Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Morgen 06:07 - 09:05
Lige nu på P2
Morgenandagten 08:05 - 08:25
Lige nu på P3
Go' Morgen P3 06:04 - 09:04
Lige nu på P4
Radioavisen 08:00 - 09:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
Morgenbeatet 07:05 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
Stå op med... 07:05 - 10:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 08:05 - 09:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 17. aug. 2017 kl. 16:07

Orientering

Sendt første gang d. 17. jan. 2017 kl. 16:07

Den britiske premierminister, Theresa May, holdt i dag sin længe ventede tale om Brexit - efter a...

Den britiske premierminister, Theresa May, holdt i dag sin længe ventede tale om Brexit - efter at briterne for et halvt år siden stemte for at forlade EU. May siger, at hun i den grad har tænkt sig at tage konsekvensen af afstemningsresultatet - Storbritannien skal helt ud. Vi får en analyse fra Storbritannien. Befolkningernes tillid til institutioner og autoriteter er mindre end nogensinde. Det er konklusionen i den nyeste udgave af Edelman Trust Barometer. Vi beder en professor i filosofi om at forklare, hvad det er for tillidsdrop, vi ser i så store dele af befolkningen lige nu - både her i Danmark og rundt i verden. Det tyske højreekstremistiske NPD-parti er nynazistisk, racistisk, voldsforherligende og forfatningsfjendtligt. Men det kan ikke forbydes, for det er det for ubetydeligt til, siger Tysklands højeste domstol i en opsigtsvækkende dom. Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Indslag

Mere Orientering

Orientering

16. aug. 2017 kl. 16:07
Rigsrevisionen retter nu en skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af den dans...
Rigsrevisionen retter nu en skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets håndtering af den danske ordning med fiskekvoter. Det fremgår af en rapport, Rigsrevisionen har offentliggjort i dag. Vi dykker ned i rapporten.
Britisk økonomi er presset af Brexit. Pundet er raslet ned i Storbritannien - briterne kan godt skyde en hvid pind efter ordentlige lønstigninger de næste år, har Bank of England meldt ud. Tom Carstensen har besøgt en af de hårdtarbejdende briter, der mærker det.
En historisk nedsmeltning. Som at opleve et menneskeligt Twitter feed. Sådan beskriver den amerikanske TV-station CNN's politiske korrespondent et pressemøde, som USA's præsident Donald Trump holdt sent i aftes. På pressemødet havner Donald Trump i en ophidset diskussion med journalisterne om weekendens voldelige sammenstød i byen Charlottesville. Vi spørger, hvorfor det er så vigtigt, at præsidenten klokkeklart tager afstand fra racisme, nazisme, jødehad og meget andet.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

15. aug. 2017 kl. 16:07
Et forbud mod burkaer og niqaber - de muslimske klædedragter, der dækker hele kroppen - kan blive...
Et forbud mod burkaer og niqaber - de muslimske klædedragter, der dækker hele kroppen - kan blive en realitet i Danmark i løbet af få måneder. Vi undersøger, hvad det vil betyde for de kvinder, der bliver tvunget til at smide burkaen.
Efter mange år med fald i antallet af HIV-smittede er antallet de seneste år stagneret. Over 200 bliver hvert år smittet med HIV i Danmark, og omkring hundrede af dem er homo- og biseksuelle mænd. Men der findes faktisk en pille, der kan forhindre, at man bliver smittet med HIV. Pillen er godkendt i USA, EU og Norge, men ikke i Danmark.
Mange glemmer deres gamle pensionsordning, når de skifter job. Det betyder, at der ikke længere bliver indbetalt til ordningen, og at opsparingen over tid risikerer at blive mindre og mindre og måske helt forsvinder som følge af administrationsudgifter. En arbejdsgruppe har undersøgt, hvordan man bedre kan sikre de små inaktive pensionsordninger. Vi kigger arbejdsgruppen i kortene. Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

14. aug. 2017 kl. 16:07
Bandeskyderierne i København fortsætter. "Nok er nok", skrev den herboende palæstinenser Khalid A...
Bandeskyderierne i København fortsætter. "Nok er nok", skrev den herboende palæstinenser Khalid Alsubeihi i går på Facebook og opfordrede til kollektiv protest på Nørrebro mod "disse sindsforvirrede kriminelle idioter" - og skilte sig dermed ud fra det tavse flertal af københavnere med anden etnisk baggrund. Kahild Alsubeihi er gæst i dagens Orientering. En række NGO'er har indstillet deres redningsaktioner i Middelhavet, efter at Libyens regering har advaret dem mod at komme ind i libysk farvand. Lige som den italienske regering beskylder den libyske hjælpeorganisationerne for at hjælpe menneskesmuglere. Truslen og den skærpede politik over for redningsskibene kommer efter at Libyen og Italien har indgået en aftale om en styrkelse af kystvagten blandt andet. Og så er solceller blevet populære i en grad, som politikerne ikke havde regnet med. Det afføder nye reguleringer, som skaber usikkerhed for dem, der vil investere i den grønne energikilde. Dansk Energi vil have lavet hele afgiftssystemet om. Søren Carlsen og Esben Kjær er værter, Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

11. aug. 2017 kl. 16:07
En ekspertgruppe, som erhvervsminister Brian Mikkelsen, har nedsat, vurderer, at nye internationa...
En ekspertgruppe, som erhvervsminister Brian Mikkelsen, har nedsat, vurderer, at nye internationale kapitalkrav kan tvinge banker og realkreditinstitutter til at lægge mellem 64 og 92 mia. kr. mere til side. Det betyder, at det kan snart blive endnu dyrere at have lån i banken eller i realkreditinstitutterne. Den foreløbige rapport fra ekspertgruppen om konsekvenserne af den magtfulde Basel-komité kom i dag, og vi dykker ned i den.
Alternativet vil gøre op med BNP som styrende for forståelse af et samfunds udvikling. Måske er det en god ide, andre har også tænkt den tanke. Det Miljøøkonomiske Råds opgave er ifølge loven at belyse samspillet mellem økonomi og miljø, ligesom rådet skal belyse effektiviteten i miljøindsatsen. Og i det lille kongedømme Bhutan i Himalaya fandt man for 12 år siden på et nyt for samfundets lykke og velfærd - Gross National Happiness (GNH) - National-brutto-lykke.
- De skal druknes i venlighed, lyder buddet fra en af verdens førende forskere i udenlandske krigere om, hvordan vi skal takle både hjemvendte Syrienskrigere og bandemedlemmer. At spærre dem inde føles måske bedre for os andre. Men det virker ikke lige så godt. Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

10. aug. 2017 kl. 16:07
Godt 17 procent af samtlige grundskoleelever fra 2016 gik i fri- eller privatskoler, og det er en...
Godt 17 procent af samtlige grundskoleelever fra 2016 gik i fri- eller privatskoler, og det er en stigning på fire procentpoint siden 2007.
Men hvorfor er det sådan? Vælger forældre folkeskolen fra på grund af folkeskolereform, faglighed eller elevsammensætning?
Eller vælger de privat- og friskoler TIL fordi de kan tilbyde mere, eller måske fordi de er tættere på? Det prøver vi at finde svaret på.
Tidligere har et blåt flertal tegnet sig for at skære i DR. Men nu er Socialdemokratiet klar til at gå samme vej. Vi taler med partiets medieordfører, Mogens Jensen om, hvorfor partiet har skiftet mening.
I Myanmar, det tidligere Burma, lader demokratiseringen vente på sig. En burmesisk journalist siger, at det er fordi Aung San Suu Kyi hverken er demokrat eller menneskeretsforkæmper.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Hvordan spiller kultur, biologi og psykologi sammen, når vi forestiller os den perfekte mand?

De er kørt til Filadelfia Epilepsihospital for at blive klogere på, hvad sygdommen indebærer

Storfamilien er i fremmarch. Hør erfaringer og gode råd - også om andre slags bofælleskab

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

DR Slotskoncert, hvor bl.a. Rasmus Bjerg og Cecilie Stenspil gør koncerten til et sandt eventyr

Et isbjerg dobbelt så stort som Fyn er brækket af. Er ishylderne så ustabile, at de kollapser?

Temaer