P1 Eftermiddag | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Tændt: Sprø... 13:33 - 14:03
Lige nu på P2
Det´ dansk 12:15 - 14:03
Lige nu på P3
Lågsus 12:05 - 14:04
Lige nu på P4
Madsen 13:03 - 14:00
Lige nu på P5
Danmarksmester 13:03 - 14:03
Lige nu på P6 Beat
P6 BEAT med... 12:03 - 15:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 10:03 - 14:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 16:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 13:03 - 14:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. okt. 2017 kl. 14:03

P1 Eftermiddag

Sendt første gang d. 11. sep. 2017 kl. 14:03

3D PRINTET HUS - Et hus er i gang med at blive printet i Nordhavn i København. Vi har skridtet fu...

3D PRINTET HUS - Et hus er i gang med at blive printet i Nordhavn i København. Vi har skridtet fundamentet af til det printede hus - og så benytter vi lejligheden til at se, hvor langt 3D print er kommet. Forbered Jer på printede sneakers, stålbroer i Holland og nyprintet mad på de danske sygehuse.
NORSK VALGROBOT - Når Norge i dag går til valg, bliver den løbende opdatering frem mod slutresultatet varetaget af en robot for nyhedsbureauet NTB. De knaldhårde fakta kombineret med kunstig intelligens vil undervejs i løbet af aftenen så producere mindre artikler om partiers frem- og tilbagegang. Vi hilser på robotten.
SKAM PÅ SCENEN - Den norske hitserie Skam er blevet til teater i Danmark. På fredag har Aveny T på Frederiksberg ved København premiere på det, der skal blive den første af fire forestillinger - en for hver sæson i serien. Vi er med til de sidste forberedelser.
HILLARY OG BØGERNE - I morgen udkommer Hillary Clinton med to bøger. Den ene er en børnebog og den anden en erindringsbog. Begge dele er usædvanligt. Børnebøger ser man generelt meget sjældent fra tidligere præsidentkandidater, og mens alle præsidenter i nyere tid har skrevet erindringer, så er det ikke normal kost, at den der tabte valget, skriver om det.
Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

Indslag

Mere P1 Eftermiddag

P1 Eftermiddag

23. okt. 2017 kl. 14:03
JFK: Mange danskere husker stadig d. 22. november 1963, hvor den amerikanske præsident John F. Ke...
JFK: Mange danskere husker stadig d. 22. november 1963, hvor den amerikanske præsident John F. Kennedy blev skudt og dræbt, da han kørte gennem gaderne i Dallas i en åben bil. Den formodede gerningsmand blev selv myrdet, inden han nåede for retten, og siden har konspirationsteorierne svirret om hvem, der i virkeligheden stod bag mordet på JFK. Var det KGB? CIA? Eller måske Cubas Fidel Castro? Lørdag bekendtgjorde USA's nuværende præsident Donald Trump, at han vil frigive de sidste hemmeligt stemplede dokumenter om attentatet mod John F. Kennedy. P1 Eftermiddag taler med Kennedy-kender Anne Mørk fra Center for amerikanske studier på Syddansk Universitet om de mange konspirationsteorier.
Riad Sattouf: Som reaktion på de seneste års meget dramatiske hændelser i Mellemøsten begyndte den franske tegneserieskaber og filminstruktør Riad Sattouf at fortælle om sin barndom i den arabiske verden. Det er der kommet tegneserietrilogien "Fremtidens araber" ud af. Den handler om en lyshåret dreng og hans familie i Gaddafis Libyen og Assads Syrien. P1 Eftermiddag har talt med Riad Sattouf om hans selvbiografiske tegneserie.
Indsamlingsshows: Knæk Cancer er i denne uge overskriften hos TV2. I samarbejde med Kræftens Bekæmpelse sætter TV2 fokus på oplysning og indsamling til kræftforskning, og på lørdag kulminerer det hele så med et stort indsamlingsshow. Og det med store indsamlingsshows er ikke noget nyt fænomen - det er faktisk 60 år siden, at det første af slagsen havde premiere i Danmark. P1 Eftermiddag taler med Stig Fog, der er selvstændig indsamlingsrådgiver, om de mange indsamlingsshows gennem tiden.
Vært: Karen Secher.

P1 Eftermiddag

20. okt. 2017 kl. 14:03
Nej til bare bryster: En plakat for en ny dansk film, hvor et ungt par ligger fredeligt side om s...
Nej til bare bryster: En plakat for en ny dansk film, hvor et ungt par ligger fredeligt side om side i en seng, må ikke hænge ved busstoppesteder i København. Årsag: Man kan se den kvindelige hovedrolleindehavers bare bryster. Hvor er det berømte danske frisind blevet af? P1 Eftermiddag går på jagt efter en forklaring.
Krimi med torso: En ny kriminalroman fra den danske forfatter Robert Zolas hånd har et parteret kvindelig som offer. Minder det om en aktuel kriminalsag fra den virkelige verden? P1 Eftermiddag får besøg af forfatteren og taler med ham om den shitstorm, han er løbet ind i.
Tordenskjold går igen: I 1716 overlistede Tordenskjold svenskerne. Året efter fik han igen af samme mønt. I går var der omkamp mellem den danske søhelt og arvefjenden, denne gang dog uden tab af menneskeliv. P1 Eftermiddag gik ombord - og tegner et ikke helt så flatterende portræt af søhelten som det gængse.
10 år med online sproghjælp: Hvis nogle skulde være i tvivl om vordan di skal stæve til någet på darnsk, så ka di barer gå på nættet. Sådan har det været i 10 år nu: P1 Æftermidag fejrer "Sproget.dk"'s føsdag.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

19. okt. 2017 kl. 14:03
Kriminelle børn: Skal en 12-årig kunne stilles for en dommer? Den kriminelle lavalder er igen til...
Kriminelle børn: Skal en 12-årig kunne stilles for en dommer? Den kriminelle lavalder er igen til debat, efter DF har forslået at sænke alderen. I den forbindelse har vi besøgt Politimuseet i København for at få et signalement af Danmarks børneforbrydere gennem tiden.
Den nordiske crooner: På sit nye album er sangeren Nikolaj Nørlund bakket op af et helt symfoniorkester. Selv kalder han genren for nordisk croon, men en del af tiden har han blikket rettet mod Europa. For med årene har den 52-årige musiker knyttet sig mere og mere til sit kontinent. Han gæster studiet med de nye sange.
Hvor går grænsen?: Under hashtagget #metoo beretter utallige kvinder verden over, at de har været udsat for seksuelle krænkelser. Vi har spurgt en række mænd, om de selv krænker, og nogle kom faktisk i tvivl. I studiet taler vi om gråzoner i mandehjernen.
Ingen angst for fremmede: Mariah Malewicz var i flere år hårdt plaget af angst og stress. Over tre aftener inviterer hun vildtfremmede hjem i sin dagligstue, for at tale om en lidelse, der rammer tusindvis af mennesker hvert år. Vi har besøgt hende.
Meningen med livet: Hvor kommer vi fra? Hvor er vi på vej hen? Vi har haft den før, men vi tager den igen, diskussionen.
Kunstner og forfatter Tomas Lagermand Lundme har sammensat en udstilling om det at være menneske. Men meningen, har han stadig ikke fundet. Vi hjælper ham med at lede sidst i anden time.
Ugens film: Per Juul Carlsen gæster studiet med to friske filmanmeldelser og et blik på ugens filmpremierer.
Vi runder desuden to verdensmesterskaber; det ene udkæmpes med cocktailshakere - det andet med robotter.
Vært: Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

18. okt. 2017 kl. 14:03
Litteraturpris til spøgelseshistorie: En af årets fineste bogpriser, The Man Booker Prize, gives...
Litteraturpris til spøgelseshistorie: En af årets fineste bogpriser, The Man Booker Prize, gives i år til en historie om USA's tidligere præsident Lincoln, der besøger sin søns grav og hører stemmer. P1 Eftermiddag ser på den endnu ikke oversatte bog og på forfatteren George Saunders - og undersøger, hvilket udbytte en investeringsvirksomhed, der til daglig fokuserer på hårde kontanter, kan have i at sponsorere en blød kultur-pris.
Apps og kommunisme: Kina er måske nok ikke det land i verden, hvor informationen flyder friest på internettet - men det betyder ikke, at toppen i det altdominerende kommunistparti er blind for teknikkens muligheder. Fx kommunikerer de 89 millioner kommunistpartimedlemmer med hinanden via specialudviklede apps. P1 Eftermiddag fortæller historien om det digitale kommunist-Kina.
Imam bag tremmer: Han er uddannet civilingeniør og imam - og går jævnligt helt frivilligt i fængsel. Nu har fængsel-imam Waseem Hussein skrevet en bog om sin indsats bag Vestre Fængsels mure: Waseem Hussein er gæst i P1 Eftermiddag.
Gode og mindre gode politikerslogans: Kreativiteten blomstrer i Danmarks kommuner, hvor lokalpolitikerne ruster sig til valgkamp: Alle skal helst have et slogan. P1 Eftermiddag ser på vellykkede og - måske især - mindre vellykkede politiker-slagord.
Værter: Karen Secher og Jesper Dein.

P1 Eftermiddag

17. okt. 2017 kl. 14:03
Danmarks ældste historiebog: En 900 år gammel bog, der rummer det ældste kendte forsøg på at neds...
Danmarks ældste historiebog: En 900 år gammel bog, der rummer det ældste kendte forsøg på at nedskrive et stykke Danmarkshistorie, og som til daglig befinder sig i Belgien, kan nu for første gang ses herhjemme. P1 Eftermiddag kigger munken Ælnoth over skulderen - og drager på opdagelsesrejse til andre ældgamle bøger, blandt dem en håndskrevet bibel på ikke mindre end 40 kilo.
Alverdens dødsritualer: "Af jord er du kommet, til jord skal du blive.." ..suppleret af tre skovlfuld jord på kisten. Sådan siger vi farvel til vores døde, men andre steder i verden foregår det på helt andre måder. Fotografen Klaus Bo har rejst verden rundt for at blive klogere på andre kulturers dødsritualer - og er vendt dybt fascineret hjem. Klaus Bo er gæst i P1 Eftermiddag.
Centralisering af kunstuddannelserne: Giver det mening - eller giver det absolut ingen mening - at proppe de danske billedkunstskoler ind under samme organisatoriske paraply som fx musikkonservatorierne? En rapport om fremtidens kunstuddannelser har skabt voldsom diskussion og har nu også fået Christiansborg-politikerne op af stolene. Hvad er op og hvad er ned? P1 Eftermiddag giver et overblik over indhold og synspunkter.
De hjemløses dag: Når vi hører om hjemløse, er det som oftest noget med stakkels mennesker, der på grund af misbrug eller psykiske problemer har svært ved at leve en normal tilværelse. Men i dag, på Hjemløsedagen, fortæller P1 Eftermiddag en helt anden historie: Vi lægger øre og mikrofon til, når et kor bestående af hjemløse lader stemmerne klinge i vilden sky.
Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

Vi anbefaler

Lars Hjortshøj byder på radiofonisk buffet med lækker musik og satirisk tandsmør!

Hvorfor bliver vi federe? Hvordan er det at være overvægtig? Hvad kan vi gøre ved det?

P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge

Han er træt af at skamme sig og være forvirret. Han får hjælp til at acceptere det og sig selv

Kvinden lover at tie, men nogen bemærker hendes nye opførelse. De vil vide, hvad hun skjuler

Udfordrende og hudløst ærlig samtale om frygt, længsler og alt det livet virkelig handler om