Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Morgen 08:07 - 10:03
Lige nu på P2
Min yndling... 09:07 - 10:03
Lige nu på P3
P3 med Davi... 09:05 - 12:00
Lige nu på P4
Mads & Mono... 09:07 - 10:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 07:03 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
P7 Weekendmix 09:07 - 11:03
Lige nu på P8 Jazz
Weekend morgen 08:07 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 09:07 - 10:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 25. sep. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 19. jan. 2017 kl. 14:03

Donald Trumps store dag nærmer sig. Indsættelsesceremonien står for døren, og traditionen tro fej...

Donald Trumps store dag nærmer sig. Indsættelsesceremonien står for døren, og traditionen tro fejres begivenheden med en stort anlagt velkomstkoncert. Som regel er der berømte navne på plakaten, når den nye præsident bliver indsat, men Trump har haft svært ved at rekruttere stjerner. Men så er det godt at The Piano Guys, Mormon Tabernacle Choir og The Frontmen of Country har sagt ja til at optræde. P1 Eftermiddag tegner i dag et portræt af de mere eller mindre ukendte musikere, der fejrer Trump på indsættelsesdagen i morgen. Vi ser også på en gruppe amerikanske kunstnere, der har skrevet en opfordring til landets kulturinstitutioner - dvs. museer, kunstgallerier, teatre, spillesteder og kunstskoler og så videre - om at holde lukket i morgen, hvor Donald Trump officielt tiltræder som præsident.
For et års tid siden trak keramikeren Anne Black overskrifter, da hun hev Netto i retten. Hun anklagede butikskæden for plagiat. Det er langt fra første gang, at et stykke dansk design eller kunst er havnet i retten. Nogle af de mest skelsættende sager kan man nu dykke ned i på Trapholt i Kolding. Udstillingen Anklaget - kunst og design i retten åbner i dag. P1 Eftermiddag taler med Karen Grøn, direktør på Trapholt, og med Sarah Staunsager, som er kurator på udstillingen.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

22. sep. 2017 kl. 14:03
P1 EFTERMIDDAG ELSKER TYSKLAND: Mens tyskerne gør sig klar til at sætte krydser ved forbundsdagsv...
P1 EFTERMIDDAG ELSKER TYSKLAND: Mens tyskerne gør sig klar til at sætte krydser ved forbundsdagsvalget på søndag, varmer P1 Eftermiddag op med en hel times begejstret kultur-rundtur hos naboen i syd - et land mange fejlagtigt betragter som en kedsommelig kolos, man skal bruge alt for meget tid på at køre igennem for at komme ned til de spændende og lækre lande længere sydpå.
TYSK PROPAGANDA I DANMARK: I 1940 indfandt et nyt ugeblad sig på diskene i de danske bladkiosker. "Signal" var navnet, udadtil et magasin om livet og kulturen syd for grænsen, men i realiteten et nazistisk propagandamagasin. En moppedreng af en ny bog vækker det kontroversielle blad til live, og forfatteren er gæst i P1 Eftermiddag.
NØGLEN TIL LYKKE ER HYGGE: P1 Eftermiddag får besøg af en forsker, der mener, at han har fundet lykken - men hvad er lykke egentlig, og hvad gør os danskere til et af verdens lykkeligste folk?
Vært: Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

21. sep. 2017 kl. 14:03
00'ERNE PÅ MUSEUM: En hashbod fra Christiania, Andreas Mogensens rumdragt og et ambassadeskilt fr...
00'ERNE PÅ MUSEUM: En hashbod fra Christiania, Andreas Mogensens rumdragt og et ambassadeskilt fra Damaskus med sod på. Det er nogle af de genstande fra perioden 2000-2017, der nu skal udstilles på Nationalmuseet. Nationalmuseet har selv fundet omkring ti genstande til udstillingen, men resten vil de have danskerne til at sende ind. Det kan være alt fra skilmissepapirer fra NemID til lykkepiller eller gamle slidte Adidas-sko. P1 Eftermiddag har sendt reporter Aida Seyede ind på Nationalmuseet med genstande, hun forbinder særligt med perioden 2000-2017.
NEJ TAK TIL MICHELIN: Den franske mesterkok Sebastian Bras har bedt smagsdommerne fra Michelinguiden om at holde sig væk fra hans restaurant næste gang, der skal deles stjerner ud. Det konstante pres for at holde fast i restaurantens tre stjerner har udmattet ham så meget, at han nu helt siger fra. "Måske bliver jeg mindre berømt af det, men det accepterer jeg," har Sebastian Bras sagt i kølvandet på beslutningen. P1 Eftermiddag får besøg af Sammy Shafi, ejeren af restauranten Kokkeriet, der selv kender til det konstante pres for at beholde en af de eftertragtede Michelin-stjerner.
HOBBITTEN: "I et hul i jorden boede der en hobbit". Sådan begynder J.R.R. Tolkiens elskede klassiker for børn og voksne, Hobbitten. I dag er det 80 år siden, at romanen udkom. P1 Eftermiddag bruger anledningen til at dykke ned i Tolkiens debut fra 1937 med en vaskeægte fan. Gæst i studiet er Kim Pierri, stifter af Tolkienselskabet i København.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

20. sep. 2017 kl. 14:03
MAGASINER I KRISE: Et af de helt store træer i magasin-junglen knager: Det legendariske musikmaga...
MAGASINER I KRISE: Et af de helt store træer i magasin-junglen knager: Det legendariske musikmagasin Rolling Stone mister kunder og er sat til salg. P1 Eftermiddag ser på de glittede magasiners krise, også herhjemme - hvor nogle ganske særlige grå sider fra et for længst lukket ugeblad nu uventet oplever en renæssance i helt nye rammer.
ROBOTTERNE KOMMER: Vi ved godt, at de er hurtigere til at samle biler og sætte kapsler på flasker end vi mennesker - men måske er vi på vej mod et scenarie, hvor robotterne også kan blive vores terapeuter. P1 Eftermiddag kigger i krystalkuglen til en fremtid, der - næsten - allerede er her.
KUNSTAKADEMI I KRISE: Det ene af Danmarks kun tre kunstakademier er truet på sin eksistens. Pengekassen løber snart tom, og hvad gør de så? Det Fynske Kunstakademis nye rektor har en plan, men holder den? Det undersøger P1 Eftermiddag.
SYGDOMSRAMT STJERNE: Pop-diva Lady Gaga har aflyst en turné, der blandt andet ville have ført hende til Danmark. Årsag: Sangerinden lider af fibromyalgi. En sygdom, hvis ofre herhjemme ofte må kæmpe hårdt for at få anerkendt som invaliderende. P1 Eftermiddag får besøg af en fibromyalgipatient.
OSCARRÆS: Sidst på eftermiddagen i dag får vi at vide, hvilken dansk film der bliver sendt videre til Oscar-konkurrencen i håb om at den kan blive "Bedste udenlandske film". P1's filmanmelder Per Juul Carlsen vurderer de tre kandidater.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

19. sep. 2017 kl. 14:03
STANISLAV PETROV: Han er blevet kaldt for manden, der reddede verden. Den tidligere sovjetiske ob...
STANISLAV PETROV: Han er blevet kaldt for manden, der reddede verden. Den tidligere sovjetiske oberstløjtnant Stanislav Petrov, der i 1983 forhindrede verden i at blive kastet ud i en atomkrig, er død 77 år gammel. Petrov havde vagten den aften i september, hvor radaren ved en fejl viste atommissiler med kurs mod Moskva, men han valgte heldigvis ikke at trykke på den røde knap. For nogle år siden portrætterede den danske filminstruktør Peter Anthony Stanislav Petrov i en anmelderrost dokumentarfilm. P1 Eftermiddag taler med Peter Anthony om arbejdet med filmen og mødet med den nu afdøde Petrov.
ROHINGYAFOLKET: I nat var verdens opmærksomhed rettet mod Myanmar og en længe ventet tale fra Aung San Suu Kyi. Der har allerede været flere reaktioner på talen. Amnesty International mener, at Myanmars leder bliver ved med at stikke hovedet i busken, og at hendes tale var fyldt med usandheder. DRs Asien-korrespondent Philip Khokhar ser talen som begyndelsen på en mulig magtkamp med militæret. P1 Eftermiddag dissekerer talen med antropolog Mikael Gravers, der har speciale i netop Myanmar. Gæst i studiet er også fotojournalist Michael Drost-Hansen, der har besøgt hjemstedet for den aktuelle konflikt og taget billeder fra flygtningelejrene.
PRINS HENRIKS KUNST: Prins Henrik har fyldt en hel del i medierne de sidste mange måneder. Først da han gav udtryk for, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af Dronningen, og senere da Kongehuset meldte ud, at prinsen lider af demens. Men i dag skriver medierne om en helt anden side af prinsen, nemlig den kunstneriske. En ny Prins Henrik-skulptur bliver i dag præsenteret i Aarhus, og direktøren for Aarhus Teater mener, at den kan blive Aarhus' svar på Den Lille Havfrue. P1 Eftermiddag ser nærmere på prinsgemalens virke som kunstner. Gæst i udsendelsen er kunsthistoriker Jens Tang Kristensen.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

18. sep. 2017 kl. 14:03
SEX ANNO 2017: De ældste folkeskoleklasser har i 30 år fniset af de samme gamle film i seksualund...
SEX ANNO 2017: De ældste folkeskoleklasser har i 30 år fniset af de samme gamle film i seksualundervisningen, men nu skal det være slut. De ældste klassetrin i folkeskolen får fire nye - ikke pinlige - kortfilm, der skal gøre dem klogere på sex og prævention anno 2017. I de nye film er der kommet fokus på aktuelle emner som kropsforskellighed og deling af nøgenbilleder, og P1 Eftermiddag inviterer indenfor til seksualundervisning dengang og nu med en af de fagpersoner, der har været med til at lave de nye undervisningsfilm.
RAOUL WALLENBERGS SKÆBNE: Den svenske diplomat Raoul Wallenberg var under 2. verdenskrig med til at redde tusindvis af ungarske jøder i Budapest fra nazistiske udryddelseslejre, men forsvandt efter den sovjetiske befrielse af byen. Han formodes at være død i et sovjetisk fængsel, men Wallenbergs endeligt er stadig et mysterium, og derfor har hans efterkommere nu anlagt sag mod den russiske sikkerhedstjeneste for at få adgang til dokumenter, der kan kaste lys over hans skæbne. Retssagen begynder i dag ved en russisk domstol. P1 Eftermiddag fortæller historien om Raoul Wallenberg og ser nærmere på, hvad de russiske dokumenter kan betyde for vores viden om Wallenbergs død.
SEMINAR OM BANDEKRIMINALITET: Den verserende bandekonflikt har henover sommeren medført adskillige skudepisoder på Nørrebro i København. En af årsagerne til den højspændte situation er grupperingen Loyal To Familias udvidelse. Nørrebrobanden er vokset markant i løbet af i år og har også forsøgt at bide sig fast i den vestlige del af Aarhus. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har reageret ved at oprette mobile politistationer og har bedt Rigsadvokaten undersøge, om det er muligt at forbyde Loyal To Familia. Hvert år inviterer Grundtvigs Højskole i Hillerød til seminar, hvor fagpersoner, frivillige, forskere samt tidligere bandemedlemmer diskuterer bandekriminalitet, ekstremisme og forebyggelse. P1 Eftermiddag deltager i seminaret og forsøger at finde ud af, hvordan vi kan få sat en stopper for bandekonflikten én gang for alle.
PANTON - DANSK DESIGNS ENFANT TERRIBLE: "Hvis de en dag kommer fra Mars, får de et chok over, hvor ens vi bor." Sådan sagde den verdensberømte, danske arkitekt Verner Panton, som selv prøvede IKKE at ligne alle de andre - det kunne han nemlig ikke finde ud af. I dag kender vi især Verner Panton for hans stole og lamper; Panthella, Flowerpot, og Panton Chair. Panton er blevet allemandseje, men sådan har det ikke altid været. Han var for vild til Danmark og måtte flytte til det store udland for at kunne arbejde. Hele historien om Verner Panton og hans virke udkommer nu for første gang i bogformat, og vi får besøg af de to forfattere af bogen.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Vi anbefaler

Inspiration for generationer og kronjuvel i kulturlivet, men også trussel for sovjet-styret

Med rødder i blues, masser af soul, kan rappe som de bedste og levere house såvel som rock

Henrik Ruben Genz gæster Filmland, hvor vi taler om hans seneste film Gud taler ud

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Brinkmann taler med hjerneprofessor Moos om forskning i behandling af demens og andre sygdomme

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet