Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Morgen 06:07 - 09:05
Lige nu på P2
P2 Morgenmusik 07:05 - 08:05
Lige nu på P3
Go' Morgen P3 06:04 - 09:04
Lige nu på P4
Radioavisen 07:00 - 08:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
Morgenbeatet 07:05 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
Stå op med... 07:05 - 10:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 07:05 - 08:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 17. aug. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 7. jul. 2017 kl. 14:03

VIDENS HALVERINGSTID - Der går foruroligende få år fra du lærer noget - og til den viden er foræl...

VIDENS HALVERINGSTID - Der går foruroligende få år fra du lærer noget - og til den viden er forældet. Nye studier viser, hvor hurtigt viden bliver forældet i de forskellige fag. Vi indhenter den nyeste viden om videns halveringstid - og taler med DTUs rektor om, hvad det bør betyde for fremtidens undervisning.
BILLEDER TIL ALLE - Der er stof til mange regnvejrsdage i sommerferien, hvis man kan lide billeder af gamle dage. Det Kongelige Bibliotek har nemlig haft en kæmpe billedskat fra perioden 1536 til 1913 gennem digitaliserings-maskineriet, så nu ligger der 6500 billeder klar til dig på nettet. Vi bladrer i fortidens nationale familiealbum.
DM I KUGLER - I weekenden bliver der løftet pokaler af de nye danmarksmestre i den ædle kuglekaster-disciplin Petanque. Og lige nu kæmpes der på livet løs om at støde hinandens kugler væk og komme tættest på den lille kugle kaldet grisen. Det sker i et af Danmarks epicentre, når det gælder Petanque - nemlig Høng. Og selvfølgelig er vi med ved sidelinjen.
Vært: Karen Secher.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

16. aug. 2017 kl. 14:03
ALT-RIGHT: Efterspillet om det voldsomme sammenstød i Charlottesville i USA i weekenden er ikke s...
ALT-RIGHT: Efterspillet om det voldsomme sammenstød i Charlottesville i USA i weekenden er ikke slut endnu, og debatten er blusset op igen, efter Donald Trump i går sagde, at både venstre- og højrefløjen bærer skylden for urolighederne. Sammenstødet mellem den yderste højrefløj og en gruppe moddemonstranter kostede en 32-årig kvinde livet, da en 20-årig højrenationalistisk mand kørte ind i en menneskemængde. Vi ser nærmere på kulturen i henholdsvis den højreorienterede alt-right-bevægelse og i den venstreorienterede gruppe af moddemonstranter.
PUNKENS FØDSEL I DANMARK: I 1977 eksploderede punken på den globale musikscene. I England udsendte Sex Pistols deres første album, og herhjemme begyndte Martin Hall at spille med sit band, der senere fik navnet Ballet Mécanique. I morgen udkommer bogen om den unge Halls sorte, punkede, dekadente og kønsforvirrede år. '1971-1985' hedder den. Vi får besøg af Martin Hall og dykker ned i historien om, hvordan den anarkistiske punk kom til Danmark.
DANMARKS FØRSTE SELVPORTRÆT?: Danmarks (muligvis) første selvportræt er fundet på forsiden af en 500 år gammel bog. Forsiden af krønikeskriveren Saxo Grammaticus' danske historie fra 1514 viser ikke kun den danske konge Christian d. 2. og hans hær af kampklare riddere, men også en ung laps med fliget hat og dyr pelskåbe - efter al sandsynlighed bogens udgiver. Sammen med historikeren, der har opdaget den første "selfie", nærstuderer vi billedet og dykker ned i tiden, det udspringer af.
PRINCE OG FARVEBRANDING: Farvevirksomheden Pantone har udviklet en helt særlig nuance af lilla, der skal repræsentere boet efter den afdøde sanger og musiker Prince. Farven har fået titlen 'Love Symbol #2' - navnet er afledt af Princes berømte logo, som også var hans kunstnernavn sidst i halvfemserne, da han mildest talt var lidt navneforvirret. Sammen med rådgiver i farvebranding Nina Bruun finder vi den brede palet frem og ser nærmere på, hvad farver betyder for et brands identitet.
Vært: Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

15. aug. 2017 kl. 14:03
FULDT BLUS PÅ REGNBUEN: Årets helt store fest for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede - o...
FULDT BLUS PÅ REGNBUEN: Årets helt store fest for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede - og alle andre - begynder i dag. P1 Eftermiddag er med, når Københavns centrale plads Rådhuspladsen skifter navn til Pride Square - og forsøger at få et svar på, hvorfor homoseksuelle, på trods af at seksualitet nu ikke er nær så tabubelagt et emne som tidligere, stadig føler behov for at have egne sportsforeninger.
DET MØRKE TÅRN PÅ DET HVIDE LÆRRED: "En komplet katastrofe", "En unikt smagløs sump": Det var ikke just roser, der regnede ned over danske Nikolaj Arcel og hans 60 millioner dollar dyre Hollywood-debutfilm "The Dark Tower", da de udenlandske anmeldere satte sig til tasterne. I denne uge har filmen dansk premiere, og P1 Eftermiddags Per Juul Carlsen har talt med instruktøren om filmen og den ublide medfart.
DRs FORMAND I SKUDLINJEN: Gå, Michael Christiansen - sådan lyder kravet ifølge Berlingske i dag fra både Venstre og Dansk Folkeparti. DR i almindelighed og Michael Christiansen i særdeleshed er ude i et mediestormvejr - men hvem er manden, hvis hoved kræves på et fad? P1 Eftermiddag går tæt på en formand, der har trukket i juraens, forsvarets og senest kulturlivets tråde gennem en menneskealder.
ELISABETH SOM VOKSEN: Hun debiterede som 19-årig og var i bogstaveliste forstand en af de unge toneangivende på musikscenen op gennem 80'erne. Nu fylder hun 60 - og fejrer sin egen fødselsdag med en ny CD. Mød Elisabeth Gjerluff Nielsen i P1 Eftermiddag i dag.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

14. aug. 2017 kl. 14:03
SKUDDETS KVARTER - Nørrebro i København er igen centrum for bandeopgør, og denne gang virker det...
SKUDDETS KVARTER - Nørrebro i København er igen centrum for bandeopgør, og denne gang virker det som om, kuglerne flyver om ørene på alle, der tør begive sig ind i kvarteret. Vi har en reporter, der selv bor midt i virakken, og hun tager temperaturen på landets mest omtalte bydel.
VIKINGERNE VAR HER - Alverdens vikingeforskere var i Danmark i sidste uge for at udveksle den nyeste forskning i den gamle kultur. Det var første gang i 40 år, at Danmark lagde hus til vikingekongressen, og i dag løfter vi sløret for noget af det vigtigste, nye viden, der er kommet frem.
REGNBUE-MANIFEST - I morgen starter Cph. Pride, og blandt festivitas og paneldebatter kan man også møde kunstneren O'Hara, som med et nyt manifest vil undersøge, hvad kunst og politik kan sammen.
STÅLSAT SUCCES - Hun er verdens bedst sælgende, nulevende forfatter, og det bliver hun sikkert ved med et godt stykke tid endnu, for hun sprøjter flere bøger ud om året - og folk labber dem i sig. Forfatteren Danielle Steels bøger er romantiske historier af den slags, der får enhver anmelder til at rynke på næsen, hvis altså næsen ved et uheld skulle forvilde sig ind i en af dem. Men hun behøver ikke anmeldernes gunst, hun har sin egen, store og faste læserkreds. Danielle Steel fylder 70 år, og vi tegner et portræt.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

11. aug. 2017 kl. 14:03
DANSKSTUDERENDE: Hvert år i sommerferien kommer studerende fra hele verden til Danmark for at nær...
DANSKSTUDERENDE: Hvert år i sommerferien kommer studerende fra hele verden til Danmark for at nærstudere vores sprog og kultur. Flere af dem studerer allerede dansk eller nordisk på universiteter i deres hjemland, men det kan være svært at få sproget og kulturen helt under huden ved at læse og terpe alene. Derfor tilbyder Uddannelses- og Forskningsministeriet sammen med Studieskolen i København et tre uger langt kursus til udenlandske danskstuderende. P1 Eftermiddag taler med et par af de studerende og deres lærer her på kursets sidste dag.
KUNST OG KOMMERS: Før et produktionsselskab sender en ny film ud på markedet, vil de typisk gøre alt for at sikre, at filmen bliver en storsælgende succes og ikke ender som en billig og overset DVD i supermarkedernes rodekasser. Det er der ikke noget nyt i, men nu er en af verdens førende mediekoncerner gået skridtet videre. Disney har investeret i et computersystem med kunstig intelligens, der kan aflæse biografgæsters ansigtsudtryk og afkode deres følelser, mens filmen kører. P1 Eftermiddag taler med forskningsleder på Det Danske Filminstitut Lars-Martin Sørensen om brugen af den nye teknologi.
AVERNAX: Da den danske billedkunstner og opdagelsesrejsende Achton Friis i 1920'erne og 30'erne drog rundt i hele Danmark og beskrev landsdelene i 'De danskes land', kom han som noget af det første omkring Avernakø i det sydfynske øhav. Her fandt han Munke By, og netop det sted kunne Achton Friis nærmest ikke få armene ned over. Området omkring Munke By lægger i disse dage land til musikfestivalen Avernax, der finder sted for allerførste gang. 500 gæster og 70 frivillige er samlet på den udsolgte festival. P1 Eftermiddag er med live fra festivalpladsen.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

10. aug. 2017 kl. 14:03
RETTEN TIL OPHAVET - Fem kunstneriske fagforbund er gået sammen for at kæmpe for deres medlemmers...
RETTEN TIL OPHAVET - Fem kunstneriske fagforbund er gået sammen for at kæmpe for deres medlemmers ophavsret. Og det er mægtige modstandere, de har valgt sig, for det er Facebook og YouTube, der undgår at betale kunstnerne, som de egentlig bør, når de toner frem på computerskærmene. Nytter det overhovedet?
AGNOSTISKE SALMER - Salmer uden hverken Gud, Jesus eller så meget som en enkelt lille engel. Giver det overhovedet mening? Er det så salmer? Om tre dage udkommer en cd med agnostiske salmer, og vi har komponisten i studiet sammen med en præst, der elsker de kristne salmer.
SOV DIG KLOG - Ny forskning kan nu påvise, at man rent faktisk KAN lære noget i søvne. Man skal bare ramme det helt rigtige tidspunkt i søvnrytmen, nemlig i REM-søvnen.
NY DANSK MUSIK - DRs Karrierekanon har valgt årets tre danske vindere, og vi fejrer det ved at give dig lyden af de nye danske talenter, som (måske) vil præge musikscenen de næste mange år.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Hvordan spiller kultur, biologi og psykologi sammen, når vi forestiller os den perfekte mand?

De er kørt til Filadelfia Epilepsihospital for at blive klogere på, hvad sygdommen indebærer

Storfamilien er i fremmarch. Hør erfaringer og gode råd - også om andre slags bofælleskab

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

DR Slotskoncert, hvor bl.a. Rasmus Bjerg og Cecilie Stenspil gør koncerten til et sandt eventyr

Et isbjerg dobbelt så stort som Fyn er brækket af. Er ishylderne så ustabile, at de kollapser?

Temaer