Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Orientering 16:07 - 18:05
Lige nu på P2
Amadeus 15:03 - 18:05
Lige nu på P3
Touren på P3 16:06 - 17:04
Lige nu på P4
Radio Rødgrød 16:03 - 16:50
Lige nu på P5
P5 Paletten 16:03 - 18:03
Lige nu på P6 Beat
Tidskapslen 15:03 - 18:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 15:03 - 17:03
Lige nu på P8 Jazz
Sommerjazzoom 15:03 - 17:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 16:03 - 17:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. jul. 2017 kl. 16:07 - 18:00

Orientering

Sendt første gang d. 17. maj. 2017 kl. 16:07

Grækenland er igen ramt af en strejkebølge, der f.eks. betyder, at man ikke kan gå til lægen og i...

Grækenland er igen ramt af en strejkebølge, der f.eks. betyder, at man ikke kan gå til lægen og ikke kan tage busser eller færger. Strejkerne, der begyndte i dag, sker i protest mod de økonomiske nedskæringer, som den græske regering er blevet pålagt af landets internationale kreditorer. Når gennemgangen af salget af DONG-aktier til Goldman Sachs i dag fremlægges af statsrevisorerne, får vi at vide, om salget forløb efter bogen. Vi taler blandt andre med en investeringsøkonom, der mener, at salget af DONG var mere dumt end forkert. Og så vokser kritikken i Donald Trumps egne rækker, efter at et referat angiveligt har vist, at Trump forsøgte at få tidligere FBI-direktør James Comey til at opgive undersøgelsen af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.
Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Indslag

Mere Orientering

Orientering

20. jul. 2017 kl. 16:07
Tysklands tålmodighed med Tyrkiet er slut siger udenrigsministeren efter et krisemøde. De tyrkisk...
Tysklands tålmodighed med Tyrkiet er slut siger udenrigsministeren efter et krisemøde. De tyrkiske myndigheder har varetægtsfængslet seks menneskeretssaktivister - blandt dem en tysker og en svensker - og kalder dem terrorister og kriminelle. Det tyske udenrigsministeriums talsmand kalder sagen "en dramatisk skærpelse" af Tyrkiets fremfærd. Den har vakt en del opmærksomhed, den seneste opgørelse over, hvilke mennesker der kommer til Italien ad den dødsensfarlige rute over Middelhavet. Den største gruppe er fra Nigeria, men næststørst er gruppen af migranter fra Bangladesh. Mange er mennesker, der har arbejdet i Libyen eller i andre mellemøstlige lande. Men mange er også kommet flyvende fra Bangladesh til Libyen for at tage videre til Europa. Hvorfor?
Temaet i dag handler om de undersøgelser der er i gang af sammenhængen mellem Trumps kampagne og Rusland. En sag med et voksende persongalleri, en stribe benægtelser der blev til indrømmelser - og en tung skygge, der har præget hele den første del af Trumps præsidentperiode.
Vært Brita Kvist, Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

19. jul. 2017 kl. 16:07
Et af den amerikanske præsidents mest højprofilerede valgløfter er indtil videre gået i vasken. D...
Et af den amerikanske præsidents mest højprofilerede valgløfter er indtil videre gået i vasken. Det er ikke lykkedes at finde en afløser for Obamas sundhedsreform. Flere republikanske senatorer hoppede over på demokraternes hold og ville ikke støtte afløseren for Obamacare. I dagens Orientering fortæller vi om et splittet republikansk parti, der måske er på vej til at score et stort politisk selvmål, hvis Trump og republikanerne ikke får en medicare erstatning op at køre.
Fake news, russiske trolls, propaganda og misinformation. Informationskrigen raser mellem øst og vest - og især i de baltiske lande, som grænser op til Rusland.
Derfor har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen foreslået, at de danske soldater, der til årsskiftet skal udstationeres i Estland, skal undervises i truslerne fra russisk misinformation. For Nato-soldaterne i Baltikum er under angreb fra russiske fake news. Det så man blandt andet i februar i Litauen, hvor der pludselig spredtes en historie om, at en tysk NATO-soldat skulle have voldtaget en mindreårig litauisk pige. Den viste sig hurtigt at være opdigtet. Og i Litauen har man rustet sig til informationskrigen. Die Regensburger Domspatzen - et af Tysklands mest berømte drengekor - og nu også baggrund for en af de største skandaler i den katolske kirke i Tyskland . I perioden fra 1945 til starten af 90'erne er ikke færre end 547 børn og unge drenge blevet udsat for overgreb af forskellig karakter. Nu står den katolske kirke klar med store erstatninger til ofrene. Men hvorfor bliver det bare ved og ved?
Hør historien om die Regensburger Domspatzen i Orientering.
Brita Kvist er vært og Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

18. jul. 2017 kl. 16:07
Noget overraskende har Sydkorea indbudt Nordkorea til en snak om den militære situation og optrap...
Noget overraskende har Sydkorea indbudt Nordkorea til en snak om den militære situation og optrapning på den koreanske halvø. Siden Kim Jong Un overtog styret i Nordkorea, har landet ført en mere aggressiv og konfronterende linje. Blandt andet har regimet i nord eksperimenteret med ballistiske missiler, der i værste fald kan fremføre atomvåben til den amerikanske vestkyst. Samtidig mærker Sydkorea, at provokationerne fra nord tager til, derfor opfordrer Sydkorea til, at repræsentanter fra de to nationer mødes på fredag og diskuterer den farlige og fastlåste situation på den koreanske halvø - og kommer der overhovedet noget ud af de sydkoreanske bestræbelser?
I dag ser endnu et parti på den danske højrefløj dagens lys. De sidste par år er der skudt flere frem - og et enkelt - Danskernes Parti - er for nyligt lukket. I dag kan Orientering så berette om nyeste skud på stammen - Stram Kurs hedder det. Det er advokaten Rasmus Paludan, der tidligere har været involveret i både Nye Borgerlige, Trykkefrihedsselskabet og antiislambevægelsen For Frihed, der også har heddet Pegida DK, der står bag. Vi kigger nærmere på de mange grupperinger på den danske højrefløj, der har et tilfælles - og det er, at de tilsyneladende ikke kan enes om noget som helst.
Og så kan vi også fortælle om kinesiske orlogsfartøjer på vej til en flådeøvelse i Østersøen! Ja, den er go' nok! Kinesiske flådefartøjer på vej til en fælles øvelse med russerne i Østersøen. Tage Baumann fortæller hvorfor det sker lige her og nu.
Gitte Hansen er dagens vært på Orientering og dagens tema handler om de mange ofre, som krig medfører.
Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

17. jul. 2017 kl. 16:07
I dag startede de reelle Brexit forhandlinger i Bruxelles. Vi skal en tur til Bruxelles og høre h...
I dag startede de reelle Brexit forhandlinger i Bruxelles. Vi skal en tur til Bruxelles og høre hvordan de to parter vil gribe spørgsmålet om arbejdskraftens fri bevægelighed an, hvordan grænsespørgsmålet mellem Irland og Nordirland løses og ikke mindst, hvor meget skal briterne betale, når de nu træder ud af EU?
Vi kigger også på den optrapning der er sket på bandescenen i Danmark gennem de sidste 10-20 år. I de senere år har vi set nye bander med udenlandske rødder, bosætte sig her i landet. Den større konkurrence banderne imellem, har også ført til en forråelse af hele bandemiljøet - og på Nørrebro må politiet og SSP bruge flere kræfter på at tale med unge mennesker, som de forskellige grupperinger forsøger at hverve som nye medlemmer.
Hvordan går det egentlig med den sundhedsreform, som præsident Trump ville sætte i stedet for Obamacare? En reform der skulle have været på plads for længst - men politisk er det ikke lykkedes, at få den nye reform gennem Washington. Vi søger en forklaring på, hvorfor Trump administrationen ikke kan få sin egen sundhedsreform gemmen systemet.
Brita Kvist er vært og Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

14. jul. 2017 kl. 16:07
Er Danmark klar til Euro'en? Ja, siger Nationalbankdirektør Lars Rohde. Han ser gerne, at Danmark...
Er Danmark klar til Euro'en? Ja, siger Nationalbankdirektør Lars Rohde. Han ser gerne, at Danmark siger Ja til Euro'en og dermed farvel til den fastkurspolitik, der ikke giver mange muligheder for at regulere Danmarks økonomiske politik. Men er det overhovedet realistisk - og hvad skal der til for, at Nationalbankdirektøren kan få sit ønske opfyldt på den lange bane. Det kigger vi nærmere på i dagens Orientering.
I dag fejrer franskmændene Bastilledagen - men det er også et år efter den frygtelige terrorhandling på Croisetten i Nice, der kostede 85 mennesker livet og sårede over 400. Siden har der været terrorangreb i både Paris, London og Manchester. Men hvad har vi i grunden lært om terrorens uvæsen gennem det sidste år? Det spørgsmål stiller vi et par terroreksperter.
Drømmer du om at spise mindre kød og finde andre måder, at få dine proteiner på. Så lyt med i dagens Tema i 2. time af Orientering, hvor vi kigger på, hvad danskerne spiser - og hvorfor blandt andet vegetar- og veganmad har stor succes hos supermarkedskæderne. Og kan vi her i Danmark noget særligt, når talen falder på sund kødprodukton?
Karen Hjulmand er vært og Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Naveed Baig, Islamisk Center og hospitalsimam underviser Line Knutzon & Christoffer Emil Bruun

En dramatisk og velfortalt historie om vilde og overnaturlige ting, der sker for 6 unge venner

Over en kold øl fortæller bl.a. Søren Espersen, Peter Seier Christensen og Niko Grünfeldt

Hør det nyeste og genopdager det ældste. Få overblik og nye jazzoplevelser

Thomas besøger Bodil Jørgensen. De taler om ildfluer, Kierkegaard & om at vise børn stjernerne

Eksklusivt interview med den tidligere direktør for Danmarks største industrivirksomhed

Temaer