Der er ingen spilleliste eller indslag

Lige nu på P1
P1 Eftermiddag 14:03 - 16:07
Lige nu på P2
Amadeus 15:03 - 18:05
Lige nu på P3
LOL DK 15:06 - 16:04
Lige nu på P4
Radioavisen 15:00 - 16:00
Lige nu på P5
Dagsformen 14:03 - 16:03
Lige nu på P6 Beat
Musiktjenesten 15:03 - 18:03
Lige nu på P7 Mix
Popdatering 14:03 - 17:03
Lige nu på P8 Jazz
P8 JAZZ 09:05 - 16:03
Lige nu på Nyheder
Radioavisen 15:03 - 16:00
Sendetider

Næste udsendelse

P1, 26. sep. 2017 kl. 06:07

P1 Morgen

Sendt første gang d. 15. sep. 2014 kl. 06:07

Mandag i P1 Morgen kan du lære Sveriges nye statsminister lidt bedre at kende. Det bliver en sven...

Mandag i P1 Morgen kan du lære Sveriges nye statsminister lidt bedre at kende. Det bliver en svensk statsminister, som ikke kun er socialdemokrat og svejser, han er også en habil ju-jitsu udøver.
Vi giver dig analyserne og perspektivet på søndagens valg i Sverige, men du kan også komme med til 100 års fødselsdag for en af Danmarks mest berømte statsministre gennem tiden.

Indslag

Mere P1 Morgen

P1 Morgen

25. sep. 2017 kl. 06:07
I dag står der tysk valg på programmet. Angela Merkels kristendemokrater i CDU/CSU er med cirka h...
I dag står der tysk valg på programmet. Angela Merkels kristendemokrater i CDU/CSU er med cirka hver tredje stemme suverænt Tysklands største parti, men valgets helt store vinder er det højre nationale Alternative für Deutschland - AfD. De går fra aldrig før at have været repræsenteret i forbundsdagen til nu at være Tysklands 3. største parti med 13 procent af stemmerne. Vi har Moritz Schramm, lektor i tysk litteratur ved Syddansk Universitet i Studiet. Schramm er ekspert i tysk politik og tyske forhold generelt, og er med os hele morgenen, hvor vi har dedikeret en stor del af udsendelsen til at se på resultatet og konsekvenserne af det tyske valg.
På den indonesiske ø Bali er op mod 35.000 mennesker evakueret eller på flugt fra områder tæt på øens største vulkan Agung, som kan komme i udbrud når som helst. De indonesiske myndigheder hævede tirsdag beredskabsniveauet til 4, som er det højeste i landet. Agung er et yndet turiststed med templer og vandreture og vulkanen har ikke været i udbrud siden 1963. Vi har Kira Stand Hald med, som siden 2015 har boet i Amed i det på østlige Bali, kun 18 kilometer fra vulkanen Agung.
Tallene er ret klare, mens mere end 80 procent af etnisk danske piger dyrker sport eller motion, så gælder det kun for godt 40 procent af de piger, hvis forældre er født uden for Europa. Sådan har det været i årevis, og DIF (Dansk Idrætsforbund) og DGI og en lang række foreninger og klubber er derfor i gang med et langt sejt træk, der skal få flere piger med indvandrebaggrund ind i motions- og idræts-Danmark. Der er barrierer der skal brydes ned, fordomme der skal fjernes og misforståelser skal ryddes af vejen.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

23. sep. 2017 kl. 08:07
Det Konservative Folkeparti holder i denne weekend landsråd i medvind; meningsmålingerne viser fr...
Det Konservative Folkeparti holder i denne weekend landsråd i medvind; meningsmålingerne viser fremgang. Vi er tilstede hele morgenen igennem og spørger klima- og miljøordfører Mette Abildgaard, hvad der blev af den grønne dagsorden, siden partiet er kommet i regering. Vi taler også med den konservative borgmester i Høje Taastrup Michael Ziegler om, hvad Det Konservative Folkeparti lykkes med på kommunalplan, som måske ikke slår helt igennem på landsplan. For 30 år siden havnede 174 flygtninge i hænderne på en helt nyuddannet socialrådgiver, der sammen med en flok kolleger fik til opgave at lave et integrationsprogram og integrere de første flygtninge, der kom til Herlev kommune. Nu mødes én af de flygtninge og socialrådgiveren igen og fortæller om, hvad der var afgørende for den gode integration. Lyt med og bliv også klogere på dommedag, som ifølge visse konspirationsteoretikere burde ramme i dag.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

22. sep. 2017 kl. 06:07
At tisse i bukserne om dagen eller om natten eller at være forstoppet er en del af dagligdagen fo...
At tisse i bukserne om dagen eller om natten eller at være forstoppet er en del af dagligdagen for tusindvis af danske skolebørn. Det skønnes, at op mod hvert femte syvårige barn har problemer med inkontinens. Forskere mener, at ulækre skoletoiletter kan være skyld i ufrivillig vandladning hos børn, for det kan nemlig få dem til at holde på vandet i skoletiden til skade for blæren. Med hjælp fra 35.000 skolebørn skal det derfor undersøges, om toiletforholdene på danske skoler er årsag til ufrivillig vandladning hos tusinder af skolebørn - og det er verdens største undersøgelse af sin art. I dagens P1 Morgen dykker vi ned i historien og snakker bl.a. med professor og overlæge Søren Rittig, der står bag undersøgelsen, men også med børnene selv. Vi vender også blikket mod Tyskland, for i overmorgen går tyskerne til valg. En lang valgkamp går de følgende døgn ind i slutspurten, og den kan faktisk gå hen og blive spændende, selvom alt tyder på, at Angela Merkel bliver Tysklands næste kansler. Vi spørger Michael Reiter, hvad der er værd at holde øje med i det tyske valg på søndag. Derudover kan du blive klogere på kanslerkandidat fra SPD, Martin Schultz, og hans idé om at gøre Tyskland til uddannelses- og kvalifikationsland nr. 1 i Europa og om hvad de unge, tyske vælgere interesserer sig for.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

21. sep. 2017 kl. 06:07
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, d...
En af vores hovedhistorier denne morgen er den omfattende og akutte mangel på SOSU-assistenter, der hersker. Lige nu. En analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det ikke siden efteråret 2008 har det været så vanskeligt at skaffe sosu-assistenter, som det er lige nu. I løbet af de seneste fire måneder har man landet over måtte opgive at besætte 303 stillinger. Baggrunden er, at der er for få nye, der søger ind i faget og for mange, der forlader det. Når man bliver gammel og får problemer med helbredet og førligheden, får man ofte brug for pleje og hjælp, for eksempel fra en SOSU-assistent, der kan håndtere medicin og pleje sår. Vi ringer rundt til 4 kommuner for at høre, hvad de vil gøre ved problematikken.
Antallet af omkomne børn, der er gravet ud af en skole i Mexico City er nu oppe over 45. Skolen kollapsede under jordskælvet i Mexico tirsdag, og forældre og redningsfolk leder stadig efter overlevende. Mexico er blevet ramt af to store jordskælv på bare 14 dage, og både hovedstaden og mange mindre byer er ramt. Epicentret for jordskælvet var 120 kilometer fra Mexico City.
På søndag er der valg i Tyskland. Og her i valgkampens sidste dage har kandidaterne sat jagten ind på de næsten 32 millioner kvindelige vælgere. Der er faktisk 3 millioner flere kvindelige vælgere end mandlige. Men de er lidt sværere at få op af sofaen på valgdagene end mændene. Derfor er 23 af de førende tyske dameblade gået sammen om en kampagne, som skal få deres tilsammen 20 millioner kvindelige læsere til at stemme. Og alle midler bliver taget i brug, blandt andet i en video, som viser en fotomodel i et badekar, som forklarer det tyske valgsystem.
www.dr.dk/p1morgen

P1 Morgen

20. sep. 2017 kl. 06:07
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udo...
Dødstallet efter et kraftigt jord jordskælv i Mexico i aftes vil formentlig stige yderligere udover de 149 som er bekræftet omkommet, lyder det fra myndighederne. Skælvet målte 7,1 på Richterskalaen og har medført enorme ødelæggelser i flere delstater i det centrale Mexico.
Fra 2021 skal der være mindre iltsvind og renere vand i de danske farvande - og derfor skal politikerne snart lægge sig fast på hvilke miljøkrav til ikke mindst landmændene, der skal sikre den udvikling. Og det er en fremtid, der allerede giver anledning til bekymring hos Landbrugets brancheorganisation - Landbrug og Fødevarer.
Op til søndagens tyske valg kaster vi denne morgen et grundigt blik på økonomien syd for grænsen.
www.dr.dk/p1morgen

Vi anbefaler

Dansk musik blev fredag hædret og prist, mens scenen bød på uforglemmelig liveoptræden

Vores vært Camilla Jane Lea og Sidsel Vita Christensen, booker/agent taler om de første idoler

Seks årtier med udsolgte stadionkoncerter over hele verden! Det ser vi nærmere på her

Nul resultater, men tonsvis af stemning og fodboldoplevelser med Jacob Panum

De deler historier og møder forståelse, som ingen andre kan give dem. På kværnen får de afløb!

Jeppe Nissen, Copenhell deler erfaringer, planer og drømme om metalfestival med 14-årige Lasse