Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Orientering 03:03 - 04:55
Lige nu på P2
Natsværmeren 03:03 - 05:00
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
04:37 - 04:37
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
04:37 - 04:37
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 21:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 04:03 - 05:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 28. jul. 2017 kl. 16:07 - 18:00

Orientering

Sendt første gang d. 30. jan. 2014 kl. 16:10

SF har forladt regeringen, og Anette Vilhelmsen har forladt posten som partiformand for SF. Torsd...

SF har forladt regeringen, og Anette Vilhelmsen har forladt posten som partiformand for SF. Torsdagens politiske omvæltninger kommer til at præge store dele af programmet, hvor vi ser tilbage på SF’s tid i regeringen og på partiets fremtidige muligheder på den politiske scene. Vi ser også på finansudvalgets afgørelse om DONG-salget, som unægtelig har været afgørende for SF. På trods af særudgave, kommer vi selvfølgelig også udenfor landets grænser. Blandt andet får vi rapport fra Østasien om et historisk møde.

Indslag

Mere Orientering

Orientering

27. jul. 2017 kl. 16:07
I Grønland er det skæbnedag for landsstyreformand Kim Kielsen. Partifællen Vitus Qujaukitsoq har...
I Grønland er det skæbnedag for landsstyreformand Kim Kielsen. Partifællen Vitus Qujaukitsoq har nemlig udfordret Kielsen som formand for Siumut. Der var ellers lagt op til fest og fejring af partiets 40 års jubilæum til generalforsamlingen, der begynder i dag. Centralt i armlægningen er spørgsmålet om selvstændighed og hvor hurtigt det skal gå. I Sverige har IT-skandalen i Transportstyrelsen ikke givet statsminister Stefan Löfven meget ro, men måske fandt han en vej ud krisen i dag: "Jeg vil ikke sætte Sverige i en politisk krise", sagde statsminister Stefan Löfven til et pressemøde og præsenterede så en regeringsrokade, der fyrer to af de tre ministre, som et flertal i Riksdagen kræver fyret. Bolden er nu hos oppositionen. Og mens svenskerne har travlt med en IT-skandale, er det en korruptionsskandale, der optager spanierne. I går blev premierminister Mariano Rajoy afhørt i en korruptionssag, der involverer flere millioner kroner i ulovlig støtte til Rajoys konservative parti, Partido Popular. Det er første gang nogensinde, at en spansk premierminister er blevet afhørt i en straffesag. Vi tager også en rejse til fremtidens byer, der bliver smartere og smartere. Og så kommer det også til at handle om private investeringer i fattige lande.
Brita Kvist er vært og Orhan Gökcen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

26. jul. 2017 kl. 16:07
Værdier som bæredygtig udvikling, nærhed og fællesskaber er i højsædet, når arkitekter og byplanl...
Værdier som bæredygtig udvikling, nærhed og fællesskaber er i højsædet, når arkitekter og byplanlæggere skal beskrive fremtidens byer. Men hvordan skaber man det. Det er vi taget til Idom 10 km uden for Holstebro for at finde ud af. Ligesom en forsker forklarer, hvorfor trenden er vendt, så det i dag er mere populært at flytte til end væk fra landsbyerne. Og så får vi en analyse af den svenske regeringskrise, efter at en samlet opposition i dag har meddelt, at den efter IT-skandalen har mistet tilliden til tre ministre i statsminister Løfvens mindretalsregering. I hele 2. time af dagens Orientering hudfletter vi nationalistiske partier og strømninger i Holland, Tyskland og Frankrig. Efter de overraskende valg i Storbritannien og USA sidste år var der på forhånd forventning om fremgang til europæiske partier, der siger nej til EU og indvandrere og ja til det nationale. Sådan gik det ikke, men hvorfor ikke - det forsøger vi at få svar på.
Brita Kvist er vært og Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

25. jul. 2017 kl. 16:07
Den amerikanske kongres skærpelse af sanktionerne mod Rusland vækker ikke glæde over alt. Ikke e...
Den amerikanske kongres skærpelse af sanktionerne mod Rusland vækker ikke glæde over alt. Ikke engang i EU, der ellers for ikke ret længe siden var bange for det modsatte - Altså, at Trump skulle opgive sanktionerne mod Rusland. Men nu er det for meget at det gode. Hvordan skaber man byer, der er gode at bo i. Frederikssund kommune har sat sig for at starte fra grunden med en helt ny by med egen S-togsstation, højhuse og naturen som bærende element.
Tidligere i år kom regeringen med meldingen om, at butikker fra næste år ikke længere behøver at modtage kontanter i nattetimerne. Beslutningen har genstartet debatten om det kontantløse samfund. Første skridt mod helt at afskaffe de besværlige, dyre og kriminalitetsbefængte kontanter - siger nogle. Et kontantløst kontrolsamfund, hvor intet kan købes anonymt, og hvor din læge ved, hvor meget alkohol og fed mad du køber i supermarkedet, siger andre. Orientering ser på, hvem der kommer i knibe i et samfund uden kontanter, hvordan man opdrager børn uden en sparegris og hvilke betalingsmidler vi kommer til at bruge, når seddelpressen lukker og slukker.
Vært Louise Windfeld-Høeberg, Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

24. jul. 2017 kl. 16:07
Den svenske regering slås lige nu for sit politiske liv. En stor IT-skandale truer tre ministre o...
Den svenske regering slås lige nu for sit politiske liv. En stor IT-skandale truer tre ministre og muligvis statsminister Stefan Löfven selv. Han forsøger lige nu at forklare, hvad hans regering har gjort og ikke gjort i sagen, der har givet uautoriserede i udlandet adgang til følsomme oplysninger om særligt udsatte personer og om Sveriges sikkerhed. Aids-konference i Paris glæder sig over fremgang, men bekymrer sig over nedskæringer i bidrag. Den polske præsident Duda vil nedlægge veto mod to lovforslag, som den nationalkonservative regering har fået igennem parlamentet. Forslagene er blevet mødt med stor kritik og demonstrationer for at være et direkte angreb mod demokratiet.
Danmark bliver ældre, men fordelingen er skæv - på øerne er det tydeligst, - Danmarks Statistik forventer for eksempel, at 40 procent af ærøboerne i 2027 vil være mellem 65 og 99 år. Efter øerne følger kommuner som Struer i Vestjylland og Odsherred på Vestsjælland, hvor op mod hver tredje vil være mellem 65 og 99 år. På landsplan er det hver femte. Vi endevender i en time glæder og udfordringer ved den ændrede befolkningssammensætning. Det gør vi med udgangspunkt i stationsbyen Hvidbjerg på halvøen Thyholm i Struer Kommune.
Vært Louise Windfeld-Høeberg. Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

21. jul. 2017 kl. 16:07
En palæstinenser er meldt dræbt og omkring 20 såret efter fredagsbønnen i Jerusalem. Tusinder har...
En palæstinenser er meldt dræbt og omkring 20 såret efter fredagsbønnen i Jerusalem. Tusinder har bedt fredagsbøn i Jerusalems gader, fordi den israelske regering har begrænset adgangen og opstillet metaldetektorer ved Tempelbjerget. For et år siden var der fuld panik i München: Mens politiet nedkæmpede en ung mand som skød vildt om sig i et indkøbscenter, blev der meldt om andre skyderier 73 steder i byen. De 73 anmeldelser var forkerte, født af frygt, der spredte sig via de nye messenger-tjenester på nettet siger politiet i dag. Det er et helt nyt fænomen som alle politistyrker bør lære af. I anden time sætter vi fokus på Polen, som igen bliver kaldt EU's syge mand. Kritikken hagler ned over Polen fordi den polske regering har vedtaget en pakke af reformer i retssystemet - en lovpakke som EU siger er et farvel til uafhængige domstole i Polen.
Gitte Hansen er vært og Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Sangeren fortæller om sin far, som var landpostbud, om politikere på Twitter og "hudsult"

Frustrerende, men appellerende til fantasien. Måske mere interessant end en afrundet? Døm selv

Waseem Hussain, formand for Islamisk Center og fængselsimam underviser i den islamiske tekst

Den perfekte mor dominerer Instagram og Facebook, men det er også ensomt, rodet og trættende!

Fra Thiemers Magasin giver hun vigtige råd til, hvordan billede og tekst bedst forenes

Buster og Jacinta er ude at køre - meget langt! Når de keder sig, finder de på sjove lege

Temaer