Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Europa lige... 17:10 - 18:30
Lige nu på P2
Søndagsklas... 15:03 - 18:03
Lige nu på P3
LIGA 14:03 - 20:03
Lige nu på P4
Radioavisen 17:00 - 18:00
Lige nu på P5
Weekend Pal... 16:03 - 18:03
Lige nu på P6 Beat
Ugen på P6... 16:03 - 19:03
Lige nu på P7 Mix
POPparlamentet 16:03 - 19:03
Lige nu på P8 Jazz
Jazzgryden 17:03 - 18:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 17:10 - 18:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 25. sep. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d. 9. jan. 2017 kl. 06:07

Den nordjyske nedrivningsvirksomhed IF Group anklages af en række tidligere medarbejdere og fagfo...

Den nordjyske nedrivningsvirksomhed IF Group anklages af en række tidligere medarbejdere og fagforeningen 3F for underbetaling - Virksomheden har ellers gennem sociale klausuler skrevet under på at ville følge danske overenskomster. Hvor svært er det for kommunerne at sikre, at reglerne bliver overholdt?
Hvis Danmark bliver målt med indiske briller, så er vi med godt fem millioner indbyggere bare en lille provinsby. Alligevel er en dansk erhvervsdelegation lige nu på vej for at gøre et stort eksportfremstød - og der er gode udsigter til, at begge parter kan få noget ud af det, vurderer Indien kender.
Fyrværkeri kan man fyre af hvor man vil, bare det er mellem 27. december og 1. januar. Men står det til S bør man overveje særlige zoner i byerne, hvor det er TILLADT at fyre af ... og så er det forbudt i resten af byen. Dét og meget mere kan du høre i dagens P1 Morgen.
www.dr.dk/p1morgen

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

23. sep. 2017 kl. 08:07
Det Konservative Folkeparti holder i denne weekend landsråd i medvind; meningsmålingerne viser fr...
Det Konservative Folkeparti holder i denne weekend landsråd i medvind; meningsmålingerne viser fremgang. Vi er tilstede hele morgenen igennem og spørger klima- og miljøordfører Mette Abildgaard, hvad der blev af den grønne dagsorden, siden partiet er kommet i regering. Vi taler også med den konservative borgmester i Høje Taastrup Michael Ziegler om, hvad Det Konservative Folkeparti lykkes med på kommunalplan, som måske ikke slår helt igennem på landsplan. For 30 år siden havnede 174 flygtninge i hænderne på en helt nyuddannet socialrådgiver, der sammen med en flok kolleger fik til opgave at lave et integrationsprogram og integrere de første flygtninge, der kom til Herlev kommune. Nu mødes én af de flygtninge og socialrådgiveren igen og fortæller om, hvad der var afgørende for den gode integration. Lyt med og bliv også klogere på dommedag, som ifølge visse konspirationsteoretikere burde ramme i dag.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. sep. 2017 kl. 06:07
At tisse i bukserne om dagen eller om natten eller at være forstoppet er en del af dagligdagen fo...
At tisse i bukserne om dagen eller om natten eller at være forstoppet er en del af dagligdagen for tusindvis af danske skolebørn. Det skønnes, at op mod hvert femte syvårige barn har problemer med inkontinens. Forskere mener, at ulækre skoletoiletter kan være skyld i ufrivillig vandladning hos børn, for det kan nemlig få dem til at holde på vandet i skoletiden til skade for blæren. Med hjælp fra 35.000 skolebørn skal det derfor undersøges, om toiletforholdene på danske skoler er årsag til ufrivillig vandladning hos tusinder af skolebørn - og det er verdens største undersøgelse af sin art. I dagens P1 Morgen dykker vi ned i historien og snakker bl.a. med professor og overlæge Søren Rittig, der står bag undersøgelsen, men også med børnene selv. Vi vender også blikket mod Tyskland, for i overmorgen går tyskerne til valg. En lang valgkamp går de følgende døgn ind i slutspurten, og den kan faktisk gå hen og blive spændende, selvom alt tyder på, at Angela Merkel bliver Tysklands næste kansler. Vi spørger Michael Reiter, hvad der er værd at holde øje med i det tyske valg på søndag. Derudover kan du blive klogere på kanslerkandidat fra SPD, Martin Schultz, og hans idé om at gøre Tyskland til uddannelses- og kvalifikationsland nr. 1 i Europa og om hvad de unge, tyske vælgere interesserer sig for.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. sep. 2017 kl. 06:07
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, d...
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, der hersker. Lige nu. En analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det ikke siden efteråret 2008 har det været så vanskeligt at skaffe sosu-assistenter, som det er lige nu. I løbet af de seneste fire måneder har man landet over måtte opgive at besætte 303 stillinger. Baggrunden er, at der er for få nye, der søger ind i faget og for mange, der forlader det. Når man bliver gammel og får problemer med helbredet og førligheden, får man ofte brug for pleje og hjælp, for eksempel fra en SOSU-assistent, der kan håndtere medicin og pleje sår. Vi ringer rundt til 4 kommuner for at høre, hvad de vil gøre ved problematikken.
Antallet af omkomne børn, der er gravet ud af en skole i Mexico City er nu oppe over 45. Skolen kollapsede under jordskælvet i Mexico tirsdag, og forældre og redningsfolk leder stadig efter overlevende. Mexico er blevet ramt af to store jordskælv på bare 14 dage, og både hovedstaden og mange mindre byer er ramt. Epicentret for jordskælvet var 120 kilometer fra Mexico City.
På søndag er der valg i Tyskland. Og her i valgkampens sidste dage har kandidaterne sat jagten ind på de næsten 32 millioner kvindelige vælgere. Der er faktisk 3 millioner flere kvindelige vælgere end mandlige. Men de er lidt sværere at få op af sofaen på valgdagene end mændene. Derfor er 23 af de førende tyske dameblade gået sammen om en kampagne, som skal få deres tilsammen 20 millioner kvindelige læsere til at stemme. Og alle midler bliver taget i brug, blandt andet i en video, som viser en fotomodel i et badekar, som forklarer det tyske valgsystem.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. sep. 2017 kl. 06:07
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udo...
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udover de 149 som er bekræftet omkommet, lyder det fra myndighederne. Skælvet målte 7,1 på Richterskalaen og har medført enorme ødelæggelser i flere delstater i det centrale Mexico.
Fra 2021 skal der være mindre iltsvind og renere vand i de danske farvande - og derfor skal politikerne snart lægge sig fast på hvilke miljøkrav til ikke mindst landmændene, der skal sikre den udvikling. Og det er en fremtid, der allerede giver anledning til bekymring hos Landbrugets brancheorganisation - Landbrug og Fødevarer.
Op til søndagens tyske valg kaster vi denne morgen et grundigt blik på økonomien syd for grænsen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. sep. 2017 kl. 06:07
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ød...
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ødelagte alt på sin vej og efterlod flere end 30 dræbte i området. Nu forbereder indbyggerne sig på at stå imod den nye orkan, Maria, der i nat er opgraderet til det værste niveau, en kategori fem, og betegnes som ekstremt farlig. Vi taler med Dansk Røde Kors' generalsekretær, der befinder sig på St. Croix.
Mikroplastpartikler er fundet i et lille teststudie af seksten vandprøver fra vandhaner i seksten boliger forskellige steder i Hovedstadsregionen, som et lille hold fra erhvervsakademiet CPH-Business Laboratorie og Miljø har lavet. Partiklerne er under mistanke for først og fremmest at skade vandmiljøet og alt, der lever der, men forskerne har endnu ikke noget entydigt svar på, om partiklerne også er farlige for mennesker. Vi vender sagen hele morgenen.
Hvert år bliver omkring 12.500 danskere ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, og ifølge hjernesagen lever 75.000 mennesker lige nu med diagnosen apopleksi dvs. følger efter disse sygdomme. For langt de fleste betyder det, at de må lægge deres liv om; de kan have problemer med talen, med at gå, med at huske og det, der før var helt naturligt, kan nu blive en kamp. I den kamp er det vigtigt med støtte og vigtigt med nye mål for livet. Vi taler med en eliteroer, der for tre år siden blev ramt af en blodprop i hjernen, en hjerneforsker og formanden for Hjernesagen om livet med blodpropper og blødninger i hjernen.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Inspiration for generationer og kronjuvel i kulturlivet, men også trussel for sovjet-styret

Henrik Ruben Genz gæster Filmland, hvor vi taler om hans seneste film Gud taler ud

Seks årtier med udsolgte stadionkoncerter over hele verden! Det ser vi nærmere på her

Nul resultater, men tonsvis af stemning og fodboldoplevelser med Jacob Panum

Jeppe Nissen, Copenhell deler erfaringer, planer og drømme om metalfestival med 14-årige Lasse

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet