forhold til de grundlæggende problemer, som fører til brugen af rusmidler. Medvirkende: Overlæge, psykiater Henrik Rindom. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Genudsendelse fra mandag).

Sundhed på P1: Sex efter de 50

Overlæge Ditte Trolle sætter fokus på såvel de kulturelle som de fysiske og psykiske mekanismer, som kan hæmme lysten og de seksuelle udfoldelser hos mennesker i moden alder, men hvor der er en vilje er der også en vej! Vært: Mette Starch.

Sundhed på P1: En guldgrube for dansk forskning

Data fra de nationale sundhedsregistre og blodprøver fra biobanken spiller en afgørende rolle i arbejdet med at finde nye veje til behandling og forebyggelse af blandt andet kræftsygdomme. Aktuelt omfatter det bl.a. et stort projekt om forebyggelse af brystkræft. Medvirkende: Professor Mads Melbye, professor i epidemiologi og sektordirektør på Statens Serum Institut. Vært og tilrettelægger: Mette Starch. (Sendes også tirsdag 2.33 og lørdag 19.03).

Sundhed på P1: Kom rygproblemerne til livs

Sid højt og fjern dine ryg- og nakkesmerter. Fysioterapeut Anne Bech tager fat om problemet med forkerte arbejdsstillinger og -redskaber, som ikke er fulgt med udviklingen, f.eks. at vi er blevet højere og sidder ned mange timer daglig.´Medvirkende: Fysioterapeut Anne Bech, forfatter til bogen 'Sid højt'. Vært og tilrettelægger: Mette Starch