Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Geetisk råd 11:03 - 12:00
Lige nu på P2
Hej P2 10:03 - 12:00
Lige nu på P3
Danskerbingo 09:04 - 12:00
Lige nu på P4
Radioavisen 11:00 - 12:00
Lige nu på P5
Peters verden 10:03 - 12:00
Lige nu på P6 Beat
Formiddag m... 10:03 - 12:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 10:03 - 14:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 12:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 11:03 - 12:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 17. okt. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 7. sep. 2017 kl. 14:03

HOSPITALSKUNST - Lige nu er vi ved at bygge hospitaler for 42 milliarder kroner - det er både nye...

HOSPITALSKUNST - Lige nu er vi ved at bygge hospitaler for 42 milliarder kroner - det er både nye supersygehuse og kæmpestore renoveringer.
Mange steder er der kunst - og man kan altid diskutere, hvor meget kunsten skal fylde på hospitalerne og hvilken rolle den skal spille. KØS i Køge - Museet for Kunst i det Offentlige Rum - åbner en ny udstilling om kunsten på hospitalerne i samarbejde med et stort sociologisk videnskabeligt studie.
MENNESKER I NEW YORK - For 7 år siden begyndte newyorkeren Brandon Stanton at fotografere storbyens mennesker. Hans idé var at fotografere 10.000 newyorkere og plotte dem ind på et kort over byen. Det blev hurtigt til en Facebook-side, "Humans of New York", som nu har 18 millioner følgere og som lige er blevet til en tv-serie på Facebook, hvor første afsnit allerede er blevet set mere end 4,2 millioner gange. Og det er ikke fordi portrætterne er fantastiske, siger en dansk fotograf, men det er til gengæld ideen - og hitorienre om de portrætterede er rørende.
DANSKTOPPEN - Pia Kjærsgaard og Keld Heick er endnu en gang gået arm i arm i kritikken af Dansktoppens manglende opmærksomhed på DRs store radiokanaler. Nuvel, vi ser på genren, der havde sin storhedstid i 70'erne, men som efterhånden lever en mere og mere hensygnende tilværelse.
UNGDOMMENS FOLKEMØDE - Regnen vælter ned over gymnasieelever og andre unge, der er samlet til deres eget folkemøde for at diskutere demokrati, medier og andet godt. Vi har sendt vores yngste medarbejder til Frederiksberg for at være med i løjerne.
Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

16. okt. 2017 kl. 14:03
Sexchikane i filmbranchen: I de seneste uger har flere og flere skuespillerinder fortalt om, hvor...
Sexchikane i filmbranchen: I de seneste uger har flere og flere skuespillerinder fortalt om, hvordan Hollywood-producenten Harvey Weinstein har udsat dem for seksuelle overgreb. I går reagerede den islandske sangerinde Björk så ved at dele sin egen ubehagelige oplevelse med en unavngiven dansk filminstruktør. De fleste medier var hurtige til at regne ud, at der må være tale om Lars von Trier, som Björk arbejdede sammen med på filmen Dancer in the Dark, men von Trier har efterfølgende overfor Jyllands-Posten afvist, at han skulle have gjort seksuelle tilnærmelser til Björk. P1 Eftermiddag taler med Katja Holm, formand for Skuespillerforbundet, om hvor udbredt krænkende opførsel er i den danske filmbranche i dag.
Østrigsk kultur: Gårsdagens valgresultatet drejer Østrig mod højre. Den kommende kansler Sebastian Kurz vil føre en endnu strammere udlændingepolitik og bl.a. sætte stop for muslimske børnehaver. Men hvilken syn har han på kulturområdet? P1 Eftermiddag taler østrigsk kulturpolitik med danske Christine Proksch, der er kulturjournalist og bosiddende i Wien. Vi dykker også ned i den klassiske østrigske kultur, der tæller store navne som Strauss, Mozart og Schubert.
Historien om Danmark: Grundloven er for længst vedtaget, men det er langt fra alle, der mærker noget til det nye demokrati. Sådan lyder oplægget til niende og næstsidste afsnit af den store DR-satsning Historien om Danmark, der blev vist lørdag aften. Berlingskes anmelder Bent Blüdnikow var mildest talt ikke imponeret og kvitterede med sølle to stjerner. P1 Eftermiddags eget anmelderkorps bestående af Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti og Pelle Dragsted fra Enhedslisten anmelder afsnittet.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

13. okt. 2017 kl. 14:03
Spionforfatteren som spion: John le Carré har skrevet den ene storsælgende spion-thriller efter d...
Spionforfatteren som spion: John le Carré har skrevet den ene storsælgende spion-thriller efter den anden - men hvor hentede han sit råstof? I en ny le Carré-biografi løftes sløret for første gang for forfatterens eget omfattende spion-arbejde for britiske MI5 og MI6. P1 Eftermiddags Niels Frid-Nielsen har talt med forfatteren Adam Sisman.
En rigtig Dansk familie: I dag afsløres en flere tons tung bronzeskulptur på Statens Museum for Kunst. Motivet er ikke en konge eller en krigshelt, men en ganske almindelig rigtig dansk familie. Men hov: Hvad betyder "rigtig" i familiesammenhæng i 2017? P1 Eftermiddag taler med den portrætterede familie og også med mennesker, der har valgt at indrette deres familieliv på helt andre måder.
Drama på drama på drama: DRs dramachef Piv Bernth har gjort sig selv til hovedperson i et virkelighedsdrama: Hun har sagt sit job op og tager en håndfuld nøglepersoner i dramaafdelingen med sig. P1 Eftermiddag tager med Piv Bernth på en minde-mættet tur tilbage gennem elskede - og mindre elskede - søndagsdramaproduktioner.
Motions-ekstremist: På dagen hvor skolerne løber motionsløb, og Dansk Firmaidræt blæser til "Arbejdspladsernes Motionsdag" får P1 Eftermiddag besøg af en kvinde, der tog motions-dillen til nye ekstremer og løb 366 maratonløb på 365 dage.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

12. okt. 2017 kl. 14:03
Magten i Hollywood: Anklagerne mod den magtfulde amerikanske filmproducent Harvey Weinstein vil t...
Magten i Hollywood: Anklagerne mod den magtfulde amerikanske filmproducent Harvey Weinstein vil tilsyneladende ingen ende tage, og forleden blev han fyret fra sit eget selskab, The Weinstein Company. Fyresedlen kommer efter de mange historier om sexchikane og voldtægt, der har fyldt i medierne den seneste tid. Hollywood bliver af flere iagttagere beskrevet som en mandeklub af magtfulde, midaldrende mænd, men holder den beskrivelse? P1 Eftermiddag tegner i dag et portræt af magten i filmbyen over dem alle. Jacob Ludvigsen, film- og tv-redaktør på Soundvenue, gæster udsendelsen.
IQ: I sidste uge kunne den amerikanske tv-station NBC News afsløre, at Trumps udenrigsminister Rex Tillerson har kaldt præsidenten for en tåbe. Nu har Trump reageret på Tillersons udtalelse. Præsidenten vil hellere end gerne sammenligne IQ-tests med sin udenrigsminister. P1 Eftermiddag ser i dag på, hvad intelligens overhovedet er for noget. Gæst i studiet er Albert Gjedde, der er professor i neurobiologi.
Bluefacing: På Operaen i Malmö har der netop været premiere på Lakmé - en opera i tre akter af Léo Delibes fra 1883. Her følger man Lakmé, en ung indisk kvinde, der forelsker sig i en engelsk soldat. De svenske anmeldere var hurtige til at bemærke en vigtig ting: de indiske sangere i operaen er malet blå. Anmelderen fra Dagens Nyheter kalder det ligefrem for det mest racistiske greb i scenekunstens historie! P1 Eftermiddag får besøg af chefen for Malmø Operaen, Michael Bojesen, der svarer på kritikken.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

11. okt. 2017 kl. 14:03
Når luften kradser i kulturarven: Svovlholdig luft i Statens Museum for Kunsts bygning har vist s...
Når luften kradser i kulturarven: Svovlholdig luft i Statens Museum for Kunsts bygning har vist sig at være årsagen til, at hundreder af værker i museets værdifulde kobberstiksamling er angrebet af sorte pletter. P1 Eftermiddag besøger samlingen for at se, hvor galt det står til og hvad samlingen egentlig rummer - og ser også på andre usynlige kræfter, der angriber vores kulturarv i museernes magasiner.
Os og kæledyrene: Kunder i møbelkæden IKEA vil snart kunne købe en flot sofa til hunden og et specialkonstrueret minihus til katten. Venerationen for vores kæledyr når hele tiden nye højder, men sådan har det ikke altid været: P1 Eftermiddag kaster pinden tilbage gennem tiden og ser på, hvordan forholdet mellem os og husdyrene har ændret sig.
Forår i oktober: Han har skrevet om en endnu ikke udkæmpet dansk borgerkrig, om et 3500 meter højt bjerg bygget midt i København - og nu skuer han i denne efterårsmåned ind i "Det Europæiske Forår". Kaspar Colling Nielsen, af anmeldere kaldt "en af de mest opsigtsvækkende nye forfattere i landet" er gæsteredaktør i P1 Eftermiddag i dag, og hans mere end almindeligt krøllede hjerne bestemmer suverænt, hvad programmets anden time skal handle om.
Værter: Time 1: Karen Secher og Jesper Dein. Time 2: Kaspar Colling Nielsen.

P1 Eftermiddag

10. okt. 2017 kl. 14:03
Karoshi: Rekordmange japanere dør som følge af overarbejde. For nylig kom det frem, at en 31-årig...
Karoshi: Rekordmange japanere dør som følge af overarbejde. For nylig kom det frem, at en 31-årig japansk kvinde døde af hjertesvigt efter en måned med 159 timers overarbejde. Kvindens arbejdsgiver ventede hele fire år med at fortælle om sagen, der derfor først ser dagens lys nu. Faktisk er problemet i Japan så stort, at de har deres helt eget ord for at arbejde sig selv ihjel: karoshi. P1 Eftermiddag ser nærmere på den triste tendens med Lisbeth Clausen, lektor i japansk ledelse på CBS med fokus på balancen mellem arbejdsliv og privatliv.
Falsk død på nettet: Så skete det igen. Den Oscarvindende amerikanske skuespiller Morgan Freeman blev erklæret død på internettet - ligesom han blev det i 2015 og 2012. Han lever dog i bedste velgående. Derfor måtte Alternativets politiske ordfører Carolina Magdalane Maier også hurtigt trække et tweet tilbage, hvori hun takker den nu afdøde skuespiller for magiske øjeblikke i film som "En verden udenfor" og "Driving Miss Daisy". P1 Eftermiddag ser nærmere på den form for falske nyheder, der godt ved, at den vil blive opdaget, men som når at blive spredt for alle vinde før det sker. Gæst i studiet er Vincent Hendricks, filosofiprofessor og forfatter til bogen "Fake News".
Yoko Ono udstilling: Kunsthal Charlottenborg i København er rammen om en lille kunstudstilling med Yoko Ono, der får vokseværk, når den bliver sluppet ud i virkeligheden uden for institutionen. Rundt omkring i hele landet vil man fra på fredag kunne opleve værker på billboards ved busstoppesteder, i butikker, på frimærker og i avisspalterne. P1 Eftermiddag tegner et portræt af den berømte japanske kunstner med to fans: performance- og billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen og fotograf og personlig ven af Yoko Ono, Lars Scwander.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

Vi anbefaler

Lars Hjortshøj byder på radiofonisk buffet med lækker musik og satirisk tandsmør!

Lars-Henrik Olsens elskede og populære fantasyserie, der genfortæller den nordiske mytologi

Hjemvendt til jorden finder Erik det legendariske sværd og ender i kamp med guder og jætter

Denne gang har Udgårdsloke fået fat i Erik Menneskesøn, som nu står midt i den ældgamle strid

Endnu en gang ender Erik i Asgård. Ragnarok er umiddelbart forestående!

Volmer, Vibe, verdenspremierer og nye versioner