Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Højmesse 09:54 - 11:05
Lige nu på P2
Stines søndag 09:07 - 11:03
Lige nu på P3
Musikquizzen 09:05 - 11:03
Lige nu på P4
Badabing 10:03 - 11:00
Lige nu på P5
Mig og musi... 10:03 - 12:00
Lige nu på P6 Beat
Weekend med... 10:03 - 12:03
Lige nu på P7 Mix
P7 Weekendmix 09:07 - 12:03
Lige nu på P8 Jazz
JAZZmosfære... 10:03 - 12:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 10:03 - 11:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 21. aug. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d. 19. jul. 2017 kl. 07:07

Den danske robotindustri er ved at udvikle sig til en milliard-eksport. De seneste to år er ekspo...

Den danske robotindustri er ved at udvikle sig til en milliard-eksport. De seneste to år er eksporten af industrirobotter mere end tredoblet. Vi taler med virksomheder, som står for store dele af eksportsuccesen. Syre er blevet et mere hyppigt brugt våben i London. De seneste år har der været flere angreb mod mennesker, som bliver overhældt med syre, som i nogle tilfælde giver dem livsvarige skader. Den tendens ser vi nærmere på. De fedeste i verden bor i Egypten. Hver tredje af Egyptens voksne befolkning er ekstremt overvægtig, og det er en tikkende bombe under sundhedssystemet. Vi ser nærmere på, hvad det er i den egyptiske livsstil, der gør egypterne så usunde.
www.dr.dk/p1morgen

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

19. aug. 2017 kl. 08:07
Dagens P1 Morgen vil følge op på terrorangrebene i Spanien. Angrebene i Barcelona og badebyen Cam...
Dagens P1 Morgen vil følge op på terrorangrebene i Spanien. Angrebene i Barcelona og badebyen Cambrils har indtil nu kostet 20 mennesker livet og såret omkring 130. Politiet mener, den samme terrorcelle stod bag begge angreb. Indtil nu er fire personer anholdt, tre marokkanere og en spanier. Samtidig har spansk politi fokus på en 22-årig marokkaner, der er på flugt. Men dagens udsendelse vil også kigge andre steder hen; 200 danske homoseksuelle mænd spiser hver morgen to små blå piller. Det gør de som et led i et verdensomspændende forsøg med en ny slags hiv-forebyggende medicin. Vi taler med en af forsøgspersonerne. Mette Bocks gyldne håndtryk har revet op i debatten om DR's ledelse igen. Vi debatterer, om gyldne håndtryk er udtryk for ren grådighed, eller om det egentlig er rimeligt nok, at topledere får en ordentlig fratrædelsesordning.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

18. aug. 2017 kl. 06:07
Denne morgen har vi mestendels fokus på terrorangrebene i Spanien. I går eftermiddags kørte en va...
Denne morgen har vi mestendels fokus på terrorangrebene i Spanien. I går eftermiddags kørte en varevogn zigzaggende af Ramblaen i Barcelona - her blev 13 mennesker dræbt og 100 kvæstede. I nat i badebyen Cambrils - 100 km syd for Barcelona - var der endnu en formodet terroraktion. Her blev 6 civile og en politimand kvæstet. Politiet skød i den forbindelse de fem formodede terrorister. De er alle døde. Derudover døde én i en eksplosion i byen Almanar - endnu 100 km sydpå fra Cambrils. Ifølge politiet var personen ved at forberede bomber. Huset hvor eksplosionen fandt sted er smadret til ukendelighed. Vi dækker dybt og bredt, taler med forskere og får øjenvidneberetninger. Derudover følger vi fiskekvotesagen og taler med flere medlemmer i det såkaldte Erhvervsfiskeriudvalg, der nu står frem og siger, at de længe havde forsøgt at stille spørgsmålstegn ved embedsmændenes måde at håndtere fiskekvoter på.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

17. aug. 2017 kl. 06:07
Sidste år var det klinikchefen på Rigshospitalets fødeafdeling, der forlod sit job i protest over...
Sidste år var det klinikchefen på Rigshospitalets fødeafdeling, der forlod sit job i protest over arbejdsvilkårene på afdelingen. Nu er klinikledelsen på Rigshospitalet gået sammen om en udtalelse, der kritiserer forholdene på Rigshospitalet. De mener ikke, at de kan leve op til alle de forventninger der er til dem, såsom at spare to procent hvert år, med de ressourcer der er nu. I dagens P1 Morgen snakker vi med Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, samt med en klinikchef på Rigshospitalet, der med en hurtigere dagligdag, men med mindre tid, selv oplever vanskeligheden ved at drage de rigtige konklusioner og den øgede risiko for fejl og dermed påvirkning af patientsikkerheden. I dagens udsendelse stiller vi derudover igen skarpt på fiskekvoteskandalen og stiller spørgsmålet: Hvem har ansvaret for den mangelfulde forvaltning af lovgivningen vedrørende fiskekvoter? Ifølge Greenpeace kan kvoteskandalen dog vise sig at blive god for dansk fiskeri og havmiljøet. Vi hører hvorfor. Lyt med og hør også om Rigsrevisionens kritik af Det Kongelige Teater, om en ny finsk film om flygtningekrisen og om unges ensomhed som resultat af brug af smartphone.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

16. aug. 2017 kl. 06:07
Rigsrevisionen kommer i dag med en usædvanlig skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets forv...
Rigsrevisionen kommer i dag med en usædvanlig skarp kritik af Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning, eller nærmere manglende forvaltning, af fiskekvoterne. Rigsrevisionen har samtidig bedt politiet undersøge, om nogle af fiskerne har begået ulovligheder, som ministeriet ikke har opdaget. Sagen har desuden ført til, at Esben Lunde Larsen har mistet en stor del af sit ansvarsområde. Sådan lyder beskrivelsen af den historie, der præger dagens P1 Morgen. Vi spørger en professor om konsekvenserne af Miljø -og fødevareministeriets kritisable forvaltning af fiskerikvoterne og snakker med formanden for en fiskeriforening, som ikke mener at have set nogen ulovligheder. DR-byen fyldes i dag af håbefulde danskere, der alle skal til audition til den allersidste omgang af X Factor - programmet, der har samlet Danmark de sidste 11 år. Men hvad kan vi lære af X Factor? Og har vi egentlig alle sammen et potentiale der kan udvikles, på samme måde som det er tilfældet med deltagerne i X Factor og deres sangpotentiale? Vi snakker bl.a. med Cutfather, tidligere dommer i programmet. Hør også om, at gennemsnitshastigheden på danske veje er den laveste i 15 år, om store perspektiver i ny forskning om type 2 diabetes og om flyselskabet AirBerlin der er gået i betalingsstandsning.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

15. aug. 2017 kl. 06:07
Bandekonflikten på og omkring Nørrebro er så optrappet, at den fylder både i medierne, på de soci...
Bandekonflikten på og omkring Nørrebro er så optrappet, at den fylder både i medierne, på de sociale medier og hos dem, der bor og kommer på Nørrebro. Der er blevet talt og skrevet meget om, hvad der kan gøres ved det og i dag spørger vi her i P1 Morgen, om en legalisering af hash kunne være en del af løsningen, fordi kampen om netop hashmarkedet er en central del af konflikten. Ifølge politiet handler den verserende bandekonflikt i København nemlig især om territorier og kriminelle markeder, som fx hvem der ejer byens hashhandel. Og det får flere politikere til at foreslå at gøre hash lovligt.
Fra en slags røg til en anden. De seneste 10 år med rygelov har lærere og elever mødt hinanden uden for skolens matrikel, når de skulle have en cigaret i pausen. Men på flere skoler er rygeforbuddet nu udvidet til også at gælde uden for matriklen, der er simpelthen indført fuldkommen røgfri skoletid, der gælder for både ansatte og elever. En af dem er 'Skolen på Strandboulevarden' i København, som har haft røgfri skoletid siden den åbnede i 2014, vi får besøg af Lars Aaberg, skoleleder på 'Skolen på Strandboulevarden'.
Den britiske regering fremlægger i dag det første af en række papirer, der skal forsøge at forklare hvordan man har tænkt sig at forlade EU og hvordan det fremtidige forhold mellem Storbritannien og EU skal fungere. Det regeringen fremlægger handler om den såkaldte toldunion, altså hvordan skal toldsamarbejdet fungere fremover.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

To timers tur ud i verdenspremierer og gamle sange i nye versioner

Engang var lægen samfundets stærkeste autoritet, men hver tredje googler, før de går til lægen

Vi dykker ned i de 5 første afsnit af den nye Game of Thrones-sæson sammen med Maria Månson

Før sin løbetur med statsministeren, svarer forpersonen bl.a. på om Priden blevet mainstream?

Dan Rachlin fortæller historier one hit wonders, hittet hele verden sang fra seks årtier

- nu hvor medierne har slået fast, at danskerens debut The Dark Tower ikke er en succés i USA

Temaer