Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Eftermiddag 14:03 - 16:07
Lige nu på P2
Grammofon 14:03 - 15:03
Lige nu på P3
Radio Oluf 14:04 - 15:04
Lige nu på P4
Klik 14:03 - 15:00
Lige nu på P5
Nis på P5 14:03 - 16:03
Lige nu på P6 Beat
P6 BEAT med... 12:03 - 15:03
Lige nu på P7 Mix
P7 MIX med... 14:03 - 17:03
Lige nu på P8 Jazz
Eftermiddag... 14:03 - 16:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 14:03 - 15:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 30. jun. 2017 kl. 06:05 - 08:54

P1 Morgen

Sendt første gang d. 24. apr. 2014 kl. 06:07

Det officielle statsbesøg i Kina rammer også torsdag P1 Morgen. Dansk Institut for Menneskerettig...

Det officielle statsbesøg i Kina rammer også torsdag P1 Morgen. Dansk Institut for Menneskerettigheder, mener der er forbedrede menneskerettigheder at spore i Kina. Vi spørger Amnesty International, om de er enige. Og så kniber det alvorligt med forbedringer for tøjindustrien i Bangladesh et år efter tragedien på Rana Plaza, hvor over 1.100 mennesker omkom. En undersøgelse konkluderer overraskende at både unge som ældre, har problemer med det offentliges digitale løsninger.

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

29. jun. 2017 kl. 06:05
Morgengymnastik i radioen hører en svunden tid til, men i dag gør vi en undtagelse. Det gør vi i...
Morgengymnastik i radioen hører en svunden tid til, men i dag gør vi en undtagelse. Det gør vi i anledning af DGI's store landsstævne, der begynder i dag. Vi runder værtsbyen Aalborg i flere omgange i løbet af morgenen, og får også selv lavet lidt spjæt i studiet. Vi forfølger også ugens store historie og det verdensomspændende hackerangreb, som ramte bl.a. Ukraines infrastruktur og Maersks IT-systemer. Vi spørger eksperter, hvordan vi kan gardere os mod den nye tendens, hvor kriminelle fastlåser systemerne for at afpresse ejerne. Det skal nu være muligt at donere en nyre til en vidt fremmed nyresyg. Indtil nu har man kun kunnet donere til sin familie, hvilket har resulteret i stor mangel på nyrer til donationer. Nu åbner Etisk Råd op for en bredere donationsmulighed. Alt det og meget mere i dagens P1 Morgen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

28. jun. 2017 kl. 06:05
I dag går Roskilde Festivalens musikprogram i gang, og de næste fire dage står den på koncerter m...
I dag går Roskilde Festivalens musikprogram i gang, og de næste fire dage står den på koncerter med musikere fra både ind- og udland. For at vise de mange festivalgængere, at man ikke behøver at tage stoffer for at opleve en rus under koncerterne, vil folkene bag kampagnen 'Music Against Drugs' sætte en hjernescanner på en af de mange fans til koncerten med bandet Phlake, der åbner Orange Scene. Signalet fra scanningen bliver visualiseret og transmitteret direkte til storskærmene, hvor publikum så kan følge med i, hvad der foregår inde i den scannede hjerne. Vi snakker med en hjerneforsker, der er tilknyttet kampagnen. Vi fortsætter i musikkens tegn, når vi snakker med direktøren i KODA om musikbranchen i Danmark, hvor pengene langsomt vender tilbage, særligt via koncerter og optrædener. I dagens udsendelse berører vi også det store hackerangreb mod Mærsk, falske Lego-klodser og Børns Vilkårs forslag til en børneinddragelsesreform.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

27. jun. 2017 kl. 06:05
Når politiet konfiskerer mistænkelige pakker sendt fra udlandet, indeholder de oftere flasker med...
Når politiet konfiskerer mistænkelige pakker sendt fra udlandet, indeholder de oftere flasker med cannabisolie end tidligere, både politiet og SKAT ser en stigning i mængden af cannabisolie, der er købt ulovligt på nettet. Det viser tal fra politiet og SKAT, som DR har fået indblik i. Alene i maj og juni har politiet beslaglagt knap 1000 flasker af den omdiskuterede olie, som patienter bruger som smertelindring mod fx. epilepsi eller kroniske smerter.
USA's Højesteret omstødte i går dele af det indrejseforbud, som Donald Trump har kæmpet for siden han blev præsident. Forbuddet er rettet mod borgere fra seks lande i Afrika og Mellemøsten: Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Og tidligere har lavere rangerende dommere to gange blokeret forbuddet, men nu har Højesteret altså ophævet store dele af dommernes blokering, og dermed får Trump det næsten som han vil have det. Der er dog ét forbehold, slår højesteret fast, forbuddet gælder ikke folk, der har en legitim grund eller ret til at komme til USA. Det kan for eksempel være hvis man har familie derovre, hvis man har et job i en amerikansk virksomhed eller hvis man er optaget på en amerikansk skole. Sent søndag aften besluttede den italienske regering, med EU-kommissionens velsignelse, at bruge mere end 120 milliarder kroner i lån og garantier på at afvikle to regionale pengeinstitutter. Den beslutning er blevet beskyldt for at være både i strid med regler om statsstøtte og stik i mod EU's bank-union, der hviler på princippet om at skatteborgere ikke skal betale for banker der fejler. Og sagen bliver derfor fulgt tæt fra Bruxelles.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

26. jun. 2017 kl. 06:05
Negative fællesskaber på sociale medier er grupper, hvor medlemmerne deler voldelige eller støden...
Negative fællesskaber på sociale medier er grupper, hvor medlemmerne deler voldelige eller stødende ting og hænger andre ud. Og ifølge en ny undersøgelse har hver femte dreng været med i en. Men hvorfor er det negative så dragende for børn og unge? Det taler vi med en rådgiver i sociale medier om. Mere behandling skal foregå hjemme, i kommunerne eller hos den praktiserede læge. Sådan lyder anbefalingerne fra et udvalg bestående af regeringen, regionerne og kommunernes landsforening. Vi besøger en borger, hvor muligheden for hjemmebehandling gør hele forskellen, og så taler vi med en sundhedsøkonom, der er skeptisk overfor forslaget, fordi han mener, der mangler dokumentation. Konsekvensen af Brexit kan efterhånden ses i den britiske økonomi, som havde den laveste vækstrate af alle EU-medlemslande i første kvartal af 2017. Men Brexit har også konsekvenser for den danske økonomi. Mange danske virksomheder, der eksporterer til Storbritannien, vil inden længe kunne mærke konsekvenserne af Brexit. For snart udløber virksomhedernes valutasikring. Og da pundet er faldet, bliver de danske varer 15 procent dyrere at eksportere.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

24. jun. 2017 kl. 08:07
Sommeren er kommet til Danmark - selvom det ikke helt føles sådan udenfor. Alligevel valfarter da...
Sommeren er kommet til Danmark - selvom det ikke helt føles sådan udenfor. Alligevel valfarter danskerne i denne weekend til landets festivaler, hvor hele tre store af slagsen afholdes rundt omkring i landet; Roskilde Festival, Tinderbox i Odense og den noget mørkere af slagsen; Copenhell. Og de metalelskende fans har, stik imod fordommene, ry for at være de mest ordentlige og rolige festivalgæster. Vi får besøg af to af dem og festivalens direktør. Når det kinesiske realityshow "Sisters Over Flowers" bliver vist, følger omkring 100 millioner af kinesere med. Det er et rejse-realityshow, der følger en række berømte skuespillere, der oplever forskellige egne af verden - og nu er de kommet til Danmark. Programmet har besøgt mange lande, og blandt andet Mexico og Tyskland har oplevet en overvældende stigning i turismen som følge af besøget. Hør også om udfordringerne som arbejdsløs, Støjbergs barnebrude-sag og om, hvorfor tyrkiske skoleelever ikke længere skal høre om Darwin.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Hvad gør en god samtidsroman og hvilke faktorer skal indgå for at være ramme genren?

Danmarks første frihedssang, åndelige mobilisering uden krigen og flugt til Sverige i en robåd

Interviews, reportager og den vildeste musik!

Dating-apps, gode tips til Den Blå Avis, serier på HBO og vold på Worldstarhiphop

Caroline er netop blevet student, men den nyvundne frihed og den tomme kalender skræmmer hende

Hør afslutningen på det stjernespækkede radiodrama

Temaer