Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
Digitalt: I... 05:30 - 06:03
Lige nu på P2
Grammofon 05:03 - 06:03
Lige nu på P3
Natradio 05:03 - 06:03
Lige nu på P4
Morgenstund 05:03 - 06:00
Lige nu på P5
Natmusik 05:03 - 06:03
Lige nu på P6 Beat
P6 Beatet 05:03 - 10:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX 05:03 - 09:07
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 05:03 - 08:07
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 05:03 - 06:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 23. sep. 2017 kl. 08:07

P1 Morgen

Sendt første gang d. 7. aug. 2017 kl. 06:05

Nu er sommerferien efterhånden ved vejs ende, og hverdagen kalder. Også P1 Morgen er tilbage i æt...

Nu er sommerferien efterhånden ved vejs ende, og hverdagen kalder. Også P1 Morgen er tilbage i æteren i det sædvanlige tidsrum fra kl. 6-9. Hvis du føler, at det er lidt svært at synes, at det er det dejligste i verden at ferien nu er slut og at du skal tilbage i hverdagens trummerum, så er du garanteret ikke den eneste. Men hvordan kommer vi til at holde mere af hverdagen? Vi snakker med psykolog Sisse Find Nielsen, som forklarer os, at vi kan komme til at holde mere af hverdagen ved at skrue op for 'ferie mind settet'. I dagens udsendelse skal vi også snakke fodbold i kølvandet på gårsdagens EM-finale i kvindefodbold, hvor Danmark vandt sølv, og efter det dramatiske sammenstød mellem politiet og voldelige hooligans på Brøndby Stadion. Vi undersøger, hvad vi kan bruge kvindernes EM-succes til, og så spørger vi en fanforsker, hvorfor fans vælger at angribe politiet i stedet for at se fodbold. Hør også om hvorfor en hel del EU-borgere gør store overvejelser om at flytte fra Storbritannien i kølvandet på Brexit, om valget i Kenya og en ny scene på Skanderborg Festival, der vil give publikum vitaminer via talks.
www.dr.dk/p1morgen

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

22. sep. 2017 kl. 06:07
At tisse i bukserne om dagen eller om natten eller at være forstoppet er en del af dagligdagen fo...
At tisse i bukserne om dagen eller om natten eller at være forstoppet er en del af dagligdagen for tusindvis af danske skolebørn. Det skønnes, at op mod hvert femte syvårige barn har problemer med inkontinens. Forskere mener, at ulækre skoletoiletter kan være skyld i ufrivillig vandladning hos børn, for det kan nemlig få dem til at holde på vandet i skoletiden til skade for blæren. Med hjælp fra 35.000 skolebørn skal det derfor undersøges, om toiletforholdene på danske skoler er årsag til ufrivillig vandladning hos tusinder af skolebørn - og det er verdens største undersøgelse af sin art. I dagens P1 Morgen dykker vi ned i historien og snakker bl.a. med professor og overlæge Søren Rittig, der står bag undersøgelsen, men også med børnene selv. Vi vender også blikket mod Tyskland, for i overmorgen går tyskerne til valg. En lang valgkamp går de følgende døgn ind i slutspurten, og den kan faktisk gå hen og blive spændende, selvom alt tyder på, at Angela Merkel bliver Tysklands næste kansler. Vi spørger Michael Reiter, hvad der er værd at holde øje med i det tyske valg på søndag. Derudover kan du blive klogere på kanslerkandidat fra SPD, Martin Schultz, og hans idé om at gøre Tyskland til uddannelses- og kvalifikationsland nr. 1 i Europa og om hvad de unge, tyske vælgere interesserer sig for.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. sep. 2017 kl. 06:07
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, d...
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, der hersker. Lige nu. En analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det ikke siden efteråret 2008 har det været så vanskeligt at skaffe sosu-assistenter, som det er lige nu. I løbet af de seneste fire måneder har man landet over måtte opgive at besætte 303 stillinger. Baggrunden er, at der er for få nye, der søger ind i faget og for mange, der forlader det. Når man bliver gammel og får problemer med helbredet og førligheden, får man ofte brug for pleje og hjælp, for eksempel fra en SOSU-assistent, der kan håndtere medicin og pleje sår. Vi ringer rundt til 4 kommuner for at høre, hvad de vil gøre ved problematikken.
Antallet af omkomne børn, der er gravet ud af en skole i Mexico City er nu oppe over 45. Skolen kollapsede under jordskælvet i Mexico tirsdag, og forældre og redningsfolk leder stadig efter overlevende. Mexico er blevet ramt af to store jordskælv på bare 14 dage, og både hovedstaden og mange mindre byer er ramt. Epicentret for jordskælvet var 120 kilometer fra Mexico City.
På søndag er der valg i Tyskland. Og her i valgkampens sidste dage har kandidaterne sat jagten ind på de næsten 32 millioner kvindelige vælgere. Der er faktisk 3 millioner flere kvindelige vælgere end mandlige. Men de er lidt sværere at få op af sofaen på valgdagene end mændene. Derfor er 23 af de førende tyske dameblade gået sammen om en kampagne, som skal få deres tilsammen 20 millioner kvindelige læsere til at stemme. Og alle midler bliver taget i brug, blandt andet i en video, som viser en fotomodel i et badekar, som forklarer det tyske valgsystem.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. sep. 2017 kl. 06:07
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udo...
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udover de 149 som er bekræftet omkommet, lyder det fra myndighederne. Skælvet målte 7,1 på Richterskalaen og har medført enorme ødelæggelser i flere delstater i det centrale Mexico.
Fra 2021 skal der være mindre iltsvind og renere vand i de danske farvande - og derfor skal politikerne snart lægge sig fast på hvilke miljøkrav til ikke mindst landmændene, der skal sikre den udvikling. Og det er en fremtid, der allerede giver anledning til bekymring hos Landbrugets brancheorganisation - Landbrug og Fødevarer.
Op til søndagens tyske valg kaster vi denne morgen et grundigt blik på økonomien syd for grænsen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

19. sep. 2017 kl. 06:07
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ød...
Endnu en orkan er ved at bygge sig op over De Caribiske Øer blot en uge efter, at orkanen Irma ødelagte alt på sin vej og efterlod flere end 30 dræbte i området. Nu forbereder indbyggerne sig på at stå imod den nye orkan, Maria, der i nat er opgraderet til det værste niveau, en kategori fem, og betegnes som ekstremt farlig. Vi taler med Dansk Røde Kors' generalsekretær, der befinder sig på St. Croix.
Mikroplastpartikler er fundet i et lille teststudie af seksten vandprøver fra vandhaner i seksten boliger forskellige steder i Hovedstadsregionen, som et lille hold fra erhvervsakademiet CPH-Business Laboratorie og Miljø har lavet. Partiklerne er under mistanke for først og fremmest at skade vandmiljøet og alt, der lever der, men forskerne har endnu ikke noget entydigt svar på, om partiklerne også er farlige for mennesker. Vi vender sagen hele morgenen.
Hvert år bliver omkring 12.500 danskere ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, og ifølge hjernesagen lever 75.000 mennesker lige nu med diagnosen apopleksi dvs. følger efter disse sygdomme. For langt de fleste betyder det, at de må lægge deres liv om; de kan have problemer med talen, med at gå, med at huske og det, der før var helt naturligt, kan nu blive en kamp. I den kamp er det vigtigt med støtte og vigtigt med nye mål for livet. Vi taler med en eliteroer, der for tre år siden blev ramt af en blodprop i hjernen, en hjerneforsker og formanden for Hjernesagen om livet med blodpropper og blødninger i hjernen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

18. sep. 2017 kl. 06:07
Alle husker sikkert billederne fra motorvejene for to år siden, hvor flere tusinde flygtninge van...
Alle husker sikkert billederne fra motorvejene for to år siden, hvor flere tusinde flygtninge vandrede af sted. Og det går godt med at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde. I gennemsnit er cirka 25 procent af de flygtninge, der er kommet siden september 2015, nu i arbejde. Men der er store forskelle på hvor gode kommunerne er til at få flygtninge i arbejde. Og hvor mange penge de bruger på jobindsatsen.
Danske myndigheder har svært ved at hente penge fra studielån hjem igen. Flere udenlandske studerende fra EU-lande forlader nemlig Danmark uden at betale deres studielån tilbage. Og det er et stort problem, for lige nu ligger 40 procent af de studielån, studerende fra andre EU-lande burde afdrage på, ubetalte hen.
Ny kold krig, defensiv strategi eller noget helt tredje? Vi ser på om portrætteringen af Rusland i medierne er forskruet, eller om det rent faktisk er reelt.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Med rødder i blues, masser af soul, kan rappe som de bedste og levere house såvel som rock

Henrik Ruben Genz gæster Filmland, hvor vi taler om hans seneste film Gud taler ud

Vi er taget på visit for at høre, hvad de laver, når de ikke fisker, surfer og nyder naturen

Brinkmann taler med hjerneprofessor Moos om forskning i behandling af demens og andre sygdomme

Mick og Keiths opgør, turnéer, utallige skandaler og om stadionkoncerter i en alder af +70

Søg og du skal finde! Nettet flyder med porno. Kan være svært at styre, men godt for sexlivet