Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Selvmordsta... 21:03 - 21:30
Lige nu på P2
P2 Koncerten 19:20 - 22:00
Lige nu på P3
Pladeselskabet 21:03 - 00:05
Lige nu på P4
Nu og dansk 21:03 - 22:00
Lige nu på P5
P5 Aftenmusik 19:03 - 22:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 21:03 - 23:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 19:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 21:03 - 22:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. jun. 2017 kl. 17:10 - 18:00

Orientering Weekend

Sendt første gang d. 11. mar. 2017 kl. 17:10

Nordmændene er blevet USA's bedste ven i Nordeuropa. Med ihærdigt diplomati er især norske intere...

Nordmændene er blevet USA's bedste ven i Nordeuropa. Med ihærdigt diplomati er især norske interesser i Arktis slået fast i Washington. Ikke mindst ture til Svalbard sætter sig i hukommelsen hos amerikanerne. Men Danmark kan lære noget, mener Center for Militære Studier. Vi får for lidt ud af Grønland som strategisk fordel. Unge studerende er blevet endnu bedre til at skaffe sig erhvervsrelevante studiejob: Orientering Weekend er med på studiemesse. Kirsten Larsen fortæller om flygtninge fra Sydsudan. Og vi møder nogle af præsident Trumps vælgere, minearbejdere i West Virginia, for at høre hvad de siger til, at sundhedsforsikringen Obamacare bliver kastet op i luften.
Vært: Brita Kvist.

Indslag

Mere Orientering Weekend

Orientering Weekend

17. jun. 2017 kl. 17:10
Nye danske opfindelser er i høj kurs. Men forskningen bag er under pres. Unge forskere kæmper for...
Nye danske opfindelser er i høj kurs. Men forskningen bag er under pres. Unge forskere kæmper for at skaffe penge og med at leve op til forventninger om hurtige resultater. Danmarks nye naboskabsprogram satser alene på Ukraine og Georgien. Men Dansk Industri mener ikke, at danske værdier og interesser er tilstrækkeligt synlige i satsningen. Hør også, hvorfor et af den franske ambassadørs yndlingsord på dansk er "folkemøde".
Vært Brita Kvist.

Orientering Weekend

10. jun. 2017 kl. 17:10
Valget i Storbritannien skulle have givet sig selv; Theresa May og de Konservative ville ride på...
Valget i Storbritannien skulle have givet sig selv; Theresa May og de Konservative ville ride på Brexit bølgen og udradere Labour. Sådan gik det ikke. I stedet har Storbritannien nu fået et 'Hung Paliament' og Theresa May er blevet tvunget til at invitere det kontroversielle irske unionist parti med i sin regering. Men hvorfor vrænger briterne på næsen over, at et enkelt parti ikke sidder på et flertal i parlamentet? Når nu Danmark for eksempel har haft sammensatte regeringer siden 1903.
Derudover ser Orientering Weekend nærmere på efterskælvet fra afhøringen af den tidligere FBI-direktør James Comeys. Kan hans beretninger om Donald Trump for alvor kompromittere præsidenten, eller er det mest af alt bare gode anekdoter og politisk underholdning?
Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

Orientering Weekend

3. jun. 2017 kl. 17:10
Dansk økonomi er bomstærk, siger statsministeren. Vismændene roser de sidste ti års reformer og s...
Dansk økonomi er bomstærk, siger statsministeren. Vismændene roser de sidste ti års reformer og spår vækst. Men hvem har betalt for opsvinget, og hvem kan mærke det?
Europarådet udsendte for nylig en bekymret rapport om Danmark og advarede mod tonen i debatten om indvandring. Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth mener, at man kan tænde op i pejsen med rapporten. Hør ham i diskussion med Jens Rohde, MEP for Radikale.
Danske hjemløse skal vi hjælpe, men romaer og andre tiggende udlændinge skal holde sig væk. Regeringen foreslår to ugers fængsel for påtrængende tiggeri, og overborgmesteren i København vil have EU til at ændre reglerne for fri bevægelighed. Gadejuristen i København advarer politikerne mod at tale problemet op og skabe et had mod udlændingene på gaden.
Vært Brita Kvist.

Orientering Weekend

27. maj. 2017 kl. 17:10
Det første NATO Topmøde med Præsident Donald Trump forpligter NATO samlet til at deltage i kampen...
Det første NATO Topmøde med Præsident Donald Trump forpligter NATO samlet til at deltage i kampen mod IS i Irak og Syrien. Og så satte Donald Trump migration på dagsordenen, som et emne, NATO bør bekymre sig om og bekæmpe. Indtil nu har forsvarsalliancen ellers betragtet flygtningestrømme som et politisk og ikke et militært problem. Hør i Orientering Weekend Tage Baumanns analyse og hør om protester i Moskva, der er blevet et symbol på mistilliden til myndighederne. En storstilet saneringsplan i Moskva har udløst demonstrationer. Beboerne i boligerne fra Khrustjovs tid vil ikke byttte deres centralt beliggende lejligheder for en bolig langt fra centrum. De betragter det snarere som tyveri til fordel for rigmænd, der får lejlighed til at bygge nyt på de attraktive grunde.
Vært: Brita Kvist.

Orientering Weekend

20. maj. 2017 kl. 17:10
50 millioner iranere har haft mulighed for at afgive deres stemme til præsidentvalget, og meget e...
50 millioner iranere har haft mulighed for at afgive deres stemme til præsidentvalget, og meget er på spil - for valget af den konservative Ebrahim Raisi kan betyde, at Iran igen bliver isoleret fra resten af verden. Vi har seneste nyt fra optællingen.
Orientering Weekend ser også frem mod det første NATO topmøde med Donald Trump som deltager, og på rygterne om, at Trump igen vil true med at trække sig ud af NATO, hvis ikke der sker store forandringer hurtigt.
Og så skal vi til Danmarks første talefestival, hvor unge mennesker får fem intense minutter med en mikrofon til at tale om lige hvad de har lyst til. Den gode tale kan nemlig engagere på en helt anden måde end både skriftsprog og samtale. Orientering Weekend får besøg af en af festivalens unge deltagere til en snak om, hvad der gør en god tale, og hvad man kan bruge den til.
Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

Vi anbefaler

- og hvordan Shu-bi-dua genvinder positionen som et af landets mest populære liveband

Kan kunderne nu roligt have opsparingen på i en bank eller bør de fordele den?

Hvordan kan man omdanne sit eget liv til god litteratur? Forfatter Peder Frederik Jensen ved...

Hør stjernespækket radiodrama om studenterne, som forsvandt sporløst tilbage i 1985

- hver gang en film går i udvikling på Nordisk Film. Det har Filmland også gjort

Forskere arbejder på fremtidens energisystem - det med fremtid skal tages med forbehold. Dét...

Temaer