Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Ugens gæst:... 02:03 - 03:03
Lige nu på P2
Intermezzo 02:45 - 03:03
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
Radioavisen 02:00 - 03:00
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 15:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 02:03 - 03:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. aug. 2017 kl. 16:07

Orientering

Sendt første gang d. 4. nov. 2015 kl. 16:07

På et møde her til eftermiddag mødtes Folketingets Grønlandsudvalg med den grønlandske socialmini...

På et møde her til eftermiddag mødtes Folketingets Grønlandsudvalg med den grønlandske socialminister for at tale om en rystende rapport fra den grønlandske Børnerettighedsinstitutionen MIO om seksuelt misbrug og massivt omsorgssvigt af børn i Nordgrønland. Rapporten har de seneste dage fået danske politikere op af stolen. De kræver handling af både Grønland og Danmark. Hør hvad der kom ud af mødet, når vi taler med Aaia Chemnitz Larsen, MF for IA og tidligere Børnetalsmand i Grønland. Danmark sender formentlig flere soldater til FN-aktionen i Mali. Det har udløst en del diskussioner herhjemme om hvad soldaterne må og ikke må. Fra soldaternes side har der været ønsker om, at regeringen skal udstikke dem vide rammer for, hvornår de må bruge magt. Og senest har debatten handlet om, at der ikke er en klar dansk manual for, hvad soldaterne stiller op med eventuelle fanger i Mali. Vi taler med oberst og forfatter, Lars R. Møller om det udvidede danske militære engagement i FN-missionen i det vestafrikanske land. Og så kaster svensk LO sig nu for første gang nogensinde ind i en debat med Sverigedemokraterne. Normalt har retorikken mod det indvandrerkritiske parti været ben hård, men nu går svensk LO altså ind i en debat - en kritisk debat vel at mærke. I en kronikserie i Aftonbladet spørger de, hvorfor Sverigedemokraterne vil reducere de sociale udgifter med 90 milliarder svenske kroner over en 4-årig periode. Spørgsmålet er nu, om det reelt er en invitation til politisk debat, eller om LO og fagbevægelsen blot forsøger at kommunikere med de efterhånden mindst 30 procent af LO's medlemmer, der stemmer på Sverigedemokraterne.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering
(Sendes også 22.03 og 3.03).

Indslag

Mere Orientering

Orientering

18. aug. 2017 kl. 16:07
Orientering har ligesom flere andre P1 programmer i dag ekstra fokus på bandekrigen i København o...
Orientering har ligesom flere andre P1 programmer i dag ekstra fokus på bandekrigen i København og er rykket ud med vores mobile radio-studie til Den Røde Plads på ydre Nørrebro. Der taler vi både med politiet om deres mobile politistationer og med lokale folk, der har skyderierne inde på livet og forsøger at skabe gode tilbud til Nørrebros unge, så de ikke fristes af bandemiljøerne. Og vi debatterer med landspolitikere om såvel gulerods- som stokkemetoder i forhold til at få bandemedlemmer til at forlade miljøerne. Vi følger også udviklingen i Spanien tæt efter terrorangrebene i går. Og så har Udviklingsminister Ulla Tørnæs og Integrationsminister Inger Støjberg netop været i Nigeria, hvor de er blevet enige med landets udenrigsminister om at ville underskrive en hensigtserklæring om i fremtiden at samarbejde mere om hjemsendelse af nigerianske asylansøgere. Men spørgsmålet er, hvor pengene havner.
Louise Windfeld-Høeberg og Mads Aagaard er værter, Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

17. aug. 2017 kl. 16:07
Efter Rigsrevisionens rapport om fiskekvoter og kvotekonger melder spørgsmålet sig, om dele af la...
Efter Rigsrevisionens rapport om fiskekvoter og kvotekonger melder spørgsmålet sig, om dele af landbruget og fiskeriet har for stor indflydelse på, hvad der foregår i Miljø- og Fødevareministeriet? Ifølge Kaare R. Skou, der har fulgt dansk politik i mange år, er det nu tredje gang siden valget, at en vaskeægte møgsag viser de stærke forbindelser mellem Venstre og de pengestærke donorer. I dagens Orientering ser vi også nærmere på de Radikales nye udspil om, at skolerne skal afspejle samfundet - også i forhold til børnenes etnicitet. Løsningen skal findes på kommunalt niveau, siger de radikales formand, Morten Østergaard, men hvordan får man spredt flere danske elever ud på skoler med en høj andel af tosprogede børn, spørger vi. Og så ser vi nærmere på det umiddelbart uskyldige spørgsmål: "Er det en dreng eller pige", som mange vordende forældre bliver stillet. Men spørgsmålet er ikke altid lige til at svare på, når først barnet bliver født. En del børn bliver nemlig født som interkønnede, med både mandlige og kvindelige kønskarakteristika. Mange interkønnede børn bliver opereret og hormonbehandlet som helt små. Men den behandling kan give problemer senere i livet. Så spørgsmålet er, om det er medicinske eller sociale hensyn, der tages, når sundhedsvæsenet vælger køn for de interkønnede.
Mathias Bay og Louise Windfeld-Høeberg er værter.
Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

16. aug. 2017 kl. 16:07
Rigsrevisionen retter nu en skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af den dans...
Rigsrevisionen retter nu en skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af den danske ordning med fiskekvoter. Det fremgår af en rapport, Rigsrevisionen har offentliggjort i dag. Vi dykker ned i rapporten.
Britisk økonomi er presset af Brexit. Pundet er raslet ned i Storbritannien - briterne kan godt skyde en hvid pind efter ordentlige lønstigninger de næste år, har Bank of England meldt ud. Tom Carstensen har besøgt en af de hårdtarbejdende briter, der mærker det.
En historisk nedsmeltning. Som at opleve et menneskeligt Twitter feed. Sådan beskriver den amerikanske TV-station CNN's politiske korrespondent et pressemøde, som USA's præsident Donald Trump holdt sent i aftes. På pressemødet havner Donald Trump i en ophidset diskussion med journalisterne om weekendens voldelige sammenstød i byen Charlottesville. Vi spørger, hvorfor det er så vigtigt, at præsidenten klokkeklart tager afstand fra racisme, nazisme, jødehad og meget andet.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

15. aug. 2017 kl. 16:07
Et forbud mod burkaer og niqaber - de muslimske klædedragter, der dækker hele kroppen - kan blive...
Et forbud mod burkaer og niqaber - de muslimske klædedragter, der dækker hele kroppen - kan blive en realitet i Danmark i løbet af få måneder. Vi undersøger, hvad det vil betyde for de kvinder, der bliver tvunget til at smide burkaen.
Efter mange år med fald i antallet af HIV-smittede er antallet de seneste år stagneret. Over 200 bliver hvert år smittet med HIV i Danmark, og omkring hundrede af dem er homo- og biseksuelle mænd. Men der findes faktisk en pille, der kan forhindre, at man bliver smittet med HIV. Pillen er godkendt i USA, EU og Norge, men ikke i Danmark.
Mange glemmer deres gamle pensionsordning, når de skifter job. Det betyder, at der ikke længere bliver indbetalt til ordningen, og at opsparingen over tid risikerer at blive mindre og mindre og måske helt forsvinder som følge af administrationsudgifter. En arbejdsgruppe har undersøgt, hvordan man bedre kan sikre de små inaktive pensionsordninger. Vi kigger arbejdsgruppen i kortene. Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

14. aug. 2017 kl. 16:07
Bandeskyderierne i København fortsætter. "Nok er nok", skrev den herboende palæstinenser Khalid A...
Bandeskyderierne i København fortsætter. "Nok er nok", skrev den herboende palæstinenser Khalid Alsubeihi i går på Facebook og opfordrede til kollektiv protest på Nørrebro mod "disse sindsforvirrede kriminelle idioter" - og skilte sig dermed ud fra det tavse flertal af københavnere med anden etnisk baggrund. Kahild Alsubeihi er gæst i dagens Orientering. En række NGO'er har indstillet deres redningsaktioner i Middelhavet, efter at Libyens regering har advaret dem mod at komme ind i libysk farvand. Lige som den italienske regering beskylder den libyske hjælpeorganisationerne for at hjælpe menneskesmuglere. Truslen og den skærpede politik over for redningsskibene kommer efter at Libyen og Italien har indgået en aftale om en styrkelse af kystvagten blandt andet. Og så er solceller blevet populære i en grad, som politikerne ikke havde regnet med. Det afføder nye reguleringer, som skaber usikkerhed for dem, der vil investere i den grønne energikilde. Dansk Energi vil have lavet hele afgiftssystemet om. Søren Carlsen og Esben Kjær er værter, Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

To timers tur ud i verdenspremierer og gamle sange i nye versioner

Engang var lægen samfundets stærkeste autoritet, men hver tredje googler, før de går til lægen

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

Før sin løbetur med statsministeren, svarer forpersonen bl.a. på om Priden blevet mainstream?

Turisterne strømmer til Århus der er europæisk kulturhovedstad i år. Det omfattende program...

og hvorfor har der aldrig været en åbent homoseksuel mand i dansk topfodbold? 1:4

Temaer