Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Morgen 06:07 - 09:05
Lige nu på P2
Grammofon 06:05 - 07:05
Lige nu på P3
Go' Morgen P3 06:04 - 09:04
Lige nu på P4
Radioavisen 06:00 - 07:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 07:05
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 07:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 07:05
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 06:05 - 07:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. aug. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 20. feb. 2017 kl. 14:03

Et øjenvidne har forladt os: Modstandsmanden Jørgen Kieler blev 97 år. Der én færre tilbage af de...

Et øjenvidne har forladt os: Modstandsmanden Jørgen Kieler blev 97 år. Der én færre tilbage af de efterhånden få, der selv så og følte konsekvenserne af Hitlers stormagtsdrømme. Hvad sker der med historien, når de, der så den udfolde sig, forsvinder? Er det et problem, når voksne legebørn bare for sjov iklæder sig nazi-uniformer og synes, at det er sejt at spise lækre middage af tallerkner med påtrykte hagekors? P1 Eftermiddag ser på tidens tands bidemærker i vores kollektive bevidsthed.
Vil du se en Picasso fra en privat samling har du hidtil bare måttet håbe, at kunstsamleren en dag ville vælge at tage sin skat ud af bankboksen og udlåne den midlertidigt til en udstilling. Men i vores nye tider kan du nu titte ind bag normalt nedrullede gardiner til private kunstsamlinger kloden rundt uden at lette dig fra sofaen. P1 Eftermiddag fortæller om et nyt, digitalt netværk, der får masser af både kendt og ukendt kunst frem i computerskærmens lys.
"Fake news" - falske nyheder - er på alles læber efter den amerikanske valgkamp, men nu går forskere og kunstnere herhjemme sammen for at lære os at skelne skæg fra snot. Det sker på en filmfestival ...og i P1 Eftermiddags studie i dag.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

23. aug. 2017 kl. 14:03
EN KOMIKER BLIVER VOKSEN: Vi er så vante til, at han er sjov, men sjov er afløst af alvor på den...
EN KOMIKER BLIVER VOKSEN: Vi er så vante til, at han er sjov, men sjov er afløst af alvor på den CD, som komiker, skuespiller og musiker Martin Brygmann udgiver om et par dage. Hvorfor pludselig så følsom? Og hvorfor på engelsk? Martin Brygmann er gæst i P1 Eftermiddag i dag.
UTRADITIONEL TERRORSIKRING: Tønder varmer op til den årlige folkemusikpunkt - og har valgt at forsøge at beskytte festivalen mod et muligt terrorangreb ved at sætte afspærringsmateriel, man normalt finder i en krigszone, op omkring centrale pladser i byen. Men langtfra alle er lige begejstrede for de "spanske ryttere" i bybilledet...
TRÆTHED I BOGFORM: Forfatter og tennisekspert Anders Haahr Rasmussen blev på et tidspunkt ramt af en træthed så voldsom, at han måtte ligge ned foran tv'et, når han kommenterede tenniskampe. Hans kamp mod trætheden førte ham til Indien og til en meget anderledes måde at tackle udmattelsen på. I P1 Eftermiddag fortæller Anders Haahr Rasmussen om et kultursammenstød, der fik ham til at skrive en bog - og hjalp ham op i gear igen.
HAPS EN SNAPS: Hvis du tror, at Danmark er snapsens suveræne højborg, vil du blive klogere, når P1 Eftermiddag tager dig med på en alkoholisk dannelsesrejse Norden rundt.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

22. aug. 2017 kl. 14:03
BREIVIK PÅ FILM - Norske Anders Breiviks terrorhandlinger i Oslo og på øen Utøya skal efter plane...
BREIVIK PÅ FILM - Norske Anders Breiviks terrorhandlinger i Oslo og på øen Utøya skal efter planen nu blive til en amerikansk film. Det er den amerikanske instruktør Paul Greengrass, der skal lave, og han er i forvejen kendt for at filmatisere hændelser og konflikter, der gør ondt. Samtidig er norske NRK langt med planerne om at lave en tv-serie om de dræbte. Men er Norge - og alle vi andre - klar til sådan en serie og film? Vi tegner et portræt af instruktøren Paul Greengrass og ser tilbage på det danske forsøg på at lave Breiviks manifest og udåd til teater.
MANIFESTO - Én film, tretten manifester. En skuespiller med tretten roller. Cate Blanchett tager scenen i den nye film Manifesto, der får fantastiske ord med på vejen fra de internationale kritikere. Vi dykker ned i et par af de manifester, hun kommer igennem i løbet af filmen.
NYT FRA HCA-LAND - Man skulle ikke tro, der var mere nyt at sige om H.C. Andersen. I hundrede år har hans liv og værker været genstand for intens granskning, og alle blade er vel vendt. Men jojo, der er skam nyt at hente i de gamle eventyr. Det handler bare om at se på dem med de rette øjne. I dag ser vi f.eks. på, hvordan H.C. Andersen på sin vis forudsagde vore dages miljøudfordringer.
Og når de i Odense nu går i gang med endnu en HCA-festival, taler vi med nogle af de, der skal opføre eventyr som et mix af blandt andet ballet, lysshow og beats.
FIGHT-MUSIK - Om ganske få dage lyder gong-gongen til dette årtis vel nok mest omtalte boksekamp. Det er bokselegenden Floyd Mayweather, der skal kæmpe mod Conan McGregor, og det helt specielle er, at McGregor aldrig har bokset en almindelig boksekamp før. Han er nemlig verdens største navn i MMA (Mixed Martial Arts). Videoer med McGregor er utroligt populære, og musikken til dem er lavet en af 22-årig knøs fra Aalborg. Han sidder selvfølgelig ved ringside til braget den 26. august, men i dag sidder han ved vores mikrofoner.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

21. aug. 2017 kl. 14:03
HISTORIEN OM MÆRSK: A.P. Møller - Mærsk har solgt Maersk Oil til franske Total for svimlende 47 m...
HISTORIEN OM MÆRSK: A.P. Møller - Mærsk har solgt Maersk Oil til franske Total for svimlende 47 milliarder kroner. Dansk erhvervslivs supertanker lægger kursen om - den kurs, som Mærsk McKinney Møllers far Arnold slog ind på og som kom til at ændre Danmarkshistorien. P1 Eftermiddag fortæller historien om det verdensomspændende konglomerat, der blev grundlagt i 1904 af Peter Mærsk Møller under navnet Dampskibsselskabet Svendborg. Gæst i programmet er Morten Hahn-Pedersen, tidligere direktør på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og forfatter til to bøger om Mærsk og det danske olieeventyr.
BILLIGE KOSTUMER: Game of Thrones er blevet kaldt for verdens største tv-serie. Men selv for de allerdyreste tv-produktioner gælder det om at spare, hvor der spares kan. Derfor er flere af karakterernes kostumer lavet af billige IKEA-skindtæpper. Nu har den svenske møbelgigant lavet en brugsvejledning til, hvordan man laver sin egen Jon Snow kappe ud af et IKEA-tæppe. P1 Eftermiddag ser i den anledning nærmere på kostumefaget, hvor det vrimler med lignende historier. Nancy Nickerton fra DR Kostume gæster udsendelsen.
AUTISME OG SEX: Det kan være svært at være teenager. Man er fyldt med hormoner og er pludselig meget mere interesseret i sex og kærester end tidligere. Er man en person med autisme, så kan det være ekstra svært. Det handler Netflix-serien "Atypical" om. Her følger man 18-årige Sam Gardner, der har diagnosen autisme. P1 Eftermiddag får besøg i studiet af 18-årige Karl Nyby, der - akkurat som Sam - har autisme og på samme måde som seriens hovedperson har svært ved at være i selskab med for mange på én gang. Med i studiet er Heidi Thamestrup, formand for Landsforeningen Autisme, der også har set serien.
KINESISK ACTIONHELT: Den kinesiske actionfilm "Wolf Warrior 2" er blevet en kæmpe kommerciel succes i Kina. Det Kommunistiske Parti har rost filmen og mener, at filmens succes er bevis for, at kineserne langt hellere vil dyrke deres egne helte end James Bond og Jason Bourne. Og der er da også flere medier, der kalder filmen for et vendepunkt for kineserne, der i årevis er blevet holdt nede af de store Hollywood-helte på det store lærred. P1 Eftermiddag taler med Kina-kender Mikkel Bunkenborg om filmen.
Vært: Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

18. aug. 2017 kl. 14:03
TERROR PÅ RAMBLAEN - Barcelona slikker sine sår efter aftenens terroraktion på Ramblaen. Vi bring...
TERROR PÅ RAMBLAEN - Barcelona slikker sine sår efter aftenens terroraktion på Ramblaen. Vi bringer seneste nyt fra det spanske turistcentrum, taler med danskere, der bor i området - og undrer os over, hvorfor en så befærdet og turistfyldt gade ikke er terrorsikret.
BANDERNES HISTORIE - Det er værst i København, men flere store byer er hærget af banders indbyrdes kampe. I dag ser vi på bandernes udvikling fra dengang, de skiftede de tunede knallerter ud med motorcykler, over 80'ernes rockeropgør til dagens mange forskellige bander i bl.a. indvandrermiljøer.
STUNTMEN I FRIT FALD - Den amerikanske filmbranche har på det seneste oplevet to stuntmen, der døde under optagelserne. Og selvom det i forvejen må regnes for et risikofyldt job, så er det alligevel bemærkelsesværdigt. Måske er det øget pres fra instruktørerne eller manglende vilje til den nødvendige sikkerhed? Og hvordan ser det ud med stuntmændene i Danmark? Lasse Spang Olsen er både stuntman og filminstruktør - og vores gæst i dag.
TYSKLANDS NYE HØJRE - Det er ikke kun i USA, man for tiden kæmper med en bølge af meget yderliggående højreaktivister. I Tyskland pibler de også frem, og opbakningen er efterhånden så stor, at de kan få afgørende indflydelse på det kommende forbundsdagsvalg. Weekendavisens Jesper Vind har skrevet en bog om Tysklands nye højre-bølge, og han har sine vigtigste pointer med i studiet hos os i dag.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

17. aug. 2017 kl. 14:03
UGANDA SLÅR NED PÅ REGNBUEFEST: Mens bøsser, lesbiske og transkønnede fester i Danmark med statsm...
UGANDA SLÅR NED PÅ REGNBUEFEST: Mens bøsser, lesbiske og transkønnede fester i Danmark med statsministerens og kongehusets velsignelse, har myndighederne i Uganda netop forbudt den planlagte Pride-parade. P1 Eftermiddag beretter direkte fra Uganda - og får også tid til et blik på, hvordan homoseksualitet har været skildret i Europas litteratur.
KAMPEN MOD HAVET: I dag fortalte regeringen om sine planer for sikring af de danske kyster. Men kampen mod havet begyndte langtfra med VKLA-regeringen: P1 Eftermiddag skruer tiden tilbage til 1876, hvor vestjyderne for første gang for alvor bød naturkræfterne trods.
TIDLIG MUSIKALSK DEBUT: Mens man mange steder diskuterer, om børn bør lære fremmedsprog allerede i børnehavealderen, tænker Hjørring i andre retninger: Her får børn stukket et musikinstrument i hånden længe før de lærer at læse. Hvilken mening giver det at forsøge at få en tre-årig til at spille violin? P1 Eftermiddag spørger ind til de nordjyske noder.
FESTIVALMYLDER: Den danske sommer er beriget af flere end 200 festivaler, og netop i disse dage går festival-Danmark helt amok. P1 Eftermiddag tager på festival-rundflyvning og lander midt i en litteraturfestival langt ude i Kattegat, en meget blomstrende festival på Fyn og en musikfestival med en helt særlig forhistorie på Bornholm.
VÆRD AT SE? Som sædvanligt om torsdagen taler P1 Eftermiddag film og tendenser med Filmlands Per Juul Carlsen, der har et mere positivt syn på danske Nikolaj Arcels udskældte Hollywood-sats "Det Mørke Tårn".
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Hvor de sagnomspundne betonbygninger er fulde af liv - og i snit tre gange dagligt også af død

Med komiker Ane Høgsberg taler vi også om Ozark og GoT-producernes nye & meget udskældte serie

Hvordan du får flere, hvad de betyder for forholdet og heteroseksuelle kan lære af lesbiske?

Der blev spillet musical-mesterværker 12. august. Hør eller genhør koncerten & mærk stemningen

Bagsiden er ret beskidt! Produktionen forurener nemlig voldsomt, så hvor grøn den egentlig?

Begge parter har skruet ned for den barske retorik, men risikoen for konflikt fortsætter

Temaer