Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Eftermiddag 01:03 - 03:03
Lige nu på P2
P2 Klassisk 02:03 - 03:03
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
Radioavisen 02:00 - 03:00
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 22:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 02:03 - 03:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 23. jun. 2017 kl. 16:07 - 18:00

Orientering

Sendt første gang d. 15. mar. 2017 kl. 16:07

I dag præsenterede regeringen en ny ledelseskommission. Lederne skal udvikles, og de skal have me...

I dag præsenterede regeringen en ny ledelseskommission. Lederne skal udvikles, og de skal have mere frihed under ansvar. Men det har man altså sagt i 34 år. Vi får besøg af to gæster, der forklarer, hvorfor det oftest bliver ved snakken, og hvad man kan gøre for, at det bliver anderledes denne gang. Mennesker i rekordstort antal er på flugt rundt om i verden - og hungersnød breder sig i flere lande. Men mens FN er i desperat mangel efter penge til at håndtere katastroferne, vil præsident Donald Trump skære i USA's støtte til Verdensorganisationen. Vi spørger, hvordan en sådan nedskæring vil påvirke det internationale samarbejde. Og så har de konservatives formand Søren Pape Poulsen lagt en hård kurs mod kriminelle, efter han er blevet justitsminister. Meningsmålinger viser, at han tilsyneladende har en vis succes med en sådan retorik, men i det konservative bagland er der nogen, der mener, at justitsministerens syn på retspolitik bryder med traditionelle konservative dyder.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Indslag

Mere Orientering

Orientering

22. jun. 2017 kl. 16:07
Al-Nuri moskéen med dens karakteristiske skæve minaret er blevet sprængt i luften. Det var her Is...
Al-Nuri moskéen med dens karakteristiske skæve minaret er blevet sprængt i luften. Det var her Islamisk Stat blev udråbt i 2014. Moskéen er væk, men det er Islamisk Stat ikke. Vi spørger, hvor tæt vi er på en afslutning af kampen mod Islamisk Stat. Landets gymnasier udklækker tusindvis af studenter i disse dage, og selvom langt de fleste har knoklet sig til huen, så har nogle elever købt deres karakterer. Eleverne kan for 550 kroner i timen nemlig købe sig til et 12-tal hos et privat firma. Vi spørger undervisningsministeren, hvad hun vil gøre for at forhindre snyd. Og så mister briterne to EU-agenturer, når de træder ud af EU. Blandt de øvrige 27 EU-lande er kampen gået ind for at overtage agenturerne. Danmark satser på Lægemiddelagenturet og har nu sat en lobbykampagne i gang.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

21. jun. 2017 kl. 16:07
Forsvar-, justits- og Europaministrene i Macrons nye regering har trukket sig. De er alle indblan...
Forsvar-, justits- og Europaministrene i Macrons nye regering har trukket sig. De er alle indblandet i en skandale og er mistænkt for at have misbrugt EU-midler. Det står i skarp kontrast til den nul-tolerancepolitik overfor misbrug af økonomiske midler, som præsident Macron har varslet. Hvis du i dag køber ind i et supermarked, kan du nu betale med dit Dankort direkte fra din mobiltelefon. Vi spørger en konsulent, der har arbejdet med betalingsløsninger i over 30 år, om det overhovedet er noget, som de danske forbrugere efterspørger. Og så er der nu risiko for, at krige og regionale konflikter i Mellemøsten optrappes. Årsagen skal findes i Saudi Arabien, hvor der i dag blev udpeget en ny kronprins. Vi spørger en forsker, hvordan en enkelt mand kan være så afgørende for regionens fremtid.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

20. jun. 2017 kl. 16:07
Mindst en fjerdedel af verdens børn får stadig ikke en ordentlig barndom, der kan ruste dem til e...
Mindst en fjerdedel af verdens børn får stadig ikke en ordentlig barndom, der kan ruste dem til et nutidigt voksenliv, lyder det i en rapport fra Save the Children - den internationale moderorganisation for Red Barnet. Hvis de overlever, så ender de med et dårligere helbred, dårligere uddannelse, lavere indtjening og mange flere børn end de fleste af deres jævnaldrende. I denne uge tager et EU-topmøde for alvor fat på diskussionen om et EU-forsvar - i en eller anden form. Det kan ende med en Europa-hær, siger det tyske parlaments kommitterede for forbundsværnet. Danmark er på sidelinjen, men det danske forsvarsforbehold kan komme under pres. Og så er Tysklands første kvinde-moske åbnet i Berlin. Men den nye liberale moske bliver mødt af dyb skepsis fra det omkringliggende, muslimske samfund. Det samme gør en kvinde-moske, Orientering har besøgt i det centrale Kina. Vi taler med en ekspert og en kvindelig, dansk imam om feminisme i islam.
Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

19. jun. 2017 kl. 16:07
Næsten et år efter at briterne stemte Storbritannien ud af EU, gik Brexit-forhandlingerne omsider...
Næsten et år efter at briterne stemte Storbritannien ud af EU, gik Brexit-forhandlingerne omsider i gang i dag. Den britiske Brexit-minister var ved sin ankomst i Bruxelles optimistisk. På trods af hårde forhandlinger forude, vil han arbejde positivt og konstruktivt. Vi spørger, hvad realiteterne er, og hvor svært det bliver for briterne at leve op til de gode intentioner. Efter weekendens jordskælv på Grønland blev en bygd ramt af store oversvømmelser. Vi taler med politimesteren på Grønland og får en status på situationen. Og så kan tyskere og andre udlændinge i fremtiden måske få lov at købe sommerhuse i Danmark. For flere eksperter sår tvivl om, hvorvidt et flertal i Folketinget ubevidst er kommet til at ændre den lov, der danner grundlaget for de regler, der holder sommerhusene på danske hænder. Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

16. jun. 2017 kl. 16:07
Folkemødet på Bornholm er et slaraffenland for lobbyister og andre, der arbejder med "interesseva...
Folkemødet på Bornholm er et slaraffenland for lobbyister og andre, der arbejder med "interessevaretagelse". Der bliver netværket og lobbyet både på gaderne og i baren. Orienterings reporter har prøvet en ny netværks-app for at undersøge, hvordan lobbyister arbejder på Folkemødet. Tidligere på ugen tog EU-kommissionen de først skridt til et sagsanlæg mod Polen, Ungarn og Tjekkiet. Kommissionen har mistet tålmodigheden med landene, efter de har nægtet at aftage flygtninge efter den fordelingsaftale, som et flertal af EU-landene vedtog for 2 år siden. Og så går franskmændene igen til valg på søndag, hvor de skal stemme til anden valgrunde i parlamentsvalget. Det valg vinder præsident Emmanuel Macrons parti " La Republique En Marche" efter alle pejlemærker, men valgdeltagelsen bliver lav, og det kan udfordre Macrons legitimitet.
Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Hvordan kan man omdanne sit eget liv til god litteratur? Forfatter Peder Frederik Jensen ved...

Forsker arbejder med fremtidens energisystem - det med fremtid skal tages med forbehold. Dét...

- og hvordan Shu-bi-dua genvinder positionen som et af landets mest populære liveband

Hør stjernespækket radiodrama om studenterne, som forsvandt sporløst tilbage i 1985

Bag uniformen gemmer sig en livshistorie - og den handler ligeså meget om showbiz, som om se...

Herfra sender deres hyggelige og ekstremt danske program til alle, som godt kan lide kage og...

Temaer