Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Mennesker o... 13:03 - 13:30
Lige nu på P2
Det´ dansk 12:15 - 14:03
Lige nu på P3
Lågsus 12:05 - 14:04
Lige nu på P4
Madsen 13:03 - 14:00
Lige nu på P5
Danmarksmester 13:03 - 14:03
Lige nu på P6 Beat
P6 BEAT med... 12:03 - 15:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 10:03 - 14:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 16:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 13:03 - 14:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 20. sep. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 10. okt. 2016 kl. 14:03

Den norske gymnasieserie Skam er lige begyndt at rulle tredje sæson ud. Og mens Norges svar på DR...

Den norske gymnasieserie Skam er lige begyndt at rulle tredje sæson ud. Og mens Norges svar på DR, NRK, kan slikke sig om munden med kæmpe omtale og stor gennemslagskraft, så kigger alle de andre nordiske tv-stationer med plirrende øjne på fænomenet. Hvordan er det lykkedes nordmændene at ramme den 'umulige' målgruppe - teenagerne. Vi bringer i dag en del af svaret. Det handler nemlig ikke bare om seriens generelle kvaliteter, men om hvordan man kan lancere en serie på mange forskellige platforme og lave opdateringer i realtid. At det hele klippes sammen til ugentlige afsnit er faktisk en mindre ting. Vi ser lidt på succesens opskrift i selskab med 300 unge i en nedlagt kirke i København, der var samlet for at skyde den nye sæson i gang.
Donald Trump er i modvind i den amerikanske præsidentkampagne, og det sidste nye er de sexistiske optagelser, der godt nok er ti år gamle, men nu er eksploderet som en håndgranat i valgkampen. Under hashtagget #notokay har tusindvis af amerikanske kvinder nu delt deres historier om seksuelle overgreb, og i dag tager vi et tættere kig på fænomenet.
I vores alternative kulturkanon er der design på programmet. Lifestraw er en decideret nytænkning i bestræbelserne på at give folk rent vand at drikke, og det virker, det vandrensende sugerør, skal vi hilse og sige fra vores reporter, der sugede grønt, slimet vand igennem sit Lifestraw - uden så meget som et lillebitte mavekneb.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

19. sep. 2017 kl. 14:03
STANISLAV PETROV: Han er blevet kaldt for manden, der reddede verden. Den tidligere sovjetiske ob...
STANISLAV PETROV: Han er blevet kaldt for manden, der reddede verden. Den tidligere sovjetiske oberstløjtnant Stanislav Petrov, der i 1983 forhindrede verden i at blive kastet ud i en atomkrig, er død 77 år gammel. Petrov havde vagten den aften i september, hvor radaren ved en fejl viste atommissiler med kurs mod Moskva, men han valgte heldigvis ikke at trykke på den røde knap. For nogle år siden portrætterede den danske filminstruktør Peter Anthony Stanislav Petrov i en anmelderrost dokumentarfilm. P1 Eftermiddag taler med Peter Anthony om arbejdet med filmen og mødet med den nu afdøde Petrov.
ROHINGYAFOLKET: I nat var verdens opmærksomhed rettet mod Myanmar og en længe ventet tale fra Aung San Suu Kyi. Der har allerede været flere reaktioner på talen. Amnesty International mener, at Myanmars leder bliver ved med at stikke hovedet i busken, og at hendes tale var fyldt med usandheder. DRs Asien-korrespondent Philip Khokhar ser talen som begyndelsen på en mulig magtkamp med militæret. P1 Eftermiddag dissekerer talen med antropolog Mikael Gravers, der har speciale i netop Myanmar. Gæst i studiet er også fotojournalist Michael Drost-Hansen, der har besøgt hjemstedet for den aktuelle konflikt og taget billeder fra flygtningelejrene.
PRINS HENRIKS KUNST: Prins Henrik har fyldt en hel del i medierne de sidste mange måneder. Først da han gav udtryk for, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af Dronningen, og senere da Kongehuset meldte ud, at prinsen lider af demens. Men i dag skriver medierne om en helt anden side af prinsen, nemlig den kunstneriske. En ny Prins Henrik-skulptur bliver i dag præsenteret i Aarhus, og direktøren for Aarhus Teater mener, at den kan blive Aarhus' svar på Den Lille Havfrue. P1 Eftermiddag ser nærmere på prinsgemalens virke som kunstner. Gæst i udsendelsen er kunsthistoriker Jens Tang Kristensen.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

18. sep. 2017 kl. 14:03
SEX ANNO 2017: De ældste folkeskoleklasser har i 30 år fniset af de samme gamle film i seksualund...
SEX ANNO 2017: De ældste folkeskoleklasser har i 30 år fniset af de samme gamle film i seksualundervisningen, men nu skal det være slut. De ældste klassetrin i folkeskolen får fire nye - ikke pinlige - kortfilm, der skal gøre dem klogere på sex og prævention anno 2017. I de nye film er der kommet fokus på aktuelle emner som kropsforskellighed og deling af nøgenbilleder, og P1 Eftermiddag inviterer indenfor til seksualundervisning dengang og nu med en af de fagpersoner, der har været med til at lave de nye undervisningsfilm.
RAOUL WALLENBERGS SKÆBNE: Den svenske diplomat Raoul Wallenberg var under 2. verdenskrig med til at redde tusindvis af ungarske jøder i Budapest fra nazistiske udryddelseslejre, men forsvandt efter den sovjetiske befrielse af byen. Han formodes at være død i et sovjetisk fængsel, men Wallenbergs endeligt er stadig et mysterium, og derfor har hans efterkommere nu anlagt sag mod den russiske sikkerhedstjeneste for at få adgang til dokumenter, der kan kaste lys over hans skæbne. Retssagen begynder i dag ved en russisk domstol. P1 Eftermiddag fortæller historien om Raoul Wallenberg og ser nærmere på, hvad de russiske dokumenter kan betyde for vores viden om Wallenbergs død.
SEMINAR OM BANDEKRIMINALITET: Den verserende bandekonflikt har henover sommeren medført adskillige skudepisoder på Nørrebro i København. En af årsagerne til den højspændte situation er grupperingen Loyal To Familias udvidelse. Nørrebrobanden er vokset markant i løbet af i år og har også forsøgt at bide sig fast i den vestlige del af Aarhus. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har reageret ved at oprette mobile politistationer og har bedt Rigsadvokaten undersøge, om det er muligt at forbyde Loyal To Familia. Hvert år inviterer Grundtvigs Højskole i Hillerød til seminar, hvor fagpersoner, frivillige, forskere samt tidligere bandemedlemmer diskuterer bandekriminalitet, ekstremisme og forebyggelse. P1 Eftermiddag deltager i seminaret og forsøger at finde ud af, hvordan vi kan få sat en stopper for bandekonflikten én gang for alle.
PANTON - DANSK DESIGNS ENFANT TERRIBLE: "Hvis de en dag kommer fra Mars, får de et chok over, hvor ens vi bor." Sådan sagde den verdensberømte, danske arkitekt Verner Panton, som selv prøvede IKKE at ligne alle de andre - det kunne han nemlig ikke finde ud af. I dag kender vi især Verner Panton for hans stole og lamper; Panthella, Flowerpot, og Panton Chair. Panton er blevet allemandseje, men sådan har det ikke altid været. Han var for vild til Danmark og måtte flytte til det store udland for at kunne arbejde. Hele historien om Verner Panton og hans virke udkommer nu for første gang i bogformat, og vi får besøg af de to forfattere af bogen.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

15. sep. 2017 kl. 14:03
BAG SAUDI-ARABISKE TREMMER - I løbet af den seneste uge er 16 personer blevet sat bag tremmer i S...
BAG SAUDI-ARABISKE TREMMER - I løbet af den seneste uge er 16 personer blevet sat bag tremmer i Saudi-Arabien. Mange havde ellers forventet, at landets nye, unge kronprins ville skabe et bedre og mere åbent samfund med plads til forskellige meninger, men med fængslingerne ser det nærmest værre ud. Vi ser på de fængslede og prøver at lure, hvad den nye kronprins har gang i.
SÅ FOR SATURN - Rumsonden Cassini siger farvel og tak 20 år efter, den blev sendt af sted mod Saturn. I dag slutter dansen mellem Saturns ringe, når sonden styrter ned på Saturn med 120.000 km/t. Vi ser nærmere på Cassini og supplere med den danske drøm om at komme til den fjerne planet, som den blev beskrevet i det legendariske tegneseriealbum Rejsen til Saturn fra 1977.
ÅMÅL ER STADIG FUCKING - Da den svenske film Fucking Åmål storhittede i 1998, var det kombinationen af lilleby-portrættet og hovedpersonens homoseksuelle opvågnen, der fangede biografgængerne. Nu er filmen blevet til dansk teater, og vi taler med nogle af folkene bag om at få budskabet ud i 2017. Og så får vi besøg af en kvinde, der inspireret af filmen tog turen fra Danmark og op til den lille svenske soveby.
DRØMMEN OM HOLLYWOOD - Mads Mikkelsen, Nicolaj Coster-Waldau og Susanne Bier er nogle af de danskere, der senest har taget turen til Hollywood med rimelig succes. Men dansk filmhistorie er brolagt med mere eller mindre vellykkede flirterier med det amerikanske film-mekka, og en ny bog ruller 100 års skæbner op - af danske filmfolk, der fulgte deres drøm om at komme til Hollywood og blive til noget.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

14. sep. 2017 kl. 14:03
THE SOUND OF NORDKOREA: Mens der i øjeblikket rasles dramatisk med sabler - og atomtrusler - mell...
THE SOUND OF NORDKOREA: Mens der i øjeblikket rasles dramatisk med sabler - og atomtrusler - mellem Nordkorea og Vesten, fortæller P1 Eftermiddag i dag den fantastiske historie om en nordmand, der fik lov til at rejse ind i det lukkede land for at opføre en death metal-version af musical'en The Sound of Music ... og undervejs flere gange fik grund til at frygte, at han ville komme til at betale for indsatsen med sit liv.
S ELLER Z? Kramnitse, Tillitse og Kuditse på Lolland kæmper indædt for at få lov til at smide bogstavet "s" ud og "z" ind i byernes navne. Men vejen er lang og snoet: P1 Eftermiddag ser nærmere på de regler, der styrer, hvad danske byer, gader og stræder må hedde - og ikke må hedde.
KIRKE-MUSIKPRIS UDEN GUD: Hvordan kan en sang om en revne i et loft, hvor Gud og Jesus ikke nævnes én eneste gang, få en musikpris, der har Folkekirken som afsender? Få svaret i P1 Eftermiddag, der taler med idemanden bag den nye Folkekirkens Musikpris.
WHISKY IN THE KRUKKE: Helt til Skotland for at smage whisky? Unødvendigt - en tur fra Gedser til Skagen kan gøre det, for Danmark er nemlig på vej til at blive et whisky-land. P1 Eftermiddags whiskyhadende reporter lægger vejen forbi et destilleri og kigger dybt i den hjemlige whiskyflaske.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

13. sep. 2017 kl. 14:03
RANE TAGER MAGTEN - Rane Willerslev er ikke bare ny direktør for Nationalmuseet. I dag er han ogs...
RANE TAGER MAGTEN - Rane Willerslev er ikke bare ny direktør for Nationalmuseet. I dag er han også manden med magten i anden time af P1 Eftermiddag, hvor han som gæsteredaktør blandt andet drager sammenligninger mellem stenaldersamfundet og nutidens deleøkonomi.
DANSKE MEDIER DRUKNER - 10 store udenlandske medier suger al luft ud af mediemarkedet i Danmark. Nærmest al vækst i mediebranchen ligger på nettet, og den vækst bliver nappet af spillere som Google og Facebook, mens danske medier står mere og mere forhutlede tilbage. En ny, kæmpe rapport tegner et dystert billede af den danske mediefremtid.
ANMELDT - I dag kan alle anmelde alt - på blogs, på FB, på alt digitalt. Og på Berlingske er man nu gået i gang med at bruge debattører som anmeldere. I dag ser vi på, hvordan kulturinstitutionerne bruger denne nye type anmeldere i deres markedsføring - og taler om konsekvensen for den mere autoriserede anmeldelse.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Illustreret Sport er taget med Anti Doping Danmark til kontrol af dansk topatlet

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Ingen diva, men naboens friske datter, som samlede Storbritanien i en meget mørk tid

6 timers radiofest med et af verdens største rockbands, Foo Fighters

Anders Bøtter er tydeligt begejstret for sit møde med manden bag Foo Fighters på Roskilde i år