Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Orientering 22:03 - 23:55
Lige nu på P2
Natsværmeren 22:00 - 00:05
Lige nu på P3
Sommeraften 21:03 - 00:05
Lige nu på P4
P4 Aften 22:03 - 23:00
Lige nu på P5
Det er Dansk 22:03 - 00:05
Lige nu på P6 Beat
22:44 - 22:44
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 17:03 - 00:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 19:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 22:03 - 23:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 27. jul. 2017 kl. 16:07 - 18:00

Orientering

Sendt første gang d. 18. mar. 2014 kl. 16:10

EU skal tilbyde Ukraine medlemskab af unionen. Sådan lyder det fra EU's tjekkiske udvidelseskommi...

EU skal tilbyde Ukraine medlemskab af unionen. Sådan lyder det fra EU's tjekkiske udvidelseskommissær Stefan Füle, der i et interview med den tyske avis Die Zeit i dag bl.a. siger, at hvis EU-landene står ved deres holdning om at støtte Ukraine i landets udvikling, bør Ukraine tilbydes medlemskab. På billedet ses Stefan Füle. Samtidig tilkendegav Putin i dag sin støtte til Krims optagelse i Rusland, hvilket blev modtaget med begejstrede klapsalver. Herhjemme optages alle telefonsamtaler hos lægevagten automatisk til senere brug i eventuelle klagesager. Sådan bør det også være hos de praktiserende læger, lyder det fra Danmarks patientforeninger. En 21-årig kinesisk kvinde har vundet en lille sejr i kampen for ligestilling på arbejdsmarkedet. Men der er lang vej igen, for gennem de senere år er diskriminationen mod kinesiske kvinder og andre udsatte grupper steget i Kina. Thomas Alling redigerer.

Indslag

Mere Orientering

Orientering

26. jul. 2017 kl. 16:07
Værdier som bæredygtig udvikling, nærhed og fællesskaber er i højsædet, når arkitekter og byplanl...
Værdier som bæredygtig udvikling, nærhed og fællesskaber er i højsædet, når arkitekter og byplanlæggere skal beskrive fremtidens byer. Men hvordan skaber man det. Det er vi taget til Idom 10 km uden for Holstebro for at finde ud af. Ligesom en forsker forklarer, hvorfor trenden er vendt, så det i dag er mere populært at flytte til end væk fra landsbyerne. Og så får vi en analyse af den svenske regeringskrise, efter at en samlet opposition i dag har meddelt, at den efter IT-skandalen har mistet tilliden til tre ministre i statsminister Løfvens mindretalsregering. I hele 2. time af dagens Orientering hudfletter vi nationalistiske partier og strømninger i Holland, Tyskland og Frankrig. Efter de overraskende valg i Storbritannien og USA sidste år var der på forhånd forventning om fremgang til europæiske partier, der siger nej til EU og indvandrere og ja til det nationale. Sådan gik det ikke, men hvorfor ikke - det forsøger vi at få svar på.
Brita Kvist er vært og Thomas Alling redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

25. jul. 2017 kl. 16:07
Den amerikanske kongres skærpelse af sanktionerne mod Rusland vækker ikke glæde over alt. Ikke e...
Den amerikanske kongres skærpelse af sanktionerne mod Rusland vækker ikke glæde over alt. Ikke engang i EU, der ellers for ikke ret længe siden var bange for det modsatte - Altså, at Trump skulle opgive sanktionerne mod Rusland. Men nu er det for meget at det gode. Hvordan skaber man byer, der er gode at bo i. Frederikssund kommune har sat sig for at starte fra grunden med en helt ny by med egen S-togsstation, højhuse og naturen som bærende element.
Tidligere i år kom regeringen med meldingen om, at butikker fra næste år ikke længere behøver at modtage kontanter i nattetimerne. Beslutningen har genstartet debatten om det kontantløse samfund. Første skridt mod helt at afskaffe de besværlige, dyre og kriminalitetsbefængte kontanter - siger nogle. Et kontantløst kontrolsamfund, hvor intet kan købes anonymt, og hvor din læge ved, hvor meget alkohol og fed mad du køber i supermarkedet, siger andre. Orientering ser på, hvem der kommer i knibe i et samfund uden kontanter, hvordan man opdrager børn uden en sparegris og hvilke betalingsmidler vi kommer til at bruge, når seddelpressen lukker og slukker.
Vært Louise Windfeld-Høeberg, Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

24. jul. 2017 kl. 16:07
Den svenske regering slås lige nu for sit politiske liv. En stor IT-skandale truer tre ministre o...
Den svenske regering slås lige nu for sit politiske liv. En stor IT-skandale truer tre ministre og muligvis statsminister Stefan Löfven selv. Han forsøger lige nu at forklare, hvad hans regering har gjort og ikke gjort i sagen, der har givet uautoriserede i udlandet adgang til følsomme oplysninger om særligt udsatte personer og om Sveriges sikkerhed. Aids-konference i Paris glæder sig over fremgang, men bekymrer sig over nedskæringer i bidrag. Den polske præsident Duda vil nedlægge veto mod to lovforslag, som den nationalkonservative regering har fået igennem parlamentet. Forslagene er blevet mødt med stor kritik og demonstrationer for at være et direkte angreb mod demokratiet.
Danmark bliver ældre, men fordelingen er skæv - på øerne er det tydeligst, - Danmarks Statistik forventer for eksempel, at 40 procent af ærøboerne i 2027 vil være mellem 65 og 99 år. Efter øerne følger kommuner som Struer i Vestjylland og Odsherred på Vestsjælland, hvor op mod hver tredje vil være mellem 65 og 99 år. På landsplan er det hver femte. Vi endevender i en time glæder og udfordringer ved den ændrede befolkningssammensætning. Det gør vi med udgangspunkt i stationsbyen Hvidbjerg på halvøen Thyholm i Struer Kommune.
Vært Louise Windfeld-Høeberg. Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

21. jul. 2017 kl. 16:07
En palæstinenser er meldt dræbt og omkring 20 såret efter fredagsbønnen i Jerusalem. Tusinder har...
En palæstinenser er meldt dræbt og omkring 20 såret efter fredagsbønnen i Jerusalem. Tusinder har bedt fredagsbøn i Jerusalems gader, fordi den israelske regering har begrænset adgangen og opstillet metaldetektorer ved Tempelbjerget. For et år siden var der fuld panik i München: Mens politiet nedkæmpede en ung mand som skød vildt om sig i et indkøbscenter, blev der meldt om andre skyderier 73 steder i byen. De 73 anmeldelser var forkerte, født af frygt, der spredte sig via de nye messenger-tjenester på nettet siger politiet i dag. Det er et helt nyt fænomen som alle politistyrker bør lære af. I anden time sætter vi fokus på Polen, som igen bliver kaldt EU's syge mand. Kritikken hagler ned over Polen fordi den polske regering har vedtaget en pakke af reformer i retssystemet - en lovpakke som EU siger er et farvel til uafhængige domstole i Polen.
Gitte Hansen er vært og Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Orientering

20. jul. 2017 kl. 16:07
Tysklands tålmodighed med Tyrkiet er slut siger udenrigsministeren efter et krisemøde. De tyrkisk...
Tysklands tålmodighed med Tyrkiet er slut siger udenrigsministeren efter et krisemøde. De tyrkiske myndigheder har varetægtsfængslet seks menneskeretssaktivister - blandt dem en tysker og en svensker - og kalder dem terrorister og kriminelle. Det tyske udenrigsministeriums talsmand kalder sagen "en dramatisk skærpelse" af Tyrkiets fremfærd. Den har vakt en del opmærksomhed, den seneste opgørelse over, hvilke mennesker der kommer til Italien ad den dødsensfarlige rute over Middelhavet. Den største gruppe er fra Nigeria, men næststørst er gruppen af migranter fra Bangladesh. Mange er mennesker, der har arbejdet i Libyen eller i andre mellemøstlige lande. Men mange er også kommet flyvende fra Bangladesh til Libyen for at tage videre til Europa. Hvorfor?
Temaet i dag handler om de undersøgelser der er i gang af sammenhængen mellem Trumps kampagne og Rusland. En sag med et voksende persongalleri, en stribe benægtelser der blev til indrømmelser - og en tung skygge, der har præget hele den første del af Trumps præsidentperiode.
Vært Brita Kvist, Kirsten Larsen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Vi anbefaler

Sangeren fortæller om sin far, som var landpostbud, om politikere på Twitter og "hudsult"

Kuskens klaprende sværd og det morderisk udtryk i hans ulveagtige fjæs varsler dårlige tider

En morgen finder Eva sin ex-kæreste, en tidligere Stasi-agent, død i en feriehytte ved Ribe

Glenn Gould er kendt for Bachs Goldberg-variationer, men gemmer på et ocean af gode historier

Det Kongelige Teater sætte i 1798 sin første Mozart-opera op. Det bliver en total katastrofe!

Fra Thiemers Magasin giver hun vigtige råd til, hvordan billede og tekst bedst forenes

Temaer