Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Eftermiddag 01:03 - 03:03
Lige nu på P2
P2 Klassisk 02:03 - 03:03
Lige nu på P3
Natradio 00:05 - 05:00
Lige nu på P4
Radioavisen 02:00 - 03:00
Lige nu på P5
Natmusik 00:05 - 05:00
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 20:03 - 05:00
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 00:05 - 05:00
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 22:03 - 05:00
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 02:03 - 03:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 22. sep. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d. 12. nov. 2015 kl. 06:07

I dag klokken 12:00 lukker Sverige grænserne mod Danmark og Tyskland og indfører midlertidig græn...

I dag klokken 12:00 lukker Sverige grænserne mod Danmark og Tyskland og indfører midlertidig grænsekontrol. Det er bekymringer for sikkerheden, der ligger til grund for beslutningen, forklarede den svenske statsminister Stefan Løfven i går. Hen over morgenen ser vi på, hvordan det kommer til at påvirke Danmark og om partierne herhjemme er parat til at følge svenskernes eksempel. Topmødet på Malta mellem EU og udvalgte afrikanske lande er i fuld gang. Den europæiske dagsorden er at sætte en stopper for den stigende migration fra Afrika til Europa, mens afrikanske ledere vil have EU til at åbne op. Helle Thorning Schmidt bliver ikke FN’s nye højkommissær for flygtninge. FN's generalsekretær Ban Ki-moon har i stedet udpeget den italienske kandidat Filippo Grandi til posten, hvilket er en kæmpe skuffelse for den tidligere statsminister.

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

21. sep. 2017 kl. 06:07
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, d...
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, der hersker. Lige nu. En analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det ikke siden efteråret 2008 har det været så vanskeligt at skaffe sosu-assistenter, som det er lige nu. I løbet af de seneste fire måneder har man landet over måtte opgive at besætte 303 stillinger. Baggrunden er, at der er for få nye, der søger ind i faget og for mange, der forlader det. Når man bliver gammel og får problemer med helbredet og førligheden, får man ofte brug for pleje og hjælp, for eksempel fra en SOSU-assistent, der kan håndtere medicin og pleje sår. Vi ringer rundt til 4 kommuner for at høre, hvad de vil gøre ved problematikken.
Antallet af omkomne børn, der er gravet ud af en skole i Mexico City er nu oppe over 45. Skolen kollapsede under jordskælvet i Mexico tirsdag, og forældre og redningsfolk leder stadig efter overlevende. Mexico er blevet ramt af to store jordskælv på bare 14 dage, og både hovedstaden og mange mindre byer er ramt. Epicentret for jordskælvet var 120 kilometer fra Mexico City.
På søndag er der valg i Tyskland. Og her i valgkampens sidste dage har kandidaterne sat jagten ind på de næsten 32 millioner kvindelige vælgere. Der er faktisk 3 millioner flere kvindelige vælgere end mandlige. Men de er lidt sværere at få op af sofaen på valgdagene end mændene. Derfor er 23 af de førende tyske dameblade gået sammen om en kampagne, som skal få deres tilsammen 20 millioner kvindelige læsere til at stemme. Og alle midler bliver taget i brug, blandt andet i en video, som viser en fotomodel i et badekar, som forklarer det tyske valgsystem.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. sep. 2017 kl. 06:07
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udo...
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udover de 149 som er bekræftet omkommet, lyder det fra myndighederne. Skælvet målte 7,1 på Richterskalaen og har medført enorme ødelæggelser i flere delstater i det centrale Mexico.
Fra 2021 skal der være mindre iltsvind og renere vand i de danske farvande - og derfor skal politikerne snart lægge sig fast på hvilke miljøkrav til ikke mindst landmændene, der skal sikre den udvikling. Og det er en fremtid, der allerede giver anledning til bekymring hos Landbrugets brancheorganisation - Landbrug og Fødevarer.
Op til søndagens tyske valg kaster vi denne morgen et grundigt blik på økonomien syd for grænsen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. sep. 2017 kl. 06:07
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ød...
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ødelagte alt på sin vej og efterlod flere end 30 dræbte i området. Nu forbereder indbyggerne sig på at stå imod den nye orkan, Maria, der i nat er opgraderet til det værste niveau, en kategori fem, og betegnes som ekstremt farlig. Vi taler med Dansk Røde Kors' generalsekretær, der befinder sig på St. Croix.
Mikroplastpartikler er fundet i et lille teststudie af seksten vandprøver fra vandhaner i seksten boliger forskellige steder i Hovedstadsregionen, som et lille hold fra erhvervsakademiet CPH-Business Laboratorie og Miljø har lavet. Partiklerne er under mistanke for først og fremmest at skade vandmiljøet og alt, der lever der, men forskerne har endnu ikke noget entydigt svar på, om partiklerne også er farlige for mennesker. Vi vender sagen hele morgenen.
Hvert år bliver omkring 12.500 danskere ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, og ifølge hjernesagen lever 75.000 mennesker lige nu med diagnosen apopleksi dvs. følger efter disse sygdomme. For langt de fleste betyder det, at de må lægge deres liv om; de kan have problemer med talen, med at gå, med at huske og det, der før var helt naturligt, kan nu blive en kamp. I den kamp er det vigtigt med støtte og vigtigt med nye mål for livet. Vi taler med en eliteroer, der for tre år siden blev ramt af en blodprop i hjernen, en hjerneforsker og formanden for Hjernesagen om livet med blodpropper og blødninger i hjernen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

18. sep. 2017 kl. 06:07
Alle husker sikkert billederne fra motorvejene for to år siden, hvor flere tusinde flygtninge van...
Alle husker sikkert billederne fra motorvejene for to år siden, hvor flere tusinde flygtninge vandrede af sted. Og det går godt med at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde. I gennemsnit er cirka 25 procent af de flygtninge, der er kommet siden september 2015, nu i arbejde. Men der er store forskelle på hvor gode kommunerne er til at få flygtninge i arbejde. Og hvor mange penge de bruger på jobindsatsen.
Danske myndigheder har svært ved at hente penge fra studielån hjem igen. Flere udenlandske studerende fra EU-lande forlader nemlig Danmark uden at betale deres studielån tilbage. Og det er et stort problem, for lige nu ligger 40 procent af de studielån, studerende fra andre EU-lande burde afdrage på, ubetalte hen.
Ny kold krig, defensiv strategi eller noget helt tredje? Vi ser på om portrætteringen af Rusland i medierne er forskruet, eller om det rent faktisk er reelt.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

16. sep. 2017 kl. 08:07
Lørdagens P1 Morgen står i de politiske landsmøders tegn. Dansk Folkeparti mødes i Herning Kongre...
Lørdagens P1 Morgen står i de politiske landsmøders tegn. Dansk Folkeparti mødes i Herning Kongrescenter mens Socialdemokratiet mødes i Aalborg. Og begge partier har givet hinanden håndslag på at samarbejde frem mod kommunalvalget. Vi kigger nærmere på, hvad det indebærer og spørger partierne, hvad de selv lægger i det samarbejde.
Lige siden filmverdenens spæde start har folk rejst til Hollywood for at realisere den drøm - og mange danskere har også taget den rejse - nogle med succes andre med det modsatte. Det er der kommet en bog ud af - vi taler med en af bogens forfattere.
Facebookgruppen Offensimentum er blevet lukket af Facebook. Den har eksisteret i cirka halvandet år, hvor børn og unge har brugt den til at lave grov mobning - jokes om døde mennesker - og til at dele billeder uden samtykke. Vi taler moral og fællesskab på nettet med tre unge samfundsdebattører.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Brinkmann taler med hjerneprofessor Moos om forskning i behandling af demens og andre sygdomme

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Ingen diva, men naboens friske datter, som samlede Storbritanien i en meget mørk tid

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet

6 timers radiofest med et af verdens største rockbands, Foo Fighters