Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Verden iføl... 09:05 - 10:03
Lige nu på P2
P2 Morgenmusik 08:25 - 10:03
Lige nu på P3
Danskerbingo 09:04 - 12:00
Lige nu på P4
Radioavisen 09:00 - 10:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
Morgenbeatet 07:05 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
Stå op med... 07:05 - 10:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 12:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 09:05 - 10:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 20. okt. 2017 kl. 09:05

Mennesker og medier: Reklamesøjler med mundkurv

Sendt første gang d. 31. mar. 2017 kl. 09:05

Et hus til 2,9 millioner, fire spritnye biler og dyre luksuskøkkener... Det vrimler med sponsora...

Et hus til 2,9 millioner, fire spritnye biler og dyre luksuskøkkener... Det vrimler med sponsorater i TV2-programmet "Nybyggerne", og ifølge tidligere deltagere bliver der gået langt for at tilgodese de medvirkende firmaer. TV2 og produktionsselskabet Metronome har dog sikret sig mod for meget brok fra deltagerne: De har nemlig underskrevet kontrakter, der forbyder dem at udtale sig.
Flere kvinder i medierne: Andelen af kvindelige journalister er støt stigende. På uddannelserne i Roskilde, Odense og Aarhus er der flere kvinder end mænd blandt de journaliststuderende. Og om få år vil journalistik være forvandlet fra et mande- til et kvindefag. Hvilken betydning det får mediernes dagsordener, vinkling og kildevalg diskuterer ph.d.-studerende Martine Bentsen, Dansk Journalistforbunds næstformand Tine Johansen og Jan Dyberg Larsen, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.
Storpolitisk hilsen: Da Lars Løkke Rasmussen torsdag besøgte Donald Trump i Washington holdt medier og journalister blandt andet øje med, hvordan de to markerede venskabet mellem Danmark og USA. Håndtryk eller ikke håndtryk?
Vært og producent: Kurt Strand.

Indslag

Mere Mennesker og medier

Mennesker og medier: Trump trumfer medierne

13. okt. 2017 kl. 09:05
De fleste amerikanske medier bør gi' en undskyldning, for det var i høj grad dem, som skabte Dona...
De fleste amerikanske medier bør gi' en undskyldning, for det var i høj grad dem, som skabte Donald Trump. Det mener Jeff Jarvis, journalist og professor på The City University i New York. Han efterlyser metoder, der kan modvirke den manipulation af medierne, som den amerikanske præsident jævnligt orkestrerer. Heller ikke Martin Burcharth, Informations USA-korrespondent, er imponeret af sine amerikanske kolleger - hverken i valgkampen sidste år eller nu, hvor Trump snart har været ved magten i et år.
Opvarmning til medieforhandlinger: Efter at have haft "antennerne ude" blandt mediebrugere - f.eks. børn, gymnasieelever og pensionister - rundt om i landet er kulturminister Mette Bock klar til at sætte gang i de forhandlinger, der bl.a. handler om hvad DR skal og ikke skal. Men selv om hun har lyttet til et væld af input, er hun i de kommende forhandlinger bundet af sine egne og regeringens ønsker om et "mere fokuseret" DR og om mindre licens.
Journalist satser hele butikken: En tidligere fyrmesterbolig på Møn er skriveværksted, markedsføringsafdeling og forsendelseskontor for journalist Bo Østlunds énmandsvirksomhed. I denne uge er han aktuel med samtalebogen "Modne kvinder", hvor 24 kendte fortæller om livets patina. Østlund står selv for hele processen, når han laver "journalistik med stift bind" og med bl.a. busreklamer i december "satser han hele butikken".
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Politikere vil ha' mere taletid

6. okt. 2017 kl. 09:05
For mange afbrydelser, for lidt tid og ingen plads til nuancer... Medierne jagter forargelse i st...
For mange afbrydelser, for lidt tid og ingen plads til nuancer... Medierne jagter forargelse i stedet for oplysning, mener socialdemokraten Tine Bramsen. Og derfor er det med god grund, hvis politikere selv bestiller og betaler for interview. Journalistforbundets formand Lars Werge afviser kritikken. Men han vil gerne i dialog med Bramsen - og de to mødes over en kop kaffe i Mennesker og mediers studie.
YouTube sletter vigtige videoer: Tusindvis af optagelser fra borgerkrigen i Syrien er blevet fjernet for at bekæmpe ekstremisme og vold på nettet. Men samtidig kan f.eks. beviser for blandt krigsforbrydelser være gået tabt, lyder kritikken fra flere internationale NGO'er. Simone Molin Friis, Ph.d.-studerende på Institut for Statskundskab i København vurderer betydningen af YouTube-videoerne og den kamp om historien, der udspiller sig. Og hun diskuterer de sociale mediers betydning med Michael S. Lund, Mellemøstkorrespondent i DR.
For mange detaljer i Kim Wall-sag? Der er ikke sparet på detaljerne i den seneste tids dækning af sagen om en dansk ubådsejer og den dræbte svenske journalist Kim Wall. Men gik medierne for vidt i jagten på sensation, fascination og drama? Dét blev diskuteret, da chefredaktørerne Poul Madsen fra Ekstra Bladet, Pia Rehnquist fra Sydsvenskan og Katrin Säfström fra Kvällsposten mødtes til en både konkret og principiel etik-debat i Malmø onsdag aften.
Ny P3-profil: Mere seriøsitet, aktualitet og public service er nogle af nøgleordene i en "ny retning", der skal stoppe lytterflugten fra P3. Steffen Raastrup, ny P3-chef, sætter ord på strategien, der ifølge en kritiker er "sidste udkald". Flere mediepolitikere mener nemlig ikke, at P3 har nogen berettigelse i DR-familien.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Ny blæst om lærerkonflikt

29. sep. 2017 kl. 09:05
Medierne svigtede fatalt, da folkeskolelærerne i 2013 blev lockoutet af kommunerne. For ifølge Da...
Medierne svigtede fatalt, da folkeskolelærerne i 2013 blev lockoutet af kommunerne. For ifølge Danmarks Lærerforening blev selv oplagte spor ikke fulgt, da mistanken om et planlagt regeringsindgreb bredte sig. Ny bog kortlægger forløbet og rejser ny tvivl om en "fortalelse" i et Politiken-interview med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt i december sidste år. I bogen siger centrale kilder i og omkring regeringen nemlig, at et indgreb i lærerkonflikten blev besluttet allerede i 2012 - oplysninger, som i marts 2013 blev mere end antydet i et 21 Søndag-indslag på DR1. Men som derefter på mystisk vis forsvandt fra mediernes dagsorden...
Genvej til Generation Smartphone: Det snart 60 år gamle teenage-magasin "Vi Unge" dropper halvdelen af sine udgivelser og satser i stedet YouTube, Instagram og Snapchat for at få bedre fat i sin målgruppe. Men virker de sociale medier som genvej Generation Smartphone? Det diskuterer Marianne Ravn, senior forretningsudvikler hos Aller Media, med Camilla Mehlsen, forfatter til bogen "Teknologiens testpiloter". Og tre elever fra Oehlenschlägergades Skole i København fortæller, hvad de mener, der kan fange dem.
Nye radiokanaler: Når den nye DAB+ teknologi bliver lanceret på søndag er der samtidig premiere på to nye, landsdækkende radiokanaler. Og sidenhen følger yderligere 10 kanaler. Mediekonsulent og radioekspert Ole Mølgaard perspektiverer mulighederne og udfordringerne for de mange nye tilbud i æteren.
Fra femdøgnsprognose til klimaudsigt: Den snart forhenværende DR-meteorolog og vejrvært Jesper Theilgaard er aktuel med dokumentarfilm om klimaforandringerne, "Climate Planet", som for tiden vises i verdens største globus på Rådhuspladsen i København. En film uden løftede pegefingre, for "det er vigtigt at få facts på bordet", siger Jesper Theilgaard.
Koncert med rullesten: Når Rolling Stones i næste uge spiller i Parken i København, er der udsigt til masser af medieomtale før og efter. Ganske som i 1966, da en ung Jørgen Mylius ryddede hele sendefladen i P3's ugentlige popprogram, "For Teenagere", til fordel for interview med Stones-musikerne.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Nytænk den politiske journalistik

22. sep. 2017 kl. 09:05
Der er for meget fokus på proces og konflikter i de fleste mediers dækning af Christiansborg. Sub...
Der er for meget fokus på proces og konflikter i de fleste mediers dækning af Christiansborg. Substansen forsvinder, og det er på tide at nytænke journalistikken, mener tidligere TV2-nyhedsdirektør, Michael Dyrby. Han giver sammen med direktør Sune Bang fra kommunikationsbureauet "København", skarp kritiker af den politiske journalistik, bud på en mere nuanceret og substantiel tilgang. En nytænkning, som ifølge Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, er helt afgørende for at øge både journalisters og politikeres troværdighed.
Nye medier på vej: På en festival fredag for såkaldte startups mødes eksperimenterende internetmedier for første gang for at udveksle erfaringer, diskutere tendenser og skabe samarbejde. Kristoffer Granov fra medieforeningen "Prauda", Benjamin Kürstein, chefredaktør på netmagasinet "FORMAT" og Rasmus Bøgeskov, medstifter af "Korrespondenterne" fortæller om tendenser og udfordringer i en voksende underskov.
Verdens bedste pressefoto? I denne weekend åbner udstillingen World Press Photo i København med bl.a. et kontroversielt billede af en attentatmands gerninger på programmet. Men når medier viser den slags billeder, medvirker de til "forråelse og dehumanisering", mener Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager.
Bolværk mod Google og Facebook: En ny medielov i Australien skal gøre både nationale og lokale medier mere modstandsdygtige overfor de internationale giganter. Men resultatet kan blive en boomerang med flere og større australske mediemonopoler.
Offensive statsministre: DR1-serien om Lars Løkke Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt, Anders Fogh Rasmussen, Poul Nyrup Rasmussen og Poul Schlüter viste fem venlige og reflekterende politikere. Men klip fra arkiverne fortæller, at de i interviewsituationer ofte går anderledes offensivt til værks med såkaldte meta-kommentarer, der skal underminere journalisternes spørgsmål.
Vært og producent: Kurt Strand.

Mennesker og medier: Dæm op for katastroferne

15. sep. 2017 kl. 09:05
Harvey er en 'medie darling' - billederne af orkanens raseren, hjemløse mennesker og gader omdann...
Harvey er en 'medie darling' - billederne af orkanens raseren, hjemløse mennesker og gader omdannet til floder, er godt stof, men det er klimaforandringerne ikke! Hvorfor er der ikke mere om klima-ændringerne, når alarmklokkerne bimler og bamler - svigter vi?
En gyser! Sådan betegnes rapporten, der for første gang kortlægger situationen for de danske medier i en global verden. Konsekvenserne er dystre ikke bare for aviser, tv og radio, men for hele kulturpolitikken. Vi kan ikke bremse udviklingen, men hva' ka' vi så?
Hvor går grænsen mellem fakta og fiktion, når man fortæller en god historie baseret på virkelige hændelser i en podcast eller en dokumentarfilm? Og hvordan sikrer man, at grænsen er tydelig - møde mellem biografaktuel instruktør og kvinden bag 'Supermodel'
Og så ska vi også ha' en kommentar fra en af de nominerede til satireprisen på Årets Radiofestival, "Radiodays", der foregår i København fredag.
Redaktion: Lene Johansen og Anne Hjorth.
Vært: Lene Johansen.

Vi anbefaler

Lars Hjortshøj byder på radiofonisk buffet med lækker musik og satirisk tandsmør!

Lars-Henrik Olsens elskede og populære fantasyserie, der genfortæller den nordiske mytologi

Hjemvendt til jorden finder Erik det legendariske sværd og ender i kamp med guder og jætter

Denne gang har Udgårdsloke fået fat i Erik Menneskesøn, som nu står midt i den ældgamle strid

Endnu en gang ender Erik i Asgård. Ragnarok er umiddelbart forestående!

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner