P1 Eftermiddag | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 22. nov. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d.

Britiske kunstnere blander sig i morgendagens parlamentsvalg, men deres engagement er ikke altid...

Britiske kunstnere blander sig i morgendagens parlamentsvalg, men deres engagement er ikke altid velkomment. Det britiske politi har igangsat en undersøgelse af gadekunstneren Banksy, efter han udloddede et værk til folk, der ikke stemmer konservativt, mens BBC har nægtet at spille sangen 'Liar Liar', der kritiserer Theresa May. Vi åbner programmet med den britiske kulturkamp.
I mandags blev Qatar kastet ud i en diplomatisk krise, da Bahrain, Egypten, Saudi Arabien og de Forenede Arabiske Emirater, kappede alle bånd til ørkenstaten. Qatar har støttet terrorister, lyder den officielle forklaring på boykotten, men spekulationerne kører allerede på livet løs. Vi ser nærmere på det luksuriøse land, hvor kulturen blomstrer, mens underklassen sulter.
Spis dine grøntsager! Vi husker alle de udkogte ærter og gulerødder, der lå tilbage på barndommens middagstallerken, efter man havde støvsuget den for kød og sovs. Selvom madkampagner i et par årtier har lært os om at spise '6 om dagen', er det som om, vi stadig ikke har fanget den. Vi sætter kål, knolde, selleri med mere på menuen i dagens P1 Eftermiddag.
I 1974 blev den lille by Fensmark på det sydlige Sjælland portrætteret og gennemtegnet af en professionel kunstner. Alt fra byens huse til de omkringliggende marker - og kunstneren, han var bare 13 år. Vi får besøg af kunstneren, der stadig er professionel, og så taler vi med en kunsthistoriker med speciale i børnetegninger.
Vi har også en 100-års fødselar på programmet. Lions Club blev stiftet i 1917 i USA, og i dag har NGO'en hele 1,4 millioner medlemmer, fordelt på 45.000 klubber i mere end 200 lande. Dens formål var - og er - at hjælpe vanskeligt stillede mennesker. Vi ser på verden af dengang og i dag med en historiker og formanden for den danske klub.
Vogt dig for IT-orme, der inficerer din computer og overvåger din gøren og laden. Det er emnet for en performance, der spiller under teaterfestivalen CPH:Stage. Forestillingen vises i en overvågningsbus, der triller rundt i hovedstaden. Vores reporter har været med ombord.
Konflikten mellem Rusland og Ukraine har de seneste fire år kostet flere tusinde menneskeliv. Men kampen har også en kulturel frontlinje, og i mandags blev den trukket op, da lederen af Biblioteket for Ukrainsk Litteratur i Moskva blev kendt skyldig i at have opbevaret det, de russiske anklagere kaldte for "ekstremistiske bøger", og for at have "tilskyndet til had mod den russiske befolkning". Vi ser på den krig, der ikke kæmpes med kanoner.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

20. nov. 2017 kl. 14:03
Charles Manson: Den tidligere kultleder og berygtede massemorder Charles Manson, der fik ni livst...
Charles Manson: Den tidligere kultleder og berygtede massemorder Charles Manson, der fik ni livstidsdomme for drabet på syv mennesker i 1969, er død i fængslet. Han blev 83 år gammel. Manson er blevet kendt som en af verdenshistoriens mest bestialske mordere, selv om han formentlig ikke dræbte nogen med egne hænder. I et forsøg på at fremprovokere en racekonflikt sendte han sine tilhængere af sted for at foranstalte et blodblod, hvilket blandt andet gik ud over filminstruktøren Roman Polanskis højgravide kone. P1 Eftermiddag ser på Manson-kulten med forfatter og dramatiker Jokum Rohde, der står bag et teaterstykke om netop Charles Manson.
Stereotyper på film: Den indisk-amerikanske komiker Harry Kondabolu har et problem med karakteren Apu fra The Simpsons - så stort et problem, at han nu har lavet en dokumentarfilm om det. For Apu, den karikerede indiske kioskejer fra Simpsons-universet, er en hån mod det indiske folk, mener Kondabolu. P1 Eftermiddag bruger den spritnye film som afsæt til i en hel time at se nærmere på stereotype fremstillinger i film og tv herhjemme. Vi skal tale om, hvordan overvægtige, indvandrere og homoseksuelle bliver fremstillet på det store lærred. Kirsten Barslund, der er projektleder hos Det Danske Filminstitut og arbejder med mangfoldighed i dansk film, lytter med på hele timen og kommenterer til sidst i udsendelsen.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

17. nov. 2017 kl. 14:03
Brætspillere vil forhindre Trumps mur - 'Cards against Humanity' er et af tidens mest populære sp...
Brætspillere vil forhindre Trumps mur - 'Cards against Humanity' er et af tidens mest populære spil, og det svælger i politisk ukorrekthed. Nu opfordrer firmaet bag spillet sine fans til at investere i et stykke land ved den amerikansk-mexikanske grænse, så de sammen kan gøre det så svært som muligt for præsident Trump at bygge sin grænsemur.
Filmmusik digitaliseret - musikken fra gamle danske film står i fare for at blive glemt og forsvinde, men nu har en ihærdig mand fået en bevilling, så han kan redde musikken fra glemslen og gøre den tilgængelig for alle os andre. Manden besøger os i studiet i dag.
Lil Peep er død - det kan godt være, du ikke kender Lil Peep, der døde onsdag aften bare 21 år gammel. Men i yngre musiker-kredse er der sorg, for Lil Peep var trods sin unge alder en af de, der kunne give præcise og rammende beskrivelser af et ungt livs tunge sider - til både inspiration og identifikation. Vi tegner et portræt af en mand, der forsvandt alt for hurtigt.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

16. nov. 2017 kl. 14:03
Når man fornærmer Nilen: Man skal passe på, hvad man siger, når man er kunstner i Egypten. Det ha...
Når man fornærmer Nilen: Man skal passe på, hvad man siger, når man er kunstner i Egypten. Det har popsangerinden Sherine Abdel Wahab måttet sande. Wahab er anklaget for at skade nationens interesser og har fået forbud mod at optræde i landet efter, at hun til en koncert frarådede en fan at drikke vand fra floden Nilen. P1 Eftermiddag taler med professor og religionshistoriker Jakob Skovgaard-Petersen om alt det, man bare ikke må fornærme i Egypten.
Da Vinci til 2,8 milliarder: Et cirka 500 år gammelt maleri af den italienske billedkunstner og altmuligmand Leonardo Da Vinci er blevet solgt for det svimlende beløb af 2,8 milliarder kroner. P1 Eftermiddag ser på Da Vincis evner som maler. Gæst i studiet er Mikkel Bogh, der er direktør for Statens Museum for Kunst.
Lars Bom og Baard Owe: Skuespilleren Baard Owe døde i lørdags, 81 år gammel. Hans kollega og ven Lars Bom har længe haft en plan om at optage en række samtaler med Baard Owe i hans hjem, men nåede kun at optage en enkelt før dødsfaldet. P1 Eftermiddag får besøg af Lars Bom til en snak om deres venskab og spiller et par klip fra den sidste optagelse med Baard Owe.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

15. nov. 2017 kl. 14:03
#Metoo og folkedomstolen - Facebook-kampagnen mod seksuelle overgreb og krænkelser har afdækket e...
#Metoo og folkedomstolen - Facebook-kampagnen mod seksuelle overgreb og krænkelser har afdækket en sværm af beretninger, der tilsammen viser, der stadig er langt igen, når det gælder synet på, hvad mænd kan tillade sig overfor kvinder. Men sådan en kampagne rummer også en fare for, at uskyldige mænd kommer i gabestokken. Vi leder i dag efter sådan en kampagnes gode balance.
Spot på Z - mens Zentropa har travlt med at fortælle, at de nu river de sidste striber af Peter Ålbæks skuldre, ser vi nærmere på den 'piksvinger-kultur', der har præget Danmarks mest omtalte filmselskab i 25 år.
En time med Khankan - hele timen 15-16 i dag er tilrettelagt af Sherin Khankan, leder af Exitcirklen, som Naser Khader med flere forsøgte at stoppe et bevilget tilskud til. I dag tager hun os med ind i noget af det, Exitcirklen beskæftiger sig med - nemlig den psykiske vold.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

P1 Eftermiddag

14. nov. 2017 kl. 14:03
Flammedans kunne have været undgået: Det havde ikke været nødvendigt for Københavns Kommunes Bygg...
Flammedans kunne have været undgået: Det havde ikke været nødvendigt for Københavns Kommunes Byggesagsarkiv at brænde originale, håndtegnede arkitekttegninger af historiske bygninger efter at de var scannet og digitaliseret: P1 Eftermiddag har fundet et arkiv, der både gerne ville og juridisk gerne måtte opbevare de nu destruerede tegninger - hvis de havde fået chancen...
Udstillingsrudernes kulturhistorie: Hvordan gik det til, at stinkende, støjfyldte og uhumske bygader blev forvandlet til hyggelige indkøbsstrøg med pæn fortovsbelægning og flotte vinduesudstillinger? Svaret ligger i ordet "Forbrug". Tag med på en slentretur gennem forbrugets kulturhistorie i P1 Eftermiddag i dag.
Napoleons diamant til salg: Le Grand Mazarin er ikke en konditorkage - det er en af verdens mest legendariske diamanter. I dag er den sat til salg - og den kommende køber vil muligvis slibe den om. Et stykke fransk kulturhistorie kan være truet af udslettelse... Hør historien i P1 Eftermiddag.
Værter: Karen Secher og Tore Leifer.

Vi anbefaler

Er han fodboldspilleren Christian Eriksens bedste ven??? Vi kikker i Martins Sorte Boks

Iben Maria Zeuthen, Søren Rasted og Mads Christensen er her!

Streameren Marckoz løfter sløret om det slid, der ligger bag en vellykket Twitch-kanal

Bandekonflikten fylder meget, men her kan du møde nogle ildsjæle, som går andre veje

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift

I 2011 finder Thomas en sammenkrøllet lap papir i sin lomme. Kvindelig telefonstønner står der