Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Digitalt: Ø... 05:30 - 06:03
Lige nu på P2
Grammofon 05:03 - 06:03
Lige nu på P3
Natradio 05:03 - 06:03
Lige nu på P4
Morgenstund 05:03 - 06:00
Lige nu på P5
Natmusik 05:03 - 06:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 09:07
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 05:03 - 06:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 19. aug. 2017 kl. 17:10

Orientering Weekend

Sendt første gang d. 12. aug. 2017 kl. 17:10

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.
Orientering Weekend spejler...

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.
Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

Indslag

Mere Orientering Weekend

Orientering Weekend

12. aug. 2017 kl. 17:10
Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.
Orientering Weekend spejler...
Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.
Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

Orientering Weekend

5. aug. 2017 kl. 17:10
Den centralafrikanske land Rwanda gik fredag til valg. Vi ser nærmere på sejrherren, den siddende...
Den centralafrikanske land Rwanda gik fredag til valg. Vi ser nærmere på sejrherren, den siddende præsident Paul Kagame. Der er nemlig ingen tvivl om at han vinder: Han er populær i befolkningen, samtidig med at oppositionen har svære vilkår.
Når de nye studerende i september møder op på det prestigefyldte Harvard universitet i USA, så vil et mindretal af dem være hvide. Det er første gang i universitetets historie at der er optaget flere unge med minoritetsbaggrund end med europæisk. Harvard er ikke det eneste universitet, hvor de hvide nu er i mindretal. Derfor vil borgerrettighedskontoret i det amerikanske justitsministerium undersøge om universiteterne bruger reglerne for positiv særbehandling af minoriteter til i virkeligheden af diskriminere hvide ansøgere.
Søndag spiller de danske fodboldkvinder finale mod Holland i EM. Fodbold er allerede den største sportsgren hos de 13-18 årige piger. Men det er ikke nok: Dansk Boldspilunion vil gerne have dobbelt så mange til at spille i 2025, for elite kræver bredde. Der skal simpelthen være tusinder af små kommende Pernille Harder'e, Nadia Nadim'er og Therese Nielsen'er for at vi er med på topplan.
Vært: Louise Windfeld-Høeberg.

Orientering Weekend

29. jul. 2017 kl. 17:10
Republikanerne har flertallet i Kongressen i USA, og i årevis har de tordnet mod Obamas sundhedsr...
Republikanerne har flertallet i Kongressen i USA, og i årevis har de tordnet mod Obamas sundhedsreform. Alligevel har det efter flere forsøg vist sig umuligt at skaffe stemmer nok til at afskaffe Obamacare. Nybyggeri vil både skabe boliger til tusinder af mennesker på lidt plads, inkludere naturen og bygge hygge og sammenhold ind i boligerne. Er det salgssnak eller muligt? Vi har besøgt den nye bydel Vinge, der skal ligge ved Frederikssund med 20.000 indbyggere. Ifølge byrumsarkitekt, Jan Gehl, er det afgørende, at man ikke kun bygger byer, folk kan bo i men byer, som folk kan leve i. Hør også om en dramatisk uge i svensk politik: Statsministeren har skaffet sig af med to ministre oven på IT-skandalen og pres fra oppositionen, men han kan ikke ånde lettet op endnu.
Vært: Brita Kvist.

Orientering Weekend

22. jul. 2017 kl. 17:10
Fængsling af en tysk aktivist i Tyrkiet er brænde på bålet i den allerede verserende diplomatiske...
Fængsling af en tysk aktivist i Tyrkiet er brænde på bålet i den allerede verserende diplomatiske strid mellem Tyrkiet og Tyskland. I Orientering Weekend ser vi på, hvordan Tyskland nu skruer bissen på over for Tyrkiet. ¶
I Danmark er banden Loyal To Familia i gang med en intensiv rekruttering af nye medlemmer. Det har fået politiet og Københavns kommunes SSP-medarbejdere til at opruste deres indsats.
Vært Brita Kvist.

Orientering Weekend

15. jul. 2017 kl. 17:10
Den kinesiske Nobelprismodtager Liu Xiaobos død har sat gang i en særlig kritisk debat i Norge. E...
Den kinesiske Nobelprismodtager Liu Xiaobos død har sat gang i en særlig kritisk debat i Norge. Efter at den norske Nobelpriskomite tildelte Liu Xiaobo fredsprisen i 2010 lagde Kina Norge på is. Og først sidste år tøede forbindelserne mellem de to lande op igen med en "normaliseringserkæring". Tidligere generalsekretær for norsk Amnesty International Petter Eide, kandidat til Stortinget for partiet Socialistisk Venstreparti, mener at den norske regering dermed accepterede at afholde sig fra at kritisere menneskerettighederne i Kina. De norske regeringspolitikere har forholdt sig tavst og passivt og overladt det til USA og EU at kritisere Kina, også da Liu Xiaobo bad om at få lægehjælp i udlandet, mener han. Hør også om det område i det sydlige Grønland, der er kommet på UNESCOs liste over verdensarv. Landskabet her er fyldt med rester af nordboernes landbrug og bygninger.
Vært: Brita Kvist.

Vi anbefaler

Hvordan spiller kultur, biologi og psykologi sammen, når vi forestiller os den perfekte mand?

De er kørt til Filadelfia Epilepsihospital for at blive klogere på, hvad sygdommen indebærer

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

Han bliver her konfronteret med endnu flere spørgsmål til den verserende bandekrig

Analysen af Markedet for Realkredit er landet. Realkreditrådet og realkreditsektoren debaterer

Svære forhandlinger om skattereform, forsvarsforlig, finanslov venter - og bandekonflikten?

Temaer