Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Droner og k... 16:30 - 17:10
Lige nu på P2
Stines gæst... 16:03 - 17:03
Lige nu på P3
Touren på P... 14:03 - 18:03
Lige nu på P4
Grillen på P4 16:04 - 17:00
Lige nu på P5
Weekend Pal... 16:03 - 18:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 16:03 - 20:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 15:03 - 17:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 15:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 16:03 - 17:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 24. jul. 2017 kl. 07:07 - 10:00

P1 Morgen

Sendt første gang d. 5. maj. 2015 kl. 06:07

I dag er 70 år siden, at de tyske tropper i Danmark kapitulerede under 2. verdenskrig, men der fi...

I dag er 70 år siden, at de tyske tropper i Danmark kapitulerede under 2. verdenskrig, men der findes stadig mange fysiske spor efter besættelsestiden. Vi får besøg af en historiker, som er medforfatter til en ny guide til besættelsestidens København.Det er blevet lettere at være mor i Danmark, viser en rapport fra Red Barnet. Kun mødre i Norge, Finland og Island har det bedre end de danske mødre. Langt inde i de svenske skove lever et folk, der taler deres helt eget sprog. 2500 mennesker er de. De taler elvdalsk. Et gammelt oldnordisk sprog, der har overlevet, fordi de mennesker, der taler det, lever så isoleret inde i skoven og mellem bjergene. Sproget er en guldgrube for sprogforskere, for sproget elvdalsk har bevaret de oldnordiske gloser, mens andre nordiske sprog langsomt har udviklet sig i retning af det tyske. Det og meget mere – lyd med!

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

22. jul. 2017 kl. 08:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. jul. 2017 kl. 07:07
I dagens P1 morgen handler det om, hvad du gør, når du møder en tigger på gaden, foran dit superm...
I dagens P1 morgen handler det om, hvad du gør, når du møder en tigger på gaden, foran dit supermarked eller på togstationen? Giver du penge eller gør du ikke? Det debatterer vi i dag og vi taler med en fagperson, som mener, det fastholder tiggere i deres erhverv, hvis man giver dem noget.
Så er en alvorlig optrapning af strid mellem Tyskland og Tyrkiet ved at ske. Tyskland ruller det tunge diplomatiske skyts ud over for Tyrkiet efter anholdelser af menneskeretsforkæmpere, blandt andet en tysker. Tyrkiet reagerer med vrede over, at Tyskland har skærpet rejsevejledningen til Tyrkiet.
Og så skærer Kommunerne i høj grad i chef- eller lederstillinger i et forsøg på at spare på budgetterne. De seneste fem år er hver ottende chef- og lederjob i kommunerne forsvundet. Det er en positiv udvikling, mener Kommuners Landsforening. Dét og meget mere kan du høre i dagens P1 Morgen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. jul. 2017 kl. 07:07
Verdens ældste kor, det tyske, katolske Regensburger Domspatzen, er blevet ramt af en skandale om...
Verdens ældste kor, det tyske, katolske Regensburger Domspatzen, er blevet ramt af en skandale om vold og seksuelle overgreb mod en stor gruppe af de drenge, der har sunget i koret. En netop offentliggjort undersøgelse viser, at det drejer sig om mere end 500 drenge. Den nuværende pave Frans støtter aktivt et opgør med fysiske og seksuelle overgreb i den katolske kirke. Men en professor i teologi mener, der skal store kulturændringer til i den katolske kirke for at komme til bunds i problemet. Husleje i Danmark er steget tre gange så meget som priserne generelt i samfundet over de seneste fem år. Det fremgår af nyeste tal fra Danmarks Statistik. Det vækker opsigt hos boligordfører fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som vil tage udviklingen op med ministeren - og bringe det ind i politiske forhandlinger, der skal være til efteråret, om en evaluering af lejeloven. Men selvom huslejen i lejede boliger er steget tre gange så meget som priserne generelt i samfundet de sidste fem år, så er det ikke nogen voldsom stigning, mener de i Ejendomsforeningen Danmark. Vi taler også med en cheføkonom, der forklarer, at huslejestigninger og den generelle prisstigning over en længere årrække følges ad - og den store forskel skyldes især, at der lige nu er virkelig lave stigninger i det generelle prisniveau. I sidste time af programmet gæster musiker, sangskriver og skuespiller og Annika Aakjær, hvor vi skal tale om huslejestigninger, om hvor langt Danmark er med hensyn til at bidrage til at udrydde fattigdom, sikre bæredygtig produktion og mindske uligheden i verden, og om hvem eliten egentlig er.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. jul. 2017 kl. 07:07
Den danske robotindustri er ved at udvikle sig til en milliard-eksport. De seneste to år er ekspo...
Den danske robotindustri er ved at udvikle sig til en milliard-eksport. De seneste to år er eksporten af industrirobotter mere end tredoblet. Vi taler med virksomheder, som står for store dele af eksportsuccesen. Syre er blevet et mere hyppigt brugt våben i London. De seneste år har der været flere angreb mod mennesker, som bliver overhældt med syre, som i nogle tilfælde giver dem livsvarige skader. Den tendens ser vi nærmere på. De fedeste i verden bor i Egypten. Hver tredje af Egyptens voksne befolkning er ekstremt overvægtig, og det er en tikkende bombe under sundhedssystemet. Vi ser nærmere på, hvad det er i den egyptiske livsstil, der gør egypterne så usunde.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

18. jul. 2017 kl. 07:07
Et skyderi i den gamle bydel i Jerusalem tæt ved Tempelbjerget kostede i fredags to israelske bet...
Et skyderi i den gamle bydel i Jerusalem tæt ved Tempelbjerget kostede i fredags to israelske betjente livet. Området ved Tempelbjerget har gentagne gange været centrum for politiske spændinger og blodige opgør, da det er helligt inden for både kristendommen, islam og jødedommen. Umiddelbart efter fredagens palæstinensiske skudangreb, blev Tempelbjerget lukket for muslimer, og den muslimske fredagsbøn blev aflyst - for første gang i 17 år. Det fik i hundredvis til at gå på gaden i protest i Jordans hovedstad, Amman. Allan Sørensen, Mellemøstkorrespondent hos Berlingske, opdaterer os på situationen direkte fra Jerusalem. I dagens P1 Morgen-udsendelse ser vi også nærmere på en demonstration i Københavns Nordvestkvarter, hvor en gruppe borgere i går var samlet i sympati med og i protest mod kommunens behandling af en 63-årig kvinde, som netop i går var kaldt til møde på jobcenteret. Hendes sag er et eksempel på, at kravene for at få førtidspension er blevet skærpet efter en reform på området trådte i kraft i 2013. Anne Jørgensen, formand for Dansk Socialrådgiverforeningen, fortæller om sine erfaringer med førtidspensionsreformen. (Sommer)vanen tro får vi i 3. time besøg af en gæstevært, i dag prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Men hvad røber telefonen om hende? Skridttæller, "SKAM" og stress i Hjernekassen på P1

Det ender med kagetatoveringer, giganter, grønne piller - og uhyggeligt! Hør lydbog fra Ultra

En dramatisk og velfortalt historie om vilde og overnaturlige ting, der sker for 6 unge venner

Genopdag de fantastiske tekster, hør historien om deres tilblivelse og menneskerne bag dem 1:5

Hør det nyeste og genopdager det ældste. Få overblik og nye jazzoplevelser

Thomas besøger Bodil Jørgensen. De taler om ildfluer, Kierkegaard & om at vise børn stjernerne

Temaer