Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Videnskaben... 05:33 - 06:05
Lige nu på P2
Grammofon 05:03 - 06:05
Lige nu på P3
Natradio 05:03 - 06:04
Lige nu på P4
Morgenstund 05:03 - 06:00
Lige nu på P5
Natmusik 05:03 - 06:05
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 07:07
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 07:07
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 07:07
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 05:03 - 06:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 2. jul. 2017 kl. 17:10 - 18:00

Europa lige nu: "EU er ikke fredens projekt"

Sendt første gang d. 2. feb. 2014 kl. 17:10

EU's udvikling mod mere og mere integration truer freden og stabiliteten i EU. Den etnisk homogen...

EU's udvikling mod mere og mere integration truer freden og stabiliteten i EU. Den etnisk homogene nationalstat er derimod en langt større sikring af freden, mener forfatter og blogger Kasper Støvring. Hør ham uddybe - og hør også om, at spanske gademusikanter skal til prøve, før de får tilladelse til at spille på gaden. Og om stramninger af velfærdsydelser for udlændinge i Storbritannien. Vært: Anne Haubek

Mere Europa lige nu

Europa lige nu: EU borgere vil have stoppet ukrudtsmiddel

25. jun. 2017 kl. 17:10
Mere end 1 million europæere har nu skrevet under på at de vil have forbudt pesticidet Glyfosat,...
Mere end 1 million europæere har nu skrevet under på at de vil have forbudt pesticidet Glyfosat, der er det aktive stof i verdens mest brugte ukrudtsmidlet Roundup. Underskrifterne er på rekordtid samlet ind via et Borgerinitiativ. Nu skal EU Kommissionen tage stilling til kravet om et forbud. Men meget tyder på at sagen allerede er tabt. Europa Lige Nu ser nærmere på den sag. Vi skal også høre hvordan det går i Holland hvor det nu er tre måneder siden der var valg. Og der er stadig ingen regering på plads. Mange andre europæiske lande har også problemer med at danne regering eller holde sammen på den de har.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: En Marche! erobrer Frankrig

18. jun. 2017 kl. 17:10
For 1½ år siden var der ingen der troede på at den nye politiske bevægelse En Marche! ville få no...
For 1½ år siden var der ingen der troede på at den nye politiske bevægelse En Marche! ville få nogen indflydelse i fransk politik. Nu sætter den sig massivt på magten i Frankrig. Det spår alle målinger i hvert fald forud for søndagens valg. I Italien er det til gengæld gået ned af bakke for Femstjernebevægelsen der fik et ordentlig gok i nøden ved lokalvalget i sidste uge. Europa Lige Nu holder øje med dagens valg i Frankrig, taler om politiske bevægelsers op- og nedture. og de udfordringer der venter Emmanuel Macron og hans parti, nu hvor de kommer til magten. Vi taler også om det politiske kaos i Storbritannien, hvor kræfter i både Labour og Konservative vil have Theresa May til at bløde Brexit-kursen op.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: En svækket britisk regering skal forhandle Brexit med EU

11. jun. 2017 kl. 17:10
Vinderne af det britiske parlamentsvalg, det konservative parti, blev i virkeligheden taberne. Fo...
Vinderne af det britiske parlamentsvalg, det konservative parti, blev i virkeligheden taberne. For premierminister Theresa May, der troede hun skulle have konsolideret sin magt, endte med at tabe sit flertal på gulvet. Nu skal en svækket britisk regering til Bruxelles og forhandle skilsmissen med EU på plads. Tonen fra EU er mild og overbærende i modsætning til efter Brexitafstemningen for et år siden. Men der er udsigt til, at skilsmissen kan trække i langdrag, og det er ikke længere givet, at forhandlingerne begynder senere i juni som planlagt.
Vært: Camilla Markvardsen.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: Britisk valg kan blive ydmygelse for Theresa May

4. jun. 2017 kl. 17:10
Da Storbritanniens premierminister Theresa May udskrev valg i utide, var det for at få konsolider...
Da Storbritanniens premierminister Theresa May udskrev valg i utide, var det for at få konsolideret sin magt. Hendes konservative parti stod historisk godt i målingerne, og det lignede længe, at hun ville få det absolutte flertal, som hun drømte om. Men de seneste uger har vendt op og ned på meget i valgkampen. Theresa May står stadig til at vinde det britiske parlamentsvalg på torsdag den 8. juni, men hun risikerer ydmygelse og status quo, hvis ikke hun skaffer sig det absolutte flertal, inden de svære Brexit-forhandlinger med EU.
Vært: Camilla Markvardsen.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: Skarp kritik af EU-Korea handelsaftale

28. maj. 2017 kl. 17:10
Arbejderne i Sydkorea har fået dårligere vilkår mens EU har haft sin handelsaftale med landet. De...
Arbejderne i Sydkorea har fået dårligere vilkår mens EU har haft sin handelsaftale med landet. Der bliver blandt andet slået hårdt ned på fagforeninger og deres ledere bliver fængslet. EU må kræve at forholdene bliver bedre, lyder det fra Europa Parlamentet. Herhjemme er LO glad for kritikken. Men hovedorganisationen bakker stadig op om EU's handelsaftaler. Også CETA. Hør mere om den sag i ugens Europa lige nu. Vi tager også et dybt kig på et Balkan der i stigende grad er præget af politisk ustabilitet og etniske spændinger. EU har i manges øjne vendt det blinde øje til udviklingen alt for længe. Denne uge var seks Balkan-ledere så til møde i EU. Men hvad er det der foregår på Balkan? Vi får et indblik.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Vi anbefaler

Økonomi, og udenrigspolitiske position skal øges! Men kommer de så til at bestemme for meget?

Danmarks første frihedssang, åndelige mobilisering uden krigen og flugt til Sverige i en robåd

Interviews, reportager og den vildeste musik!

Dating-apps, gode tips til Den Blå Avis, serier på HBO og vold på Worldstarhiphop

Caroline er netop blevet student, men den nyvundne frihed og den tomme kalender skræmmer hende

Hør afslutningen på det stjernespækkede radiodrama

Temaer