Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Droner og k... 05:03 - 05:33
Lige nu på P2
Grammofon 05:03 - 06:05
Lige nu på P3
Natradio 05:03 - 06:04
Lige nu på P4
Morgenstund 05:03 - 06:00
Lige nu på P5
Natmusik 05:03 - 06:05
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 07:05
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 07:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 07:05
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 05:03 - 06:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. sep. 2017 kl. 16:07

Orientering

Sendt første gang d. 3. jan. 2014 kl. 16:10

Skal mænd, der bliver fædre mod deres vilje, have muligheden for at kunne frasige sig faderskabet...

Skal mænd, der bliver fædre mod deres vilje, have muligheden for at kunne frasige sig faderskabet, ved at få en såkaldt juridisk abort? Orientering har talt med en række eksperter som har givet deres syn på sagen.
Vi kigger også til Tyskland, hvor almindelige mennesker nu kan se frem til at få lidt fere penge i hænderne i 2014. Nye love er trådt i kraft fra nytår, og forude venter en tysk lovfæstet mindsteløn, som sender endnu flere penge ud i forbrug.

Mere Orientering

Orientering

20. sep. 2017 kl. 16:07
Det tyske valg finder sted på søndag. I den anledning ser vi i dagens Orientering nærmere på de t...
Det tyske valg finder sted på søndag. I den anledning ser vi i dagens Orientering nærmere på de tyske pensionister, der får færre og færre penge mellem hænderne; vi undersøger hvilke tyskere der sætter krydset hos højrepopulisterne; og så kan man i en række tyske byer se valgplakater af Tyrkiets præsident Erdogan hænge side om side med de andre kandidater - et nyt tysk-tyrkisk parti forsøger nemlig at høste stemmer hos tyske vælgere med tyrkisk baggrund. A.P. Møller-Mærsk har solgt tankskibs-rederiet Mærsk Tankers for syv milliarder kroner. Men denne gang er der ikke blevet solgt til en udenlandsk virksomhed. Rederiet er nemlig blevet solgt til Mærsk-familiens eget holding-selskab, A.P. Møller Holding. Vi spørger hvordan den selskabskonstruktion kan give mening. Engagement er nøgleordet for lærere, som vil motivere eleverne til at gennemføre erhvervsuddannelserne - vi taler med nogle erhvervsskoleelever og med en erhvervsskolelærer, der også er medforfatter til bogen ''Slip engagementet løs''. Den sætter ord på nogle af de værktøjer lærerne på erhvervsskolerne kan hive frem for at holde på eleverne.
Birgitte Gadegaard redigerer.
Dagens værter er Brita Kvist og Marianne Skovlund.
www.dr.dk/orientering

Orientering

19. sep. 2017 kl. 16:07
I Hjørring kommune har man investeret massivt i en ny beskæftigelsespolitik ved blandt andet at a...
I Hjørring kommune har man investeret massivt i en ny beskæftigelsespolitik ved blandt andet at ansætte flere socialrådgivere. Og investeringen ser ud til at bære frugt. Kommunen har sparet millioner og fået mange hundrede kontanthjælpsmodtagere i job. Vi spørger kommunens direktør for økonomi- og arbejdsmarkedsforvaltning, Leif Johannes Jensen, om Hjørrings model kan kopieres i andre kommuner. I stedet for - som oprindeligt planlagt - at tale i FN's generalforsamling, gjorde Myanmars såkaldte "Statsrådgiver", Aung San Suu Kuy, i dag status over den aktuelle situation hjemme i sit eget parlament. Og det blev som ventet et skjult forsvar mod især FN's Flygtningekommisærs beskyldninger om folkemord på Rohingya-befolkningen. Men hvor står Suu Kuy, både i forholdet til omverdenen, men især også i Myanmar, efter rygter om at et militærkup kunne være på trapperne. Spørgsmålet om suverænitet var afgørende, da vi danskere stemte NEJ til at afskaffe retsforbeholdet overfor EU, Maastricht-traktaten og Euro'en. Og det er på trods af, at et flertal af os mener, vi skal være med i EU. Det skriver tænketanken Europa i en ny rapport, hvor de undersøger danskernes forhold til begrebet suverænitet. Vi dykker ned i danskernes forhold til suverænitet, sammen med tænketankens forskningschef Catharina Sørensen.
Dagens værter er Marianne Skovlund og Bille Sterll.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

18. sep. 2017 kl. 16:07
Når studerende fra andre EU-lande forlader Danmark uden at betale deres studielån tilbage, har da...
Når studerende fra andre EU-lande forlader Danmark uden at betale deres studielån tilbage, har danske myndigheder ingen mulighed for at hente pengene hjem igen. 40 procent af de studielån, studerende fra andre EU-lande lige nu burde afdrage på, ligger derfor ubetalte hen. Alt i alt mangler studerende fra andre EU-lande således at betale den danske stat et trecifret millionbeløb, som myndighederne ikke kan få hjem igen i udlandet. Mængden af misligholdte SU-lån stiger bl.a. derfor år for år. Der eksisterer ganske enkelt et hul i EU-reglerne, der koster den danske stat millioner af kroner. Når tyskerne på søndag vælger nyt forbundsparlament vil valgresultaterne i de østtyske delstater se anderledes ud end i de vesttyske. 27 år efter genforeningen er der stadig forskel i vælgeradfærd og det er der gode forklaringer på siger en østtysk politikforsker, som vi har besøgt. Det danske kvindelandshold vil i morgen spille VM-kvalifikationskamp i Ungarn på trods af sidste uges forhandlingssammenbrud om deres ansættelsesvilkår. Og selvom situationen kan virke speciel, så er den i virkeligheden også meget genkendelig fra en virksomhed som Uber. Dagens værter er Søren Carlsen og Bille Sterll. Orhan Gökcen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

15. sep. 2017 kl. 16:07
Socialdemokratiet vil samle DSB og Banedanmark hos staten uden udbud af strækninger til det priva...
Socialdemokratiet vil samle DSB og Banedanmark hos staten uden udbud af strækninger til det private. Gruppeformand for partiet Henrik Sass Larsen siger i dag til Jyllands-Posten, at den offentlige transport på jernbanerne er blevet dårligere og dyrere - noget Socialdemokraternes nye plan "Fremtidens DSB" kan rode bod på. Vi undersøger om det nu også er tilfældet. Japans premierminister Shinzo Abe vil gerne opruste landets militær - et forslag der umiddelbart ikke er opbakning til. Men når Nordkorea, som igen i nat, affyrer et missil ind over de japanske øer, så får Abes forslag muligvis vind i sejlene. Vi har et præstationssamfund, som fra flere sider får medansvar for antallet af psykiske lidelser blandt børn og unge. Et samfund, hvor der er fokus på at klare sig godt - næsten perfekt - i skolen, socialt og til fritidsaktiviteter. Vi har mødt en af de unge, som har mærket på sin egen krop, at præstationspresset blev for stort. Og vi spørger Noemi Katznelson, centerleder ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet, hvorfor der er så stor fokus på præstation og hvad der kan gøres ved de problemer, det bringer med sig.
Dagens værter er Søren Carlsen og Mathias Bay Lynggaard.
Birgitte Gadegaard redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

14. sep. 2017 kl. 16:07
Danmark, Østrig, Frankrig, Tyskland og Sverige vil have nye EU-regler for grænsekontrol. Mere fle...
Danmark, Østrig, Frankrig, Tyskland og Sverige vil have nye EU-regler for grænsekontrol. Mere fleksible muligheder for at indføre den og for at bevare kontrol i længere tid, er ønsket bag de fem Schengen-landes forslag, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i dag er i Bruxelles for at lægge frem. I weekenden sagde Støjberg også, at Danmark igen i år ikke vil modtage kvoteflygtninge. Vi ser på forslaget og beslutningen, og hvad begge dele betyder for Danmark. Det går rigtig godt for Grønlands økonomi. De sidste par år har landet haft en stærk økonomisk vækst, og det skyldes i høj grad nogle forrygende gode år for fiskeriet, som stadig er Grønlands vigtigste erhverv. Men samtidig advarer både Nationalbanken og Verdensnaturfonden om risiko for overfiskeri. Og det samme gør fiskerne selv. Alle råber på flere teknisk uddannede; erhvervsliv, politikere og i går Nationalbanken. Og derfor har det undret mange, at regeringen i deres finanslovsforslag tilsyneladende har opgivet sin egen målsætning om at få 25 procent til at vælge en erhvervsuddannelse. Og oven i købet kun et år efter, at målet blev opfundet. Vi spørger uddannelsesminister Merete Riisager, om regeringen har mistet troen på sin egen målsætning.
Dagens værter er Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard.
Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Illustreret Sport er taget med Anti Doping Danmark til kontrol af dansk topatlet

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Ingen diva, men naboens friske datter, som samlede Storbritanien i en meget mørk tid

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet

6 timers radiofest med et af verdens største rockbands, Foo Fighters