Kejser: Nej, du har ikke brug for de sko! | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 27. nov. 2017 kl. 10:03

Kejser: Nej, du har ikke brug for de sko!

Sendt første gang d.

Hvis vi bevæger os tæt på butikker og storcentre for tiden, så kommer vi let ind i en skov af uds...

Hvis vi bevæger os tæt på butikker og storcentre for tiden, så kommer vi let ind i en skov af udsalgsskilte, som lokker med gode tilbud. Og gode tilbud kan faktisk få det værste frem i nogle af os.
Men hvad er det, der gør, at nogle smider alle hæmninger og al fornuft over bord for at få en god handel på et fladskærms-tv eller et par sko? Hvad sker der med os, når vi står over for et godt tilbud?
Medvirkende: Rasmus Firla-Holme, pengepugeren.dk; Trine Holm, partner i konsulentvirksomheden Progreso; Jakob Rachmanski adfærdsspecialist i konsulentvirksomheden Adfærdshuset.
Vært: Anne Kejser.

Mere Kejser

Kejser: Har du talt med en psykisk syg?

22. nov. 2017 kl. 10:03
De færreste af os vil formentlig have problemer med at fortælle andre, at vi har fået en knæskade...
De færreste af os vil formentlig have problemer med at fortælle andre, at vi har fået en knæskade eller en kræftdiagnose. Men hvis vores sygdom er depression, en spiseforstyrrelse eller skizofreni er sagen en ganske anden. For psykisk sygdom er lig med tabu og fordomme. Men det bedste, vi kan gøre, er faktisk at tale om det, og med de psykisk syge. Så det gør vi i Kejser.
Medvirkende: Julie Vogel Kolte, medicinstuderende, tidligere anoreksipatient. Frida Fisker, Julies veninde, au pair. Johanne Bratbo, psykolog og projektleder, "En af os".
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Stem i! Hvem stemmer du på?

21. nov. 2017 kl. 10:03
Hvad end du stemmer blåt, rødt, gult, grønt eller blankt, så er din stemme personlig, anonym og h...
Hvad end du stemmer blåt, rødt, gult, grønt eller blankt, så er din stemme personlig, anonym og helt dit eget valg. Og mange mennesker har ikke lyst til at dele deres stemme med omverdenen. 43% af danskerne fortæller kun deres allernærmeste, hvor de sætter krydset til f.eks. dagens kommunal- og regionsrådsvalg. Men er det hæmmende for demokratiet, at mange af os ikke er mere åbne om vores synspunkter? Eller skal vi nyde, at ingen andre end os selv behøver at vide, hvor vi sætter krydset? Det debatterer vi i dagens Kejser.
Medvirkende: Michael Bang Petersen, Professor i Statskundskab på Aarhus Universitet; Julia Lahme, debattør og etnolog.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Har du råd til at blive gammel?

20. nov. 2017 kl. 10:03
Pensionsopsparing er for mange nogenlunde lige så sexet som et vådt stykke bølgepap. Det er forvi...
Pensionsopsparing er for mange nogenlunde lige så sexet som et vådt stykke bølgepap. Det er forvirrende, indviklet, og pensionsalderen ligger jo mange år ude i fremtiden, så det med at tænke på pensionen, det venter vi lige med. Men det kan være farligt for dit gamle jeg, for lige pludselig er årene gået, pensionen står for døren, og pensionsopsparingen er mere eller mindre ikke eksisterende. I dagens udgave af Kejser gennemgår en uvildig pensionsrådgiver Kejsers gæst Daily Snows pensionsopsparing eller mangel på samme, og så vil en adfærdsstrateg gøre os klogere på, hvorfor det er så svært at tænke langsigtet og fornuftigt økonomisk, når man udmærket ved, at det er én selv, der betaler prisen for sløseriet.
Medvirkende:
Daily Snow, ikke interesseret i sin pensionsopsparing.
John Christensen, pensionsrådgiver hos Uvildige.dk
Simon Bentholm, adfærdsstrateg hos KL.7
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Hvordan taler du med dit barn om det farlige?

15. nov. 2017 kl. 10:03
Der er bandekonflikter på Nørrebro, masseskyderier i USA, uhyggelige drabssager, krige og konflik...
Der er bandekonflikter på Nørrebro, masseskyderier i USA, uhyggelige drabssager, krige og konflikter ude i verden og terror både her og dér. Og vi får alverdens voldsomhed og ondskab lige ind i stuerne. Og det gør vores børn også. Det betyder, at forældre i dag har en opgave, som forældre ikke tidligere havde. De skal forklare og filtrere det onde, det farlige og det tragiske. Samtidig med, at de skal give børnene mod på livet og lære dem tillid til verden og til andre mennesker. Den balancegang taler vi om i Kejser.
Medvirkende: Søren Huss, sanger. Heidi Agerkvist, psykolog. Per Schultz Jørgensen, børne- og familieforsker.
Vært: Anne Kejser.

Kejser: Ufrivillig barnløshed

14. nov. 2017 kl. 10:03
Skal du ikke snart have børn? Et irriterende spørgsmål, der kan være en rigtig mavepuster, hvis m...
Skal du ikke snart have børn? Et irriterende spørgsmål, der kan være en rigtig mavepuster, hvis man længe har gået med et brændende ønske om at blive gravid. For nogle opfyldes drømmen efter fertilitetsbehandling, hvorimod andre aldrig får drømmen om et barn opfyldt. I dagens Kejser kan du møde Monique, der har forliget sig med, at hun ikke bliver mor. Jesper blev endelig far efter flere års opslidende fertilitetsbehandling. Medvirkende:
Monique Spartalis, sanger og barnløs; Tina Sandager, psykoterapeut MPF og fertilitetssygeplejerske; Jesper Hemmingsen, nybagt far; Tine Rostgaard, professor på VIVE.
Vært: Anne Kejser.

Vi anbefaler

Er han fodboldspilleren Christian Eriksens bedste ven??? Vi kikker i Martins Sorte Boks

Noget for enhver smag - også den dårlige, fra en vidtrækkende karriere

Aktuel med All the Time, Sometimes - og en sang skrevet specielt til en heldig lytter

Iben Maria Zeuthen, Søren Rasted og Mads Christensen er her!

Bandekonflikten fylder meget, men her kan du møde nogle ildsjæle, som går andre veje

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift