Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Supertanker... 07:03 - 08:03
Lige nu på P2
Søndag Morg... 07:03 - 09:07
Lige nu på P3
WeekendMorgen 06:03 - 09:03
Lige nu på P4
Radioavisen 07:00 - 08:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 07:03 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 09:07
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 08:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 07:03 - 08:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 25. jun. 2017 kl. 17:10 - 18:00

Europa lige nu: Hviderussisk opposition flokkes i Kiev

Sendt første gang d. 2. mar. 2014 kl. 17:10

Mens hviderussiske aktivister har talt til demonstranterne på Maidan-pladsen i Kiev, er det hvid...

Mens hviderussiske aktivister har talt til demonstranterne på Maidan-pladsen i Kiev, er det hviderussiske parlament ved at indføre en ny lov, som sikrer at politifolk, der bruger våben mod demonstranter ikke kan straffes. Er der tegn på at demonstrationerne kan brede sig til Hviderusland?
Vært: Anne Haubek.

Mere Europa lige nu

Europa lige nu: En Marche! erobrer Frankrig

18. jun. 2017 kl. 17:10
For 1½ år siden var der ingen der troede på at den nye politiske bevægelse En Marche! ville få no...
For 1½ år siden var der ingen der troede på at den nye politiske bevægelse En Marche! ville få nogen indflydelse i fransk politik. Nu sætter den sig massivt på magten i Frankrig. Det spår alle målinger i hvert fald forud for søndagens valg. I Italien er det til gengæld gået ned af bakke for Femstjernebevægelsen der fik et ordentlig gok i nøden ved lokalvalget i sidste uge. Europa Lige Nu holder øje med dagens valg i Frankrig, taler om politiske bevægelsers op- og nedture. og de udfordringer der venter Emmanuel Macron og hans parti, nu hvor de kommer til magten. Vi taler også om det politiske kaos i Storbritannien, hvor kræfter i både Labour og Konservative vil have Theresa May til at bløde Brexit-kursen op.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: En svækket britisk regering skal forhandle Brexit med EU

11. jun. 2017 kl. 17:10
Vinderne af det britiske parlamentsvalg, det konservative parti, blev i virkeligheden taberne. Fo...
Vinderne af det britiske parlamentsvalg, det konservative parti, blev i virkeligheden taberne. For premierminister Theresa May, der troede hun skulle have konsolideret sin magt, endte med at tabe sit flertal på gulvet. Nu skal en svækket britisk regering til Bruxelles og forhandle skilsmissen med EU på plads. Tonen fra EU er mild og overbærende i modsætning til efter Brexitafstemningen for et år siden. Men der er udsigt til, at skilsmissen kan trække i langdrag, og det er ikke længere givet, at forhandlingerne begynder senere i juni som planlagt.
Vært: Camilla Markvardsen.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: Britisk valg kan blive ydmygelse for Theresa May

4. jun. 2017 kl. 17:10
Da Storbritanniens premierminister Theresa May udskrev valg i utide, var det for at få konsolider...
Da Storbritanniens premierminister Theresa May udskrev valg i utide, var det for at få konsolideret sin magt. Hendes konservative parti stod historisk godt i målingerne, og det lignede længe, at hun ville få det absolutte flertal, som hun drømte om. Men de seneste uger har vendt op og ned på meget i valgkampen. Theresa May står stadig til at vinde det britiske parlamentsvalg på torsdag den 8. juni, men hun risikerer ydmygelse og status quo, hvis ikke hun skaffer sig det absolutte flertal, inden de svære Brexit-forhandlinger med EU.
Vært: Camilla Markvardsen.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: Skarp kritik af EU-Korea handelsaftale

28. maj. 2017 kl. 17:10
Arbejderne i Sydkorea har fået dårligere vilkår mens EU har haft sin handelsaftale med landet. De...
Arbejderne i Sydkorea har fået dårligere vilkår mens EU har haft sin handelsaftale med landet. Der bliver blandt andet slået hårdt ned på fagforeninger og deres ledere bliver fængslet. EU må kræve at forholdene bliver bedre, lyder det fra Europa Parlamentet. Herhjemme er LO glad for kritikken. Men hovedorganisationen bakker stadig op om EU's handelsaftaler. Også CETA. Hør mere om den sag i ugens Europa lige nu. Vi tager også et dybt kig på et Balkan der i stigende grad er præget af politisk ustabilitet og etniske spændinger. EU har i manges øjne vendt det blinde øje til udviklingen alt for længe. Denne uge var seks Balkan-ledere så til møde i EU. Men hvad er det der foregår på Balkan? Vi får et indblik.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Europa lige nu: Handelsaftaler er ikke per automatik et guldæg

21. maj. 2017 kl. 17:10
Hvis vi handler mere med hinanden er det godt for vores økonomi og skaber flere jobs. Sådan lyder...
Hvis vi handler mere med hinanden er det godt for vores økonomi og skaber flere jobs. Sådan lyder det ofte fra fortalerne for frihandel. Men mere handel giver ikke per automatik mere vækst. Det skaber ofte mere ulighed. Det siger professor i økonomi, Thomas Barnebeck Andersen, der mangler nuancer i debatten om CETA - handelsaftalen mellem EU og Canada som Folketinget snart skal stemme om. Hør hans argumenter i ugens Europa Lige Nu. Vi genopliver også sagen om Luxembourgs hemmelige skatteaftaler, der blev lækket i 2014 og skabte store problemer for EU Kommissionens formand Jean-Claude Juncker, der er tidligere premierminister i landet. Junckers rolle er aldrig blevet fuldt afdækket. Men om få uger skal Juncker igen konfronteres med spørgelystne Europa-parlamentarikere.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/Europaligenu

Vi anbefaler

Dating-apps, gode tips til Den Blå Avis, serier på HBO og vold på Worldstarhiphop

Jørgen Klubien, Pernille Rosendahl og Katrine Engberg er på besøg

Hvordan kan man omdanne sit eget liv til god litteratur? Forfatter Peder Frederik Jensen ved...

Gennemslagskraft med små midler, DRs nye nyhedsdirektør og mediestunt med minimalstatsbog

Denne gang har Henrik Povlsen og Jesper Holm besøg af Mette Frederiksen

Temaer