Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Digitalt: Ø... 05:30 - 06:03
Lige nu på P2
Grammofon 05:03 - 06:03
Lige nu på P3
Natradio 05:03 - 06:03
Lige nu på P4
Morgenstund 05:03 - 06:00
Lige nu på P5
Natmusik 05:03 - 06:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 09:07
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 05:03 - 06:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. aug. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 2. aug. 2017 kl. 14:03

HVAD ER DU BANGE FOR? - Folk i 38 lande er blevet spurgt, hvad de frygter mest, og i dag fortælle...

HVAD ER DU BANGE FOR? - Folk i 38 lande er blevet spurgt, hvad de frygter mest, og i dag fortæller vi om resultatet. Og prøver at finde forklaringen på, hvad der gør os bange.
FLØJTESPROG - I den lille by Antia, der ligger på Grækenlands næststørste ø Évia, har man i århundreder kommunikeret på sproget Sfyria. Det er et fløjtesprog, som har været nyttigt mellem fårehyrderne. Men nu er sproget ved at uddø - kun seks mennesker kan efterhånden tale sammen på Sfyria.
Filmkreds - Vi har kendt det længe, når det gælder bøger. At folk samles i læseklubber, hvor man diskuterer de samme bøger - og på den måde bliver lidt klogere på dem. Og nu vil Nordkraft i Ålborg som den første biograf lave det samme for filmelskere. De kan mødes i filmkredse og tale oplevelsen fra lærredet igennem med ligesindede.
Vært: Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

18. aug. 2017 kl. 14:03
TERROR PÅ RAMBLAEN - Barcelona slikker sine sår efter aftenens terroraktion på Ramblaen. Vi bring...
TERROR PÅ RAMBLAEN - Barcelona slikker sine sår efter aftenens terroraktion på Ramblaen. Vi bringer seneste nyt fra det spanske turistcentrum, taler med danskere, der bor i området - og undrer os over, hvorfor en så befærdet og turistfyldt gade ikke er terrorsikret.
BANDERNES HISTORIE - Det er værst i København, men flere store byer er hærget af banders indbyrdes kampe. I dag ser vi på bandernes udvikling fra dengang, de skiftede de tunede knallerter ud med motorcykler, over 80'ernes rockeropgør til dagens mange forskellige bander i bl.a. indvandrermiljøer.
STUNTMEN I FRIT FALD - Den amerikanske filmbranche har på det seneste oplevet to stuntmen, der døde under optagelserne. Og selvom det i forvejen må regnes for et risikofyldt job, så er det alligevel bemærkelsesværdigt. Måske er det øget pres fra instruktørerne eller manglende vilje til den nødvendige sikkerhed? Og hvordan ser det ud med stuntmændene i Danmark? Lasse Spang Olsen er både stuntman og filminstruktør - og vores gæst i dag.
TYSKLANDS NYE HØJRE - Det er ikke kun i USA, man for tiden kæmper med en bølge af meget yderliggående højreaktivister. I Tyskland pibler de også frem, og opbakningen er efterhånden så stor, at de kan få afgørende indflydelse på det kommende forbundsdagsvalg. Weekendavisens Jesper Vind har skrevet en bog om Tysklands nye højre-bølge, og han har sine vigtigste pointer med i studiet hos os i dag.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

P1 Eftermiddag

17. aug. 2017 kl. 14:03
UGANDA SLÅR NED PÅ REGNBUEFEST: Mens bøsser, lesbiske og transkønnede fester i Danmark med statsm...
UGANDA SLÅR NED PÅ REGNBUEFEST: Mens bøsser, lesbiske og transkønnede fester i Danmark med statsministerens og kongehusets velsignelse, har myndighederne i Uganda netop forbudt den planlagte Pride-parade. P1 Eftermiddag beretter direkte fra Uganda - og får også tid til et blik på, hvordan homoseksualitet har været skildret i Europas litteratur.
KAMPEN MOD HAVET: I dag fortalte regeringen om sine planer for sikring af de danske kyster. Men kampen mod havet begyndte langtfra med VKLA-regeringen: P1 Eftermiddag skruer tiden tilbage til 1876, hvor vestjyderne for første gang for alvor bød naturkræfterne trods.
TIDLIG MUSIKALSK DEBUT: Mens man mange steder diskuterer, om børn bør lære fremmedsprog allerede i børnehavealderen, tænker Hjørring i andre retninger: Her får børn stukket et musikinstrument i hånden længe før de lærer at læse. Hvilken mening giver det at forsøge at få en tre-årig til at spille violin? P1 Eftermiddag spørger ind til de nordjyske noder.
FESTIVALMYLDER: Den danske sommer er beriget af flere end 200 festivaler, og netop i disse dage går festival-Danmark helt amok. P1 Eftermiddag tager på festival-rundflyvning og lander midt i en litteraturfestival langt ude i Kattegat, en meget blomstrende festival på Fyn og en musikfestival med en helt særlig forhistorie på Bornholm.
VÆRD AT SE? Som sædvanligt om torsdagen taler P1 Eftermiddag film og tendenser med Filmlands Per Juul Carlsen, der har et mere positivt syn på danske Nikolaj Arcels udskældte Hollywood-sats "Det Mørke Tårn".
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

16. aug. 2017 kl. 14:03
ALT-RIGHT: Efterspillet om det voldsomme sammenstød i Charlottesville i USA i weekenden er ikke s...
ALT-RIGHT: Efterspillet om det voldsomme sammenstød i Charlottesville i USA i weekenden er ikke slut endnu, og debatten er blusset op igen, efter Donald Trump i går sagde, at både venstre- og højrefløjen bærer skylden for urolighederne. Sammenstødet mellem den yderste højrefløj og en gruppe moddemonstranter kostede en 32-årig kvinde livet, da en 20-årig højrenationalistisk mand kørte ind i en menneskemængde. Vi ser nærmere på kulturen i henholdsvis den højreorienterede alt-right-bevægelse og i den venstreorienterede gruppe af moddemonstranter.
PUNKENS FØDSEL I DANMARK: I 1977 eksploderede punken på den globale musikscene. I England udsendte Sex Pistols deres første album, og herhjemme begyndte Martin Hall at spille med sit band, der senere fik navnet Ballet Mécanique. I morgen udkommer bogen om den unge Halls sorte, punkede, dekadente og kønsforvirrede år. '1971-1985' hedder den. Vi får besøg af Martin Hall og dykker ned i historien om, hvordan den anarkistiske punk kom til Danmark.
DANMARKS FØRSTE SELVPORTRÆT?: Danmarks (muligvis) første selvportræt er fundet på forsiden af en 500 år gammel bog. Forsiden af krønikeskriveren Saxo Grammaticus' danske historie fra 1514 viser ikke kun den danske konge Christian d. 2. og hans hær af kampklare riddere, men også en ung laps med fliget hat og dyr pelskåbe - efter al sandsynlighed bogens udgiver. Sammen med historikeren, der har opdaget den første "selfie", nærstuderer vi billedet og dykker ned i tiden, det udspringer af.
PRINCE OG FARVEBRANDING: Farvevirksomheden Pantone har udviklet en helt særlig nuance af lilla, der skal repræsentere boet efter den afdøde sanger og musiker Prince. Farven har fået titlen 'Love Symbol #2' - navnet er afledt af Princes berømte logo, som også var hans kunstnernavn sidst i halvfemserne, da han mildest talt var lidt navneforvirret. Sammen med rådgiver i farvebranding Nina Bruun finder vi den brede palet frem og ser nærmere på, hvad farver betyder for et brands identitet.
Vært: Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

15. aug. 2017 kl. 14:03
FULDT BLUS PÅ REGNBUEN: Årets helt store fest for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede - o...
FULDT BLUS PÅ REGNBUEN: Årets helt store fest for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede - og alle andre - begynder i dag. P1 Eftermiddag er med, når Københavns centrale plads Rådhuspladsen skifter navn til Pride Square - og forsøger at få et svar på, hvorfor homoseksuelle, på trods af at seksualitet nu ikke er nær så tabubelagt et emne som tidligere, stadig føler behov for at have egne sportsforeninger.
DET MØRKE TÅRN PÅ DET HVIDE LÆRRED: "En komplet katastrofe", "En unikt smagløs sump": Det var ikke just roser, der regnede ned over danske Nikolaj Arcel og hans 60 millioner dollar dyre Hollywood-debutfilm "The Dark Tower", da de udenlandske anmeldere satte sig til tasterne. I denne uge har filmen dansk premiere, og P1 Eftermiddags Per Juul Carlsen har talt med instruktøren om filmen og den ublide medfart.
DRs FORMAND I SKUDLINJEN: Gå, Michael Christiansen - sådan lyder kravet ifølge Berlingske i dag fra både Venstre og Dansk Folkeparti. DR i almindelighed og Michael Christiansen i særdeleshed er ude i et mediestormvejr - men hvem er manden, hvis hoved kræves på et fad? P1 Eftermiddag går tæt på en formand, der har trukket i juraens, forsvarets og senest kulturlivets tråde gennem en menneskealder.
ELISABETH SOM VOKSEN: Hun debiterede som 19-årig og var i bogstaveliste forstand en af de unge toneangivende på musikscenen op gennem 80'erne. Nu fylder hun 60 - og fejrer sin egen fødselsdag med en ny CD. Mød Elisabeth Gjerluff Nielsen i P1 Eftermiddag i dag.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

14. aug. 2017 kl. 14:03
SKUDDETS KVARTER - Nørrebro i København er igen centrum for bandeopgør, og denne gang virker det...
SKUDDETS KVARTER - Nørrebro i København er igen centrum for bandeopgør, og denne gang virker det som om, kuglerne flyver om ørene på alle, der tør begive sig ind i kvarteret. Vi har en reporter, der selv bor midt i virakken, og hun tager temperaturen på landets mest omtalte bydel.
VIKINGERNE VAR HER - Alverdens vikingeforskere var i Danmark i sidste uge for at udveksle den nyeste forskning i den gamle kultur. Det var første gang i 40 år, at Danmark lagde hus til vikingekongressen, og i dag løfter vi sløret for noget af det vigtigste, nye viden, der er kommet frem.
REGNBUE-MANIFEST - I morgen starter Cph. Pride, og blandt festivitas og paneldebatter kan man også møde kunstneren O'Hara, som med et nyt manifest vil undersøge, hvad kunst og politik kan sammen.
STÅLSAT SUCCES - Hun er verdens bedst sælgende, nulevende forfatter, og det bliver hun sikkert ved med et godt stykke tid endnu, for hun sprøjter flere bøger ud om året - og folk labber dem i sig. Forfatteren Danielle Steels bøger er romantiske historier af den slags, der får enhver anmelder til at rynke på næsen, hvis altså næsen ved et uheld skulle forvilde sig ind i en af dem. Men hun behøver ikke anmeldernes gunst, hun har sin egen, store og faste læserkreds. Danielle Steel fylder 70 år, og vi tegner et portræt.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Hvordan spiller kultur, biologi og psykologi sammen, når vi forestiller os den perfekte mand?

De er kørt til Filadelfia Epilepsihospital for at blive klogere på, hvad sygdommen indebærer

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

Han bliver her konfronteret med endnu flere spørgsmål til den verserende bandekrig

Analysen af Markedet for Realkredit er landet. Realkreditrådet og realkreditsektoren debaterer

Svære forhandlinger om skattereform, forsvarsforlig, finanslov venter - og bandekonflikten?

Temaer