Ugens gæst

ProgramInfo

Ugens gæst: Dan Jørgensen

Sendt: DR P1, 21 Apr. 2017, Start kl. 10:03 - Slutter 11:00

Pio, Stauning og Krag - når Dan Jørgensen på søndag præsenterer Socialdemokratiets nye principprogram, skriver han sig ind i partihistorien. Som pennefører på det kun syvende principprogram siden socialdemokratiets dannelse føjes hans navn til rækken af profiler, der har udstukket kursen for Danmarks største parti. Engang var S den lille mands talerør, men hvem skal partiet være talerør for i fremtiden? Hvor skal snittet mellem ret og pligt ligge og hvordan får man humanisme, solidaritet og stram udlændingepolitik til at gå op i samme ligning? Fælles om Danmark offentliggøres søndag, men i Ugens Gæst løfter Dan Jørgensen sløret for resultatet af to års arbejde med Danmarks største politiske samtale. Lyt med og stil spørgsmål på 7021 1919. Vært Pia Røn.

Andre udsendelser

Ugens gæst: Troels Lund Poulsen

Mens regeringen mandag havde travlt med at se fremad med Disruptionrådet, fik oppositionen pludselig travlt med at se tilbage og samle sig om at få en kulegravning af Skat. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sidder for bordenden, når fremtidens arbejdsmarked diskuteres og så er han en af de ni tidligere skatteministre, der nu kan se frem til en kommissionsundersøgelse. Fredag kl. 10.03 er Troels Lund Poulsen Ugens Gæst. Vi ser tilbage, men mest frem - for hvordan tackler Danmark bedst de udfordringer en ny verden byder på? Ring til 7021 1919 eller kom med dit bud på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Kristian Thulesen Dahl

HVAD SAGDE VI? DFs formand Kristian Thulesen Dahl var svært tilfreds, da Europol-aftalen faldt på plads og få dage senere stod han igen i forreste geled- denne gang var det aftalen om boligskat, han havde sat sit aftryk på. Kristian Thulesen Dahl koketterede engang med, at han ingen venner har, men i dag er han en ombejlet mand på Christiansborg. Hvor vidt er han klar til at gå med den socialdemokratiske flirt? Vil opgøret med eliten og de politiske nybrud verden over bringe Dansk Folkeparti frem til ministertaburetter? Og hvordan har han det med at blive kaldt hjemstavnsmanden? Kristian Thulesen Dahl er Ugens Gæst, lyt med fredag kl 10.03 og stil spørgsmål på 7021 1919. Vært: Pia Røn.

Ugens gæst: Anders Matthesen

Hvad gør man som komiker, hvis man løber tør for jokes? Hvor finder man brændstoffet, når man ikke længere er sulten og overbevist om sin egen genialitet? Og hvad hvis publikum bedre kan lide den grovkornede stand-upper på scenen end den nuancerede kunstner, man gerne vil være? Anders Matthesen er en af Danmarks største komikere, hans stand up shows spiller for fulde huse og begejstrer anmelderne med deres originalitet, men i en ny dokumentarfilm møder vi en mand i dyb krise. Anders Matthesen er Ugens Gæst på P1, det handler om både krise og komik, om vejen fra Anden på coke til familiefaren Anders og om Den Anden Side. Lyt med fredag kl. 10 og ring til Anders Matthesen på 7021 1919. Vært: Pia Røn.

Ugens gæst: Dan Jørgensen

Pio, Stauning og Krag - når Dan Jørgensen på søndag præsenterer Socialdemokratiets nye principprogram, skriver han sig ind i partihistorien. Som pennefører på det kun syvende principprogram siden socialdemokratiets dannelse føjes hans navn til rækken af profiler, der har udstukket kursen for Danmarks største parti. Engang var S den lille mands talerør, men hvem skal partiet være talerør for i fremtiden? Hvor skal snittet mellem ret og pligt ligge og hvordan får man humanisme, solidaritet og stram udlændingepolitik til at gå op i samme ligning? Fælles om Danmark offentliggøres søndag, men i Ugens Gæst løfter Dan Jørgensen sløret for resultatet af to års arbejde med Danmarks største politiske samtale. Lyt med og stil spørgsmål på 7021 1919. Vært Pia Røn.

Ugens gæster om Syrien

Nagieb Khaja, dokumentarist og filminstruktør, Naser Khader, Konservative, Steen Nørskov, Mellemøstkorrespondent m.fl. om situationen i Syrien og baggrunden herfor. Ring 7021 1919 med dit spørgsmål. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Casper Christensen

Makværk, elendig, helt håbløs og frastødende. Anmelderne havde ikke mange pæne ord til overs for hans seneste film for kun et halvt år siden. Nu stikker han næsen frem igen; denne gang som både manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver i filmen 'Dan Dream', der tager afsæt i en uheldig premiere for en el-bil i 1983. Casper Christensen er Ugens Gæst, og det kommer til at handle om at ville lave folkekomedie, om ikke at give op, og om hvorfor han synes, at vi ikke skal bruge 'N-ordet', selvom det bliver brugt ret grundigt i hans nye film. Stil spørgsmål til Casper Christensen på 70211919 eller på P1s facebook. Vært: Bente Dalsbæk.

Ugens gæst: Lars Aslan Rasmussen

Hvad gør man, når man får at vide, at man er blevet angivet og sortlistet som landsforræder i et andet land? Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen blev først chokeret, dernæst aflyste han sin rejse til Tyrkiet og så gik han til politiet. Berlingske har i denne uge afdækket hvordan herboende Erdogan-tilhængere kan ringe til et tyrkisk regeringskontor og stikke danskere med tyrkiske rødder og kritisk tilgang til den tyrkiske præsident. Tyrkiet afviser og siger, at telefonlinjerne er tiltænkt tips om terrorrelaterede sager. Den køber Lars Aslan Rasmussen ikke. Han har i sin tid som politiker næsten vænnet sig til tilråb, tilsvining og trusler, hans konfronterende stil over for ikke-demokratiske kræfter har skaffet ham mange fjender og han undgår visse bydele i København. Hvordan påvirker og splitter krisen mellem Tyrkiet og EU danskere med tyrkiske rødder? Hvorfor er præsident Erdogans hårde retoriske angreb på EU populære i Tyrkiet og hvordan vurderer det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen situationen i Tyrkiet efter en nylig rejse dertil? Stil spørgsmål til Lars Aslan Rasmussen på 7021 1919 eller på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Steen Johannessen

Det første han gjorde hver morgen, var at tjekke, om alle på holdet stadig var i live. Steen Johannessen er med-instruktør på den prisbelønnede film De sidste mænd i Aleppo, som følger De Hvide Hjelmes frivillige, når de igen og igen må grave ofre ud af ruinerne i den sønderbombede by. Filmen har vakt opsigt verden over, den modtog Sundance festivalens Grand Jury pris og onsdag åbnede den Copenhagen Dox på årsdagen for den syriske revolution. De sidste mænd i Aleppo er et forsøg på at råbe verden op, for journalistikken har fejlet og vi er blevet og vi er blevet immune overfor nyhedernes strøm af krig og lidelse, mener Steen Johannesen. Stil spørgsmål til Steen Johannessen på 7021 1919 eller på P1s facebook.

Ugens gæst: Kristian Jensen

Den sorte branche venter på hvid røg og Nordsø-aftalen var da også snublende tæt på at falde på plads, da Mærsk, ifølge Børsen, trak sig en halv time før finansminister Kristian Jensen skulle præsentere aftalen for Folketingets partier. Finansminister Kristian Jensen sidder for bordenden, når der forhandles om Tyrafeltet og fredag kl 10.03 er han Ugens Gæst på P1. Det kommer til at handle om betydningen af en Nordsøaftale, om regeringens første 100 dage og om hvorfor han trods flygtningestrømme, værdikampe og nationalstaternes revival fortsat vil råbe hurra for globaliseringen. Stil spørgsmål til finansminister og næstformand i Venstre på 7021 1919 og på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Kim Christiansen

Hvis transportministeren har mareridt om Kim Christiansen og en faldlem er det ikke så sært. For DFs drevne transportordfører har stået i spidsen for en stribe frontalangreb på transportminister Ole Birk Olesen, som han beskylder for at udvise både arrogance og uvidenhed om transportpolitik og senest for at tilbageholde vigtige oplysninger i PostNord-skandalen. Mød den bramfri politiker, der synes Dansk Folkeparti er ved at blive for pænt og ikke går af vejen for en musikalsk optræden i X-factor, stil spørgsmål til Ugens Gæst på 70211919 og P1s facebook. Vært Pia Røn.