Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Droner og k... 20:03 - 20:33
Lige nu på P2
P2 Koncerten 19:20 - 22:00
Lige nu på P3
LIGA 18:04 - 21:03
Lige nu på P4
Radioavisen 20:00 - 21:00
Lige nu på P5
Magiske Hits 19:03 - 21:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 19:03 - 23:03
Lige nu på P8 Jazz
Koppels Kob... 19:03 - 21:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 20:03 - 21:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 22. sep. 2017 kl. 09:05

Mennesker og medier: Punktum for gidselsag

Sendt første gang d. 20. maj. 2016 kl. 09:05

Siden 2007 har journalist Eva Damsgård dækket gidselsager, og hun er godt tilfreds med en dom mod...

Siden 2007 har journalist Eva Damsgård dækket gidselsager, og hun er godt tilfreds med en dom mod Ekstra Bladet i en sag om krænkelse af to gidslers privatliv. Avisens chefredaktør Poul Madsen er uenig i dommen, men har alligevel besluttet ikke at anke den, selv om den efter hans opfattelse har vidtrækkende konsekvenser for alle medier. Og mediejurist Vibeke Borberg konkluderer, at det nu er op til medierne at finde nye måder, når lignende sager dukker op.
Vidnesbyrd om voldtægt: Information har i de seneste måneder bragt 37 store artikler med kvinders personlige fortællinger. Det både omfattende og prisbelønnede projekt blev i denne uge suppleret med en lyd- og fotomontage på Charlottenborg i København. Dermed er avisspalternes mange ord nu rykket ind i kunstens verden.
Spindoktorens værksted: Tidligere minister-rådgiver Søren Lippert, nu vært på TV2 News, udgiver bog om magtens maskineri. Om håndtering af mediepres og om politisk kommunikations voksende betydning. "Og det er ikke som i 'Borgen' og i 'Kongekabale', hvor spindoktorerne synes at styre det hele", siger han.
SMS'er som nyhedskilder: I sidste uge fortalte Radio24syv om udbredt brug af narko blandt håndværkere. Historien var baseret på en sms fra en maler, som havde hørt om "mange" eksempler. Men er en enkelt sms tilstrækkelig som kildemateriale?
Vært og producent: Kurt Strand.

Indslag

Mere Mennesker og medier

Mennesker og medier: Dæm op for katastroferne

15. sep. 2017 kl. 09:05
Harvey er en 'medie darling' - billederne af orkanens raseren, hjemløse mennesker og gader omdann...
Harvey er en 'medie darling' - billederne af orkanens raseren, hjemløse mennesker og gader omdannet til floder, er godt stof, men det er klimaforandringerne ikke! Hvorfor er der ikke mere om klima-ændringerne, når alarmklokkerne bimler og bamler - svigter vi?
En gyser! Sådan betegnes rapporten, der for første gang kortlægger situationen for de danske medier i en global verden. Konsekvenserne er dystre ikke bare for aviser, tv og radio, men for hele kulturpolitikken. Vi kan ikke bremse udviklingen, men hva' ka' vi så?
Hvor går grænsen mellem fakta og fiktion, når man fortæller en god historie baseret på virkelige hændelser i en podcast eller en dokumentarfilm? Og hvordan sikrer man, at grænsen er tydelig - møde mellem biografaktuel instruktør og kvinden bag 'Supermodel'
Og så ska vi også ha' en kommentar fra en af de nominerede til satireprisen på Årets Radiofestival, "Radiodays", der foregår i København fredag.
Redaktion: Lene Johansen og Anne Hjorth.
Vært: Lene Johansen.

Mennesker og medier: Moral eller dobbeltmoral?

8. sep. 2017 kl. 09:05
Mediechefer holder sig ikke tilbage med kritik af DR-chefers løn, men gælder det deres egen holde...
Mediechefer holder sig ikke tilbage med kritik af DR-chefers løn, men gælder det deres egen holdes kortene tæt til kroppen - hvorfor? og kan de tillade sig det, når de også får offentlig støtte - debat imellem Reimer Bo Christensen, tidligere vært på DR og Weekend Avisens chefredaktør Martin Krasnik.
En injuriesag, en voldtægtstrussel og siden trusler om at blive hængt op med fiskekroge i skamlæberne - det lyder som en thriller, men er den skinbarlige virkelighed, hvis man som Færøsk journalist går magthaverne på klingen
Ankers Pin Up' - sådan lød Ekstra Bladets forside, da Ritt Bjerregaard blev udnævnt til undervisningsminister i 1973 - livet som professionel politiker er også et liv på mediernes præmisser og Ritt spillede med fremgår det af andet bind af hendes erindringer "Valgt" ...
Vært: Lene Johansen.

Mennesker og medier: Fremsynede medier?

1. sep. 2017 kl. 09:05
Verden bliver mere og mere visuel - særlig unges medievaner er båret af billeder - alligevel vælg...
Verden bliver mere og mere visuel - særlig unges medievaner er båret af billeder - alligevel vælger flere og flere aviser at fyre fotograferne, hvorfor? og hvad betyder det for medierne i fremtiden og for eftertiden?
En tørklædeklædt vært har vakt så voldsom debat i Norge, at bølgerne er nået helt hertil - for mere end ti år siden havde DR en hijab-klædt vært Asmaa Abdol-Hamid, hvordan oplevede hun det dengang? Og hvordan kan det være, hun er den hidtil eneste?
Det er mennesket bag magten, konsekvenserne og fascinationen af dem, der for alvor tør tage ansvar, der fascinerer journalisten Anne Sofie Kragh - hun har skrevet en rost biografi om Fogh - nu står hun bag DRs nye serie "Statsministrene" - kom med bag kulissen.
Vært: Lene Johansen.

Mennesker og medier: Nej tak til spørgsmål

25. aug. 2017 kl. 09:05
Det vakte opsigt, da Københavns Politi i denne uge droppede at holde pressemøde om fundet af et l...
Det vakte opsigt, da Københavns Politi i denne uge droppede at holde pressemøde om fundet af et lig i en makaber mordsag. I stedet blev en "status" udsendt på YouTube og efterforskningslederen slap for irriterende spørgsmål. Anders Frandsen, kommunikationschef hos Rigspolitiet, forklarer strategien, som stillede medierne i en umulig situation; enten at tie om seneste udvikling i mordsagen eller bruge politiets uimodsagte udlægning. Ulla Pors, chefredaktør TV2 News - som bragte klip fra politiets video - diskuterer en accellererende tendens med Thomas Falbe, programchef i DR Nyheder, som ikke viste klip fra politivideoen.
Ny DR-plan: Mere dansk, mere digitalt, mere for børn og unge plus øget fokus på nyheder, aktualitet og kultur. Med klassisk og snæver public service forsøgte DR onsdag at imødekomme politikere og kritikere. Men hvad med den seneste tids omdiskuterede "mangfoldighed"? Er DR for sent ude i forhold til politikernes udspil? Og hvorfor har det licensfinansierede mediehus ikke forlængst spillet ud med en offensiv plan inden næste års medieforhandlinger? Interview med Generaldirektør Maria Rørbye Rønn.
Sydsjællandske medievaner: +70-årige, som både ser "gammeldags" tv, hører FM-radio og måske endda læser en trykt avis... Det var, hvad kulturminister Mette Bock forleden mødte, da hendes "generationsrejse" nåede ÆldreSagen i Vordingborg. Mødet viste tydeligt, at politikerne - som Enhedslistens Søren Søndergaard udtrykker det - skal "løse cirklens kvadratur", når en ny medieaftale skal favne både unge og gamle. Hvordan det trods alle odds måske kan lykkes, giver mediekonsulent Keld Reinicke bud på.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Ondskab eller syg kultur på sociale medier?

18. aug. 2017 kl. 09:05
"Du er en stor fed luder", "alle hader dig" og "ingen vil savne dig, hvis du er væk". Tre eksempl...
"Du er en stor fed luder", "alle hader dig" og "ingen vil savne dig, hvis du er væk". Tre eksempler på mobning på sociale medier, som har skabt eksplosiv vækst i grovheder på nettet. Journalist og rådgiver i brug af digitale medier, Lykke Møller Kristensen, perspektiverer tendenserne. Og Özlem Cekic, tidligere SF-folketingsmedlem, fortæller om sine egne erfaringer med at invitere på dialogkaffe - bl.a. for at komme udbredt medie-misinformation til livs.
Fake news svækker journalisters troværdighed: Omfattende og voksende udbredelse af falske nyheder og alternative fakta er én af flere årsager til, at populismen har godt fat i bl.a. i USA. Jimmy Maymann, tidligere direktør på den succesrige amerikanske netavis Huffington Post, er formand for et FN-projekt, der skal bekæmpe misinformation - og han forklarer, hvad medier og borgere skal stille op, når følelser vinder over fakta.
Gymnasie-input til ny medieaftale: Da kulturminister Mette Bock i denne uge mødte omkring 100 elever på Ørestads Gymnasium i København, viste det sig - ikke overraskende - at deres forbrug af traditionelle public service-medier er til at overskue. Gymnasieeleverne Sofie Spies, Mikkel Guldborg Nielsen og Amalie Friis Heinrich giver deres bud på, hvad f.eks. DR skal gøre for at få bedre fat i dem. De vil nemlig gerne betale licens, og de beklager ikke, at "X Factor" lukker, for de er for længst holdt op med at bruge tid på Blachman & Co.
Vært og producent: Kurt Strand.

Vi anbefaler

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Illustreret Sport er taget med Anti Doping Danmark til kontrol af dansk topatlet

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Ingen diva, men naboens friske datter, som samlede Storbritanien i en meget mørk tid

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet

6 timers radiofest med et af verdens største rockbands, Foo Fighters