P1 Eftermiddag | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Borgmesterr... 14:03 - 15:03
Lige nu på P2
P2 anbefaler 14:03 - 16:03
Lige nu på P3
P3 med Sven... 12:05 - 15:03
Lige nu på P4
Diva & Dario 14:03 - 15:00
Lige nu på P5
Magiske Hits 14:03 - 16:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beat Cit... 14:03 - 16:03
Lige nu på P7 Mix
Happy Hour 14:03 - 16:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 14:03 - 15:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 14:03 - 15:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 23. okt. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 19. maj. 2017 kl. 14:03

Døren står åben, når Karen Secher, Tore Leifer og Jesper Dein blander samfund og kultur med undre...

Døren står åben, når Karen Secher, Tore Leifer og Jesper Dein blander samfund og kultur med undren og nysgerrighed i to timers direkte radio.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

20. okt. 2017 kl. 14:03
Nej til bare bryster: En plakat for en ny dansk film, hvor et ungt par ligger fredeligt side om s...
Nej til bare bryster: En plakat for en ny dansk film, hvor et ungt par ligger fredeligt side om side i en seng, må ikke hænge ved busstoppesteder i København. Årsag: Man kan se den kvindelige hovedrolleindehavers bare bryster. Hvor er det berømte danske frisind blevet af? P1 Eftermiddag går på jagt efter en forklaring.
Krimi med torso: En ny kriminalroman fra den danske forfatter Robert Zolas hånd har et parteret kvindelig som offer. Minder det om en aktuel kriminalsag fra den virkelige verden? P1 Eftermiddag får besøg af forfatteren og taler med ham om den shitstorm, han er løbet ind i.
Tordenskjold går igen: I 2016 overlistede Tordenskjold svenskerne. Året efter fik han igen af samme mønt. I går var der omkamp mellem den danske søhelt og arvefjenden, denne gang dog uden tab af menneskeliv. P1 Eftermiddag gik ombord - og tegner et ikke helt så flatterende portræt af søhelten som det gængse.
10 år med online sproghjælp: Hvis nogle skulde være i tvivl om vordan di skal stæve til någet på darnsk, så ka di barer gå på nættet. Sådan har det været i 10 år nu: P1 Æftermidag fejrer "Sproget.dk"'s føsdag.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

19. okt. 2017 kl. 14:03
Kriminelle børn: Skal en 12-årig kunne stilles for en dommer? Den kriminelle lavalder er igen til...
Kriminelle børn: Skal en 12-årig kunne stilles for en dommer? Den kriminelle lavalder er igen til debat, efter DF har forslået at sænke alderen. I den forbindelse har vi besøgt Politimuseet i København for at få et signalement af Danmarks børneforbrydere gennem tiden.
Den nordiske crooner: På sit nye album er sangeren Nikolaj Nørlund bakket op af et helt symfoniorkester. Selv kalder han genren for nordisk croon, men en del af tiden har han blikket rettet mod Europa. For med årene har den 52-årige musiker knyttet sig mere og mere til sit kontinent. Han gæster studiet med de nye sange.
Hvor går grænsen?: Under hashtagget #metoo beretter utallige kvinder verden over, at de har været udsat for seksuelle krænkelser. Vi har spurgt en række mænd, om de selv krænker, og nogle kom faktisk i tvivl. I studiet taler vi om gråzoner i mandehjernen.
Ingen angst for fremmede: Mariah Malewicz var i flere år hårdt plaget af angst og stress. Over tre aftener inviterer hun vildtfremmede hjem i sin dagligstue, for at tale om en lidelse, der rammer tusindvis af mennesker hvert år. Vi har besøgt hende.
Meningen med livet: Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen? Vi har haft den før, men vi tager den igen, diskussionen.
Kunstner og forfatter Tomas Lagermand Lundme har sammensat en udstilling om det at være menneske. Men meningen, har han stadig ikke fundet. Vi hjælper ham med at lede sidst i anden time.
Ugens film: Per Juul Carlsen gæster studiet med to friske filmanmeldelser og et blik på ugens filmpremierer.
Vi runder desuden to verdensmesterskaber; det ene udkæmpes med cocktailshakere - det andet med robotter.
Vært: Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

18. okt. 2017 kl. 14:03
Litteraturpris til spøgelseshistorie: En af årets fineste bogpriser, The Man Booker Prize, gives...
Litteraturpris til spøgelseshistorie: En af årets fineste bogpriser, The Man Booker Prize, gives i år til en historie om USA's tidligere præsident Lincoln, der besøger sin søns grav og hører stemmer. P1 Eftermiddag ser på den endnu ikke oversatte bog og på forfatteren George Saunders - og undersøger, hvilket udbytte en investeringsvirksomhed, der til daglig fokuserer på hårde kontanter, kan have i at sponsorere en blød kultur-pris.
Apps og kommunisme: Kina er måske nok ikke det land i verden, hvor informationen flyder friest på internettet - men det betyder ikke, at toppen i det altdominerende kommunistparti er blind for teknikkens muligheder. Fx kommunikerer de 89 millioner kommunistpartimedlemmer med hinanden via specialudviklede apps. P1 Eftermiddag fortæller historien om det digitale kommunist-Kina.
Imam bag tremmer: Han er uddannet civilingeniør og imam - og går jævnligt helt frivilligt i fængsel. Nu har fængsel-imam Waseem Hussein skrevet en bog om sin indsats bag Vestre Fængsels mure: Waseem Hussein er gæst i P1 Eftermiddag.
Gode og mindre gode politikerslogans: Kreativiteten blomstrer i Danmarks kommuner, hvor lokalpolitikerne ruster sig til valgkamp: Alle skal helst have et slogan. P1 Eftermiddag ser på vellykkede og - måske især - mindre vellykkede politiker-slagord.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

17. okt. 2017 kl. 14:03
Danmarks ældste historiebog: En 900 år gammel bog, der rummer det ældste kendte forsøg på at neds...
Danmarks ældste historiebog: En 900 år gammel bog, der rummer det ældste kendte forsøg på at nedskrive et stykke Danmarkshistorie, og som til daglig befinder sig i Belgien, kan nu for første gang ses herhjemme. P1 Eftermiddag kigger munken Ælnoth over skulderen - og drager på opdagelsesrejse til andre ældgamle bøger, blandt dem en håndskrevet bibel på ikke mindre end 40 kilo.
Alverdens dødsritualer: "Af jord er du kommet, til jord skal du blive.." ..suppleret af tre skovlfuld jord på kisten. Sådan siger vi farvel til vores døde, men andre steder i verden foregår det på helt andre måder. Fotografen Klaus Bo har rejst verden rundt for at blive klogere på andre kulturers dødsritualer - og er vendt dybt fascineret hjem. Klaus Bo er gæst i P1 Eftermiddag.
Centralisering af kunstuddannelserne: Giver det mening - eller giver det absolut ingen mening - at proppe de danske billedkunstskoler ind under samme organisatoriske paraply som fx musikkonservatorierne? En rapport om fremtidens kunstuddannelser har skabt voldsom diskussion og har nu også fået Christiansborg-politikerne op af stolene. Hvad er op og hvad er ned? P1 Eftermiddag giver et overblik over indhold og synspunkter.
De hjemløses dag: Når vi hører om hjemløse, er det som oftest noget med stakkels mennesker, der på grund af misbrug eller psykiske problemer har svært ved at leve en normal tilværelse. Men i dag, på Hjemløsedagen, fortæller P1 Eftermiddag en helt anden historie: Vi lægger øre og mikrofon til, når et kor bestående af hjemløse lader stemmerne klinge i vilden sky.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

16. okt. 2017 kl. 14:03
Sexchikane i filmbranchen: I de seneste uger har flere og flere skuespillerinder fortalt om, hvor...
Sexchikane i filmbranchen: I de seneste uger har flere og flere skuespillerinder fortalt om, hvordan Hollywood-producenten Harvey Weinstein har udsat dem for seksuelle overgreb. I går reagerede den islandske sangerinde Björk så ved at dele sin egen ubehagelige oplevelse med en unavngiven dansk filminstruktør. De fleste medier var hurtige til at regne ud, at der må være tale om Lars von Trier, som Björk arbejdede sammen med på filmen Dancer in the Dark, men von Trier har efterfølgende overfor Jyllands-Posten afvist, at han skulle have gjort seksuelle tilnærmelser til Björk. P1 Eftermiddag taler med Katja Holm, formand for Skuespillerforbundet, om hvor udbredt krænkende opførsel er i den danske filmbranche i dag.
Østrigsk kultur: Gårsdagens valgresultatet drejer Østrig mod højre. Den kommende kansler Sebastian Kurz vil føre en endnu strammere udlændingepolitik og bl.a. sætte stop for muslimske børnehaver. Men hvilken syn har han på kulturområdet? P1 Eftermiddag taler østrigsk kulturpolitik med danske Christine Proksch, der er kulturjournalist og bosiddende i Wien. Vi dykker også ned i den klassiske østrigske kultur, der tæller store navne som Strauss, Mozart og Schubert.
Historien om Danmark: Grundloven er for længst vedtaget, men det er langt fra alle, der mærker noget til det nye demokrati. Sådan lyder oplægget til niende og næstsidste afsnit af den store DR-satsning Historien om Danmark, der blev vist lørdag aften. Berlingskes anmelder Bent Blüdnikow var mildest talt ikke imponeret og kvitterede med sølle to stjerner. P1 Eftermiddags eget anmelderkorps bestående af Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti og Pelle Dragsted fra Enhedslisten anmelder afsnittet.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Hvor meget tror du på andre? Vincent Hendricks tester social påvirkning på en gymnasieklasse

Anbefalinger og gode råd til gravide er der masser af, men de peger i forskellige retninger

Netflix 5 år! Vi ser på bivirkningerne og så vender vi Weinstein-skandalen med Maja Jul Larsen

Kvinden lover at tie, men nogen bemærker hendes nye opførelse. De vil vide, hvad hun skjuler

Tilde Bang-Hansen og Casper Bach Hegstrup introducerer dig til den nyeste musik under radaren

Lars-Henrik Olsens elskede og populære fantasyserie, der genfortæller den nordiske mytologi