Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Hjernekasse... 00:05 - 01:03
Lige nu på P2
Det´ dansk 00:05 - 01:50
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
P4 Natradio 00:05 - 01:00
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
00:46 - 00:46
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 19:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 00:05 - 01:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 25. jul. 2017 kl. 16:07 - 18:00

Orientering

Sendt første gang d. 28. feb. 2014 kl. 16:10

I dag blev en militær lufthavn og en civil lufthavn på Krim belejret. Ukraines regering kalder de...

I dag blev en militær lufthavn og en civil lufthavn på Krim belejret. Ukraines regering kalder det en russisk væbnet invasion og beskylder russiske soldater for at stå bag. Vi ser på om en militærkonflikt under opsejling. Ryger du hash i weekenden risikerer du - hvis politiet i løbet af ugen tager en narkometertest af dig, at miste kørekortet i tre år. Det er konsekvensen selv hvis mængden af cannabis i blodet er 0,001 milligram per kilo blod, og man derfor ikke er påvirket. Du skal spise seks stykker frugt om dagen, fisk mindst en gang om ugen, og i fremtiden skal du måske supplere din kost med suppe lavet med bi-larver og tørrede græshopper eller stegte edderkopper som snacks. Bo Hasseris redigerer.

Indslag

Mere Orientering

Orientering

24. jul. 2017 kl. 16:07
Den svenske regering slås lige nu for sit politiske liv. En stor IT-skandale truer tre ministre o...
Den svenske regering slås lige nu for sit politiske liv. En stor IT-skandale truer tre ministre og muligvis statsminister Stefan Löfven selv. Han forsøger lige nu at forklare, hvad hans regering har gjort og ikke gjort i sagen, der har givet uautoriserede i udlandet adgang til følsomme oplysninger om særligt udsatte personer og om Sveriges sikkerhed. Aids-konference i Paris glæder sig over fremgang, men bekymrer sig over nedskæringer i bidrag. Den polske præsident Duda vil nedlægge veto mod to lovforslag, som den nationalkonservative regering har fået igennem parlamentet. Forslagene er blevet mødt med stor kritik og demonstrationer for at være et direkte angreb mod demokratiet.
Danmark bliver ældre, men fordelingen er skæv - på øerne er det tydeligst, - Danmarks Statistik forventer for eksempel, at 40 procent af ærøboerne i 2027 vil være mellem 65 og 99 år. Efter øerne følger kommuner som Struer i Vestjylland og Odsherred på Vestsjælland, hvor op mod hver tredje vil være mellem 65 og 99 år. På landsplan er det hver femte. Vi endevender i en time glæder og udfordringer ved den ændrede befolkningssammensætning. Det gør vi med udgangspunkt i stationsbyen Hvidbjerg på halvøen Thyholm i Struer Kommune.
Vært Louise Windfeld-Høeberg. Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

21. jul. 2017 kl. 16:07
En palæstinenser er meldt dræbt og omkring 20 såret efter fredagsbønnen i Jerusalem. Tusinder har...
En palæstinenser er meldt dræbt og omkring 20 såret efter fredagsbønnen i Jerusalem. Tusinder har bedt fredagsbøn i Jerusalems gader, fordi den israelske regering har begrænset adgangen og opstillet metaldetektorer ved Tempelbjerget. For et år siden var der fuld panik i München: Mens politiet nedkæmpede en ung mand som skød vildt om sig i et indkøbscenter, blev der meldt om andre skyderier 73 steder i byen. De 73 anmeldelser var forkerte, født af frygt, der spredte sig via de nye messenger-tjenester på nettet siger politiet i dag. Det er et helt nyt fænomen som alle politistyrker bør lære af. I anden time sætter vi fokus på Polen, som igen bliver kaldt EU's syge mand. Kritikken hagler ned over Polen fordi den polske regering har vedtaget en pakke af reformer i retssystemet - en lovpakke som EU siger er et farvel til uafhængige domstole i Polen.
Gitte Hansen er vært og Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

20. jul. 2017 kl. 16:07
Tysklands tålmodighed med Tyrkiet er slut siger udenrigsministeren efter et krisemøde. De tyrkisk...
Tysklands tålmodighed med Tyrkiet er slut siger udenrigsministeren efter et krisemøde. De tyrkiske myndigheder har varetægtsfængslet seks menneskeretssaktivister - blandt dem en tysker og en svensker - og kalder dem terrorister og kriminelle. Det tyske udenrigsministeriums talsmand kalder sagen "en dramatisk skærpelse" af Tyrkiets fremfærd. Den har vakt en del opmærksomhed, den seneste opgørelse over, hvilke mennesker der kommer til Italien ad den dødsensfarlige rute over Middelhavet. Den største gruppe er fra Nigeria, men næststørst er gruppen af migranter fra Bangladesh. Mange er mennesker, der har arbejdet i Libyen eller i andre mellemøstlige lande. Men mange er også kommet flyvende fra Bangladesh til Libyen for at tage videre til Europa. Hvorfor?
Temaet i dag handler om de undersøgelser der er i gang af sammenhængen mellem Trumps kampagne og Rusland. En sag med et voksende persongalleri, en stribe benægtelser der blev til indrømmelser - og en tung skygge, der har præget hele den første del af Trumps præsidentperiode.
Vært Brita Kvist, Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

19. jul. 2017 kl. 16:07
Et af den amerikanske præsidents mest højprofilerede valgløfter er indtil videre gået i vasken. D...
Et af den amerikanske præsidents mest højprofilerede valgløfter er indtil videre gået i vasken. Det er ikke lykkedes at finde en afløser for Obamas sundhedsreform. Flere republikanske senatorer hoppede over på demokraternes hold og ville ikke støtte afløseren for Obamacare. I dagens Orientering fortæller vi om et splittet republikansk parti, der måske er på vej til at score et stort politisk selvmål, hvis Trump og republikanerne ikke får en medicare erstatning op at køre.
Fake news, russiske trolls, propaganda og misinformation. Informationskrigen raser mellem øst og vest - og især i de baltiske lande, som grænser op til Rusland.
Derfor har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen foreslået, at de danske soldater, der til årsskiftet skal udstationeres i Estland, skal undervises i truslerne fra russisk misinformation. For Nato-soldaterne i Baltikum er under angreb fra russiske fake news. Det så man blandt andet i februar i Litauen, hvor der pludselig spredtes en historie om, at en tysk NATO-soldat skulle have voldtaget en mindreårig litauisk pige. Den viste sig hurtigt at være opdigtet. Og i Litauen har man rustet sig til informationskrigen. Die Regensburger Domspatzen - et af Tysklands mest berømte drengekor - og nu også baggrund for en af de største skandaler i den katolske kirke i Tyskland . I perioden fra 1945 til starten af 90'erne er ikke færre end 547 børn og unge drenge blevet udsat for overgreb af forskellig karakter. Nu står den katolske kirke klar med store erstatninger til ofrene. Men hvorfor bliver det bare ved og ved?
Hør historien om die Regensburger Domspatzen i Orientering.
Brita Kvist er vært og Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

18. jul. 2017 kl. 16:07
Noget overraskende har Sydkorea indbudt Nordkorea til en snak om den militære situation og optrap...
Noget overraskende har Sydkorea indbudt Nordkorea til en snak om den militære situation og optrapning på den koreanske halvø. Siden Kim Jong Un overtog styret i Nordkorea, har landet ført en mere aggressiv og konfronterende linje. Blandt andet har regimet i nord eksperimenteret med ballistiske missiler, der i værste fald kan fremføre atomvåben til den amerikanske vestkyst. Samtidig mærker Sydkorea, at provokationerne fra nord tager til, derfor opfordrer Sydkorea til, at repræsentanter fra de to nationer mødes på fredag og diskuterer den farlige og fastlåste situation på den koreanske halvø - og kommer der overhovedet noget ud af de sydkoreanske bestræbelser?
I dag ser endnu et parti på den danske højrefløj dagens lys. De sidste par år er der skudt flere frem - og et enkelt - Danskernes Parti - er for nyligt lukket. I dag kan Orientering så berette om nyeste skud på stammen - Stram Kurs hedder det. Det er advokaten Rasmus Paludan, der tidligere har været involveret i både Nye Borgerlige, Trykkefrihedsselskabet og antiislambevægelsen For Frihed, der også har heddet Pegida DK, der står bag. Vi kigger nærmere på de mange grupperinger på den danske højrefløj, der har et tilfælles - og det er, at de tilsyneladende ikke kan enes om noget som helst.
Og så kan vi også fortælle om kinesiske orlogsfartøjer på vej til en flådeøvelse i Østersøen! Ja, den er go' nok! Kinesiske flådefartøjer på vej til en fælles øvelse med russerne i Østersøen. Tage Baumann fortæller hvorfor det sker lige her og nu.
Gitte Hansen er dagens vært på Orientering og dagens tema handler om de mange ofre, som krig medfører.
Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Kuskens klaprende sværd og det morderisk udtryk i hans ulveagtige fjæs varsler dårlige tider

En morgen finder Eva sin ex-kæreste, en tidligere Stasi-agent, død i en feriehytte ved Ribe

Volmer og Vibe tager et kig på verdenspremierer og remix af gamle sange

Nu undersøger han, hvad der driver dem, som holder fast ved musikken

Det ender med kagetatoveringer, giganter, grønne piller - og uhyggeligt! Hør lydbog fra Ultra

Sagen er uopklaret og har altid været omgærdet af myter og spekulationer. Kan vi løse den?

Temaer