Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Verden iføl... 09:05 - 10:03
Lige nu på P2
P2 Morgenmusik 08:25 - 10:03
Lige nu på P3
Danskerbingo 09:04 - 12:00
Lige nu på P4
Radioavisen 09:00 - 10:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
Morgenbeatet 07:05 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
Stå op med... 07:05 - 10:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 12:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 09:05 - 10:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. okt. 2017 kl. 17:10

Orientering Weekend

Sendt første gang d. 1. jul. 2017 kl. 17:10

Orientering Weekend rapporterer fra Qatar, hvor indbyggerne ikke forstår den blokade, Saudi-Arabi...

Orientering Weekend rapporterer fra Qatar, hvor indbyggerne ikke forstår den blokade, Saudi-Arabien og andre naboer har indledt mod landet. Saudierne beskylder Qatar for at støtte terror. Hør hvordan en blokade virker over for et stenrigt land, og hvad der har fået gamle modsætninger til at bryde ud i åben konflikt.
Vært Brita Kvist.

Indslag

Mere Orientering Weekend

Orientering Weekend

14. okt. 2017 kl. 17:10
Landbruget bør bidrage langt mere til klimapolitikken her og nu, for krav og omkostninger bliver...
Landbruget bør bidrage langt mere til klimapolitikken her og nu, for krav og omkostninger bliver kun større med tiden, lyder kritikken fra de grønne organisationer. Men Landbrug & Fødevarer advarer mod, at det vil flytte produktionen til udlandet. Hør om landbrugets plads i de nye klimakrav fra EU, som Danmark skal leve op til.
Når russerne ser på sikkerheden i Østersøområdet ser de fremskudte NATO-styrker i Polen og de baltiske lande og samtlige nordiske Østersølande i gang med at opruste - også Finland og Sverige - og nordmændene har oven i købet budt amerikanske soldater velkommen.
Norge, Sverige, Danmark og Finland vælger forskellige måder at styrke deres forsvar på. Men alle har den samme analyse af, hvor truslen kommer fra: Rusland. Hør om regeringens udspil til forsvarsforlig i en nordisk sammenhæng.
Vært: Brita Kvist.

Orientering Weekend

7. okt. 2017 kl. 17:10
Venstre besluttede i denne uge at vedtage sin egen udgave af et burkaforbud. Formålet er at bekæm...
Venstre besluttede i denne uge at vedtage sin egen udgave af et burkaforbud. Formålet er at bekæmpe parallelsamfund. Orientering Weekend er med til Venstres landsmøde i Vejle og spørger, hvad partiet i øvrigt har på programmet for at sikre integration ud over et forbud, der umiddelbart omfatter forholdsvist få mennesker.
Det er i denne måned hundrede år siden Lenin og hans bolsjevikker tog magten i Rusland. Styret markerer ikke særskilt den runde dag, for lige meget hvad man gør, er det en sag, der kan føre til splittelse. Forsker i militærhistorie Niels Bo Poulsen forklarer, hvad det er, styret i Rusland har i klemme i forhold til revolutionen. Selv om det lykkes præsident Putin at gå igennem 2017 uden at markere Oktoberrevolutionen, så er de besværlige jubilæer ikke overstået. I 2018 venter flere 100 års fødselsdage. Og de er af en karakter, som styret ikke kan undgå at tage sig af.
Vært: Brita Kvist.

Orientering Weekend

30. sep. 2017 kl. 17:10
Svenske nynazister har varslet demonstrationer i forbindelse med bogmessen i Göteborg. Messen har...
Svenske nynazister har varslet demonstrationer i forbindelse med bogmessen i Göteborg. Messen har igen i år besøg af det højreekstreme tidsskrift Nya Tider, og det har medført kritik og boykot. Hør i Orientering Weekend hvad det er med Göteborgs forhold til højreekstreme bevægelser og direkte militante miljøer.
Et initiativ til at skabe boligejernes eget realkreditinstitut slutter sin indsamling lørdag. Men det er op ad bakke for initiativtagerne. Forbrugerrådet kritiserer realkreditbranchen for mangel på konkurrence og mener, at det bliver lagt urimelige hindringer i vejen for boligejernes alternative realkreditinstitut.
Over halvdelen af de tyskere, der stemte på Alternative für Deutschland mener, at partiet er præget af for mange højreekstreme holdninger. Hør om politisk hjemløshed og den celledeling, der er i gang på den tyske højrefløj.
Vært: Brita Kvist.

Orientering Weekend

23. sep. 2017 kl. 17:10
Frankrigs præsident Emanuel Macron blev valgt på en reformdagsorden. Nu gennemfører han valgløfte...
Frankrigs præsident Emanuel Macron blev valgt på en reformdagsorden. Nu gennemfører han valgløfterne, og Paris' gader bliver fyldt med stadig mere omfangsrige og højlydte protester. Hør hvor meget kraft der er i modstanden mod præsidentens planer. Mød også en tysker, der har dårlig samvittighed over at køre i en dieselbil. Han troede ellers, det var det bedste for miljøet. Orienterings Tysklandsmedarbejder Tage Baumann analyserer det tyske "diesel-dilemma", og hvad det betyder for Partiet De Grønnes plads i valgkampen. Mange tyske unge stemmer på det kendte, nemlig Angela Merkels CDU. Fra vores valgredaktion i Berlin får vi et bud på, hvad det er, Angela Merkel udstråler. Og vi analyserer udviklingen i den borgerlige regerings klimapolitik under overskriften, at Danmark ikke skal gå foran men hånd i hånd med andre på klimaområdet.
Vært: Brita Kvist.

Orientering Weekend

16. sep. 2017 kl. 17:10
Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne fortsætter parløbet i dansk politik. Spørgsmålet er, om sa...
Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne fortsætter parløbet i dansk politik. Spørgsmålet er, om samarbejdet kun består, indtil den ene part hugger for mange vælgere fra den anden. Men vælgerne hos begge partier er godt tilfredse, viser ny forskning.
De russisk-tyske vælgere har fået ekstra opmærksomhed i den tyske valgkamps slutspurt. For de tiltrækkes i stort tal af højrefløjspartiet Alternative für Deutschland. Partiets grundværdier minder de russiske vælgere om Putin.
Nordkorea har igen sendt en raket ind over Japan. Det understreger at pres og sanktioner ikke gør indtryk på nordkoreanerne, mener en konfliktforsker, der foreslår at EU skal bane vej for forhandlinger. Forhandlingerne om det iranske atomprogram viser, at EU kan noget særligt.
Vært: Brita Kvist.

Vi anbefaler

Lars Hjortshøj byder på radiofonisk buffet med lækker musik og satirisk tandsmør!

Lars-Henrik Olsens elskede og populære fantasyserie, der genfortæller den nordiske mytologi

Hjemvendt til jorden finder Erik det legendariske sværd og ender i kamp med guder og jætter

Denne gang har Udgårdsloke fået fat i Erik Menneskesøn, som nu står midt i den ældgamle strid

Endnu en gang ender Erik i Asgård. Ragnarok er umiddelbart forestående!

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner