P1 Eftermiddag | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. nov. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Der er våbenhvile i Aleppo, og det betyder, at evakueringen af byens indbyggere kan gå i gang. Me...

Der er våbenhvile i Aleppo, og det betyder, at evakueringen af byens indbyggere kan gå i gang. Mens geværerne endnu ser ud til at holde pause, kaster vi et blik på det Aleppo, som var, før krigen brød ud.
"Hvorfor skal en ministerrokade i Danmark have indflydelse på et job for en yderst velfungerende generalkonsul her hos os?". Der kom læserstorm på Flensborg Avis, da Bertel Haarder blev udnævnt som generalkonsul i Sydslesvig, og dermed skubber den nuværende af pinden. Vi giver lyd til et par stemmer fra syd for grænsen.
Vi skal også rejse ind i en hjernerystelse sammen med en radiojournalist og en lyddesigner. I USA taler man om en "stille epidemi" af hjernerystelser, og herhjemme er der i øjeblikket en del debat om de mange ubehagelige bivirkninger, der kan følger med, når vi slår kontrolcentret. Få et smuglyt på den nye radiodokumentar 'Rystelsen'.
Den norske succesforfatter Tomas Espedal er aktuel på dansk med sin nye roman 'Året'. Den handler om kærlighed, ensomhed, sorg og savn. Men også om terror, selvmordsbombere, de druknede flygtninge i Middelhavet, om overforbrug og klimaforandringer, om en verden i fuldstændig ubalance. Vi har mødt forfatteren til en samtale om litteratur og privatliv, politik og sygdommen kærlighed.
Det hjælper at klage, selvom det indimellem kan være sindssygt irriterende. To kommuner vil ikke reagere på kritiske henvendelser fra en bestemt borger fremover - det kræver for mange ressourcer. Vi taler med klageren og kommunen og betragter det danske klagekor fra oven.
Til sidst i udsendelsen præsenterer vi ugens cocktail, der i sin tid lærte amerikanerne at drikke vodka, og så sparker den som et muldyr.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

23. nov. 2017 kl. 14:03
Thanksgiving - hvis vi var amerikanere eller canadiere, så ville dagen i dag være en festdag på h...
Thanksgiving - hvis vi var amerikanere eller canadiere, så ville dagen i dag være en festdag på højde med juleaften. For det er Thanksgiving day over there. Vi ser nærmere på den gamle tradition, som er fyldt med kristen fortid, familiehygge- og opgør og politiske manifestationer.
Kinesisk håndbold i Viborg - det kan godt være, at Kina er stort, men Viborg kan de næste tre år sagtens rumme hele det kinesiske damelandshold i håndbold. De er kommet til det jyske for at suge til sig og lære, hvordan man gør en succes ud af et hold. Og vi har været i hallen med dem.
Film film film - er du det mindste i tvivl om, hvilke film du skal se i biografen i den kommende tid, så er P1 Eftermiddag din hjælpende ånd. I dag med anmeldelser af et par af ugens premierefilm 'The Square' og 'Mordet i Orientekspressen', interview med filminstruktør Claus Bohm om hans nye film 'Springet' og en snak om Kenneth Branagh som skuespiller og instruktør.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

22. nov. 2017 kl. 14:03
Drab i databasen - En amerikaner har lavet sit eget computerprogram, der behandler oplysninger fr...
Drab i databasen - En amerikaner har lavet sit eget computerprogram, der behandler oplysninger fra mere end 700.000 opklarede og uopklarede drabs-sager. Ved hjælp af en særlig algoritme kan man scanne i sagerne for parametre, der kan hjælpe med opklaringen af drabene. Vi har en gæst, der er lidt skeptisk overfor perspektiverne.
Kulturpolitik og politisk kultur - Alternativet har fået sin første borgmesterpost, og det blev den nye kulturborgmester i København. Hvad kan Alternativet gøre anderledes ved kulturen i København - og kan den nye borgmester ene mand ændre den politiske kultur i en kommunal forvaltning, så den bliver mere alternativ.
Smugler - i over tyve år smuglede Sten Lundager hash til Danmark og USA. Vel over 20 ton kom illegalt over grænsen fra slutningen af 60'erne til starten af 90'erne. Her sagde smugleren stop og slettede alle spor og stak til Costa del Sol. Nu fortæller han sin grænseoverskridende historie i en ny bog, og han er gæst sammen med sin medforfatter i P1 Eftermiddags anden time.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

21. nov. 2017 kl. 14:03
Kommuner hist - kommuner pist - i dag stemmer vi lokalpolitikere ind i 98 kommuner. Indtil for ti...
Kommuner hist - kommuner pist - i dag stemmer vi lokalpolitikere ind i 98 kommuner. Indtil for ti år siden var der 271 kommuner, og sådan havde det været siden kommunalreformen i 1970. Før 1970 havde vi faktisk omkring 1000 kommuner. Så kommunerne bliver større - og det gør afstanden til den enkelte borger så også. Vi ser i dag på, hvad det betyder for vores opfattelse af det lokale demokrati.
Nordisk samarbejde - nordmændene har kæmpe succes med tv-drama for tiden. Først med Skam til de unge, og i nat vandt Norge for første gang en Emmy for tv-dramaet 'Mammon 2'. Danmark har efterhånden høstet mange Emmy'er, der er verdens fornemste tv-pris, og i Sverige har de en stolt tradition for at lave gode tv-serier. Nu puljer vi kræfterne - også med Island og Finland - og laver et storstilet nordisk projekt med flere forskellige drama-produktioner. Hør mere om det i dag.
Børnenes valg - det kan godt være, at valgretsalderen er 18 år, men op til kommunalvalget har børn i børnehaver og indskolinger også kunnet stemme. På deres stemmesedler har bl.a. været Cirkeline med valgmottoet 'Ja til hjælpsomhed', Villads fra Valby har mottoet 'Ja til slik' mens Spørge-Jørgen ikke overraskende stiller op under sloganet 'Ja til spørgsmål'. Hvad lærer de små poder af at deltage i en demokratisk proces. Det taler vi om i dag.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

20. nov. 2017 kl. 14:03
Charles Manson: Den tidligere kultleder og berygtede massemorder Charles Manson, der fik ni livst...
Charles Manson: Den tidligere kultleder og berygtede massemorder Charles Manson, der fik ni livstidsdomme for drabet på syv mennesker i 1969, er død i fængslet. Han blev 83 år gammel. Manson er blevet kendt som en af verdenshistoriens mest bestialske mordere, selv om han formentlig ikke dræbte nogen med egne hænder. I et forsøg på at fremprovokere en racekonflikt sendte han sine tilhængere af sted for at foranstalte et blodblod, hvilket blandt andet gik ud over filminstruktøren Roman Polanskis højgravide kone. P1 Eftermiddag ser på Manson-kulten med forfatter og dramatiker Jokum Rohde, der står bag et teaterstykke om netop Charles Manson.
Stereotyper på film: Den indisk-amerikanske komiker Harry Kondabolu har et problem med karakteren Apu fra The Simpsons - så stort et problem, at han nu har lavet en dokumentarfilm om det. For Apu, den karikerede indiske kioskejer fra Simpsons-universet, er en hån mod det indiske folk, mener Kondabolu. P1 Eftermiddag bruger den spritnye film som afsæt til i en hel time at se nærmere på stereotype fremstillinger i film og tv herhjemme. Vi skal tale om, hvordan overvægtige, indvandrere og homoseksuelle bliver fremstillet på det store lærred. Kirsten Barslund, der er projektleder hos Det Danske Filminstitut og arbejder med mangfoldighed i dansk film, lytter med på hele timen og kommenterer til sidst i udsendelsen.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

17. nov. 2017 kl. 14:03
Brætspillere vil forhindre Trumps mur - 'Cards against Humanity' er et af tidens mest populære sp...
Brætspillere vil forhindre Trumps mur - 'Cards against Humanity' er et af tidens mest populære spil, og det svælger i politisk ukorrekthed. Nu opfordrer firmaet bag spillet sine fans til at investere i et stykke land ved den amerikansk-mexikanske grænse, så de sammen kan gøre det så svært som muligt for præsident Trump at bygge sin grænsemur.
Filmmusik digitaliseret - musikken fra gamle danske film står i fare for at blive glemt og forsvinde, men nu har en ihærdig mand fået en bevilling, så han kan redde musikken fra glemslen og gøre den tilgængelig for alle os andre. Manden besøger os i studiet i dag.
Lil Peep er død - det kan godt være, du ikke kender Lil Peep, der døde onsdag aften bare 21 år gammel. Men i yngre musiker-kredse er der sorg, for Lil Peep var trods sin unge alder en af de, der kunne give præcise og rammende beskrivelser af et ungt livs tunge sider - til både inspiration og identifikation. Vi tegner et portræt af en mand, der forsvandt alt for hurtigt.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Vi anbefaler

Efter 3,5 år tog Mikkel til Berlin på ubestemt tid. Hvordan kommer man videre?

Er han fodboldspilleren Christian Eriksens bedste ven??? Vi kikker i Martins Sorte Boks

Noget for enhver smag - også den dårlige, fra en vidtrækkende karriere

Aktuel med All the Time, Sometimes - og en sang skrevet specielt til en heldig lytter

Iben Maria Zeuthen, Søren Rasted og Mads Christensen er her!

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift