Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Orientering 16:07 - 18:05
Lige nu på P2
Amadeus 15:03 - 18:05
Lige nu på P3
P3 med Mikk... 16:06 - 17:04
Lige nu på P4
Radioavisen 16:00 - 16:50
Lige nu på P5
P5 Paletten 16:03 - 18:03
Lige nu på P6 Beat
Musiktjenes... 15:03 - 18:03
Lige nu på P7 Mix
Popdatering 14:03 - 17:03
Lige nu på P8 Jazz
Jazzoom 16:03 - 17:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 16:03 - 17:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 29. jun. 2017 kl. 14:03 - 16:00

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 22. jul. 2016 kl. 14:03

For fjerde gang mindes Norge i dag den 22. juli 2011 - den dag højreekstremisten Anders Behring B...

For fjerde gang mindes Norge i dag den 22. juli 2011 - den dag højreekstremisten Anders Behring Breivik detonerede en bombe i Oslos regeringskvarter og derpå drog til øen Utøya, hvor han dræbte 69 deltagere i en politisk ungdomslejr. Den kendte norske journalist og forfatter Åsne Seierstad har tidligere kritiseret medierne for at gøre for meget stads af Breivik - i dag ser hun anderledes på mediedækningens effekt. P1 Eftermiddag interviewer Åsne Seierstad på fem-årsdagen for den sorteste dag i Norges nyere historie.
Et kapel, hvor flere tusinde tyske flygtninge fra tiden efter 2. Verdenskrig ligger begravet, tages fra denne weekend i brug til et helt andet formål: Nu skal der spilles teater i krypten. Oven i købet ved midnatstid. P1 Eftermiddag er med på første række til et teaterprojekt af de mere usædvanlige.
Halvdelen af bandets medlemmer er døde, men det forhindrer ikke The Beatles i snart at udgive en ny CD. P1 Eftermiddag tyvstarter på genhøret med de gamle optagelser og taler med en mand, der har papir på, at han er den person i verden, der ved mest om John, Paul, George og Ringo.
På en varm dag som denne søger P1 Eftermiddag tilflugt i Venstres gruppeværelse på Christiansborg for at se på kunst - og vederkvæger sig med en moderne klassiker-cocktail, en Metropolitan og dens historie.
Vært: Karen Secher.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

27. jun. 2017 kl. 14:03
SKAL KUNST VÆRE KØNT? På Bornholm er en politisk strid brudt ud. Stridens æble er en rundkirke-li...
SKAL KUNST VÆRE KØNT? På Bornholm er en politisk strid brudt ud. Stridens æble er en rundkirke-lignende skulptur, som kommunen vil anbringe midt i en rundkørsel. For grim, lyder dommen fra blandt andre DF's kommunalbestyrelsesmedlem: Kunst skal ikke skabe debat, den skal forskønne, mener han. Skal den ikke-skønne kunst forvises fra det offentlige rum? DEN debat tager P1 Eftermiddag op i dag.
USA I KRIG: Første Verdenskrig kostede millioner af liv. Og gav os til gengæld amerikanske film, jazzmusik, Hemmingway og håb om frihed og demokrati. I disse dage for hundrede år siden gik de første amerikanske soldater ind i krigen - P1 Eftermiddag ser på konsekvenser, der rækker langt ud over fredsslutningen i Versailles i 1919.
MUSIKALSK HJEMVENDEN: Hun er født i Indien, boede på børnehjem i Mumbai, blev som fem-årig adopteret af et dansk ægtepar og voksede op i Thisted. Om få dage er Maria Badstue tilbage i det Indien, hun aldrig har lært at kende - som dirigent i Den Kongelige Opera i Mumbai. P1 Eftermiddag får besøg af en rejseklar Maria Badstue.
FOTOSKAT I GAMMEL KASSE: 380 dollars var prisen, da en ung mand i 2007 købte en kasse med gamle negativer på en auktion i Chicago. Kassen viste sig at gemme på en kunstkat. Hør historien om barnepige Vivian Maiers fantastiske foto-bedrift, som nu kan ses i Danmark.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

26. jun. 2017 kl. 14:03
BLACK LIVES MATTER I DANMARK - En af grundlæggerne af Black Lives Matter er i Danmark til en lil...
BLACK LIVES MATTER I DANMARK - En af grundlæggerne af Black Lives Matter er i Danmark til en lille rundtur, der inkluderer workshops, besøg på Roskilde Festival og en tur i mediekarrusellen. Vi benytter lejligheden til at tale med danske sorte om, hvor store problemer man som sort tumler med i Danmark - og hvad man kan gøre ved det.
LEGETØJETS INTELLIGENS - Der vælter frem med nyt legetøj, der opererer med kunstig intelligens. Og pludselig er der ikke en modsætning mellem at lege og at lave noget digitalt. Væk er skærmen som filter, nu leger børnene direkte med den kunstige intelligens i dukkerne, i modelbilerne, i plysbjørnen. Vi og skaberne af legetøjet ved meget lidt om, hvordan det egentlig påvirker ungerne, men det vil nogle af de store legetøjsfirmaer nu finde ud af.
AT TÆLLE - Vi kan godt lide at gøre ting op i tal og statistikker. Men hvordan tæller vi og hvad betyder det mon? I dag ser vi på forskellige måder at tælle på. Om de forskellige resultater, når folk selv skal tælle deres forbrug af f.eks. cigaretter i forhold til vores reelle forbrug. Eller når museer gør deres besøgstal op. Eller vi gør vores lyttertal op.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

23. jun. 2017 kl. 14:03
NARKOBARONEN "EL CHAPO" VIL SAGSØGE NETFLIX - Den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman...
NARKOBARONEN "EL CHAPO" VIL SAGSØGE NETFLIX - Den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzmans advokater oplyser, at han vil sagsøge produktionsselskaberne Netflix og Univision for bagvaskelse. Netflix-serien 'El Chapo' portrætterer ham som en skruppelløs forbryder, og det skader hans ry og rygte, inden han skal forsvare sig ved en føderal domstol i USA næste år, mener advokaterne. Vi tegner et portræt af "El Chapo", en af de mægtigste narkobaroner i Mexico, som er både hadet og elsket i sit hjemland.
VERDENS STØRSTE KUNSTTYVERI MÅSKE OPKLARET - I 1990 blev to vagter på Isabella Stewart Gardner Museum i Boston bagbundet af to tyve, forklædt som politifolk. Tyvene skar tretten kendte værker ud af deres rammer - heriblandt værker af Degas, Rembrandt og Vermeer. Kunstværkerne har en værdi af en halv milliard dollars, og tyvene gjorde sig dermed skyldige i verdens største kunsttyveri. Men nu mener en hollandsk privatdetektiv med kælenavnet "Kunstverdenens Indiana Jones" at have opklaret, hvor værkerne befinder sig i dag. Vi ser nærmere på de 13 værker, som kunstverdenen (måske) snart igen kan nyde godt af.
UFORSTÅELIG DISRUPTION - Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, mener, at sproget i Folketinget er blevet erobret af akademikere, og revser sine kolleger for at tale uforståeligt politikersprog. Særligt det uforståelige begreb 'disruption' bliver ifølge Pia Kjærsgaard brugt i flæng, og hun efterlyser en person, der kan forklare, hvad det er. Den person har vi fundet. Hør, hvad 'disruption' egentlig er, og hvordan ordet er blevet flittigt (mis-)brugt i politiske sammenhænge.
GRATIS KULTUROPLEVELSER TIL UNGE - Det kan være en dyr fornøjelse at gå i Det Kongelige Teater. Men ikke for danskere, der fylder 18 år i løbet af 2018. Som et forsøg vil Det Kongelige Teater uddele gavekort på 500 kr., som kan veksles til en billet til en valgfri forestilling eller klassisk koncert. Inspirationen kommer fra Italien, hvor landets daværende premierminister, Matteo Renzi, sidste år lancerede et værdibevis på 500 euro, som alle 18-årige italienere kan bruge på dans, bøger, museer, teatre eller koncerter. Vi taler med teaterchef på Det Kongelige Teater Morten Hesseldahl om den nye satsning og ser nærmere på, hvordan det egentlig er gået i Italien.
Vært: Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

22. jun. 2017 kl. 14:03
FEMINISTISK SCIENCE FICTION - Sidste afsnit af HBO-serien 'A Handmaid's Tale' er ude, bogen bag s...
FEMINISTISK SCIENCE FICTION - Sidste afsnit af HBO-serien 'A Handmaid's Tale' er ude, bogen bag serien er lige genudgivet på dansk - begge dele til kæmpe ros og et utal af stjerner i anmeldelserne. Seriens beskrivelse af kvindeundertrykkelse i et fremtidens USA skriver den lige ind i en ret lille niche af feministisk science fiction. Vi ser på andre bud i den genre i dag.
BYENS MUSIK - En gruppe franskmænd vandrede i går rundt i København og brugte selve byen som instrument. Urbaphonix hedder begivenheden, og vi havde en reporter dansende med til byens egne lyde og rytmer.
SKØNHED OG FÆLLESSKAB - Unge kvinder fra Brøndby Produktionsskole lægger neglelak og make-up på demente ældre på et plejehjem. Og mens de ældre liver op og stolt viser negle til hinanden, så lærer de unge kvinder noget om at favne andre og får udviklet større grad af empati og åbenhed. Det succesfulde projekt fra Brøndby får i dag Fælleskabsprisen, og vi tog med til en gang manicure i Brøndby.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

21. jun. 2017 kl. 14:03
NATIONALDAG MED SØRGERAND: Der stod festdag i kalenderen, men efter en ødelæggende flodbølge vaje...
NATIONALDAG MED SØRGERAND: Der stod festdag i kalenderen, men efter en ødelæggende flodbølge vajer flaget i dag på halv overalt i både Grønland og Danmark. Nationaldagen har fået sørgerand men fejres alligevel - og P1 Eftermiddag markerer den ved at sætte fokus på den grønlandske kulturskat, også de mere ukendte dele af den.
KUNSTEN I GADEKAMP: Når borgerne i Venezuela går på gaden for at protestere mod magthaverne, spiller en række farverige malerier en vigtig rolle. Kunst møder politistave i dagens P1 Eftermiddag.
COLTRANES HEMMELIGHED: Den filmaktuelle amerikanske jazzmusiker John Coltrane havde en lyd på sin saxofon som ingen anden. Hvad var hans hemmelighed? Danske Benjamin Koppel er kæmpe Coltrane-fan og kommer i studiet medbringende sin sax.
SANG TIL DEN LYSE AFTEN: Kom med til marathon-lovprisning af årets længste dag. Det foregår fra syv morgen til halv elleve i aften i dag - og er på vers.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Økonomi, og udenrigspolitiske position skal øges! Men kommer de så til at bestemme for meget?

Danmarks første frihedssang, åndelige mobilisering uden krigen og flugt til Sverige i en robåd

Interviews, reportager og den vildeste musik!

Dating-apps, gode tips til Den Blå Avis, serier på HBO og vold på Worldstarhiphop

Caroline er netop blevet student, men den nyvundne frihed og den tomme kalender skræmmer hende

Hør afslutningen på det stjernespækkede radiodrama

Temaer