Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Radiofortæl... 21:03 - 21:30
Lige nu på P2
P2 Koncerten 19:20 - 22:00
Lige nu på P3
Pladeselskabet 21:03 - 00:05
Lige nu på P4
Nu og dansk 21:03 - 22:00
Lige nu på P5
P5 Aftenmusik 21:03 - 22:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 17:03 - 23:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 21:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 21:03 - 22:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 18. aug. 2017 kl. 09:05

Mennesker og medier: Debut

Sendt første gang d. 3. okt. 2014 kl. 09:05

Forsvaret opleves som en "lukket og utroværdig institution", og det har forhindret en kvalificere...

Forsvaret opleves som en "lukket og utroværdig institution", og det har forhindret en kvalificeret dækning af vores krige i Afghanistan og Irak. Sådan lyder kritikken i den nye bog Frontlinjer om forholdet mellem militæret og medierne. Vi har debat med to af forfatterne bag bogen, Cavling-vindende journalist på Information og lektor i journalistik på SDU Charlotte Aagaard og generalmajor og chef for hærstaben H.C. Mathiesen. Med til debatten er også Berlingske forsvarsmedarbejder Christian Brøndum, lige som en britisk krigskorrespondent og en afghansk journalist byder ind.
Dette er også første program med Mennesker og mediers nye vært Hakon Mosbech. Mediemagasinet stiller derfor skarpt på, hvad en radiovært egentlig skal kunne - og det er ikke så lidt. Værtsekspert Susanna Sommer, P1, guider os gennem værtsrollens historik, og den nye vært får gode råd af programmets tidligere vært, Lasse Jensen og 24syvs Iben Zeuthen.
Denne uge markerer også noget helt nyt for hele kanalen: P1's store relancering. Hvad betyder omlægningen for mig som lytter - og hvad er tankerne bag. Kanalchef for P1, Anders Kinch-Jensen er gæst.
Og så samler vi op på nogle af ugens andre mediebegivenheder, fra Danmark og udlandet, fra Ekstra Bladet til New York Times, fra den mystiske radioprinter til internet-tegneseriefiguren, der vil forhindre rekrutteringen til Islamisk Stat.
Vært og redaktør: Hakon Mosbech.
Tilrettelægger og redaktør: Otto Lerche Kristiansen.
(Sendes også 00.05, lørdag 13.03,
og søndag 3.03).

Indslag

Mere Mennesker og medier

Mennesker og medier: Politiske øretæver til DR

11. aug. 2017 kl. 09:05
Endnu en gang er Danmarks største mediehus i vælten med en sag, der antyder frås og lemfældig omg...
Endnu en gang er Danmarks største mediehus i vælten med en sag, der antyder frås og lemfældig omgang med licensbetalernes penge. Kritikere fryder sig over historierne om tidligere mediedirektør Gitte Rabøls to millioner kroner høje løn som "mangfoldighedskonsulent", og blandt politikerne varmes der op til at give DR en ordentlig øretæve i de kommende måneders forhandlinger om en ny medieaftale. Interview med bestyrelsesformand Michael Christiansen, som ærgrer sig over, at DR igen er i skudlinjen. Derefter bud på de langsigtede konsekvenser for DR fra Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen, Mediawatch-redaktør Louise Reseke og Politikens mediekommentator Jacob Mollerup.
Kongehus-drama i Se og Hør: Det gav genlyd, da Prins Henrik i denne uge uden omsvøb sagde om Dronning Margrethe, at "det er hende, der gør mig til nar". Det kulørte ugeblad havde et veritabelt scoop, som hurtigt fik sendetid og spalteplads i de fleste andre medier. Interview med chefredaktør Niels Pinborg om tilblivelsen af det opsigtsvækkende interview og om det etisk forsvarlige i at lade prinsen kritisere dronningen, som ikke selv kan give svar på tiltale.
Tømrer får ret i kritik af TV2: I januar var André Boas med i en TV2-dokumentar, hvor han - uden at vide det - skulle konkurrere med østeuropæiske håndværkere. Dokumentaren var ødelæggende for hans forretning, og i denne uge har Pressenævnet kritiseret TV2 for ikke at have givet klar besked om, hvad det var, André Boas skulle medvirke i. TV2 tager kritikken "til efterretning" og lover fremover at være "ekstra opmærksom" på ordlyden i de kontrakter, som medvirkende skriver under på.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Lovestorm på Lolland

30. jun. 2017 kl. 09:05
En TV2-dokumentarserie i foråret 2015, "På røven i Nakskov", fremprovokerede på få dage en Facebo...
En TV2-dokumentarserie i foråret 2015, "På røven i Nakskov", fremprovokerede på få dage en Facebookgruppe med over 23.000 medlemmer. Og "Lolland-Falster Lovestorm" blev et opgør med især de landsdækkende mediers ofte eksotiske beskrivelser af livet i det såkaldte Udkantsdanmark. Journalist Lise Ravnkilde fra Nykøbing Falster genfortæller og perspektiverer historien i ny bog.
Fakta mod falske nyheder: 400 europæiske videnskabsjournalister er i denne uge i København for blandt andet at diskutere, hvordan fakta igen kan blive dominerende i den offentlige debat. Journalistikken skal være bedre, lyder det fra Anne Glover, professor og biolog ved universitet i Aberdeen. Men også borgerne har et ansvar, siger hun: "For man får, hvad man betaler for."
Lise Nørgaard 100 år: "Matadors mor" har haft rund fødselsdag og er blevet interviewet i en lang række medier om Korsbæk og omegn. Men Lise Nørgaard er først og fremmest journalist, og hun fortæller i interview med Lene Johansen, hvordan hun fortsat holder skarpt øje med sine yngre kolleger i mediebranchen. Og til læsere, lyttere og seere har Lise Nørgaard et godt råd, som kan forebygge panik, når breaking news bryder løs.
Festivaljournalistik: Hår under armene, gennemsigtige bh'er og nøgenløb... Journalist Christian Kloster fra Ekstra Bladets redaktion på Roskildefestivalen begrunder nogle af årets bedste historier. Og musikjournalist Claus Vittus - som har dækket Roskildefestivalen siden 1980 - fortæller om sine tre bedste historier fra den sjællandske dyrskueplads. De handler heller ikke om musikken...
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Flere kvinder i tv

23. jun. 2017 kl. 09:05
Med en målrettet indsats har "Deadline" i løbet af de seneste måneder byttet en del af de medvirk...
Med en målrettet indsats har "Deadline" i løbet af de seneste måneder byttet en del af de medvirkende mænd ud med kvinder. Men to tredjedele af de medvirkende er mænd, så der er fortsat et stykke vej til ligestilling i DR2's sene nyheds- og aktualitetsprogram. Redaktionschef Heidi Robdrup fortæller om metoderne, der har skaffet - og skal skaffe - flere kvinder i gæstestolene. Politiken er på vej med et lignende initiativ, hvor ambitionen ifølge chefredaktør Anne Mette Svare er, at halvdelen af kilderne skal være kvinder. Og det er vigtigt, at medierne på den måde tager ansvar, skaber rollemodeller og afspejler kønsfordelingen i samfundet siger Henriette Laursen, direktør i KVINFO, der arbejder for mangfoldighed og ligestilling.
Gennemslagskraft med små midler: En lille animationsfilm fra Viborg er på få uger set af over 40 millioner. Filmen er med en enkel og letforståelig historie et eksempel på, hvordan det kun tre år gamle initiativ mod plastikforurening i havene, "Plastic Change", effektivt får sat dagsordenen med flittig brug af sociale medier. Initiativtager Henrik Beha Pedersen uddyber strategien.
Ny nyhedsdirektør - nye nyheder? Onsdag i denne uge blev Sandy French udpeget som ny topchef i DR's store nyhedsmaskine. Hun afløser Ulrik Haagerup og kommer fra et andet chefjob i DR. Sandy French forklarer, hvad hun vil satse på - og ikke satse på. Hvordan hun vil få bedre fat i yngre generationer. Og hvordan det licensfinansierede mediehus skal være, hvad hun kalder "en sikker havn i nyhedsstrømmen".
Mediestunt med minimalstatsbog: 24 år efter førsteudgaven er tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens politiske manifest, "Fra socialstat til minimalstat", igen på boghandlernes hylder. Og bogen trækker - som flere gange i sin levetid - igen store overskrifter og masser af omtale.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Live fra Folkemødet med taleradio-battle, DR-debat og Facebook-tidsspild

16. jun. 2017 kl. 09:05
Hvem er bedst til taleradio? P1's kanalchef Thomas Buch Andersen battler med Radio24syv-direktør...
Hvem er bedst til taleradio? P1's kanalchef Thomas Buch Andersen battler med Radio24syv-direktør Jørgen Ramskov om de bedste udsendelser. Og Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen anmelder de to konkurrerende kanaler.
Hvad skal DR satse på? Ikke satse på? Og hvad skal ske med licensen? Tre mediepolitikere - Mogens Jensen (S), Britt Bager (V) og Morten Marinus (DF) - diskuterer med hinanden og med to elever fra Krogerup Højskole, Pernille Scherg og Jakob Lundbye. Undervejs stemmer folkemødets publikum ja eller nej til X Factor, TV Avisen og Symfoniorkestret.
Ud med Facebook: Det er spild af tid, når topministre bruger kræfter på politiske drillerier og alenlange debatter på sociale medier, mener Mette Frederiksens tidligere spindoktor Michael Johnson. Han opfordrer toppolitikere til at lægge mobilen og logge af. Som for eksempel Bornholms borgmester Winni Grosbøll, der sagde farvel til Facebook sidste år. Men politikere har meget at tabe ved ikke at være på, mener Astrid Haug, ekspert i sociale medier.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Når ord ikke er ligegyldige

9. jun. 2017 kl. 09:05
Bliver offeret mistænkeliggjort, når medier skriver om en voldtægt, at den "angiveligt" har funde...
Bliver offeret mistænkeliggjort, når medier skriver om en voldtægt, at den "angiveligt" har fundet sted? Og er et massedrab mindre slemt, hvis det kaldes en "familietragedie"? Med udgangspunkt i to nylige sager - en voldtægt i Aalborg og en drabssag i Ulstrup ved Randers - kritiserer sognepræst Christian Roar Pedersen sammen med jurist og radiovært Anne Sofie Allarp mediernes ordvalg i kriminalsager. Og de debatterer med Tino Pedersen, chefredaktør på TV2 Nord, Daniel Bach Pedersen, redaktionschef på Århus Stiftstidende, og Anders Frandsen, kommunikationschef hos Rigspolitiet.
Unge tror mest på DR og TV2: Ny kortlægning af 15-18-åriges medievaner viser storforbrug af YouTube på bekostning af "traditionelt tv". Men når de unge bliver spurgt til mediers troværdighed, har 74 procent "meget stor" eller "stor" tillid til DR. For TV2 er tallet 62 procent, mens tilliden til en række privatejede kanaler er betydeligt lavere. Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund - som har lavet kortlægningen af medieforbruget - udlægger de overraskende tal. Og mediekonsulent, tidligere TV2-chef Keld Reinicke perspektiverer.
Norsk farvel til licens: I denne uge besluttede Stortinget i Oslo at afskaffe licensen i Norge. Fremover skal NRK - der svarer til DR - finansieres med en særlig medieafgift, som alle skal betale. Og alle partier står bag, at NRK skal være stor og stærk for at sikre norsk kultur og identitet. En opslutning, som NRK's kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen er godt tilfreds med.
Ny Folkemøderekord: Med 3.145 arrangementer sætter næste uges Folkemøde i Allinge på Bornholm rekord. "Medier" er blandt de emner, som hitter i det fire dage lange program. "Mennesker og medier" er også at finde i folkemødekalenderen, men modsat tidligere år mangler P1's "Selvsving"...
Vært og producent: Kurt Strand.

Vi anbefaler

Hvordan spiller kultur, biologi og psykologi sammen, når vi forestiller os den perfekte mand?

De er kørt til Filadelfia Epilepsihospital for at blive klogere på, hvad sygdommen indebærer

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

DR Slotskoncert, hvor bl.a. Rasmus Bjerg og Cecilie Stenspil gør koncerten til et sandt eventyr

Vi hylder sportseliten, men magteliten har vi det svært med, så den er under heftig beskydning

Kunstmaler Arne Haugen Sørensen besøger Skurvognen i anledningen af nyt museum for hans værker

Temaer