P1 Morgen | P1 | DR

Der er ingen spilleliste eller indslag

Sendetider

Næste udsendelse

P1, 27. nov. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d.

Flere bliver behandlet i sundhedssystemet - men patienternes tillid til behandling på hospitalet...

Flere bliver behandlet i sundhedssystemet - men patienternes tillid til behandling på hospitalet falder, og lægerne er dybt utilfredse. For nyligt skrev samtlige klinikchefer på Rigshospitalet sammen et brev - 102 i alt - hvor de advarede om, at forholdene ikke var gode nok for patienterne. Mange års besparelser sammen med flere opgaver presser personalet, som udviser "alvorlige" faresignaler, fordi arbejdspresset nu er så højt. Klinikchefer fra hele landet har bakket op om kritikken fra Rigshospitalet. Vi zoomer ind på problematikken med fagfolk fra sundhedsvæsenet, eksperter og sundhedsministeren.
FN's menneskerettighedschef, Zeid Raad Al Hussein, er ude med hård kritik af overgrebene på rohingyaer i Myanmar. 125.000 rohingyaer er drevet på flugt mod Bangladesh, og FN rapporterer om brutale nedskydninger og afbrændinger af landsbyer. Men mens FN's Sikkerhedsråd mødes ekstraordinært for at få stoppet blodudgydelserne er Nobelprismodtager og politiker i Myanmar, Aung San Sui Kyi, tavs omkring konflikten.
Med mindre end to uger til det tyske forbundsdagsvalg ser det ud til, at det kontroversielle højre-parti Alternative für Deutschland fremover får en stærk politisk stemme i det tyske parlament. Og det får nu Tysklands udenrigsminister, Sigmar Gabriel, til at advare mod "at putte nazister tilbage" på talerstolen i Rigsdagen for første gang siden Anden Verdenskrig.
www.dr.dk/p1morgen

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

25. nov. 2017 kl. 08:07
Hvad skal der til for at få Sundhedsplatformen til at lykkedes i Region Sjælland? Hvordan vil den...
Hvad skal der til for at få Sundhedsplatformen til at lykkedes i Region Sjælland? Hvordan vil den egyptiske præsident reagere på terrorangrebet i Sinai? Og så skal vi høre, hvorfor vi bør læse en ny bog om Karen Blixens glemte søster.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

24. nov. 2017 kl. 06:07
For to et halvt år siden introducerede Undervisningsministeriet en ny national ordblindetest, der...
For to et halvt år siden introducerede Undervisningsministeriet en ny national ordblindetest, der har fundet frem til tusindvis af ordblinde elever. Erhvervsskolerne oplever desuden, at flere elever har gået gennem folkeskolen uden at finde ud af, at de er ordblinde.
Der er mange traumer at bearbejde i det tidligere Jugoslavien, men måske flest i Bosnien, hvor Balkankrigen i 90´erne fik de største økonomiske og menneskelige konsekvenser. Hvilke spor har de mange voldtægter under balkankrigen i 90´erne efterladt sig i landet?
Derudover er vi med til en koncert med det Århus-baserede Between Music, der opfører koncerter under vand.
Værter: Anders Bech-Jessen og Dorte Krogsgaard.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

23. nov. 2017 kl. 06:07
Kan man bygge sig til et bedre liv? Hvordan er de sociale medier brugt i valgkampen? Og hvorfor e...
Kan man bygge sig til et bedre liv? Hvordan er de sociale medier brugt i valgkampen? Og hvorfor er det vigtigt at være taknemmelig?
Værter: Anders Bech-Jessen og Jan Falkentoft.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. nov. 2017 kl. 06:07
Lyt til P1 Morgens specialudsendelse med fokus på gårsdagens kommunal- og regionsrådsvalg. Hvorda...
Lyt til P1 Morgens specialudsendelse med fokus på gårsdagens kommunal- og regionsrådsvalg. Hvordan ser de store linjer ud rundt om i landet? Hvorfor er V og DF gået tilbage, mens S er gået frem? Hvordan er det gået med de nye partier i kommunalpolitik Alternativet og Ny Borgerlige? Det og meget mere får du svar på i dagens udsendelse. Lyt med her.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. nov. 2017 kl. 06:07
Det er tirsdag d. 21. november, og det er dagen for kommunal- og regionsvalget. Lyt med i dagens...
Det er tirsdag d. 21. november, og det er dagen for kommunal- og regionsvalget. Lyt med i dagens P1 Morgen og hør hvordan det lød, da valget blev ringet i gang kl. 8 - en time tidligere end normalt! Hvad bør man vide om kommunal- og regionsvalget? Hvordan ser en valgformands valgdag ud? Og hvorfor er unge i 20'erne dårlige til at stemme? Vi har en valgforsker med os i studiet hele morgenen, som blandt andet giver svar på nogle af de spørgsmål.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Der ligger mia. ton gas under permafrosten. Hvad sker der, hvis den slipper ud?

I 70'erne var ungdommen træt af arbejdsløshed, atombomben og alt det konforme

6 timers radiokærlighed til bandet, der startede med at spille punk i 1977

Ditte og Louise afslører nyt, taler om Better Things - og Louis CK's onani-problemer

Fire timer om teksterne, maskinen og forretningen Taylor Swift

I Kvartlivskrisen fortæller Mille sin historie og taler med andre om stress og studievalg