Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Morgen 07:07 - 10:03
Lige nu på P2
P2 Morgenmusik 08:27 - 10:03
Lige nu på P3
SommerMorgen 06:04 - 09:04
Lige nu på P4
Radioavisen 08:00 - 09:00
Lige nu på P5
P5 Morgen 06:05 - 10:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 09:05
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 09:05
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 10:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 08:07 - 09:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 28. jul. 2017 kl. 07:07 - 10:00

P1 Morgen

Sendt første gang d. 12. aug. 2015 kl. 06:07

Red Barnet retter en skarp kritik af EUs medlemslandes håndtering af flygtningesituationen i Græk...

Red Barnet retter en skarp kritik af EUs medlemslandes håndtering af flygtningesituationen i Grækenland. Organisationen har startet en nødhjælpsindsats i landet for en uges tid siden. Det er første gang det sker i Red Barnets historie og den konstituerede generalsekretær kalder det grotesk, at der overhovedet er behov for en indsats i et land, der skal forstille at ligge i den rigeste del af verden. Udenlandske jægere - især fra USA - flokkes om en ny tillokkende destination - nemlig Iran – for dér kan de helt legalt skyde udrydningstruede dyr som f.eks. sjældne, vilde får og bringe dem med hjem som jagttrofæer. Japans regering har åbnet en atomreaktor for første gang siden ulykken på Fukushima-kraftværket i 2011, hvor en tsunami skyllede ind over værket og tre reaktorer smeltede. Regeringen siger selv, at der er indført nye sikkerhedsregler for atomkraftværker, men over halvdelen af befolkningen er imod regeringens beslutning. Få dagens nyhedsoverblik i P1 Morgen.

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

26. jul. 2017 kl. 07:07
Vi skal kunne begå os på internettet, hvis vi skal tjekke vores skat, vi skal læse beskeder fra l...
Vi skal kunne begå os på internettet, hvis vi skal tjekke vores skat, vi skal læse beskeder fra lægen, hvis vi skal se om vi har feriepenge til gode - og såmænd også hvis vi bare vil køre i tog. Digitaliseringen af Danmark ruller derudaf - spørgsmålet er om vi alle ruller med. Det undersøger vi i programmets tredje time, hvor dagens Bonusvært er den folkekære skuespiller Flemming Jensen. Der kan hurtigt opstå en følelse af panik, hvis man ikke kan få vejret. Det kender de fleste patienter med lungesygdommen KOL, som ofte bliver indlagt, fordi de har følelsen af at blive kvalt. Men selvom det kan føles alvorligt, så er det ikke sikkert, man behøver blive indlagt. Det viser erfaringer fra Region Sjælland, der har oprettet et specielt KOL-kompetencecenter. Hør også om Frankrigs premierminister Macron, som midt i dårlige meningsmålinger får besøg af verdensstjernerne Rihanna og Bono og om de råd, den britiske regering har udarbejdet til borgerne i terrorsituationer, men som regeringen herhjemme ikke ønsker at kopiere.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

25. jul. 2017 kl. 07:07
I Sverige kan en lækage af oplysninger fra det svenske transporttilsyn komme til at koste en elle...
I Sverige kan en lækage af oplysninger fra det svenske transporttilsyn komme til at koste en eller flere af regeringens ministre posten. Hele det svenske kørekortsregister har nemlig været i hænderne på udenlandske it-medarbejdere, som ikke var sikkerhedsgodkendt til opgaven. Og de har håndteret både navne og billeder på personer med hemmelige identiteter som for eksempel agenter eller folk under vidnebeskyttelse, og oplysningerne kan være kommet i de forkerte hænder. I dagens udsendelse får vi svar på, hvordan svenskerne reagerer på sagen og hvad der nu skal ske, mens vi også får et indblik over flere tilfælde af data-læk gennem tiden i Danmark. Gravide med risiko for at føde alt for tidligt skal sikres de samme muligheder for at få den bedste behandling, uanset hvor i landet de bor - og det samme skal deres børn. Det foreslår en sammenslutning af børne- og fødselslæger. Specialisterne vil have en national vejledning for, hvornår man skal flytte de gravide til en af landets fire specialafdelinger, hvis der er risiko for en for tidlig fødsel. Vi vender tilbage til denne historie flere gange i udsendelsen, hvor du også kan høre om, hvorfor stankelben kan koste landmænd millioner, om en række danskere der har fundet beviser for tidligt liv på Jorden og en undersøgelse der viser, at seks ud af ti danskere ikke er blufærdige. Sidstnævnte historie snakker vi med dagens gæstevært Søren Espersen om.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

24. jul. 2017 kl. 07:07
I dag mødes FN's Sikkerhedsråd for at drøfte situationen mellem israelerne og palæstinenserne. I...
I dag mødes FN's Sikkerhedsråd for at drøfte situationen mellem israelerne og palæstinenserne. I Jerusalem er stemningen mellem israelere og jøder anspændt efter en weekend med voldsomme sammenstød, som har kostet syv mennesker livet og såret 400. Israelerne og palæstinenserne er uenige om adgangen til området omkring Al Aqsa-moskeen i det besatte Østjerusalem, hvor israelerne i snart en uge har kontrolleret muslimernes adgang til moskeen med metaldetektorer.
Når løsladte fanger skal ud i friheden igen kan de have brug for hjælp til praktiske ting, som at finde bolig og få nem-id, en hjælp, som de blandt andet kan få hos Røde Kors frivillige mentorer. Gennem projektet Primus Motor hjælper de frivillige tidligere indsatte med en ny og god start. Men der er brug for flere af den slags frivillige til at hjælpe de løsladte fanger, siger Røde Kors.
I sidste time af programmet gæster formanden for Ungdommens Røde Kors Amalie Utzon programmet. Vi skal tale om ældre, der flytter til en anden kommune, når de skal flytte i ældrebolig eller på plejehjem, for at komme tættere på deres børn og børnebørn. DR Nyheder har fået lavet en rundspørge i 52 kommuner ud af 98 kommuner, som viser, at hver 10. ældre der i 2016 fik grønt lys til en pleje- eller ældrebolig kom fra en anden kommune end den, hvor de har fået en plads. Og det er ofte børn og børnebørn der trækker.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. jul. 2017 kl. 08:07

- med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. jul. 2017 kl. 07:07
I dagens P1 morgen handler det om, hvad du gør, når du møder en tigger på gaden, foran dit superm...
I dagens P1 morgen handler det om, hvad du gør, når du møder en tigger på gaden, foran dit supermarked eller på togstationen? Giver du penge eller gør du ikke? Det debatterer vi i dag og vi taler med en fagperson, som mener, det fastholder tiggere i deres erhverv, hvis man giver dem noget.
Så er en alvorlig optrapning af strid mellem Tyskland og Tyrkiet ved at ske. Tyskland ruller det tunge diplomatiske skyts ud over for Tyrkiet efter anholdelser af menneskeretsforkæmpere, blandt andet en tysker. Tyrkiet reagerer med vrede over, at Tyskland har skærpet rejsevejledningen til Tyrkiet.
Og så skærer Kommunerne i høj grad i chef- eller lederstillinger i et forsøg på at spare på budgetterne. De seneste fem år er hver ottende chef- og lederjob i kommunerne forsvundet. Det er en positiv udvikling, mener Kommuners Landsforening. Dét og meget mere kan du høre i dagens P1 Morgen.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Sangeren fortæller om sin far, som var landpostbud, om politikere på Twitter og "hudsult"

Glenn Gould er kendt for Bachs Goldberg-variationer, men gemmer på et ocean af gode historier

Den perfekte mor dominerer Instagram og Facebook, men det er også ensomt, rodet og trættende!

Fra Thiemers Magasin giver hun vigtige råd til, hvordan billede og tekst bedst forenes

Buster og Jacinta er ude at køre - meget langt! Når de keder sig, finder de på sjove lege

Benjamin Koppel bliver klogere på Paprika og Nikolaj Steen, og hvordan de har det sammen

Temaer