Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Morgen 06:07 - 09:05
Lige nu på P2
Grammofon 06:05 - 07:05
Lige nu på P3
Go' Morgen P3 06:04 - 09:04
Lige nu på P4
Radioavisen 06:00 - 07:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 07:05
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 07:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 07:05
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 06:05 - 07:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 22. sep. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 7. okt. 2016 kl. 14:03

Nobels fredspris gik i dag til en mand, der NÆSTEN kom i mål med en fredsproces, men som blev sto...

Nobels fredspris gik i dag til en mand, der NÆSTEN kom i mål med en fredsproces, men som blev stoppet på målstregen: Colombias præsident Juan Manuel Santos. Og det colombianske folkeafstemnings-nej til fred med guerillagruppen FARC er ikke den eneste dårlige nyhed for verdensfreden i øjeblikket: Tænk bare på Syrien. P1 Eftermiddag undersøger, om kloden efter nogle år med fremgang nu igen er ved at blive et mindre fredeligt sted.
I Danmark har vi ytringsfrihed, men den fik en ridse i lakken i Københavns Byret i dag, hvor der blev nedlagt fogedforbud mod en ellers færdigtrykt bog om PET. Forfatter og forlag er rasende, men måske VAR der nogle ting i den nu forbudte bog, der kunne skade rigets sikkerhed, hvis de så dagens lys? Det ser P1 Eftermiddag på.
Når noget er ren stenalder, så er det gammeldags og primitivt. Men dén tolkning af ordet er ren historieforfalskning, for vores stenøksehuggende forfædre var faktisk ret avancerede. En ny udstilling på Moesgaard museum i Aarhus er med til at drive dén pointe hjem, og på P1 Eftermiddag gør vi vores til at rette op på stenalderfolkets ry.
Journalisten Ulla Terkelsen har været korrespondent i næsten 50 år. Hun har set det Europa, vi kender, forandre sig og skrevet en bog om sine oplevelser. P1 Eftermiddag tager på opdagelsesrejse i fortiden i selskab med TV-kvinden, som har opnået den sjældne ære at få en cafe opkaldt efter sig, "Ulla Terkelsen London" i Aalborg...
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

21. sep. 2017 kl. 14:03
00'ERNE PÅ MUSEUM: En hashbod fra Christiania, Andreas Mogensens rumdragt og et ambassadeskilt fr...
00'ERNE PÅ MUSEUM: En hashbod fra Christiania, Andreas Mogensens rumdragt og et ambassadeskilt fra Damaskus med sod på. Det er nogle af de genstande fra perioden 2000-2017, der nu skal udstilles på Nationalmuseet. Nationalmuseet har selv fundet omkring ti genstande til udstillingen, men resten vil de have danskerne til at sende ind. Det kan være alt fra skilmissepapirer fra NemID til lykkepiller eller gamle slidte Adidas-sko. P1 Eftermiddag har sendt reporter Aida Seyede ind på Nationalmuseet med genstande, hun forbinder særligt med perioden 2000-2017.
NEJ TAK TIL MICHELIN: Den franske mesterkok Sebastian Bras har bedt smagsdommerne fra Michelinguiden om at holde sig væk fra hans restaurant næste gang, der skal deles stjerner ud. Det konstante pres for at holde fast i restaurantens tre stjerner har udmattet ham så meget, at han nu helt siger fra. "Måske bliver jeg mindre berømt af det, men det accepterer jeg," har Sebastian Bras sagt i kølvandet på beslutningen. P1 Eftermiddag får besøg af Sammy Shafi, ejeren af restauranten Kokkeriet, der selv kender til det konstante pres for at beholde en af de eftertragtede Michelin-stjerner.
HOBBITTEN: "I et hul i jorden boede der en hobbit". Sådan begynder J.R.R. Tolkiens elskede klassiker for børn og voksne, Hobbitten. I dag er det 80 år siden, at romanen udkom. P1 Eftermiddag bruger anledningen til at dykke ned i Tolkiens debut fra 1937 med en vaskeægte fan. Gæst i studiet er Kim Pierri, stifter af Tolkienselskabet i København.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

20. sep. 2017 kl. 14:03
MAGASINER I KRISE: Et af de helt store træer i magasin-junglen knager: Det legendariske musikmaga...
MAGASINER I KRISE: Et af de helt store træer i magasin-junglen knager: Det legendariske musikmagasin Rolling Stone mister kunder og er sat til salg. P1 Eftermiddag ser på de glittede magasiners krise, også herhjemme - hvor nogle ganske særlige grå sider fra et for længst lukket ugeblad nu uventet oplever en renæssance i helt nye rammer.
ROBOTTERNE KOMMER: Vi ved godt, at de er hurtigere til at samle biler og sætte kapsler på flasker end vi mennesker - men måske er vi på vej mod et scenarie, hvor robotterne også kan blive vores terapeuter. P1 Eftermiddag kigger i krystalkuglen til en fremtid, der - næsten - allerede er her.
KUNSTAKADEMI I KRISE: Det ene af Danmarks kun tre kunstakademier er truet på sin eksistens. Pengekassen løber snart tom, og hvad gør de så? Det Fynske Kunstakademis nye rektor har en plan, men holder den? Det undersøger P1 Eftermiddag.
SYGDOMSRAMT STJERNE: Pop-diva Lady Gaga har aflyst en turné, der blandt andet ville have ført hende til Danmark. Årsag: Sangerinden lider af fibromyalgi. En sygdom, hvis ofre herhjemme ofte må kæmpe hårdt for at få anerkendt som invaliderende. P1 Eftermiddag får besøg af en fibromyalgipatient.
OSCARRÆS: Sidst på eftermiddagen i dag får vi at vide, hvilken dansk film der bliver sendt videre til Oscar-konkurrencen i håb om at den kan blive "Bedste udenlandske film". P1's filmanmelder Per Juul Carlsen vurderer de tre kandidater.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

19. sep. 2017 kl. 14:03
STANISLAV PETROV: Han er blevet kaldt for manden, der reddede verden. Den tidligere sovjetiske ob...
STANISLAV PETROV: Han er blevet kaldt for manden, der reddede verden. Den tidligere sovjetiske oberstløjtnant Stanislav Petrov, der i 1983 forhindrede verden i at blive kastet ud i en atomkrig, er død 77 år gammel. Petrov havde vagten den aften i september, hvor radaren ved en fejl viste atommissiler med kurs mod Moskva, men han valgte heldigvis ikke at trykke på den røde knap. For nogle år siden portrætterede den danske filminstruktør Peter Anthony Stanislav Petrov i en anmelderrost dokumentarfilm. P1 Eftermiddag taler med Peter Anthony om arbejdet med filmen og mødet med den nu afdøde Petrov.
ROHINGYAFOLKET: I nat var verdens opmærksomhed rettet mod Myanmar og en længe ventet tale fra Aung San Suu Kyi. Der har allerede været flere reaktioner på talen. Amnesty International mener, at Myanmars leder bliver ved med at stikke hovedet i busken, og at hendes tale var fyldt med usandheder. DRs Asien-korrespondent Philip Khokhar ser talen som begyndelsen på en mulig magtkamp med militæret. P1 Eftermiddag dissekerer talen med antropolog Mikael Gravers, der har speciale i netop Myanmar. Gæst i studiet er også fotojournalist Michael Drost-Hansen, der har besøgt hjemstedet for den aktuelle konflikt og taget billeder fra flygtningelejrene.
PRINS HENRIKS KUNST: Prins Henrik har fyldt en hel del i medierne de sidste mange måneder. Først da han gav udtryk for, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af Dronningen, og senere da Kongehuset meldte ud, at prinsen lider af demens. Men i dag skriver medierne om en helt anden side af prinsen, nemlig den kunstneriske. En ny Prins Henrik-skulptur bliver i dag præsenteret i Aarhus, og direktøren for Aarhus Teater mener, at den kan blive Aarhus' svar på Den Lille Havfrue. P1 Eftermiddag ser nærmere på prinsgemalens virke som kunstner. Gæst i udsendelsen er kunsthistoriker Jens Tang Kristensen.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

18. sep. 2017 kl. 14:03
SEX ANNO 2017: De ældste folkeskoleklasser har i 30 år fniset af de samme gamle film i seksualund...
SEX ANNO 2017: De ældste folkeskoleklasser har i 30 år fniset af de samme gamle film i seksualundervisningen, men nu skal det være slut. De ældste klassetrin i folkeskolen får fire nye - ikke pinlige - kortfilm, der skal gøre dem klogere på sex og prævention anno 2017. I de nye film er der kommet fokus på aktuelle emner som kropsforskellighed og deling af nøgenbilleder, og P1 Eftermiddag inviterer indenfor til seksualundervisning dengang og nu med en af de fagpersoner, der har været med til at lave de nye undervisningsfilm.
RAOUL WALLENBERGS SKÆBNE: Den svenske diplomat Raoul Wallenberg var under 2. verdenskrig med til at redde tusindvis af ungarske jøder i Budapest fra nazistiske udryddelseslejre, men forsvandt efter den sovjetiske befrielse af byen. Han formodes at være død i et sovjetisk fængsel, men Wallenbergs endeligt er stadig et mysterium, og derfor har hans efterkommere nu anlagt sag mod den russiske sikkerhedstjeneste for at få adgang til dokumenter, der kan kaste lys over hans skæbne. Retssagen begynder i dag ved en russisk domstol. P1 Eftermiddag fortæller historien om Raoul Wallenberg og ser nærmere på, hvad de russiske dokumenter kan betyde for vores viden om Wallenbergs død.
SEMINAR OM BANDEKRIMINALITET: Den verserende bandekonflikt har henover sommeren medført adskillige skudepisoder på Nørrebro i København. En af årsagerne til den højspændte situation er grupperingen Loyal To Familias udvidelse. Nørrebrobanden er vokset markant i løbet af i år og har også forsøgt at bide sig fast i den vestlige del af Aarhus. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har reageret ved at oprette mobile politistationer og har bedt Rigsadvokaten undersøge, om det er muligt at forbyde Loyal To Familia. Hvert år inviterer Grundtvigs Højskole i Hillerød til seminar, hvor fagpersoner, frivillige, forskere samt tidligere bandemedlemmer diskuterer bandekriminalitet, ekstremisme og forebyggelse. P1 Eftermiddag deltager i seminaret og forsøger at finde ud af, hvordan vi kan få sat en stopper for bandekonflikten én gang for alle.
PANTON - DANSK DESIGNS ENFANT TERRIBLE: "Hvis de en dag kommer fra Mars, får de et chok over, hvor ens vi bor." Sådan sagde den verdensberømte, danske arkitekt Verner Panton, som selv prøvede IKKE at ligne alle de andre - det kunne han nemlig ikke finde ud af. I dag kender vi især Verner Panton for hans stole og lamper; Panthella, Flowerpot, og Panton Chair. Panton er blevet allemandseje, men sådan har det ikke altid været. Han var for vild til Danmark og måtte flytte til det store udland for at kunne arbejde. Hele historien om Verner Panton og hans virke udkommer nu for første gang i bogformat, og vi får besøg af de to forfattere af bogen.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

15. sep. 2017 kl. 14:03
BAG SAUDI-ARABISKE TREMMER - I løbet af den seneste uge er 16 personer blevet sat bag tremmer i S...
BAG SAUDI-ARABISKE TREMMER - I løbet af den seneste uge er 16 personer blevet sat bag tremmer i Saudi-Arabien. Mange havde ellers forventet, at landets nye, unge kronprins ville skabe et bedre og mere åbent samfund med plads til forskellige meninger, men med fængslingerne ser det nærmest værre ud. Vi ser på de fængslede og prøver at lure, hvad den nye kronprins har gang i.
SÅ FOR SATURN - Rumsonden Cassini siger farvel og tak 20 år efter, den blev sendt af sted mod Saturn. I dag slutter dansen mellem Saturns ringe, når sonden styrter ned på Saturn med 120.000 km/t. Vi ser nærmere på Cassini og supplere med den danske drøm om at komme til den fjerne planet, som den blev beskrevet i det legendariske tegneseriealbum Rejsen til Saturn fra 1977.
ÅMÅL ER STADIG FUCKING - Da den svenske film Fucking Åmål storhittede i 1998, var det kombinationen af lilleby-portrættet og hovedpersonens homoseksuelle opvågnen, der fangede biografgængerne. Nu er filmen blevet til dansk teater, og vi taler med nogle af folkene bag om at få budskabet ud i 2017. Og så får vi besøg af en kvinde, der inspireret af filmen tog turen fra Danmark og op til den lille svenske soveby.
DRØMMEN OM HOLLYWOOD - Mads Mikkelsen, Nicolaj Coster-Waldau og Susanne Bier er nogle af de danskere, der senest har taget turen til Hollywood med rimelig succes. Men dansk filmhistorie er brolagt med mere eller mindre vellykkede flirterier med det amerikanske film-mekka, og en ny bog ruller 100 års skæbner op - af danske filmfolk, der fulgte deres drøm om at komme til Hollywood og blive til noget.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Henrik Ruben Genz gæster Filmland, hvor vi taler om hans seneste film Gud taler ud

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Brinkmann taler med hjerneprofessor Moos om forskning i behandling af demens og andre sygdomme

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet

6 timers radiofest med et af verdens største rockbands, Foo Fighters